Suriname en India tekenen overeenkomst voor energie binnenland

9
Suriname en India tekenen overeenkomst voor energie binnenland

Tijdens het staatsbezoek in 2018 van de president van India, Ram Nath Kovind aan Suriname is een kredietlijn van India ten behoeve van zonne-energie voor het binnenland aan Suriname aangeboden. Namens de Republiek Suriname werd de overeenkomst op 21 januari getekend door de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad met de vertegenwoordiger van de Eximbank van India, Ajay Rana.

De ondertekening gebeurde in aanwezigheid van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto en de ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal. De uitvoering van het project zal 2 tot 3 jaren duren en ligt in handen van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Via het Project Preparation Fund van India zijn vervolgens twee consultants aangetrokken die samen met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en de Dienst Elektrificatie Voorziening (DEV) een projectdossier hebben opgesteld, waarin opgenomen de energiebehoefte van vijftig dorpen uit het binnenland die binnen dit project van energie zullen worden voorzien. Dit dossier heeft geresulteerd in de leningsovereenkomst ‘Rural Electrification through Solar DG Hybrid PV Systems in 50 Remote Villages of Suriname’ voor een bedrag van US$ 35.8 miljoen met de EximBank van India.

Het doel van deze overeenkomst is het verbeteren van de kwaliteit van het leven van de inwoners van de vijftig dorpen alsook bevordering van sociaal-productieve ontwikkeling in de betrokken gebieden. Tevens zal dit project resulteren in het verminderen van het gebruik van fossiele brandstof en het bevorderen van de toepassing van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie.

Toepassen van hernieuwbare energiebronnen zal bijdragen tot het beschikbaar stellen van betaalbare energie voor de totale Surinaamse bevolking. In dit project is ook een trainingscomponent opgenomen. Vermeldenswaard is dat het een concessionele lening betreft met een rente van ongeveer 3.5% per jaar en een grace periode van 5 jaren, meldt het ministerie.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Weer een lening voor de komende jaren. Het is te hopen dat deze regering de verkiezing verliest, waardoor dit soort leningen teruggedraaid kunnen worden. Suriname heeft geen baat bij zoveel leningen, wanneer zou je de schulden terug kunnen betalen? het volk wordt maar opgescheept met tal van leningen. vandaar een oproep aan het volk, zorg dat deze regering nooit meer aan de macht komt.


  Maak melding

 2. De inheemse gemeenschappen zouden voor de opgewekte electriciteit moeten betalen. Hun bijdragen moeten samen met andere gelden de rente en aflossingen moeten vormen. De dorpelingen moeten werkgelegenheid hebben om de stroom te betalen. Kippen en quail v erkopen, diamant en andere edelstenen mijnen. Vis en gsrnalen kweken, zoetwater paarl groeien etc. Kort om economische ontwikkeling.


  Maak melding

 3. Vijay Malhotra heeft Suriname genoemd als zijn little Suriname. Hoe zullen de Indieers Suriname bombarderen tot een kolonie van india. Door enorm veel geld te stoppen in Suriname die wij niet kunnen terug betalen. De zoveelste lening waar geen garanties tegen over staan.
  De strijd in Suriname gaat tussen India en China. Wordt het een Indiase of Chinese kolonie.
  Dat de boeven en schurken uiteraard van gaan profiteren, is een feit, het is niet anders.
  Het gevaar zit hem erin dat wij over een zeer korte periode ons geen Surinamer meer kunnen noemen. Trouwens de derde macht komt eraan. De Chinese bevolking in Suriname wordt binnen een paar jaar zo groot, dat wij een Chinese regering gaan krijgen en de VHP,NDP<STREE,NPS etc etc niet meer te vertellen zullen hebben.
  Kan de overheid ons garanderen dat dit nooit gaat gebeuren. Voor geld is alles te koop.
  Trouwens in alle dorpen waar de zonnepanelen geplaats gaan worden , zal verteld worden dat het uit India komt en Hindoestanen het plaatsen. Dit zal de VHP in de lift zetten en via de achterdeur wordt Suriname een kolonie van India.

  Tjee


  Maak melding

 4. En dan wordt er door NDP aanhangers zo negatief gesproken over Hindoestanen. Waka pasi Palmentuin is voor een groot gedeelte bekostigd door India. Ook het schooltassenproject wordt door India bekostigd. Nooit wordt dat door Nationaal informatie instituut en Limbo bekendgemaakt. Alsof de first lady het geld uit haar mouw schudt. Wat een hypocrisie.


  Maak melding

 5. Mie mofo,
  Wees blij dat er een land is die de bewoners in het binnenland helpt met electriciteit . Als India je niet bevalt dan ga je toch naar Ghana mischien kan dat land zijn nakomelingen cq diaspora helpen.


  Maak melding

 6. Frantz,in India zijn nog verder ontwikkeld dan jij die nog in een boom woont,en vanuit instinct comment geef. Je kan het niet hebben dat het Hindoestanen zijn. Waar blijft Afrika jou voorouders? Trouwens Suriname hoef nergens zijn hand open te houden,maar jou corrupt NDP heeft er één 3e wereld land van gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.