Kwaliteit Martin Luther King Highway verhoogd met polymeer asfalt

16
Kwaliteit Martin Luther King Highway verhoogd met polymeer asfalt

De kwaliteit en levensduur van de Martin Luther King Highway zijn verhoogd door de toepassing van polymeer asfalt. De eerste fase van de rehabilitatie van de weg nadert haar voltooiing. In deze eerste fase heeft het gedeelte tussen de Afobaka- en de Tout Lui Fautkanaalmiddenweg een volledige herinrichting ondergaan. Rino Tjong A Hung, projectleider van het directievoerend consortium Sintec/Sunecon, zegt tegenover het Nationaal Informatie Instituut, dat met de zogenaamde polymeer van speciaal asfalt gebruik is gemaakt.

Dit is sterker dan het normale asfalt, ook omdat volgens Tjong A Hung, veel vrachtverkeer gebruik maakt van de highway. Hij legt uit dat de weg een laagdikte van 13cm heeft en met een breedte van 8.2m iets breder is dan normaal. In het midden is er een dubbele rijbaanscheiding (asbelijning) aangebracht, wat nieuw is voor Suriname. De bedoeling hiervan is om de veiligheid te verhogen. Hierdoor kan spiegelcontact tussen voertuigen worden voorkomen of dat auto’s dicht tegen elkaar rijden.

Verder hebben autobestuurders meer ruimte om zich bij het inhalen eerst ervan te vergewissen of er geen tegenliggers zijn. De weg is verder voorzien van een fietspad met een breedte van 3.50m en toegankelijk in beide richtingen. Tjong A Hung benadrukt dat met alle aanpassingen er voor extra veiligheid is gezorgd. Aan het fietspad wordt momenteel de laatste hand gelegd. Naast de asfaltering van de Surinaamse hoofdweg en de aanleg van het fietspad, worden ook zijwegen, businhammen en aansluitingen naar nabijgelegen panden afgewerkt.

Het is de bedoeling dat de eerste fase van dit rehabilitatie- en herasfalteringsproject in maart wordt opgeleverd. Het maakt deel uit van het Dalian IV project en wordt in drie fases uitgevoerd. De laatste fase is het gedeelte tussen de Tout Lui Fautkanaalmiddenweg en Latour. Dit gedeelte zal in een vervolgproject, Dalian V, ter hand worden genomen. Dalian V zal aansluitend op Dalian IV worden uitgevoerd.

Tjong A Hung geeft te kennen dat de werkzaamheden over het algemeen vlot zijn verlopen. Onder meer de regen heeft voor wat stagnatie gezorgd. De werkzaamheden gingen van start bij de Afobakaweg nabij het oude Suralcoplant.


16 REACTIES

 1. Stop met het inhalen. Maak het niet mogelijk scheelt zoveel ongelukken.
  Gewoon scheiding maken en inhalen niet mogelijk. En als het kan 2 keer 2 baans.


  Maak melding

 2. Stephen Tsang gaat deze straat opnemen in zijn lijst van toeristische attractie’s.De straat is gemaakt door chinezen onder directie voering van een chinees in Suriname.
  Tsang moet in zijn folder vermelden dat de straat tot stand is gekomen door een mooie lening van China ,de toekomstige bazen van Suriname.


  Maak melding

 3. Zoals reeds eerder vermeld, er zullen veel meer van dit soort berichten in de ether geslingerd worden tot 25 mei a’s. Het electoraat althans de domme onder hen is gauw tevreden met herhaling van dit soort onzin berichten. Aan het overig deel van de bevolking is het advies, wees standvastig en stem straks voor de partij die goede bedoelingen heeft voor land en volk. En beslist niet voor de NDP met al hun rovers en mensenrechten schenders.


  Maak melding

 4. Als je dat allemaal zo leest, heeft de ndp in haar meerjarenvisie ( als ze die überhaupt heeft) besloten om dergelijke projecten in het laatste regeerjaar te realiseren. Dat gaf ze 9 jaar de ruimte en tijd om te slapen, te feesten maar bovenal om hun zakken te vullen en in het laatste jaar te kunnen roepen wat ze allemaal gedaan hebben. Hoeveel het gekost heeft en waar het geld vandaan komt, lees je nergens. Het is te hopen dat er nog genoeg wijze Surinamers zijn die dit ook zien en dat deze ndp in mei weggestemd wordt.


  Maak melding

 5. Wat er ook gezegd wordt het is een prachtige snelweg. Hopelijk komen er genoeg verkeersborden en duidelijke autohavens en abri´s dan is het zeker duidelijk. Politie moet zo vaak mogelijk de boel in de gaten houden en meteen een fikse boete geven bij overtreding. Want sommigen zullen het altijd proberen ¨de kippen zonder kop¨of idioten op de weg.


  Maak melding

 6. Dengdong 23 januari 2020 At 17:07

  Klopt niet. Dalian IV is reeds besloten in 2016 en ging oktober 2018 van start. Dalian II en III zijn gestart door de Front regering. Ook met leningen van China overigens.


  Maak melding

 7. Gewoon een dikke vangrail om de weg te scheiden. Ook de fietspaden voorzien van een vangrail en hoge stoepranden. Doe het in 1x goed. Bushalte met goed gescheiden in en uitstap plaatsen. Wanneer leren zij het eens dingen goed en op een veilige manier te doen. Flitspalen en camera’s hangen. Kilometer borden. Harder dan 50, 80 of 100 wordt je geflitst en kassa.


  Maak melding

 8. Dit verhoogt de verkeersveiligheid niet. Zal juist gebruikt worden als racebaan.
  Waaom geen driebaansweg, waarvan de middelste baan met tussenpozen wisselend wordt gebruikt als inhaalsbaan.


  Maak melding

 9. Op basis van sommige opmerkingen kan je met gemak concluderen dat sommige van die Bouterse haters hier, geen voet in Suriname hebben gezet, en dus ook ook alleen vanuit hun luie stoelen reageren op zaken die niet meer relevant zijn. Zo komt een persoon met suggestie hoe de weg aangelegd zou moeten worden. Kennelijk vanuit het denken dat hij het beter weet want hij komt uit Nederland. Mijn advies is, praat niet, boek een ticket, ga naar Suriname en ga je persoonlijk van vergewissen wat er gebeurt. Iemand zegt de regering heeft 9 jaar zitten slapen en pas in het laatste jaar wakker geworden. Keer het om. Jij hebt 9 jaar kennelijk je energie verspild en je aandacht gegeven aan de verkeerde dingen, vandaar dat je gemist hebt wat er allemaal in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 10. Neen , goede vriend. Ik praat uit reiservaring. Dit systeem heb ik gezien in Griekenland. Finland, Zweden en Noorwegen. Aangezien ik met de auto op vakantie ga heb ik over deze wegen gereden. Het is dus een simpele oplossing om de verkeersveiligheid te vergroten.Ik ben geen verkeersdeskundige, maar ik kan zeker tientallen goedkope voordelen noemen om de veiligheid van het verkeer te vergroten. En ik ben een geboren en getogen Surinamer, die graag zijn land als Paradijs wilde zien voor alle Surinamers. Alleen hebben deze klootzakken hun taak verzaakt. Volgens mij heb jij geen buitenlandse ervaring opgedaan en niet verder gereisd dan Albina.. Dus val niet zomaar iemand aan die jou in zijn zak kan stoppen op basis van kennis en ervaring, die jij zeer mist op basis van jouw uitlatingen. En je hebt gelijk. Ik houd niet van mensen (klootzakken) die mijn land naar de verdoemenis brengen.


  Maak melding

 11. Geen gedoe, gewoon betonnen platen leggen, zoals in Oost-Duitsland. Je hebt daar snelwegen van tientallen kilometers lang die alleen uit betonnen platen bestaan en verder erg weinig onderhoud vergen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.