LVV-minister voert voorlichting district Saramacca op

2
LVV voert landbouwvoorlichting district Saramacca op

In opdracht van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is de landbouwvoorlichting in het district Saramacca opgevoerd.

De landbouwers worden gewezen op onder andere het verantwoord gebruik van pesticiden. Hierover worden tijdens de bezoeken ook folders verstrekt. Ook worden er gesprekken gevoerd over de uitvoering van de Good Agriculture Practices (GAP). Eveneens worden de landbouwers van advies voorzien en bij eventuele vragen van hen, wordt samen bekeken hoe het e.e.a. het best aangepakt kan worden. De agrariërs in Suriname die tot nu toe bezocht zijn, worden ook ingelicht over bermbeplanting.

Tot nog toe is gebleken dat men goed gebruik maakt van de aanwezigheid van de landbouwvoorlichters. Ook de Surinaamse landbouwvoorlichters verruimen hun kennis tijdens deze veldbezoeken. Minister Parmessar blijft wijzen op de noodzaak van het zichtbaar zijn van de landbouwvoorlichters op het veld. Hij geeft aan dat de agrariërs de grote doelgroep is van het ministerie van LVV.

De juiste en tijdige rapportage is van cruciaal belang. Op grond van deze rapportage kan het ministerie nagaan als het beleid moet worden aangepast, meldt LVV.


2 REACTIES

 1. Te veel pesticiden in vis.
  Te veel insecten op de sopropo. Gevolg: verbod import van Surinaamse groenten in de EU.
  Oplossing: vries-droog methode of bestraling van exportproducten en dan is dit gedonder over. Wij eten intussen ook groenten die in Europa bestraald zijn.
  Maar ja, als we al het geld verbrast hebben zijn er geen middelen voorhanden voor deze investeringen en daar maakt Europa handig gebruik van.
  Na de beleidsblunder met de EU (waarschuwingsbrief groente van de EU in 2016 ontvangen en pas in 2019 maatregelen getroffen), probeert LVV overal in den lande witte voetjes te maken bij de boeren. Sorry Regering. Jullie hebben intussen vele malen bewezen niet de potentie te hebben Suriname te besturen. Nu zijn onze arme boeren de klos. Boeren en landbouwers: op 25 mei 2020 niet stemmen op deze klootzakkerige NDP regering. Tijd is rijp voor ze om op te donderen.


  Maak melding

 2. Als fumigation is aanvaardbaar voor de EU dan zouden de exporteurs overgaan tot deze methode om fruit en groenten van residue pesticiden en de pest zelf kwijt te raken.

  De gas phoshine wordt gebruikt voor dit process. Import zo kost geld en kapitaal is nodig. Je hebt een installatie nodig.Weer een investering nodig.Inplaats LR 67miljoen usd te geven kon de ndp regering deze installatie kopen voor de exporters en boeren. Een redelijke prijs voor gebruik om de lening af te betalen.
  Voorlichting voor gebruik van pesticiden is verkiezingsstunt werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.