‘Bosje brug op Chinees Nieuwjaar maximaal 45 minuten compleet afgesloten’

22
'Bosje brug op Chinees Nieuwjaar maximaal 45 minuten compleet afgesloten'
Waterkant Archieffoto: viering Chinees Nieuwjaar in Suriname.

Het Korps Politie Suriname heeft vandaag bekend gemaakt dat op de dag van de officiële viering van het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 25 januari 2020, de J.A. Wijdenboschbrug maximaal drie kwartier helemaal zal worden afgesloten voor het verkeer. Dit vanwege het afschieten van vuurwerk rond 21.00 uur.

Op die zaterdag, die door de Surinaamse overheid gelijk gesteld is aan een zondag, zullen er festiviteiten op zowel het onafhankelijkheidsplein als de J.A. Wijdenboschbrug plaatsvinden, waarbij dus enkele verkeersmaatregelen zullen worden getroffen meldt de Surinaamse politie.

In het kader van de te houden vuurwerkshow op de Bosjebrug zullen er vanaf 16.00 uur voorbereidingen daartoe plaatsvinden op een rijstrook van de brug. De politie zal aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.

De nadruk wordt gelegd op het feit dat alleen tijdens het afschieten van het vuurwerk rond 21.00 uur, in het belang van de veiligheid van het verkeer cq. de weggebruikers, de brug voor een half uur tot drie kwartier helemaal zal worden afgesloten voor het verkeer.

Voor wat betreft het onafhankelijkheidsplein zal het verkeer vanaf 08.00 uur tot afloop van de festiviteiten op de navolgende kruisingen worden omgelegd te weten hoek Henk Arronstraat – Tamarindelaan, hoek Waterkant en de Lim A Postraat en hoek Henk Arron en de Abraham Crijnsenstraat, voorlangs het Presidentieel Paleis

“Op de samenleving in het algemeen, maar meer in het bijzonder de weggebruikers wordt het beroep gedaan de aanwijzingen en bevelen van de politie stipt op te volgen zodat het geheel een vlot, ordelijk maar bovenal een veilig verloop mag hebben” aldus de politie.

- Advertentie -

22 REACTIES

 1. Nog even en de Chinezen bezetten ook het Nationale Assemblee en wordt de Surinaamse gele ster vervangen voor een hamer en een sikkel. Sowtu Dagoe Meti (moksa alesi) wordt het nationale gerecht van Suriname. Suriname heeft het paard van Troje geimporteerd uit Azie.


  Maak melding

 2. Geweldig ! We hebben ook decennia Sinterklaas gevierd, waarom geen Chinees Nieuwjaar ? Laat je niet bang maken voor de Chinezen. We leven niet in 1700.


  Maak melding

 3. Stop de Chinalisering van Suriname waar iedereen nog in vrijheid leeft en mag zeggen dat wat hij denkt. Vaak is dat heel veel maar ook alleen maar morserij. Voorkom dat Suriname een tweede Malawi wordt waar de oorspronkelijke inwoners alleen maar in het Chinees met elkaar communiceren!


  Maak melding

 4. One belt one road. Van Noord tot Zuid, Oost tot West. Grote broer China is overal.

  We naderen het jaar van de rat:

  The Rat is the first of all zodiac animals. According to one myth, the Jade Emperor said the order would be decided by the order in which they arrived to his party. The Rat tricked the Ox into giving him a ride. Then, just as they arrived at the finish line, Rat jumped down and landed ahead of Ox, becoming first.

  The Rat is also associated with the Earthly Branch (地支—dì zhī) Zi (子) and the midnight hours. In the terms of yin and yang (阴阳—yīn yáng), the Rat is yang and represents the beginning of a new day.

  In Chinese culture, rats were seen as a sign of wealth and surplus. Because of their reproduction rate, married couples also prayed to them for children.

  Rats are clever, quick thinkers; successful, but content with living a quiet and peaceful life.


  Maak melding

 5. Frantz

  23 januari 2020 At 21:13

  Geweldig ! We hebben ook decennia Sinterklaas gevierd, waarom geen Chinees Nieuwjaar ? Laat je niet bang maken voor de Chinezen. We leven niet in 1700.

  ===============================

  Maar Sinterklaas werd zonder leningen gevierd. Koers was toen 1 op 1. Drinkt toch je sopie een stuk makkelijker weg. Wil nog wel eens zien als Suriname niet aan de paymentplan kan houden.


  Maak melding

 6. Chinezen maken al meer dan 100 jaar deel uit van de Surinaamse samenleving. Heel veel elementen van de Chinese cultuur en gewoonten thans deel aan het uitmaken van de Surinaamse cultuur. Hun bijdrage aan Suriname kan je niet afdoen als nutteloos zoals het nutteloze commentaar van Koos en zijn leeghoofdige consorten. China ondersteunt Suriname met veel diensten en producten. Diverse bouwwerken zijn er met steun van China tot stand gekomen. Als blijk van waardering moet het zeker mogelijk zijn om op de Wijdenbosch brug een groot Chinees spektakel te organiseren.


  Maak melding

 7. Het jaar van de rat, ze leven zelf als ratten, en komen bij bosjes vanuit China naar dit land, om het langzamerhand over te nemen, er zit al zo,n Chinese rat Chang op handel en industrie, lekker slim, echt een strategische zet van die moordenaar, want deze Chinees heeft op deze post een vrijbrief, om alle Surinaamse natuurlijke hulpbronnen te verpatsen aan zijn soortgenoten in China.


  Maak melding

 8. China kan nu wel geld geven of lenen ,dat is de basis van hun buitenlandse .

  Door dat NDP Regering geen poging heeft gemaakt op Europese Unie een bijdragen te vragen om projecten uit te voeren ,lijk het dat China alleen als kan doen voor Suriname .

  NDP veel weinig geschoolde geleerde om een groot project in te dienen bij EU uit te voeren .

  Europa geeft gratis geld je moet het alleen aanvragen geen terug betalen en rente .

  Gratis kan NDP ook aanvragen voor een project de hoofd kantoor van EU is nu in Guyana .

  Met dank aan NDP is de kantoor van EU naar Guyana gegaan .


  Maak melding

 9. Opmerkelijk:
  Er zijn slechts twee landen op deze wereld die het Chinees nieuwjaar tot nationale feestdag hebben gemaakt. China en Suriname. Een teken aan de wand?


  Maak melding

 10. Ratten in overvloed in Suriname. Even een kijkje nemen in Boma. En de rioolratten roversbende die dagelijks nog hun slag slaan met hun paarse shirtjes en petjes.
  Zielige zeiltjes waarvan hun huizen van ellende op instorten staat. De Chinezen laten tenminste zien wat werken is en toch worden zij afgeslacht door deze rioolratten die nog nooit in hun leven hebben gewerkt. Allemaal zakkenvullers, profiteurs,moordenaars. Kijk die ex-politie man die deze week op een gruwelijke wijze is vermoord om zijn geld. Deze zwarte rioolratten moet je voor de rest van hun leven laten lijden. Zet ze maanden in de koeling met deze ex-politie man zijn lijk.
  Het Chinees jaar van de rat er staat nog meer te gebeuren. Het komt met deze zwarte rioolratten nooit meer goed in ons land. Na so a de. Wie is hun volgende slachtoffer? Hopelijk niet iemand uit je eigen familie.
  God heeft Suriname verlaten en de duivel en zijn sekte leden regeren. Steeds maar wijzen naar Holland. De slavernij is vanaf Bouta aan de macht is opnieuw in werking gesteld. Een moordenaar die zijn eigen straatje probeert schoon te vegen.

  Shame on you


  Maak melding

 11. De rechtbank vraag Bouterse wat is jou beroep ,hij zij President .

  Bouterse beroep is sport instruteur of militair .

  President zijn is een functie dat je tijdelijk uitvoert .


  Maak melding

 12. In hun eigen land hebben ze grote nieuwjaars vieringen afgelast.Wat zullen de chinezen blij zijn dat ze het toch nog in hun kolonie het groots kunnen vieren.

  Oom Bert.
  de president is als een rat terug gekomen.Belfort vraagt nog steeds naar de beelden van hoe hij uit China is gezet.


  Maak melding

 13. RobG

  23 januari 2020 At 22:51

  Chinezen maken al meer dan 100 jaar deel uit van de Surinaamse samenleving. Heel veel elementen van de Chinese cultuur en gewoonten thans deel aan het uitmaken van de Surinaamse cultuur. Hun bijdrage aan Suriname kan je niet afdoen als nutteloos zoals het nutteloze commentaar van Koos en zijn leeghoofdige consorten. China ondersteunt Suriname met veel diensten en producten. Diverse bouwwerken zijn er met steun van China tot stand gekomen. Als blijk van waardering moet het zeker mogelijk zijn om op de Wijdenbosch brug een groot Chinees spektakel te organiseren.

  ===================================

  De Chinezen in Suriname hebben maar 1 doel namelijk het verdiende geld naar Peking sturen. Ik zie de Chinezen liever vandaag dan morgen nog vertrekken naar China. Het zijn kolonisten.


  Maak melding

 14. Men kon ook gewoon vanaf een ponton op de Surinamerivier het vuurwerk afsteken…ipv de brug af de sluiten…..zo slim zijn de organisatoren kennelijk niet!!


  Maak melding

 15. Ga een broodje bakeljauw bij Omo Snesie halen en dan sta je versteld van de zeer slechte en smakeloos eten. Figuren die pro China zijn hechten geen waarde aan kwaliteit en zo zien ze er dan ook uit… om van over te geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.