Pas in gebruik genomen nieuwe gymzaal Ritfeldschool beklad

17
Pas in gebruik genomen nieuwe gymzaal Ritfeldschool beklad

De nieuwe gymzaal van de Ritfeldschool in Suriname, die op maandag 20 januari feestelijk in gebruik is genomen, is nauwelijks vier dagen later beklad. Op vier muren aan de buitenkant van het gebouw, is er gespoten met een zwarte spuitbus.

Directeur van de school, Janice Fraser, betreurt het dat overgegaan is tot het bekladden van het gebouw. “Het is vreselijk. De gymzaal is pas vier dagen geopend en het is triest om te zien wat er al met het gebouw is gedaan”.

Fraser zegt dat leerlingen de situatie vanmorgen hebben aangetroffen, waarna zij alarm hebben geslagen bij de schoolleiding. Het gaat om de muren van de straatzijde welke zijn beklad.

De school heeft bij de politie van bureau Uitvlugt melding gemaakt over het voorval. De wetsdienaren kwamen ter plaatse en hebben de aangifte opgenomen. De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.


17 REACTIES

 1. Graffiti is geen nieuw ding. Over de hele wereld wordt dit gedaan is niet te voorkomen.
  Je zou de vandalen het moeten laten schoonmaken en de ouders de rekening laten betalen.


  Maak melding

 2. OOOOOOOO ze zijn niet gewend om schone nieuwe dingen te zien, hun ogen zijn de broko broko verouderde verlepte krottige verwaarloosde vervuilde niet geverfde gebouwen, percelen en huizen te zien.Alleen hun feestkleding en schoenen zijn netjes. BAH. Ouders moeten toch wat zien en zo een spuitbus mis je niet. Willen ze schilderen en hun creativiteit kwijt zet ze op een kunstschool. Misschien moet er een speciale muur geplaatst worden om hun creatie neer te zetten. Kinderen zijn heel creatief biedt ze iets aan. Wie op gebouwen, huizen en geasfalteerde straten beklad betaald, schrobt en gaat meerdere bekladde gebouwen schoonmaken.


  Maak melding

 3. Bigi Sma@ dus eerst moeten de vandalen het schoonmaken en de ouders moeten de rekening betalen kan je ook vertellen welke rekening die ouders gaan je aanklagen wegens knevelarij 😂😂😂


  Maak melding

 4. Laat Me
  De huur van de machines om bijvoorbeeld de verf weg te spuiten en de chemicaliën dus echt geen toiletpapier dat in rekening wordt gebracht omdat sommigen zullen schijten 🙂


  Maak melding

 5. Dit gedrag is afkeuringswaardig. Welke vernietigend idioot doet dit. e moet echt een zieke geest hebben om dit soort dingen uit te vreten. Niets blijft heel. Sommige gasten hebben een vernietigend karakter. Jammer.


  Maak melding

 6. Geen enkel ka dagoe komt mij dicteren voor uitleg met lachende poppen.Bika als ik mijn zelf Bigi Sma zou noemen zou ik mij niet laten sluren.Wel ik denk ook zo de ouders opsporen en laten betalen.Ze doen het nooit meer.Bigi Sma mik wang pisi ka pot joe onderdruk voor nader uitleg.Ga je horen ik ben grof dit dat.Wat voor positief komen uit sommige reageerders ,niets positief uit hun bek.Altijd contra maar je woont in Nederland.


  Maak melding

 7. Wat ik erg vindt al hoe wel Wendy haar mening geeft ze krijgt van alle kanten de volle laag,en ze daagt geen mensen uit.Typt wat ze denkt willen sommige (verbetering deskundige )komen spelen ik was gestopt,maar nee ze beginnen weer zogenaamd waarom gaan sommige niet naar een Nederlandse site,want mie BAW.ik snap geen steken onder water,laten jullie mij ik ben klaar met jullie.Wie de schoen past .En ga onderzoeken.Aangezien jullie van googlen houden we zijn rustig in sterreteken ,en ook accedant maar hebben een giftig angel laat mij met rust.


  Maak melding

 8. Inderdaad het is een intetnationaal probleem: spray painting. Je kan de teenage bandieten het leven lastig maken. Bijv. Verbieden spray paint containers te verkopen aan teenagers met strafrecht sancties. Volwassenen kunnen met ID de bussen kopen. Cameras plaatsen voor scholen.Als eerder gezegd laat de boefjes opruimen en de ouders laten betalen voor de overschilderen.
  Bij een park onder een kruising van Freeways hebben de gangs die vlakbij wonen de pijlerd gespray paint. Het is een kunst werk wat ze neergezet hebben. Toeristen bussen stoppen er vaak om het te bewonderen.


  Maak melding

 9. Nee Hong Kong free
  Ik ben het Aswien maar ik kan goed Nederlands begrijpen.Ze bedoeld mij omdat ze mij stuurt naar een Nederlandse site en ik zou een Surinaamse hater zijn
  Suggereert degene dan geef ik mijn mening.En ik was klaar ze beginnen weer.En die topic over die 14 jarige jongen die verkracht is en op een begraafplaats tot bloedens toe is achtergelaten hoor je niemand.


  Maak melding

 10. Ik lees alles maar reageer niet op alles maar als ze beginnen.,begin ik weer. Ik ben Aswien .En scheldt niemand uit tenzij ze beginnen en verbeter mensen ook niet.ik schroll verder fijne nacht.


  Maak melding

 11. En nu kijk ik naar youtube ,Oma Inge .Ellestraat dat ben ik nieuws ,leren ,lezen ,discusseren.Ik hoef niet te weten wie met wie doet .Kennis vergaren en tv doeg.


  Maak melding

 12. @Aswin, krakti brada! Ik ben in de verleiding geweest om te rageren maar doe het niet meer. Verspil je energie niet met mensen die het niet waard zijn. Ok ,het beste.


  Maak melding

 13. Politiek Neutraal
  Thanks bro was het al vergeten.Maar ik kan goed lezen als ik weet dat iemand mij bedoeldt.Ook al zet je mijn naam niet,ik lees alles maar reageer niet op alles.Maar ik zag sommige klagen over Suriname en moeten naar een Nederlandse site toen dacht ik stilzwijgend bedoel ,t mij.En wat ik jammer vindt Wendy zoek geen ruzie en ze krijgt de volle laag.fijn weekend.Het ging om een verkrachtingszaak van een 14 jarige in Suriname dun bevolkt.,t praat dat hier ook dingens gebeuren over een belastingzaak fraude.Tuurlijk weet ik dat . Er wonen 16miljoen mensen hier kun je niet vergelijken met Suriname,en ik heb nooit gezegd dat ik Suriname haat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.