Vp Adhin: Uitbundige viering Chinees Nieuwjaar is herbevestiging sterke historische band

11
Vp Adhin: Uitbundige viering Chinees Nieuwjaar is herbevestiging sterke historische band

Het Onafhankelijkheidsplein is het decor geweest van een grootste viering van het Chinees Nieuwjaar; volgens de Chinese kalender het jaar van de Rat. Op en rond het Onafhankelijkheidsplein en de Waterkant was het op zaterdag 25 januari een enorme drukte van mensen, die vooral het Happy Spring Festival met acrobatenoptreden op het plein wilden meemaken. Langs de Waterkant stond ook een grote mensenmassa opgesteld om de vuurwerkshow op de enkele kilometers verder gelegen Jules Wijdenboschbrug te aanschouwen.

Voor aanvang van de festiviteiten in de avond op het Onafhankelijkheidsplein, werden de aanwezigen namens president Desiré Bouterse toegesproken door vicepresident Ashwin Adhin. Hij benadrukte dat de uitbundige viering van dit Chinese lente festival in Suriname en met gasten helemaal uit China een herbevestiging is van de zeer sterke historische banden tussen Suriname en haar volkeren. “De lokale culturele optredens tijdens deze viering zijn een goede reflexie van onze multiculturele samenleving,” merkte de vicepresident op.

Volgens de vicepresident kenmerkt het jaar van de rat zich door zelfverzekerdheid en eerlijkheid, maar ook met hard werken en het ontwikkelen van nieuwe vriendschappen. De regeringsfunctionaris noemde deze aspecten zaken die zeker van relevantie zijn in de historische relatie tussen Suriname en China. “Vandaar dat we ook in ons land de start van dit nieuwjaar vieren”, ging de vicepresident verder. Hij memoreerde dat deze historische relatie tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname tijdens het staatsbezoek van president Bouterse aan China, in november vorig jaar, getild is naar een strategisch coöperatief partnerschap.

Suriname en China hebben volgens de vp een zeer uitgebreide samenwerking van uiteenlopende aard, waar de bevolking van beide landen voordeel aan heeft. Hij noemde onder andere samenwerkingen op het gebied van de agrarische sector, infrastructuur, veiligheid, defensie, training en capaciteitsversterking, gemeenschapsontwikkeling, financiën, cultuur en handel.

Volgens Adhin zullen, indachtig de voornemens van dit jaar, vrede, vriendschap en liefde een belangrijke rol spelen. Namens president Bouterse, de regering en de totale Surinaamse samenleving wenste hij de Chinese gemeenschap voorspoed en welzijn.


11 REACTIES

 1. Een nieuw begin. Nieuwe mogelijkheden. Afsluiten van hoofdstukjes. Ook een boek heeft zijn einde. En dan gaan je een ander boek lezen. Gran tangi aan de Chinezen. Het zijn ook Surinamers. Ze leveren een voorname bijdrage aan de in stand houding van de Surinaamse economie. Zij dragen ook belasting af . Wat ze met hun privégelden doen is hun eigen zaak. Een SuriNed kan ook besluiten zijn spaargeld te besteden aan Suriname . In de vorm van een huis of iets anders. Suriname heeft tevens een goede band met China. Ratten zijn slimme dieren. Eerste klas survivals. Kunnen wel dragers zijn van ziektes. De Rat biedt hiervoor zijn verontschuldigingen aan. Een Paarse Rioolrat is bijzonder vanwege zijn kleur. Nog nooit een Paarse Rat gezien ,maar kennelijk bestaat deze categorie wel. Het feit blijft overeind dat ze intelligent zijn. Felicitaties aan de Chinezen.


  Maak melding

 2. @Pakiratigri, een vermakelijk stukje proza. Kan zo in de paarse sprookjesboek Ingrid en 7 dwaze revolutionairen. Wat een lulkoek slinger je de ether weer in. De geimporteerde Chinezen na 2000 in Suriname voelen zich geen Surinamers. Al het verdiende geld gaat linea recta naar Peking. Je begrijpt nog steeds niet wat de strategie van de Chinezen is.


  Maak melding

 3. Het jaar van de Rat is dus het jaar van de Ratten (lees Nationale Dieven Personen). Niet Partij maar Personen want mensen willen eigenlijk en eindelijk alleen maar goed. Niet mogelijk zo lang de MOORDENAAR prominent aanwezig is.


  Maak melding

 4. Kwam nog een oud stukje van deze Adhin nog tegen:

  President Bouterse heeft volgens Adhin een duidelijke visie welke richting Suriname op moet gaan en in zijn huidige functie heeft hij de ruimte gehad om van dichtbij mee te maken hoe die toekomstvisie en ontwikkeling in elkaar wordt gezet.

  Anno 2020 zijn alle kroonjuwelen verpand aan de Oppenheimerfunds. Goed gedaan meneer Adhin. Je moet je doodschamen.
  Jullie paarse dwazen brengen geen ontwikkeling. Suriname krijgt een pakketten economie voor terug waarbij Oxfam Novib een hoofdrol gaat krijgen.


  Maak melding

 5. Wat voor verrijking is China voor Suriname, een spoor van verwoesting, overal ter wereld waar Chinezen bezig zijn om natuurlijzer hulpbronnen te plunderen, laten ze een spoor van verwoesting achter, en met al die Chinese supermarkten, daarmee kun je geen economie draaiende houden, bovendien gaan al die gelden naar China, in komen niet hier in de economie terecht, verder hebben die Chinezen zich nog nooit aan gepast, want het blijft een heel gesloten gemeenschap, de enige betekenis voor Suriname is, is dat ze kunnen blijven lenen, totdat er niet meer terug betaald kan worden, dan ga je een heel ander China zien.


  Maak melding

 6. @ Koos,

  Dat schoothondje van Adhin, is echt een blaaskaak geworden, sinds hij besmet is met het paarse virus, hij weet echt niet waarover hij praat, ontwikkeling, welke ontwikkeling? De junkstatus?


  Maak melding

 7. Adhin en echtgenote zitten ook stevig in het zadel van het graai cultuur van deze regering en ndp sekte. Adhin is niet enkel het schoothondje van Bouta, ook zijn knuffelmaatje.


  Maak melding

 8. Aswhin Adhin,
  Is dat niet de man die vorig jaar de ex Governor van de CBvS op een laffe manier probeerde te bespreken in Nickerie? Dezelfde man die op kosten van de Surinaamse belastingbetaler voor USD 250.000 zijn reisje naar India had geboekt?…hoezo negatief?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.