WHO beslist vandaag over uitroepen noodtoestand om Coronavirus; Suriname ook alert

11
WHO beslist vandaag over uitroepen noodtoestand om Coronavirus; Suriname ook alert

In China zijn momenteel 571 mensen besmet met het coronavirus, dat zich over de wereld verspreidt vanuit de Chinese miljoenenstad Wuhan. Ook de autoriteiten in Suriname zijn alert, zegt een woordvoerder van de afdeling International Health Regulation op het ministerie van Volksgezondheid (VG) aan de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Met de viering van het Chinees Nieuwjaar zaterdag wordt verwacht dat toeristen, in het bijzonder uit China, naar Suriname zullen komen. Maar de woordvoerder is er zeker van dat er op dit moment geen gevaar dreigt en dat de gemeenschap niet in paniek hoeft te raken. “Er zijn geen rechtstreekse vluchten zijn van China naar Suriname. Dus de reizigers zouden in feite wel gescreend moeten worden op één van de andere airports” zegt hij tegen dWT.

Suriname werkt samen met de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (Paho) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en volgt ook hun richtlijnen. Overigens beslist de WHO vandaag (donderdag) of de internationale noodtoestand moet worden uitgeroepen vanwege het coronavirus, dat zich over de wereld verspreidt vanuit de Chinese miljoenenstad Wuhan.

Van het Chinese coronavirus is vandaag na onderzoek duidelijk geworden dat het zeer waarschijnlijk is ontstaan in slangen.

UPDATE: De uitbraak van het nieuwe coronavirus in China is nu nog geen reden voor de WHO om een internationale noodtoestand uit te roepen. Dat heeft de VN-organisatie donderdag in Genève bekendgemaakt.


11 REACTIES

 1. Ebola komt van vleermuizen etc en corona van slangen geef mij mijn kip en varken die goed worden gescreend zoniet dan ff vegaburgers maar straks vinden ze ook weer iets uit in de Soya.
  Gelukkig eet ik niet buiten de deur en knik en smile liever ter begroeting want handen geven is niet mijn ding.


  Maak melding

 2. Bouterse gaat ook de noodtoestand uitroepen om tot in de eeuwige nadagen te kunnen regeren. De man denkt dat amnestie hem kan redden. Ook dat kan ongedaan gemaakt wodden, zie Chili en Argentinie.


  Maak melding

 3. Sammy the Queen@ veel mensen leiden aan de psychische aandoening mysofobie meer bekend als smetvrees het vermijden van lichamelijk kontact denkende op een besmetting wat niet reëel is,het is een psychische aandoening tussen de oren


  Maak melding

 4. Denken dat iemand steeds iets van je wil en alsmaar “laat me” roepen is ook een psychische aandoening.
  Daar is vast een mooi Latijns woord voor😁


  Maak melding

 5. Kleine muskieten dragen al werede virussen over dus is een kwestie van geluk hebben dat je vatbaar bent voor nieuwe virussen.

  Met voldoende water, verse groente en vezels bouw je al een goede weerstand op. Niet met een kfc, bbq, mackie of tjawmin…


  Maak melding

 6. @ Laat me Ja kan best het gaat bij mij vooral ook gepaard met paarsigheid. Want ook paars is gevaarlijk voor mensen als ik die geen wakka dede spelen. GEVAARLIJK slecht voor de gezondheid van volk en Vaderland. a psa Epidemie SCHUIF!


  Maak melding

 7. Chinezen door laten betekent die nemen ze zo wie zo mee dus binnenkort hebben we de ziekte ook in Suriname, ik hoop het niet maar de kans is 80% zeker en dat is heel veel. Aangezien er geen medicijnen zijn of moeilijk te krijgen zijn is het zeker dat kinderen en zwakken en of ouderen de dupe van het overgevlogen ziekte worden.
  Dus kom je van buiten af, handen wassen of met zeep met alcohol in je tas(goedkoop) zo vaak mogelijk gebruiken en als het erg wordt een mondkapje want met hoesten en proesten breng je het eerder over. Hoest je, hoest in je elleboog.


  Maak melding

 8. @ Lilly: Het hoesten in de ellenboog is ook geen optie in een land waar ze je graag een brassa geven.
  Ik durf erom te wedden dat het eerste geval reeds volgende week naar boven komt drijven.
  De knokkelkoorts is ook al welig aan het tieren.


  Maak melding

 9. Elk jaar duiken er minstens 4 nieuwe virussen op die eventueel schadelijk/dodelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Zo werkt de natuur eenmaal. Is niet echt iets om je elke dag druk over te maken. Van stress, hartkwalen, diabetes etc. gaan er vast en zeker meer mensen dood dan die hele Corona virus.


  Maak melding

 10. Net in het NOS Journaal(aan het einde na het weerbericht(, 2 gevallen van Corona virus aka Sneesdede in Frankrijk. Dus vlak hier om de hoek. We zullen zien hoeveel gevallen er na de Chinese Vuurwerkshow en de activiteiten rondom Chinees oudjaar/Nieuwjaar er in Suriname zullen worden gemeld. De Acrobaten zijn mi Loaded! Geven jullie Laat me en iedereen met paarse sympathieën een hand en brassa namens mij aub dank U wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.