vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit Suriname'PSA houders kunnen niet stemmen op 25 mei'

‘PSA houders kunnen niet stemmen op 25 mei’

-

Does Travel - naar Suriname

Personen van Surinaamse afkomst die in het bezit zijn van een zogenoemd PSA document, kunnen niet deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei in Suriname. Dat heeft de Surinaamse zaakgelastigde in Nederland, Oquemele Denz, bevestigd tegenover radio ABC.

De Wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) biedt verschillende voordelen voor Surinamers in diaspora. Zo kunnen deze mensen in Suriname werken zonder een werkvergunning, en kan men vijf jaar naar Suriname reizen zonder een visum.

De diaspora gemeenschap met PSA status kan echter niet meedoen aan de verkiezingen, aldus Denz.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Dan ben je echt een oen om te denken dat je met een PSA zou kunnen stemmen. Actief Stemrecht geld alleen voor mensen met de Surinaamse nationaliteit.

  Iemand van Guyanese, Braziliaanse of Chinese en diverse afkomst met een Surinaamse nationaliteit mag ook gaan stemmen.

  Men spreekt vaak over Surinamers. Leuk en wel. Maar het hebben van de Surinaamse nationaliteit en Surinamer zijn is een groot verschil.

  Een Surinamer van origine kan namelijk een Amerikaans of Nederlandse nationaliteit bezitten. Het is een Surinamer maar bezit dan in de meeste gevallen dan niet meer de Surinaamse nationaliteit.

  En zijn genoeg Surinamers in Suriname die de nationaliteit niet bezitten en mooi en leuk politiek lopen te praten en opstoken maar ze hebben 0,0 stemrecht.


  Maak melding
 2. Heel kort en simpel: wie de Surinaamse nationaliteit bezit, ongeacht land van herkomst/origine en zonder enige belemmering zoals bijv. gevangenschap valt onder de stemgerechtigden.


  Maak melding
 3. GrietjeBie 26 januari 2020 At 17:27
  Dat moet dan: “Mogen niet stemmen” zijn.
  Dat is heel wat anders dan niet kunnen.

  PSA houders hebben geen stemrecht voor de verkiezingen op 25 mei.

  Dat is duidelijker


  Maak melding
 4. Sammy the Queen 26 januari 2020 At 20:36
  Op wie zal Robert Gray stemmen? Want hij is wel iemand met de Surinaamse Nationaliteit maar hij is geen Surinamer.

  ZUIVER. Iemand met de Surinaamse nationaliteit hoeft niet persé een Surinamer te zijn. En een Surinamer hoeft niet persé een Surinaamse nationaliteit te hebben.

  Ik stoor me er daarom aan dat veel mensen van officiële instanties etc. niet de nadruk leggen op de term “nationaliteit” om stemgerechtigd te zijn.

  Het voorkomt heel veel verwarring.


  Maak melding
 5. Bron Starsnieuws:

  Wijkvergadering van de NDP zaterdagavond in Longmay, Nickerie. De partij werkt volgens Ramon Abrahams (derde van links) nu voor de derde zetel in het rijstdistrict. NDP heeft nu twee zetels in Nickerie.

  Ik heb nooit geweten dat Ramon Abrahams zo dom is. hij denkt statisch en niet dynamisch.
  Hij gaat volgens de statische methode werken aan de derde zetel in Nickerie omdat hij denkt dat hij de 2 zetels , behaald in 2015, gaat behouden. Tussen 2015 en 2020 is er veel gebeurd.
  Volgens de dynamische benadering is hij deze twee zetes intussen kwijtgeraakt aan de VHP, maar daar gelooft deze grappenmaker niet in.De NDP gelooft niet in verkiezingsprognoses en dat zal hun nekslag worden. Abrahams: 3 zetels in Nickerie? Om de woorden van je “lijder” te gebruiken: over my dead body. Jullie houdbaarheidstermijn is door wanbeleid reeds lang verstreken., Tijd om naar huis te gaan. Jullie hebben in ieder geval de kans van het volk gehad en niets van gebakken. Wij geloven niet meer in de NDP.


  Maak melding
 6. Gewoon stemmen op de VHP. Weg met deze vernietigende, geld verslinderde dieven, oplichters, rovende, bedriegende partij. Ramon Abrahams wat ben jij ook een uilskuiken.
  Hoeveel gronden hebben je kinderen,overige familieleden al gehad??? Hoeveeel geld heb je al
  voor ze vastgezet op de bank in Suriname en in het buitenland. Smerige oplichter. Nog meer graaien jongen?? Want een man ben je niet. Jo koe.


  Maak melding
 7. De beste stuurlui staat aan wal.
  Inplaats van politieke partijen & voorkeur ga ik liever voor iemand die capabel is & goed zijn werk verricht. Er zijn genoeg talenten in Suriname die bekwaam zijn om het werk te doen, maar door het HOKJES MENTALITEIT gaat op het ogenblik FOUT.
  Al die politieke partijen hebben goed & hoog opgeleide MENSEN die Capabel zijn om het land stabiel te MAKEN !!! Maar willen niet samen werken , voor mij part geen politieke partijen meer , kandidaten moeten door het volk gekozen worden punt.
  Wie NIET Deugd moet gewoon plaats maken voor een ander die het wel KAN☝️😴🤝👀💪✊🇸🇷🇸🇷🇸🇷


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES