VIDEO: Bromfietser overleden na aanrijding in Nickerie

11
Bromfietser overleden na aanrijding in Nickerie

Een bromfietser die vrijdag betrokken was bij een aanrijding in Nickerie en daarbij zwaargewond raakte, zou het leven hebben gelaten. Dat melden bronnen uit het rijstdistrict aan Waterkant.Net.

Het ongeval vond plaats op de hoek van de Gouveneur- en Wilhelminastraat in Nieuw-Nickerie. Volgens de Surinaamse Facebookpagina Actionnieuws Suriname (ANS) werd de 45-jarige landbouwer Manoeskoemar Bechan aangereden door een bedrijfsbusje. Het slachtoffer lag op het wegdek en was niet aanspreekbaar.

Volgens omstanders zou het meer dan 40 minuten hebben geduurd voor een ambulance ter plaats was. ANS meldt dat het slachtoffer in coma lag en zaterdag aan zijn verwondingen zou zijn overleden. Dit is nog niet officieel bevestigd door het Korps Politie Suriname.

Dit filmpje met schokkende beelden werd door ANS gepubliceerd:

https://www.facebook.com/ActionnieuwsSuriname/videos/576021032978619/
- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Jammer dat er niet wordt vermeld dat het slachtoffer minimaal 45 minuten heeft gelegen op het afvalt totdat er een ambulance ter plaatse was.


  Maak melding

 2. Dit lijkt wel een EHBO-oefening ………….nee dit bewijs dat het veel te lang duurt voor dat er echt hulp komt. Heel veel stof tot nadenken. HOE wordt dit opgelost????????? Want dit kan absoluut niet. Ongehoord.


  Maak melding

 3. Ik vind het walgelijk om video te maken van iemand die dood op de grond ligt, zonder enig vorm van respect terwijl de familie helemaal nog niets van af weet. Ik zou zeggen mensen weest terug houden met het plaatsen van zulke video’s. The voice


  Maak melding

 4. Ja, is tegenwoordig normaal om alles maar te filmen en op social media te plaatsen.

  Het lijkt wel hoe meer er gefilmd en gedeeld wordt des te meer ongelukken want als de snelheidsduivels überhaupt zulke filmpjes voor ogen zien is het de vraag of het tot hun verdoofde kop door zal dringen.


  Maak melding

 5. Als je met z’n allen staat te wachten op een ambulance… die langer als een half uur wegblijft… Mensen kom in actie.. Schuif die man onder een deken… Kijk naar de basis van ehbo… Kangdeh i be Kang yep a mang…. A nickerie atoso deh krosbe.. fa oekoe..dapeh.. . Ma ja… A lati kebahh


  Maak melding

 6. Filmen, maar!
  Er vond ook een aanrijding, tussen een overstekende, hond en een bromfietser.

  Het duurde exact 65 minuten, voor de de politie de zaak, kwam beoordelen. Ondertussen had was ik naar huis gerend, en kwam terug met de nodige attributen, om eerste hulp te bieden. Van zijn nare positie op zijn zij gelegd en de luchtwegen gecontroerd.

  En als werd op de video gelegd. Na een korte verzorging, kwam de ambulance en concludeerde, dat hij aanspreekbaar was en op eigenkracht naar medischehulp moest zoeken.

  Gelukkig heeft een buurjongen een auto.
  Naar de hond werd niet omgekeken, met hulp van anderen, uiteindelijk uit de trens gehaald.
  Achter linkervoet gebroken, de politie gebeld, kwam en in de achterbak GEGOOID en mee genomen.
  Een week later zag ik het dier schuifelen op drie poten om eten te vergaren op de markt.

  Man, is inmiddels totaal herstelt.
  Hoe het met de hond gaat, weet ik niet.
  De hond, kent de verkeersregels, niet of nog niet.
  Hoe het is kunnen gebeuren, heeft de politie nu na 3 maanden, niet kunnen reconstrueren.

  Dit soort taferelen, brengt veel ellende, verdriet en zorg met zich mee.


  Maak melding

 7. Ik had me voorgenomen om niet meer te reageren maar ik kan het niet laten om dit te zeggen: Jammer dat echt niemand en ook niemand een EHBO cursus heeft gevolgd om het slachtoffer te helpen. Zoals eerder is opgemerkt door enkele reacties, alleen maar ramp toeristen komen af op het ongeval.


  Maak melding

 8. @Politiek neutraal
  Dit zal nooit veranderen zo lang als Suriname bestaat en zal blijven bestaan, komt hierin geen verandering. Ramptoeristen en de KPS staat erbij en kijkt ernaar. De weg wordt niet afgezet.
  EHBO 99% van het volk weet niet wat dit inhoudt of is. Het volk wordt dom gehouden of hebben totaal geen zin om iets erbij te leren. Niemand is te oud om iets te leren. Ze vinden het niet nodig, dus sterven er onnodig mens en dier in hun bijzijn. Totaal geen interesse. Ze staan als zombies te wachten op de ambulance, die het ook laat afweten. Merk duidelijk dat het ambu- personeel niet goed geschoold is. Parate kennis ontbreekt, ze komen te laat terwijl elke seconde telt. Het komt nooit meer goed in ons land.

  Sarie Torie


  Maak melding

 9. @Boeboe bit Sjorie, je zegt precies zoals het is! Politie zou de eerste hulp kunnen verlenen bv. Sinds ik kind was zag ik aanrijdingen gebeuren in I❤Su en iedereen stond erbij en keek ernaar, zelfs ik. Maar Ik wist niet beter. Nu ik volwassen ben, en in bezit ben van een BHV certificaat, probeer ik altijd te helpen als ik als eerst ter plaatse ben bij een ongeval. Echt yere, sari tori!


  Maak melding

 10. Waarom gaan er zoveel bromfietsers dood in Nickerie?
  De volgende mogelijkheden:
  1, de bromfietsers kunnen niet brommen.
  2. De automobilisten houden ervan om bromfietsers overhoop te rijden.
  3. De hulpverlening komt te laat op gang.
  4. Een combinatie van bovengenoemde mogelijkheden.
  Feit is dat deze bromfietsongevallen nader onderzocht mogen worden.

  Wat de uitkomst ook moge zijn wens ik aan alle bromfietsslachtoffers van Suriname, hun nabestaanden, vrienden, familie en kennissen RIP en sterkte toe.
  Gedenk: elke dode in het verkeer is een dode teveel. Ook een bromfietser


  Maak melding

 11. De bestuurder van de bus moet ter plekke worden dood geschoten…de bromfietser had voorrang…omdat Suriname links rijdt. !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.