Lijk dat werd afgevoerd zonder politie te melden over dood in beslag genomen

8

De Surinaamse politie heeft het ontzielde lichaam van een manspersoon, welk midden in de nacht was afgevoerd zonder de politie op de hoogte te stellen van de dood van de man, in beslag genomen. Dit in overleg met het Openbaar Ministerie in Suriname.

Deze opmerkelijke gebeurtenis vond plaats nadat in de late avond van maandag 6 op dinsdag 7 januari het lijk van een manspersoon, die in zijn woning het leven liet, via een uitvaart bedrijf werd afgevoerd. Dit gebeurde nadat een arts de dood officieel had vastgesteld, maar zonder dat de politie was verwittigd.

Conform de vigerende wettelijke regelingen en protocollen, moet ten alle tijde melding bij de politie gedaan worden van iemand die thuis komt te overlijden. De politie van het bureau Kwatta heeft daarom in de vroege ochtend van dinsdag 7 januari het ontzielde lichaam van een manspersoon, na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Nadat is gebleken dat er geen sprake is van misdrijf, is het lijk door de autoriteiten wederom afgestaan aan de nabestaanden ter begrafenis.

Het Korps Politie Suriname doet een beroep op de samenleving om meldingen over overlijden thuis vroegtijdig door te geven, zodat ongerief als hierboven aangegeven kan worden voorkomen.

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. Natuurlijk moet de politie aanwezig zijn want er kan sprake van misdrijf zijn.
  Zonder toestemming van de politie mag een lijk niet vervoerd worden.


  Maak melding

 2. Hoe veel regels… vervoer van een lijk.. in Suriname moet het politierapport in orde zijn..bij.. een natuurlijk dood ook.. Een natuurlijke dood kan misschien bovennatuurlijk zijn.. Een fietsdief wordt in paramaribo tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld… Mevrouw de rechter..,, ik heb dat fiets echt nodig voor mijn eigen werkzaamheden.,,.. Een andere geval ook bij de ware tijdonline.. Advocaat kanhai.. zegt..,, de veroordeelde of verdachte hoeft op 31 maart 2020 niet te verschijnen… Nu is een foto genoeg..,,.. Bij een tv media.. . Zegt een landbouwer van alliance…,, werkbezoek minister parmessar… kom skrifing.. Jeh bedoel kokos.. Okro nangah pompelmoes,,..


  Maak melding

 3. Het is een feit in ons land dat er veel hersenloze zielen deelnemen in de samenleving.
  Ongeschoolde en analfabeten die niets begrijpen wat je zegt of staat geschreven. Veel onder ontwikkeld volk bij elkaar die een grote puinzooi maken van geheel ons land. Orde en regelgeving worden dagelijks aan hun slippers/schoenzolen gelapt.

  Komt nooit meer goed.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. dat krijg je ervan als er kinderen worden verwekt, die geen gezinsopvoeding krijgen en opgroeien met geen gezag….dan verwildert en ontspoord dat; dit is de prijs dat de maatschappij ervoor betaald….als kind met schoenen en sokken naar school geweest, maar vanaf 8 jaar ook met slippers naar school… dus dan voel je een 2e rangs burger; maar dat wil niet zeggen dat je je moet afzetten tegen de maatschappij…..


  Maak melding

 5. Als de arts een natuurlijke dood heeft vastgesteld wat is dan de zin om de politie te informeren. Lijkt mij volkomen normaal dat het lijk zo snel mogelijk naar het mortuarium wordt vervoerd. Laat de politie liever nuttig werk doen. De arts, en niet de politie, is in staat om vast te stellen of iemand een natuurlijke dood is gestorven en je maakt mij niet wijs dat de politie 24/7 beschikbaar is om bij elk overlijden langs te gaan.
  Ook is het erg kortzichtig. Immers. Ook in bv een zorginstelling kan iemand vermoord worden. En hoe gaan ze dit regelen in het binnenland??
  Wil men dit goed regelen dan moet het niet op deze onzinnige manier maar door gewoon wettelijk te regelen dat de behandelend arts nooit de overlijdensverklaring mag op maken. Dan ben je goed bezig.
  Nu is het gewoon een idioterie van een omhooggevallen minkukel.


  Maak melding

 6. @Manu 24 januari 2020 At 18:06

  Dankzij schaamteloos en grootschalig stelen loopt Abrahams niet meer op pata’s. Waren de kiezers niet zo dom geweest dan zou hij vast één van de waterkant zwervers zijn tegen deze tijd.
  Regels moeten er zijn, maar SR stikt van de verkeerde regels en handhaaft de goede regels niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.