Staatsolie reageert op bericht over ‘plannen om offshore aandelen in block 58′ te verkopen’

39
Olievondst Suriname volgens schatting goed voor 300 miljoen vaten olie
Na voltooiing van de operaties op Keskesi East-1, zal het Noble Sam Croft-boorschip (foto) voorlopig vrij zijn.

De leiding van het Surinaamse oliebedrijf Staatsolie en de vakbond bij het bedrijf hebben donderdag een gezamenlijke memo uitgegeven, met betrekking tot een bericht dat afgelopen week via social media werd gedeeld. In dit bericht wordt gesteld dat er plannen zouden zijn om ‘de offshore aandelen in block 58’ (waar onlangs olie werd gevonden/red.) te verkopen. Staatsolie noemt het verspreidde bericht vals en zegt hierover:

“Bond en directie wensen te benadrukken dat Staatsolie de belangen van de werknemers, het bedrijf en in het bijzonder Suriname, onder alle omstandigheden voorop zal stellen, hetgeen betekent dat de natuurlijke hulpbronnen van het land zodanig ontwikkeld zullen worden dat de voordelen hiervan voor zowel de huidige als de toekomstige generaties gegarandeerd blijven.”

Volgens het verspreidde bericht zou 20% van de aandelen van het bedrijf in ‘block 58’, voor een appel en een ei verkocht worden aan Chinezen. De VHP reageerde eerder ook hierop door te stellen dat de verkoop van de aandelen maar één doel zou hebben en wel om nog snel voor de verkiezingen te ‘cashen’ uit de offshore olievondst.

“Het risico is reëel aanwezig dat het 20% belang van Staatsolie voor een appel en een ei wordt verkocht, net zoals Staatsolie zelf in 1998 voor een habbekrats van de hand zou worden gedaan. De VHP zal dit echter niet toestaan en houdt elke ontwikkeling hieromtrent scherp in de gaten” aldus de politieke partij onlangs in een officieel persbericht.


39 REACTIES

 1. Er zal wel een kern van waarheid in zitten.
  De oppositie heeft vaak genoeg zaken geroepen die in eerste instantie door deze regering, met of zonder bond, wordt verwezen naar het rijk der fabelen, maar achteraf op pure waarheid berusten.

  Voor nu zand erover, niks aan de hand!


  Maak melding

 2. Het zijn vooral aanhangers van de VHP die achter de verspreiding van dit soort van fake berichten schuilhouden. Ze proberen de bevolking en de kiezers angst aan te jagen vooral hoe men nu grote hoeveelheden olie en gas voor de kust van Suriname heeft ontdekt. Reken erop dat er nog grotere hoeveelheden olie en gas voorraden zijn en die nog ontdekt moeten worden. De vergaarde seismische data is veelbelovend. Het is een kwestie van tijd dat er meer olie en gas ontdekt gaat worden. Maar het zijn vooral de zeer op geld en rijkdom beluste figuren die bang zijn de boot te moeten missen. Het spookt in hun hoofd hoe ze aan de bronnen van deze rijkdommen moeten komen. Dat is regeermacht en corruptie. Deze figuren van de oppositie zullen van alles doen om de bevolking angst aan te jagen zodat zij regeermacht kunnen verwerven.


  Maak melding

 3. Als surinamers denken dat ze deze corrupte criminele ndp regering moeten geloven dan moeten ze goed gek zijn.
  Heel goed van de VHP om de bevolking voor de komende rampen voor te bereiden.
  Dan zijn we gereed voor de komende onaangename ndp verrassing.


  Maak melding

 4. Wat kost de boor-operatie die al maanden gaande is? Schepen, mensen en apparatuur 150 kilometer uit de kust van Suriname. Dat kost miljoenen per dag! Geld dat Apache en Total niet vrijwillig “voorschieten”. Er is al lang en breed afgesproken dat de gevonden olie voor het grootste percentage voor hun is. Staatsolie krijgt “een percentage”…. Hoeveel? Ik gok een procent of 20…


  Maak melding

 5. @RobG, overall waar de staat niet kan investeren moet staatsolie bij of inspringen.
  Denk aan oa Ethanol en TapaJay. Staatsolie zit tot aan haar nek in de schulden. Dividenduitkering gaat ook naar Oppenheimer als men niet aan de afspraken houden. Als zou men 20 nieuwe oliebronnen vinden dan nog zal Staatsolie met geld over de brug moeten komen. Zou niet weten wie een bedrijf volgepropt met schulden wil financieren. Er zal een hoop moeten veranderen


  Maak melding

 6. Suriname sceer,
  Kunnen nergens lenen op een fatsoenlijke manlier.
  Ze gaan Komende week de spaargelden van de arme bevolking aanspreken.
  En ze gaan meer SRD’s kopieren, dus devaluatie srd.

  Kort weg, regering heeft NO WAY


  Maak melding

 7. Gezien de reputatie van de NDP regering en hun werkwijze zal het mij niks verbazen als dit bericht achteraf op waarheid schijnt te berusten. De hebzucht naar macht en geld van deze gasten kent geen grenzen. Als ze maar overwegen om tot deze stap over te gaan moet het volk althans dat deel dat niet meer in de sprookjes van Bouterse gelooft massaal in opstand komen om de uitverkoop van Suriname een halt toe te roepen .


  Maak melding

 8. Het verbaast mij ook niet als dat werkelijk gaat gebeuren, want de huidige regeringspartij onderhandelaar in de persoon van Jules wijdenbosch had al geprobeerd tijdens zijn ambtstermijn, leidde tot massa demonstratie en tenslotte zijn val. Toen was de Canadese Fletcher Challenge de geïnteresseerde. Die kwam via Rashied Doekhie via Guyana binnen. En Eddy jharrap was al vervangen door Dharm mungra van de ndp .
  Ik spreek de feiten omdat in voorman was bij de staatsolie in 1997.


  Maak melding

 9. Haha,
  is dit hun reactie. Hier staat niets.
  – De belangen van betrokkenen zullen vooropgesteld worden.
  – De voordelen zullen voor de bevolking gegarandeerd worden.
  Na verkoop komen deze zelfde grapjurken met de volgende woorden: we hebben goede afspraken gemaakt voor het personeel. Wat de opbrengsten voor Suriname en haar bevolking betreft, voor ons en onze kinderen dus, kan ik u mededelen dat ook hier een mooie deal is afgesloten
  Had dan niets gezegd. Of had duidelijk gezegd; Verkoop noch afstaan als gevolg van het niet kunnen voldoen aan onze betalingsverplichtingen aan derden is uitgesloten.
  Nee, een reactie met nietszeggende woorden
  Wederom wordt het volk met niets zoet gehouden.
  Het lijkt wel de inhoudsloze verhalen van een zekere mevrouw p hier.

  Rob je zin;
  “Het is een kwestie van tijd dat er meer olie en gas ontdekt gaat worden”
  dit is nu net iets dat Suriname niet heeft. Vooralsnog is dit toekomstmuziek.
  In het meest gunstige geval zal de bevolking de eerst komende 10 jaar (en dan blijf ik aan de voorzichtige kant) niet kunnen genieten van deze rijkdom
  Je kent het beroemde spreekwoord:
  in the long run we’re all dead
  Ik neem aan dat je nota hebt genoten van de links die Jojo gepost. Welnu dan weet ook jij dat er snel behoorlijk veel geld aan rente moet worden afbetaald. Heeft Suriname dit geld? Heb je de boeteregeling gezien?


  Maak melding

 10. Weer zo een smerige campagne van de VHP! Ze blijven liegen en bedriegen! De zelfde methoden die ze rond elke verkiezing toepassen zal ook nu niet het gewenste resultaat opleveren, wat zijn ze hardleers!! Ten eerste is de bevolking meer dan op de hoogte van de verfoeilijke vals aard van deze zich nationaal noemende maar zich puur in Nederlands belang gedragende partij en ten tweede who the fuck is de VHP om te roepen dar zij dat niet zullen toestaan?? Je bent niet aan de macht en loopt is veel te grote schoenen, hoe zou je dat dan, als het al waar zou zijn, willen voorkomen? De macht in het DNA heb je niet, dus op democratische wijze zou dat je niet lukken. Of zien wij iets over het hoofd???? Jullie hebben vaak genoeg laten blijken dat jullie nog geweld nog buitenlandse inmenging schuwen!! Kletspraat, minder daru nuttigen, dan wat roepen!!


  Maak melding

 11. Maar waarom niet? Die olie kun je toch niet opdrinken. Straks wordt olie niks waard, want dat monstertje Greta Thunberg voert een campagne tegen olie. Dus cashen nu het nog kan!


  Maak melding

 12. Deze corrupte, criminele en leugenachtige ndp regering is tot alles in staat om snel wat geld binnen te halen zodat ze het tot de verkiezingen kunnen volhouden.


  Maak melding

 13. Robert schreef (maar snapt het zelf niet):

  Einstein zei ook wijselijk “Insanity is doing the same thing over and over again en expecting a different result”.

  Dit heeft duidelijk betrekking op de NDP !

  Het bericht van Staatsolie is zeer oppervlakkig en zegt eigenlijk niks. Achteraf zullen ze weer, ja alweer, met het verhaal komen dat de deal goed is voor Suriname.

  Voor bepaalde grote jongens is het van groot belang dat Bouterse en zijn criminele bende in de regering blijven. Zij zijn ervan bewust dat indien de NDP de verkiezingen verliest er koppen gaan rollen.

  Helaas is de kans groot dat Bouterse president blijft. Want zolang hij de baas van het leger is en het leger hem gehoorzaamt zolang kan hij baas van het land blijven.

  Bij deze een oproep aan alle Surinamers die het leger dienen:
  Wees trouw aan je LAND en VOLK !
  Jullie hebben een eed afgelegd en dienen het land en volk te beschermen en te verdedigen. Besef dat ook jij en jouw dierbaren bij het volk horen.
  Suriname en het volk worden bedreigd door een criminele organisatie. Bescherm land en volk tegen deze criminelen.
  Suriname is niet van Bouta !
  Suriname is van het volk !

  Ook aan alle andere politieke partijen:
  Besef dat zolang Bouterse de macht heeft over de gewapende machten zolang heeft hij macht over Suriname ! En is de kans reeel dat er geen eerlijke verkiezingen komen.

  Power to the people !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 14. Lonen Militairen en Politie nieuw front Regering 3000 SRD per maand was 1000 Euro

  Lonen Militairen en Politie NDP Regering 3000 SRD per maand is nu 350 Euro per maand .

  Loon Schoonmaakster Nieuw Front Regering per maand 1000 SRD was 300 Euro

  Loon schoonmaakster NDP Regering 1000 SRD is 110 Euro per maand .

  Voor de verkiezing gaan vele van NDP weg vluchten uit Suriname .

  Zelf CBVS heeft geen geld meer in kast ,als is op gevreten door de hoogopgeleiden schurken van Nationale Duikboot Partij .


  Maak melding

 15. Dankzij het bloeddorstige van het kolonialisme en het imperialisme is er geen solide economische structuur gelegd voor een goede economische ontwikkeling. De rijkdommen van het land werden weggedragen waardoor de overheid en het bedrijfsleven zich niet goed hebben kunnen ontwikkelen. Staatsolie is opgericht om de staat Suriname financieel voordeel op te leveren. Het bedrijfsleven en de burgers kunnen de vermogensbehoefte van de overheid niet dekken. Staatsolie levert de overheid ruim kapitaal op zodat de overheid kan investeren in andere sectoren/domeinen in de samenleving. De kip met gouden eieren zal men daarom ook nooit verkopen. Vroeger niet en nu ook niet. Als het aan de VHP en NPS ligt komt Staatsolie in particuliere handen.


  Maak melding

 16. RobG
  Volgens Fitch heeft Suriname dus de CCC ranking.
  D.w.z. dat Suriname nagenoeg bankroet / failliet is.
  Als Suriname wilt lenen dan moet ze met onderpand komen zoals met de laatste lening van 110 miljoen a 105%. Hiertegenover hebben zij gecedeerd de inkomsten van o.a. Staatsolie en Iam Gold en New Mont
  Telesur is reeds afgegeven aan de Chinezen voor hun lening die Telesur heeft genomen voor Suriname
  Wil Suriname nog valuta in handen krijgen dan zullen ze hun laatste asset moeten afgeven die nog wat geld waard is namelijk de 20% deelname in de offshore olie velden.
  Dus Sranang ka letterlijk en figuurlijk.
  Wilt de coalitie meer valuta hebben dan zullen zij de SRD pers moeten laten draaien en met deze SRD’s valuta kopen waardoor de koers weer naar de 10.000 zal oplopen zoals in de jaren 80


  Maak melding

 17. Ondertussen is de NPS uit pure wanhoop afgedaald naar het niveau van de VHP en PL. Middels hun politieke partner in crime, Apintie is er weer een oude methode uit de kast gehaald, die toen overigens ook niet werkte, maar ja, alles is geoorloofd als je broko-bana-politiek bedrijft. Nu zijn ze met e.o.a. loser op de proppen gekomen om Suriname failliet te verklaren. Weet je, van de NPS mag je veel verwachten maar dat ze voor het land schadelijke antipropaganda zouden voeren, kon niemand bevroeden. Het geeft de paniek aan die er in die gelederen heerst. Desnoods wie e verga met man en muis, zuiver een streek die je van de bita-hati Venetiaan zou verwachten, maar niet van de charismaloze Gregory Rusland. Nog enkele maanden te gaan. Iedereen geeft steeds meer van zijn inborst kwijt en helaas hebben we het ergste waarschijnlijk nog niet gezien. DEM SUMA DISI NO LOBI SRANAN!!


  Maak melding

 18. Alle Oppositie partij hebben nu een President kandidaat en wij hebben genoeg .

  Bij de gestolen verkiezing van 2015 met 26 gestolen zetels is NDP snel alleen de Regering gaan vormen..

  En maar lopen zeggen wij gaan het samen doen ,zelf Palu met een zetel heeft niets gekregen van NDP .

  Na deze verkiezing van mei 2020 hoeft Bouterse of Abrahams en vrouw Simons of Graanoost geen uitnodiging te sturen naar de Oppositie Partijen om samen te werken .

  Wij van de Oppositie werken niet samen met maffia partij van NDP .

  Wij van de Oppositie werken ook niet met partijen waar men Alcohol drink tijdens werk uren .

  NDP zeg altijd samen denken samen doen maar samen eten doen ze dan alleen .

  Is dit verbroedering wat Bouterse altijd loop te zeggen ,is maar goed ook dat ze CBVS alleen hebben vernietig in 10 jaren ellende .

  NDP is net Akan Troesoe en Akang Zwarie en Akan Harie .

  Wij van de Oppositie geloven niet in verbroedering van NDP na 10 jaren kunnen ze nu op donderen Bouterse is oud genoeg na 40 jaren onderdrukking .

  Nederland heeft niets te maken met de ellende dat Bouterse achter laat na 40 jaren .
  De trukjes van NDP gaan niet meer lukken zelf de kinderen trappen niet meer in .


  Maak melding

 19. Krijgsraad vroeg aan Bouterse wat is jou beroep hij zij President .

  Bouterse beroep is Sport Instructeur in Militairen dienst

  President zijn is een Functie dat je tijdelijk bekleed .

  Kijk maar de opleiding van Bouterse dan ga krijgsraad zeggen dat je beroep President is .

  Waar heeft hij de diploma van President gehaald ,hij heeft zeker in Ocer gestudeerd .

  Tot voor de Krijsraad loop hij te liegen dat zin beroep President is .

  Bouterse laat de kinderen van de basis school niet weten hoe slim of dom je ben .


  Maak melding

 20. Stelletje staats kast rovers zijn ze in NDP na veertig jaren verloedering en onderdrukking .

  Je moet je vuile was niet naar Nederland laten hangen na 40 jaren .

  In Nederland werken nu 9 miljoen mensen .

  In Suriname 35000 jongeren zijn afgestudeerd maar 100 hebben werk kunnen vinden .

  Na de verkiezing kunnen jongeren en ouderen tijdelijk in Nederland komen werken .

  Wij van de Oppositie werken niet met hebzuchtige Surinamers van NDP .


  Maak melding

 21. Ga laat Limbo van SRS Radio je boelen ik heb gehoord dat hij elke dag Alcohol drink

  Limbo je zal Sharmila masala ook een verkiesbare plaats geven vergeet Hoogie Hooghart niet


  Maak melding

 22. Er komt geen devaluatie.is de meest bekende onwaarheid van deze regering.
  Stabiliteit kan je niet eten is ook een bekende,
  Deze regering staat bekend om het liegen en bedriegen.
  Weg met Bouta


  Maak melding

 23. Wanneer gaat NDP de Grondrechten regelen ,hij heeft al het grond aan vrienden gegeven ,zo slim is hij ,en maar komen lopen met Idianen op de podium de laatste maanden voor de verkiezing .


  Maak melding

 24. Ik ben van de Oppositie en niet bij de onderdrukkers van NDP

  Kan je mij aangeven hoe je de huizen probleem kan oplossen je kan Misikaka ook vragen om je te helpen denken .

  Met welke Grondstoffen ga je de stenen maken en hoe zwaar worden de stenen .

  Met welke Machine ga je de stenen maken .

  Welke beroep heb je President .

  Vraag Bouterse welke beroep hij heeft .


  Maak melding

 25. Mijn voorouders en de kolonisten hebben genoeg achter gelaten dat deze blakka mang nooit meer werk .

  Al moet ik terug naar Africa is toch de grootste wereled deel er is genoeg te doen in Africa .

  Stelletje moordenaars zijn ze geworden in Zuid America .


  Maak melding

 26. Ga lekker groene banen voor de bejaarde huizen planten dat zelf kan NDP niet doen dan wel men een land besturen zonder te studeren .

  Wat is jou beroep vroeg Krijgsraad aan Bouterse hij zij President .

  Na de verkiezing heeft hij dan geen beroep meer .


  Maak melding

 27. Ga mantelzorg doen in je wijk of buurt vraag DC er is altijd wat te doen daar kan je jou Greativiteit tonen of bij Ocer Kernkampweg NDP dierentuin .


  Maak melding

 28. Het is goed om bezorg te zijn om de 20% aandeel van de olie opbrengst. Deze mensen van de ndp zijn zweeftikies en corrupt. Je hebt geen idee wat ze in achterkamers bekokstoven.


  Maak melding

 29. RobG
  Geef eens je ongezouten mening als (pseudo) econoom op de CCC status die Fitch Suriname heeft toebedeeld.
  Of is je lulverhaal te doorzichtig


  Maak melding

 30. @ RobG 25 januari 2020 At 21:56

  “Dankzij het bloeddorstige van het kolonialisme en het imperialisme is er geen solide economische structuur gelegd voor een goede economische ontwikkeling. De rijkdommen van het land werden weggedragen waardoor de overheid en het bedrijfsleven zich niet goed hebben kunnen ontwikkelen.”

  Vanaf 1952 of daarom trent had Suriname een eigen regering en heeft Nederland te kort op te kort aangezuiverd. Er waren solide economische structuren. Die structuren zijn herkenbaar door sergeanten zonder kennis en inzicht en met een militaire cultuur vernietigd in perioden van wan beheer>
  >> 1980 – 1992 Infrastructuur en oliepalm
  >> 1996 – 2000 Economie
  >> 2010 – 2020 Gemeenschap en economie.

  Hier heeft geen enkel bloedig kolonialisme iets mee te maken. Bouterse bewijst dat juist hij deals maakt waardoor Alcoa kan ontkomen aan haar verplichtingen en Oppenheimer de goud, olie en energie winsten in haar zaken laat vloeien.
  Staatsolie moet sinds 2018 aanzienlijk meer rente betalen beste RobG ofwel ING en CreditSuisse romen Staatsolie af omdat zij de staat moest arflossen zodat het grootste deel van de Oppenheimer $ 550.000.000 lening nu in consumptie kon verdwijnen.

  100 jaar geleden kon men kolonialisme nog bloederig noemen. Echter het volume van wat toen weg gesleept werd in relatie tot wat nu weg gesleept wordt is marginaal beste RobG.

  U gelooft de wartaal van Boefdraad en van Limbo.

  Het volk gelooft er niets meer van. Nu belooft Abrahams op 24 februari een paars Paramaribo na het falen van 22.januari. De mensen dropen af na 20 minuten. De Drone van Wij zijn Moedig legde goed vast hoe weinig paars er was. Ook de tent was op geen stukken na vol beste RobG.


  Maak melding

 31. “RobG 25 januari 2020 At 21:56
  Dankzij het bloeddorstige van het kolonialisme en het imperialisme is er geen solide economische structuur gelegd voor een goede economische ontwikkeling. De rijkdommen van het land werden weggedragen waardoor de overheid en het bedrijfsleven zich niet goed hebben kunnen ontwikkelen. Staatsolie is opgericht om de staat Suriname financieel voordeel op te leveren. Het bedrijfsleven en de burgers kunnen de vermogensbehoefte van de overheid niet dekken. Staatsolie levert de overheid ruim kapitaal op zodat de overheid kan investeren in andere sectoren/domeinen in de samenleving. De kip met gouden eieren zal men daarom ook nooit verkopen. Vroeger niet en nu ook niet. Als het aan de VHP en NPS ligt komt Staatsolie in particuliere handen.”

  @RobG,
  Lees asjeblieft nog een keer wat een koeterwaals je hier neer zit te pennen.

  1.Volgens mij was het oke met de economische structuur en ontwikkeling. Misschien wil je hier verder op in gaan wat je precies hiermee bedoeld. Wie heeft dit ook weer kapot gemaakt?

  2.De rijkdommen die werden weggedragen, bedoel die van 100 jaar geleden of de vrij recentere in onze geschiedenis, graag nader verklaren.

  3.Over welke vermogensbehoefte heb je het, die van de staat of die van die corrupte regering? Ook hier graag nadere uitleg.

  4.Over de kip met gouden eieren, ook hier vergis jij je in. Last van een delier? Ik bedoel dus een delirium ofwel een toestand van acute geestelijke verwardheid. Volgens mij was het juist de NDP die met Staatsolie aan de haal wilde!!!

  Dit is typisch de werkwijze van de NDP over hoe leugenaars zoals jij de illusie van waarheid proberen te creëren. Jullie denken dat als je keer op keer leugens verteld en deze blijft herhalen, mensen het uiteindelijk zullen gaan geloven.
  Het volk van Suriname is inderdaad slimmer geworden afgelopen 10 jaar.

  Ai boi, jullie (NDP’ers) moeten echt desperate zijn om nu met dit soort uitingen te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.