Slordig en zeer onhygiënisch bar-restaurant in ressort Kwatta gesloten

13
bar-restaurant-kwatta-gesloten

Bestuursambtenaren van het districtscommissariaat Wanica-Noordwest hebben vandaag een bar–restaurant in het ressort Kwatta gesloten. Dit nadat een inval gepleegd is en de ambtenaren gestuit zijn op misstanden die van dien aard waren, dat er onmiddellijk overgegaan moest worden tot sluiting van de zaak in Suriname.

De vergunninghouder is gesommeerd de zaak grondig schoon te maken en als blijkt dat na hercontrole de zaak opgeruimd en schoon is, zal deze wederom worden opengesteld voor het publiek. Ook moet hij zich ook aanmelden op het commissariaat voor het betalen van de opgelegde boete.

Niet alleen kleine eethuizen, maar ook grote en bekende Surinaamse restaurants lappen de regels aan hun laars. Zo was dinsdagmiddag het bekende ontbijt- en brunchrestaurant CY Coffee ook gesloten vanwege een zeer onhygiënische situatie. In een verklaring gaf de directie aan dat vanwege de inzet in de keuken, zij vergeten waren om erbuiten schoon te maken.

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Veel restauranthouders zijn hardleers. Gewoon de vergunningen intrekken. Zij spelen met de gezondheid van het volk waaraan zij geld verdienen om zelf hun kop boven water te houden.
  Weer een restaurant killer betrapt.Schamen dit soort gasten zich niet. Wassen zij hun handen wel voor zij het eten gaan bereiden. Wassen zij hun handen wel nadat zij naar de wc zijn geweest??? Weten zij wel wat gevolgen zijn van voedsel vergiftiging??? Hebben zij scholing genoten over voedselhygiene? Deze idiote overheid verstrekt aan elke idioot een vergunning die een etenszaak/restaurant wil beginnen. Hier zijn wettelijke eisen voor. Het gehele pand moet goed gekeurd zijn in verband met brandgevaar. Controle op algehele hygiene ook de toiletten hoort up to date te zijn. In onze bananen republiek is alles mogelijk.


  Maak melding

 2. Zei ik toch hardleers. Iedereen denkt ze komen niet bij mij. Over een half jaar check weer het zelfde. Keukendoeken zijn smerig en etenswaren die over tijd zijn, kom gewoon op je bord.
  EENMAAL GOOR ALTIJD GOOR.


  Maak melding

 3. Boeboe bit sjorie, helaas zien wij vaak dat bekende en grote restaurants veelal bezocht worden door POLITIE FUNGTIONARISSEN EN TOP AMBTENAREN,om maar te zwijgen over politie ambtenaren welke vaak gratis portie’s afhalen.
  Ook zien wij VERPLEEGKUNDIGEN in UNIFORM smullen van deze rotzooi !!!

  EET SMAKELIJK !!!


  Maak melding

 4. Dit is nonsens. Noem gewoon de naam en exacte locatie. Gelijke monniken gelijke kappen. Dus wanneer een grote zaak in de fout gaat dan wel name & shame maar die kleine zaak mag het publiek maar in het duister tasten. Voor de mensen die weten maak bekend, zet op fakebook desnoods.

  Wanneer je eten en drinken verkoop aan mensen moet geld er niet boven staan, want je hebt dan schijt aan mensen hun gezondheid.


  Maak melding

 5. Gek dat mensen een beetje vet dat ergens is blijven liggen smerig vinden, maar het vet en het bloed van de dieren die in hun voedsel zit niet smerig vinden. Alsof dat schoon zou zijn. Wat het oog niet ziet…..is blijkbaar ok.
  Diezelfde mensen zouden gelijk hun handen gaan wassen als het bloed van een kip op hun houden terecht zou komen. Maar hoe moeten ze het kanaal van mond tot k o n t reinigen als er bloed in komt van die kip?


  Maak melding

 6. Vlees of geen vlees al het voedsel dat men onhygiënisch en/of verkeerd bereid kan de consumeerder brakerij, schijterij en voedselvergiftigng bezorgen…


  Maak melding

 7. De controleurs zijn elke week op pad en vele uitbaters van eetgelegenheden zijn hiervan op de hoogte en treffen voor alle zekerheid hun voorzorgsmaatregelen. Er zijn echter een aantal uitbaters van deze tenten die zich van niets aantrekken. De gezondheid van de klanten kan deze mensen die lijden aan een of andere vorm van autisme geen moment schelen. Ze zijn gevoelloos voor wat hen kan overkomen als men hen betrapt en ze maken zich geen zorgen om de insecten, ongedierte,bacteriën die mensen ziek kunnen maken. Vaak krioelt het in dit soort tenten van kakkerlakken, muizen, ratten, muskieten en andere ongedierte. Misschien moet de overheid de tenten permanent sluiten en de uitbaters een zware boete opleggen.


  Maak melding

 8. Wendy alvast een fijn weekend,maar wat ik niet snap u heeft een beslissing genomen. U geeft aan dat het om chinezen gaat.Wat ik niet begrijp is dat u soms aangeeft van dat het fake nieuws is,u wacht het af Edelachtbare,maar die opa van 65 die in drugs handelt bent u niet te vinden qua commentaar,ik zie uw commentaar met belangstelling tegemoet,verblijf ik.Zitting gesloten of wordt het ook naar Maart verschoven en opnieuw herzien.En gaat er weer eentje ziek zijn Edelachtbare . En de rechter commissaris heb ik lang niet gehoord(Devil) afz uw trouwe volger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.