Uitbreiding van het te beplanten areaal te Alliance

10
Uitbreiding van het te beplanten areaal te Alliance

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft afgelopen weekend wederom een bezoek gebracht aan het staatsbedrijf Alliance. Daarbij heeft de bewindsman samen met zijn staf gekeken naar de mogelijkheid van de uitbreiding van het te beplanten areaal. Parmessar heeft toen aangegeven dat er genoeg grond over is om tot uitbreiding over te gaan van de activiteiten.

Op maandag 20 januari heeft de minister samen met zijn staf het idee voor uitbreiding van het areaal besproken. De staf heeft het idee uitgewerkt waarna het besluit is genomen om inderdaad tot uitbreiding over te gaan. Bij het bezoek heeft de minister ook de nieuwe aanplant bezichtigd die bestaat uit 10 hectare kokos, 5 hectare oker en een areaal van 5 hectare bestemd voor het verbouwen van pompelmoes. De gewassen zullen in eerste instantie geleverd worden aan de lokale markt.

Tijdens een bezoek in september 2019 aan Alliance, heeft Parmessar aangegeven, er alles aan te doen om het staatsbedrijf die plaats van weleer te geven. Sindsdien heeft hij er alles aangedaan om dit te verwezenlijken, van gewasdiversificatie tot personeelszaken en huisvesting. De minister wil zoveel als mogelijk zijn gegeven woord waarmaken, ook omdat hij Alliance een warm hart toedraagt.

Volgens Parmessar moet Alliance weer die plaats van weleer innemen. Het samengaan van de publieke en private sector in Suriname is iets dat hij nastreeft. Surinaamse particulieren die een goed plan hebben en daadwerkelijk iets willen betekenen voor Alliance, zullen ook in staat worden gesteld activiteiten aldaar te ondernemen. Er worden momenteelt ook plannen opgesteld om de agro toerisme aldaar gestalte te geven.

Studenten in deze sector mogen zich eveneens aanmelden bij het ministerie en of Alliance om samen na te gaan hoe hieraan invulling gegeven kan worden, meldt LVV.

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. Ai mogado deze man blijft doorgaan om het hopeloze volk en vooral de minder geletterde javanen op alliance blij te maken met een dode mus. Zorg eerst voor een dokterspost en vervolgens voor vervoer en dan moet je gaan kijken of het rendabel is om te gaan planten. In paramaribo zijn er al genoeg landbouwers die hun gewassen niet eens kunnen verkopen. Ik snap deze halve gare niet. Mensen let op deze gek
  probeert stemmen te winnen voor zijn baas bouterse!!!


  Maak melding

 2. mede door de verkiezing op komst zie je de charlatan’s veldwerk verrichten….

  zgn zijn ze begaan om het lot van het volk terwijl de ware toedracht wordt verdoezeld..omwille van EIGEN gewin..

  25 mei is de laatste kans…..

  Als de ndp weer aan de macht komt dan zal Haitie SU daadwerkelijk voorbij streven..

  DENK GOED na vóór het stemmen en niet andersom….


  Maak melding

 3. Dat is het. Stemmen winnen. Nadat de suikerplantage pat ging werd Alliance een citrus plantage.NL importeerde SU sinaasappels.In NL kocht ik ze bij de vruchten boer.

  Nou proberen lvv en regering weer iets op te zetten. De 100 woningen zijn voor nieuwe arbeiders. Wie zijn dat? Haitianen? De Javanen mogen op de oude huizen wonen zeker. Het onderwijs is slecht geworden. Je kan geen autos op de wegen rijden.
  Vroeger had je een docter en politie post op Constancia naast Alliance. Bestaat dat niet meer?
  Wat gaan ze met de cocosnoten doen? Jonge cocosnoten aan toeristen verkopen? Dan bami en roti eten? Agro toerisme?Over de rivier van Paramaribo naar Alliancr?Of van Slootwijk naar Allisnce? Als ze eens suiker maken van het sap van de cocos noot dan hebben suiker van eigen bodem.


  Maak melding

 4. Er zullen nog meer van deze loze beloften de ether ingaan, dit alleen maar om stemmen te vergaren om de komende verkiezingen. Om te voorkomen dat de NDP weer aan de macht komt, moet het volk massaal voor een andere partij kiezen.


  Maak melding

 5. Vlak voor de vorige verkiezing, hadden alle huizen in Alliance een NDP vlag.Uitgezonderd 1.Die stond leeg en was beplakt met een ABOP vlag.Jammer genoeg heb ik niet de gelegenheid nog gehad om te gaan kijken hoe Alliance is om gegaan met de 1op9 koers.
  Als de boot daar aanmeert,lijkt het een heel kleine groente markt op de brug.


  Maak melding

 6. Is er ooit iets goed voor jullie??
  Als er mensen daar gasn en dan komt er zeker een dokterpost en meer. Als er maar 3 gezinnen daar zijn zal het nooit komen.
  Als je zit en zit en niets doet moet je niet klagen. als er ontwikkeling komt komen de betere wegen
  Je moet ergens beginnen. Als he geprobeert hebt weet he of het gelukt is.
  Waarom de javanen minder geletterd noemen??
  Niet een diploma maakt je een econoom. Mae spaart uit ht weinige dat ze heeft.


  Maak melding

 7. Vlak voor de vorige verkiezing kregen landbouwers ook gratis kunstmest van LVV om stemmen te winnen. De vraag is : hoe financier je dit alles? Komt uit de lege staatskas met een leenschuld van 2.4 miljard US dollars. Alles om de verkiezing op een oneigenlijke manier te winnen. Echt een 3e wereldland zonder beleid gericht op de toekomst.


  Maak melding

 8. Ma as die gewas koome op die lookale mark, dang waar? Ook in die diestricte ov alleen in die stat? Dang misgien die mense in stat hebbe nodoe die pompel moes. Is beeter dang die appel moes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.