Afsluitingstijd Wijdenboschbrug voor vuurwerkshow gewijzigd

19
vuurwerk

De afsluitingstijd van de Wijdenboschbrug voor de vuurwerkshow op Chinees Nieuwjaar is gewijzigd. De brug zal nu niet meer vanaf 16.00u gedeeltelijk worden afgelosten, maar vanaf 20.00u. Tijdens het afschieten tussen 21.00 en 21.30u zal de brug wel volledig worden afgesloten. Tijdens het afschieten mogen ook geen boten varen onder de brug.

Het Chinees Nieuwjaar wordt dit jaar groots gevierd in Suriname met de vuurwerkshow. Er zal kunstvuurwerk worden afgeschoten door een professionele organisatie. Deze dag wordt jaarlijks naast China ook in Suriname als een nationale feestdag herdacht. Het thema van het jaar is ‘’The Chinese in me.’’ De bedoeling van het evenement is om toeristen aan te trekken.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme is een samenwerking aangegaan met de Chinese ambassade en de Chinesevereniging om deze viering groots aan te pakken. Naast de vuurwerkshow zullen er ook andere attracties worden gehouden en wel op het onafhankelijkheidsplein zoals een braderie, temple fair en een show van Chinese acrobaten. Daarnaast zal in de congreshal een foto tentoostelling worden gehouden.

De Surinaamse politie benadrukt dat het niet noodzakelijk is dat het publiek zich persé hoeft te begeven naar de Wijdenboschbrug, maar vanuit diverse locaties in zowel Paramaribo als Commewijne de vuurwerkshow kunnen bezichtigen. Dit omdat iedereen aan de voet van de brug gehouden zal worden. Samen met de brandweer en het Directoraat Nationale Veiligheid is gekeken naar alle veiligheidsaspecten voor de samenleving.

Tsang wees tijdens een eerder belegde persconferentie erop dat hij niet alleen de vuurwerkshow rond Chinees nieuwjaar tot een jaarlijks terugkerend evenement wil maken, maar zich ook wil gaan focussen op andere nationale feestdagen zoals Phagwa en evenementen in het laagseizoen zoals de Avond Vierdaagse (AVD) om toeristen aan te trekken.


19 REACTIES

 1. Wat Suriname moet doen is zich losmaken uit de Chinese jukbeenderen, zgn de-koloniseren. China heeft het land vol gestopt met leningen en nu gaan we Chinese gewoontes overnemen. China en de Chinezen in Suriname denken aan aan zichzelf. Ze zien Suiname als een moneymaker, meer niet. Maandelijks sturen de Chinezen in Suriname grote sommen geld naar Peking. Geld wat eigenlijk in de Surinaamse economie terecht moet komen. Laat de Chinezen zich maar aanpassen aan Surinaamse gewoontes. Tot die tijd zijn het kolonisten. Allemaal op de vliegtuig zetten naar Peking.


  Maak melding

 2. Jaarlijkse terugkeer van geld in rook laten opgaan.
  Volgens de laatste Fitch rapport is Suriname failliet en kan er geen geld meer geleend worden tenzij de laatste vermogensbestanddelen worden afgegeven, de laatste die Suriname bezit zijn de aandelen op de nog te winnen olie voor de kust, die nagenoeg niet meer aanwezig zijn.
  Staatsolie haar inkomsten uit levering aan Newmont etc reeds ingeleverd bij Fitch
  Ingezetenen valutarekening reeds opgedroogd voor circa 60%
  Iam Gold en Newmont inkomsten zijn al afgegeven aan Fitch

  Ik zou zeggen
  Ga maar door met geld verbranden, wat de Chinezen doen bij hun doden, die binnenkort in waarde zullen dalen zoals het fake verbrand geld bij de doden.
  Suriname zet maar de SRD drukpers aan en dan zal de koers weer stijgen zoals in de jaren 80 van 1 US$ gelijk is aan 10.000 Surinaamse guldens.
  Degenen die zullen lachen zijn de Surineds die met 1.000 euro eigenaar worden van een pand in Suriname want de hypotheek kan niet meer worden afgelost dus zullen ze moeten verkopen

  Schiet maar het geld in de lucht.
  De Romeinen zeiden “geef het volk vreten en spelen en alles is weer goed”


  Maak melding

 3. Leuk maar hoeft niet op de brug. Deze moet 24/7 open zijn. Srel dat er iets eenstigs gebeurt met een Surinamer a d overkant. Wie betaald een helicopter om de persoon over te vliegen??
  Laat de chinezen een ponton huren en ht daarop doen.
  Ik ga ook niet naar het plein. De chinezen moeten nu nier naar Su komen met hun coronavirus.
  Laten ze met hun ziekte blijven. Usa en europa hebben al mensen met het virus.


  Maak melding

 4. Ga weg toch man leuk of niet leuk, zijn er soms geen MEER belangrijke dingen te doen of zo . Wat ga je bereiken met afschieten op die manier en op zo een moment. Solidariteit met die corona’s of ga jullie die hielen van die corona’s dat vol gezaaid is met sika’s 👅 likken.
  Alleen extra werk voor de boyz van Hermandad, ben zelf benieuwd hoeveel zombies 🧟‍♀️overboord gaan springen .


  Maak melding

 5. Gelukkig zijn de chinezen met KLM gekomen naar Su. Hebben die gasten die 9 u gevlogen hebben met deze vlucht de virus dan geproeft en weten wij het.


  Maak melding

 6. Terwijl de hele wereld (behalve Suriname) zich zorgen maakt om de zeer besmettelijke tot nu toe onbehadelbare levens gevaarlijke dodelijke Coronavirus.
  in china worden hele steden afgesloten hierdoor vele mensen zijn daar al gestorven
  er zou juist een Spoed Noodverordening moeten worden uitgeroepen omtrent dit probleem.
  met maatregelen die besmetting van het land door Coronavirus voorkomt.
  jammer dat ook in deze geen verantwoording wordt genomen vanuit de Regering
  de ziekenhuizen en gezondheidszorg is op dit moment al een probleem op zich in Suriname
  in Europa is het virus al binnengedrongen.


  Maak melding

 7. Uit onderzoek is gebleken dat het corona virus van slangen is overgegaan op mensen. In bepaalde gebieden drinkt men rauw slangenbloed met de gedachte de “kracht” van de slang tot zich te nemen.

  In vele Aziatische landen worden ook gerechten met rauw varkensbloed veel gegeten.

  Met alle levensgevaarlijke gevolgen van dien…


  Maak melding

 8. “Koos 25 januari 2020 At 09:22
  Wat Suriname moet doen is zich losmaken uit de Chinese jukbeenderen, zgn de-koloniseren.”

  @Koos,

  “Nationale feestdag”
  Suriname is los van God en de rest van de ontwikkelde wereld.

  Suriname is volledig ziek en ligt aan het infuus. Ze zullen het nu toch echt zelf moeten doen, yepi no de moro.


  Maak melding

 9. @ Sammy the queen

  Als dit ECHT geen fakenieuws is , geef dan zonder schroom de bron ook door.
  Het gaat om de gezondheid van de mens!!! Ook in SU.
  Wat heeft de gemeenschap met vaag nieuws.


  Maak melding

 10. De NDP dames mogen best de Chinese heren gaan verwennen op deze Chinese dag. Daarna kunnen ze opscheppen dat ze ervaring hebben met ‘The Chinese in me’.


  Maak melding

 11. Om te slijmen bij de chinese kolonisten heeft de regering bouterse v.h. chinees nieuwjaar een nationale vrije dag gemaakt MAAR de chinese winkels zijn gewoon geopend. De vraag is dus of zij zelf wel behoefte hebben aan een vrije dag.

  Ik hoop niet dat iemand vanuit commewijne dringend naar paramaribo hoeft voor medische hulp wanneer men het vuurwerk gaat afschieten en de brug afgesloten zal zijn.
  Het beste zou zijn om het afschieten te laten gebeuren op een ponton of bij de marinetrap. Dan hoeft de brug niet afgesloten te worden.


  Maak melding

 12. @ HongKongFree 25 januari 2020 At 14:48

  Op een soortgelijke wijze is hoogstwaarschijnlijk ook de hiv/aids- en ebolabesmetting bij mensen terechtgekomen. Doordat ze in afrika de gewoonte hebben om (besmet) apen- en vleermuisenvlees te eten.


  Maak melding

 13. @HongKongFree,

  Dan eet je toch gekookt varkensvlees? Of ben je te lui om het te koken? Zoals die Hollnaders te lui zijn om hun haring te koken? Ze stomen het, gooien er wat uitjes op en klaar is kees. Maar wat voor ziektes het allemaal produceert, dat weten ze niet.
  De Hollanders zijn een van de meest zieke volken op de wereld. Elk jaar gaat de zorgpremie omhoog omdat ze maar niet gezond worden en herhaaldelijk naar het ziekenhuis moeten, jaar in, jaar uit. Het is een chronisch zieke volk.
  Die Bolle en z’n LaTina en drie kuikentjes Ahalia, Akalia en Azalia zijn ook niet zo gezond, terwijl ze het beste van het beste eten. Maar wel rotte dingen zoals rauwe vis (haring en sushi).


  Maak melding

 14. Jesse 25 januari 2020 At 19:35
  @HongKongFree,

  Dan eet je toch gekookt varkensvlees? Of ben je te lui om het te koken?

  Zo worden die gerechten eenmaal bereid, komt veel voor in o.a. China, Vietnam, Filipijnen en bepaalde streken in Indonesië.

  In bepaalde plaatsen in Afrika drinken ze ook gewoon melk en rauwe runderbloed.

  Hoe dat zo, weet ik niet. Dat zal wel een hele lange geschiedenis hebben. Ik eet in ieder geval geen enkele vorm van rauw bloed of rauw vlees.

  Mensen kunnen vlees eten, maar we kunnen ook heel goed zonder vlees leven. Kijk maar naar alle grote zoogdieren zoals Olifanten Gorilla’s, giraffes etc. grote sterke herbivoren. Geen vlees eters en geen bloeddrinkers…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.