Politie 75 pick-ups, 50 motorfietsen en 80 fietsen rijker

11
Politie 75 pick-ups, 50 motorfietsen en 80 fietsen

Het Korps Politie Suriname heeft vandaag 75 pick-ups, 50 motorfietsen en 80 fietsen bijgekregen. Korpschef Roberto Prade nam vanmorgen de sleutels van de auto’s in ontvangst en daarmee ook symbolisch de sleutels van de motorfietsen en fietsen. Olton Helstone, directeur Operationele Diensten van het ministerie van Justitie en politie, nam de sleutels uit handen van Anand Pehrai, managing director van Rudisa Motors N.V. en overhandigde ze meteen over aan de korpschef.

Prade liet weten zeer ingenomen te zijn met de kwantitatieve als kwalitatieve aanwinst van het korps. Volgens hem mag de Surinaamse samenleving niet meer horen dat er geen voertuigen zijn. Naar zijn zeggen zal de zichtbaarheid van de politie niet ontbreken wanneer de voertuigen eenmaal ingezet zullen worden.

De voertuigen zullen volgens de korpschef scherp in de gaten gehouden worden. “We moeten geen situatie krijgen van verspilling, wagi lai, dus weh rij ‘ala dol’. Nee, daaraan gaan we niet meewerken”, merkte Prade op. Volgens Prade zal ervoor gezorgd worden dat het wagenpark zodanig wordt gemanaged dat de voertuigen voor een langere periode behouden blijven. Deze voertuigen worden ingezet bij de surveillance van de politie en bij calamiteiten.

Helstone is overtuigd dat er met deze politievoertuigen, motorfietsen en fietsen inderdaad een goede aanvulling is gedaan bij het wagenpark. “Het is een enorme investering. Met deze aanschaf zijn we al vanaf 2018 bezig geweest. We hebben ze gefaseerd gedaan door in eerste instantie een partij van 77 pick-ups ten behoeve de politie en andere diensten van het ministerie in 2019 aan te schaffen en vandaag hebben de tweede partij”, gaf hij aan. Dit jaar wordt er volgens Helstone nog een partij motorfietsen en vier sleepauto’s voor het korps gekocht.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Beste mensen

  Dat Dilp Sardjoe dit doet betekend dat hij wat terug gaat eisen..
  Slapen Julie niet.. Ik zet mijn leven op het spel als dat niet het geval is..

  Dit Noem Men.. Gie Dja.. Tik Dapih


  Maak melding

 2. Paniek in de gelederen want na de grote drugsvangsten van de oranjes zullen ze nu ook makkelijk vervolgt kunnen worden voor hun verkeers gedrag.Wij voelen ons nu al veiliger in Suriname


  Maak melding

 3. Goede zaak. Maak er geen barbecue business van en laat de politie de voertuigen inzetten op de juiste wijze. Sowieso mag je er van uitgaan , maar er zullen altijd rotte appels zijn die misbruik maken. Het algemene belang is natuurlijk om de burger beter tegemoet te komen aan vermindering van criminaliteit. Door de inzet van deze voertuigen is dat een stap voorwaarts. Succes!


  Maak melding

 4. Ai booi, je hoort nergens dat die voertuigen zijn geschonken door China! !! Het domme en zielige volk van suriname gelooft dit. Ai booi schamen jullie je , diep gevallen meelopers , net als robg


  Maak melding

 5. Als de zendingen van pickups en motorfietsen gepland zijn waar in de begroting staan ze?Financien of op Politie budget?Alles wordt gedaan zosls meb het wil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.