VHP gaat bij regeermacht schoolgeld afschaffen voor jongeren tot 18 jaar

77
VHP gaat bij regeermacht schoolgeld afschaffen voor jongeren tot 18 jaar
De drukbezochte volksmanifestatie van de VHP in Suriname.

De VHP zal bij regeermacht met een speciaal studenten en jongeren programma komen voor het onderwijs. Dit zei partijtopper Riad Nurmohamed zojuist tijdens de drukbezochte ‘Orange Opo Yari Tori’ bijeenkomst in het partijcentrum De Olifant.

Nurmohamed gaf een uitzetting van enkele zaken van het programma. Zo haalde hij als eerst aan dat de partij schoolgeld voor Surinaamse jongeren die willen studeren tot 18 jaar zal afschaffen. Daarnaast zei de VHP-topper dat de partij ook zal zorgen voor studiefinanciering voor een ieder. Volgens hem moeten ook studenten die een bakkers of kappersopleiding willen volgen in aanmerking kunnen komen voor een beurs.

Verder zei Nurmohamed dat openbaar vervoer voor studenten met de bus of boot in het hele land van Moengo tot Sipaliwini tot Nickerie gratis zal worden. Dat zal volgens hem gebeuren zolang de economie niet goed wordt. Als laats deelde de parlementariër ook mee dat de scholen in Suriname gemoderniseerd zullen worden.

De toespraken zijn momenteel nog gaande en mensen blijven nog steeds naar binnen stromen.


- Advertentie -

77 REACTIES

 1. Goede zaak. Kappers of bakkersopleiding kan ook gewoon in eigen land. Er zal gewerkt moeten worden aan een breed opgezette Academische opleidingschool.
  Er moet nog heel veel gebeuren in het onderwijs zoals de VHP aanhaalt. Go for it.


  Maak melding

 2. Met ontwikkelingshulp hebben jullie het niet gedaan, dan gaan jullie het nu doen. Waarmee ?
  Toen de NDP dat deed hadden jullie commentaar daarop. Nu komen jullie met plannen van NDP.
  Zeer zielig. Geen eigen kop dus.
  We hebben geen plek voor racisten.
  Schoolvervoer gratis???? Nu is het nauwelijk te betalen. Nu bedenken jullie al hoe jullie je vrienden en familie`s willen verrijken


  Maak melding

 3. @Wendy: Niets is meer te betalen want je NDP schurken hebben het geld van het land weer gejat en verbrast. Op 26 mei moet Chan meteen tegoeden van NDPers en hun familieleden in binnen en buitenland laten bevriezen en alle roerende en onroerende goederen van ze ook onteigenen zodat hun schuld aan het volk en de Staatskas weer deels kan worden rechtgetrokken.


  Maak melding

 4. Wat nou heeft afschaffen van schoolgeld met racisme te maken?
  Het zijn juist vooral de zwarte ouders en kinderen die hiervan gaan profiteren.


  Maak melding

 5. VHP gaat ook zorgen voor de straat honden en katten. VHP gaat een heel groot dierenasiel opzetten en zo werkgelegenheidcreëren ook dat men liefdevol leert omgaan met de dieren. Mensen en dieren worden aan hun lot overgelaten. VHP
  Heeft oog voor de allerkleinsten en allerarmsten in ons land.


  Maak melding

 6. @Bill Harzia. Bedoel je dat vooral kinderen van zwarte ouders naar school gaan? Het lijkt mij dat alle ouders van schoolkinderen ervan profijt zullen hebben. 🙂


  Maak melding

 7. @Iwan Brave,

  Ik bedoel dat de meeste armoede vooral onder de zwarte bevolking, m.n. die in het binnenland, voorkomt. Dus bij hen zal zo’n maatregel erg welkom zijn en hen wat financiële lucht verschaffen. De andere ouders zullen natuurlijk ook profiteren, maar ze hadden het geld iets makkelijke kunnen opbrengen dan de bovengenoemde groep.


  Maak melding

 8. @Wendy
  Je zit zoals vanouds onzin uit te kramen.Als je op het forum wil participeren probeer dan iets te zeggen wat er toe doet.Je laat je vaak zo negatief uit over bepaalde bevolkingsgroepen.Ben je een racist als ik het vragen mag? Met zo een attitude zul je geen wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan je geliefd Suriname.


  Maak melding

 9. De VHP gaat veel plannen van de NDP terugdraaien. En ja blijft er geld over om in het onderwijs te investeren iets wat de NDP nagelaten heeft.

  De NDP heeft ooit de schoolmaaltijden project opgezet. Een Meki Njang Nanga project. Alleen NDP ers zijn er beter van geworden. Ze zijn corrupt als de pest.

  Het is genoeg geweest, de VHP klaar om te regeren.


  Maak melding

 10. Het is geen grote liefde voor de vhp dat veel mensen daar gaan… .. Vhp is een vluchtmogelijkheid.. Ding mang na trah mogelijkheid..trah pasi no deh.. . Je wilt je kind een kans geven op iets anders…. Je zoekt bescherming tegen gewapende rovers… Ze gaan veel mensen aantrekken… Luisteren naar Abdoel en abrahams ..vhp of nps is dan beter.. Een broer van abdoell is met trommel muziek binnengehaald bij de vhp.. Junior abdoell zegt dat hij karretje gaat trekken bij de vhp… Kijken wat hij kan.. . Palu is een gevaarte orgah..


  Maak melding

 11. Het paaien van de bevolking is aangebroken. Morgen is het de ABOP die een massabijeenkomst houdt en Bravo himself ,die de binnenlandse bewoners allemaal een helikopter belooft. Overmorgen heb je de NPS die direct tienduizend volkswoningen klaar heeft staan. De NDP gaat ook zijn zegje doen en zich heus niet onbetuigd laten. Het enige wat je moet doen is op hen stemmen. Beslissingen worden in de DNA genomen en niet op een bijeenkomst. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je schoolgeld wil afschaffen. Om maar een voorbeeld te noemen. Als kritische kiezer kun je niet uitgaan van allerlei beloften die gedaan worden. Je moet me kunnen overtuigen hoe je het voor elkaar gaat spelen. Hoe vaak worden er beloften gedaan en bij daadwerkelijke regeermacht, dezelfde politicus last heeft van zijn bloedende neus.

  Wat heb je de aflopen decennia voor me betekend? Daar in de DNA ondanks je in de minderheid zat, wat heb je weten te bereiken? Hoe was jouw betoog en overtuigingskracht? Kwam je überhaupt naar de DNA vergaderingen om mijn belangen te behartigen of bleef je vaak weg alleen maar om geen quorum te verlenen? Ik, als kiezer kan je ook onder de loep nemen en kijken naar je privébezittingen. Als je honderden hectares grond in bezit hebt en je woont in een fantastische villa en een kilometer verder woont er een familie die van ellende niet kan uitkomen en jij rijdt er gewoon straal voorbij. A no mi tori zeg je dan. Maar in de DNA ga je wel Jezus uithangen? De kiezer kan niets anders dan zeer kritisch zijn en feedback geven. I no mus’ taki ; suma mi, mi no e bemoei nanga politiek! Good luck!


  Maak melding

 12. Ik vraag mij wel af hoe gaan ze dit betalen, maar dat is eigenlijk bij
  iedere partij zo, grote plannen maar ik mis vaak de onderbouwing hoe ze
  de plannen gaan financieren. Geld lenen zal moeilijk worden met ccc rating.
  Gaan de belastingen omhoog, en welke etc Moeten bedrijven meer belasting
  betalen. Stuurt men 5000 ambtenaren naar huis. Gaat de AOW leeftijd naar
  68 jaar ? Zeg het maar ????

  @JOJO heb jij ideeën , wat is jou inzicht


  Maak melding

 13. Jogi praat over rovers. Hij is 1 van de grootste boeven in het land.
  Debielen die op mijn stuk reageren, reageer op het artikel. Ik blijf erbij dat hindustanen racisten zijn. Zelf tegen de zwarte hindustanen.
  Wat ze daar hadden was hun hele groep van heel Suriname en met een paar betaalde gasten ertussen.
  Vhp hft geen enkel plan. Niets, nada. Nothing.
  Vhp krijgt niet meer dan 9 zetels.
  Bakkers moeten beurs krijgen. Iedereen moet zich verder kunnen ontplooien. Breng studie voor rijstboeren want alles willen ze gratis. Nooit maak je winst maar je plant 100 jaar rijst. Sodermieter op.


  Maak melding

 14. Wat een afgang bij de vhp massameetings met nog geen 3000 mensen en deze a-nationalisten die het Surinaams Volkslied verkeerd zingen. En dit tering zooitje zou regeermacht willen krijgen, gaan jullie eerst het volkslied leren. De Gratis baras en roti’s s Smaakten wel goed. Ook kasimex deed het goed, 80 bussen uit Nickerie hadden ze beloofd, hoeveel uit Wanica en saramacca.

  Zelfs op Zanderij bij ontvangst van de President had je meer massa.

  Perceival je reactie naar Wendy zegt genoeg over jezelf jij geboren hypocriet, waar is je reactie naar de vhp racisten toe. Ja ze zijn jullie hypocriet tot op het bot.


  Maak melding

 15. Ja mensen en we hebben vhp masterplan gehoord waarmee ze Suriname tot ontwikkeling gaan brengen, een en als beloften naar het volk zonder aan te geven hoe ze het gaan betalen. Hoe gaan ze de buitenlandse investeerders naar z Suriname halen? Hoe gaan ze de rijst teelt omhoog tillen, hoe gaan ze het binnenland verder tot ontwikkeling brengen, hoe gaan ze het onderwijs opkrikken, wat about gezondheidszorg, niets daarvan, het was weer NDP wat de klok sloeg. Terwijl ze de NDP op alle facetten proberen na te doen, ze zijn niet eens origineel, ze kunnen alleen maar Copieren. Wat een afgang.


  Maak melding

 16. Hahaha volgens tokkie waren er 23000 mensen aanwezig en niemand van de pers die dat ter discussie stelt. Tijdens V7 hebben ze samen een massameeting in olifant gehouden, alle 7 partijen samen, toen was er nog geen 10.000 mensen aanwezig en olifant was stampvol zelfs op straat waren er mensen aanwezig. Nu was de olifant niet stampvol en op straat was het haast leeg en er waren 23000 mensen aanwezig. Vhp dent met leugens en verdraaiingen de verkiezingen te winnen.


  Maak melding

 17. VHP gaat de corrupte mensen naar SANTA BOMA sturen dan blijft er niets over bij de NDP. Beste mensen na de verkiezing bestaat de corrupte partij niet meer.


  Maak melding

 18. Onder genot gigantische hoeveelheden roti’s, bara’s, plaurie”s en veel drinken is de partij ineens ‘ sociaal ‘ geworden. Njang en dringie. Natuurlijk moet het innerlijke van de mens ook verwend worden. Wat dat betreft is eten voor alle Surinamers belangrijk. 😂😂😂

  Maar hoe je het ook bekijkt het zijn plagiaat plegers. Ideeën van de NDP worden schamteloos overgenomen. Ik ben ook benieuwd hoe de modernisering van het onderwijs eruit zal zien. Zij stuurden samen met de NPS de vakbonden en leerkrachten aan die niets van modern onderwijs wilden weten. Hun verhaal klinkt dus helemaal niet overtuigend. Met veel ontwikkelingsgelden hebben ze deze plannen niet doorgevoerd en nu zijn ze het ineens wel van plan. Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen.

  Het is duidelijk waar deze figuren van de VHP erop uit zijn. Deze figuren willen alleen maar bij het grote olie geld komen. Daar draait het bij hen om.


  Maak melding

 19. Stem vooral op de VHP. Chan belooft het paradijs. De Messias is terug op aarde. De Messias Chan heeft aangegeven dat hij binnen tweehonderd dagen een oplossing voor Suriname belooft. Al die tijd is hij aan het uitkraaien hoe slecht het wel niet gaat met Suriname. Maar hij, de Messias heeft de oplossing. Binnen tweehonderd dagen. Laat mensen niet lachen. Het is altijd leuk een goocheltruck te mogen aanschouwen. Na afloop vraag je aan de goochelaar hoe hij dat heeft gedaan. Beroepsgeheim gaat hij jou vertellen. Maar al die tijd weet je dat het een goocheltruck was. Het was dus niet echt. Niet reëel. Slechts een illusie.


  Maak melding

 20. pakiratigri

  19 januari 2020 At 11:53

  Stem vooral op de VHP. Chan belooft het paradijs. De Messias is terug op aarde. De Messias Chan heeft aangegeven dat hij binnen tweehonderd dagen een oplossing voor Suriname belooft. Al die tijd is hij aan het uitkraaien hoe slecht het wel niet gaat met Suriname. Maar hij, de Messias heeft de oplossing. Binnen tweehonderd dagen. Laat mensen niet lachen. Het is altijd leuk een goocheltruck te mogen aanschouwen. Na afloop vraag je aan de goochelaar hoe hij dat heeft gedaan. Beroepsgeheim gaat hij jou vertellen. Maar al die tijd weet je dat het een goocheltruck was. Het was dus niet echt. Niet reëel. Slechts een illusie.

  ==========================

  1) de verkiezingsbeloftes van Bouterse was
  op alle fronten een 1 grote illusie. Diepzeehaven, flyovers, 18.000 nieuwe huizen, spoorlijn, bouw nieuwe ziekenhuizen, Gouden kerst, aanpak corruptie, Adolf Pengel de hub van Zuid Amerika bla bla bla….1 grote luchtkasteel

  2) en idd Bouterse is terug op aarde want Suriname is onder zijn bewind economisch de afgrond ingegaan met oa een koers van 1 op 9 en een triple C rating van Fitch. Het land is economisch vergelijkbaar met Congo en Zimbabwe. Na wang hiep hiep hoeree.

  3) was het niet dat Bouterse beloofd had de kopstukken van de VHP achter tralies te zetten. Zie nu anno 2020 is de man zelf tot 20 jaar celstraf veroordeeld en de VHP ers lopen nog vrijrond. Waarom ? Omdat Bouterse geen moer heeft om de VHP ers
  achter tralies te zetten. Dat heet karma beste Pakiratigri.

  Conclusie: Bouterse en het NDP hebben het land vernietigd en het wordt tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.


  Maak melding

 21. Koos,

  De meeste vhp’ers horen in het gevang, of het zijn drugsdealers, witwassers, corrupte linten, dieven, belastingontduikers, grond rovers, zwendelaars. Dat Bouterse ze niet heeft laten opsluiten geeft zijn democratische inborst weer. Zwakbegaafden als jou en de rest zouden dan en massa schreeuwen dat de President een dictator is die de oppositie wil uitroeien. Zie je nu waarom deze vhp ellendelingen nog vrij rond lopen.


  Maak melding

 22. Politiek en bedrog,
  Normohamed en tojab in de jaren 70 de spelbepalers van de VHP met leugens en lul verhalen.
  Toe van hun slogan in de regio hendrikstraat en omstreken.” dames en heren als jullie op ons stemmen of jullie stemmen op de VHP dan zullen wij ervoor zorgen dat er electra,water en de weg geasfalteerd wordt”. 4 jaar later komen de apen met de zelfde verhaal en al die domme massa stemmen opnieuw op de VHP. Verlichting en water is gekomen toen bouterse aan de macht kwam. Ik heb een stukje trauma aan overgehouden. Nu gebruikt een nakomeling van normohamed de studie gelden als leugen om stemmen te winnen.
  Er zijn ergere zaken aan de gang in suriname , ga daar wat aan doen.
  Al die criminelen die Paramaribo onveilig maken in een groot gebouw opsluiten en africhten, net zolang tot dat het safri po het worden.
  Ga aan de politie macht wat doen, en in jullie goede jaren was er zeker geen sprake van corruptie . De 6 families uit de top van de VHP met een ram geloofsovertuiging hebben toen meer gestolen .
  Tjee


  Maak melding

 23. Pramessar gaat huizen bouwen in Commewijne zie woningbouw project van 100 woningen .

  Heeft NDP niet een huizen fabriek uit China laten halen ,kijk naar de woningbouw project dat Premassar nu start in Commewijne samen met SPSB .

  Je ziet zelf een houten huis staan ,zijn dit de moderne huizen van NDP

  Zelf kinderen van de basis school hebben beter inzicht hoe men een huis moet bouwen .

  De Oppositie bouwen geen 100 huizen van hout via de bank SPSB .

  Hoe gaat NDP de huizen probleem dan oplossen met 100 houten huizen bouwen in Commewijne .

  Opa Bouterse is genoeg na 40 jaren verloedering onder de bevolking groepen

  Lees of ga kijken wat het woord verloedering betekend .


  Maak melding

 24. NDP dagen zijn al geteld, beste npd,ets neem een voorbeeld van een fatsoenlijke politiek partij, hoe je moet vergaderen zonder intimidatie en geschreeuw ( brullen), VHP heeft een doel met name bestrijden van corrupte, criminaliteit, herstellen van economie ,medische zorg, onderwijs En woningbouw. Heeft iemand ooit gehoord dat npd in vergadering heeft gehad over Corrupte en drugscriminaliteit bestrijden? Reden genoeg mensen om niet op een criminele partij te stemmen


  Maak melding

 25. Waar is de plan van NDP .

  Zie maar een project van NDP in Commewijne 100 houten huizen worden door de SPSB betaald .

  Zijn dit de moderne huizen van de NDP 10 jaren Regeren dan bouwt men nog houten huizen in Commewijne

  Mijn volle ondersteuning geef ik aan VHP en de Oppositie wanneer er woningen gebouwd gaan worden in Suriname .

  Ik sta klaar om voor jong en oud een beter woning te bouwen met grondstoffen in Suriname .

  Waar is Boereveen met de huizen fabriek gebleven dat uit China gehaald is voor 120 miljoen USD .


  Maak melding

 26. Startsein geven aan houten huizen Troep van NDP schande .

  En maar lullen dat jongeren niet gaan werken ,moeten ze dit soort woningen gaan bouwen .


  Maak melding

 27. @Robbert

  laat ik beginnen met dat ik vind dat 23.000 wat overdreven zal zijn qua aantallen. Wel duidelijk dat er veel mensen waren, meer dan in Ocer bij de laatste sessie Bouta, Afonsoewa etc.

  Ik heb geen schrans en zuip evenement gezien zoals RobG de pot verwijt dat deze zwart ziet nu wat ideeën.

  Allereerst Santohki is niet iemand die beloften doet die niet na te komen zijn. Bouterse wel en dat was al een groot aandeel voor de grote opkomst. ook uit gebieden waar weinig aanhang verwacht wordt. De sobere Santohki aanpak krijgt draagvermogen en werkers die er de schouders onderzetten.

  Ten tweede zal er gesaneerd gaan worden ofwel een schoonmaak van de leningen die nog niet in werking zijn omdat er niet voldaan is aan de gestelde voorwaarden. Een belangrijke zal zijn dat er niet geautoriseerd getekend is door Boefdraad. Veel van de laatste schulden hebben de instemming van de DNA nodig hetgeen niet gebeurd is.

  Ten derde Santohki kan dan gaan heronderhandelen over de schulden (iets wat Boefdraad niet meer kan) waardoor er direct lasten van de Schulden verdwijnen. Dat gaat wat rust geven. Als ik naar de geregistreerde schulden kijk kan er zeker 20% verdwijnen omdat ze niet in uitvoering zijn.

  Als er rust is zal het varkentje Oppenheimer en Alcoa als eerste gewassen worden waardoor de voordelen van Brokopondo wel bij de regering zal gaan landen (energie subsidie kan dan afgebouwd worden).
  Het zou dan maar zo kunnen dat er een schulden deal komt, gesteund door NL en de diaspora, waarmee de nu oplopende kosten (> SRD 3.000.000.000/jaar ofwel even veel als de hele begroting van Vene III, en meer dan er aan Salarissen voor de ambtenaren betaald wordt) gereduceerd wordt tot een fractie daarvan.
  Het vrijvallende geld (enige miljarden) kan gebruikt worden voor Onderwijs, Gezondheid en de kleine productie projecten die de VHP maar ook de PL aan de wortels van de maatschappij uitvoert in uitbreiding van de Agro en Voedsel industrie. Zonder LR groep.

  Ten vierde ben ik er van overtuigd dat het Alcoa dossier nog eens afgestoft gaat worden waardoor er de komende jaren heel veel geld vrij gaat komen voor sanering van oude mijnlocaties.

  ten vijfde ben ik er van overtuigd dat de informele goudsector gesaneerd gaat worden, minder gaat vervuilen en de staat evenveel gaat opbrengen als de formele goudsector.

  ten zesde kan door grotere veiligheid en nieuw elan het toerisme echt opgepakt worden en kan SLM gesaneerd worden met regionale partners (Denk aan TAM en GOL) zodat het geen bleeder meer is waar miljoenen in verdwijnen maar die een SU/Amazonia experience gaan bieden.

  ten zevend zal de corruptie van de afgelopen jaren in kaart gebracht worden en afgerekend worden.

  Tot slot denk ik dat met Santohki als President Staatsolie serieus kan gaan werken aan een goede toekomst zodra het niet meer de kassa is voor de regering maar een basis voor innovatie en vernieuwing die een normaal dividend gaat betalen en daarmee weer krediet waardig wordt voor de markt.

  ofwel Robbert saneren en er rust creëren en waarschijnlijk met wat hulp van NL en India.


  Maak melding

 28. @ oom bert 19 januari 2020 At 13:19

  “Pramessar gaat huizen bouwen in Commewijne zie woningbouw project van 100 woningen ”

  Beste Oom Bert het is slecht de eerste fase van 10 woninkjes.
  In maart 2015 spraak Parmessar bij de opening van de broadhomes van het realiseren van de toegezegde 18.000 woningen van het begin van de regeerperiode.

  Het Youtube filmpje is te googlen . Parmessar en Bouterse en Abrahams en de chinese Ambassadeur doen grappige uitspraken over aantallen, prijzen en zelfs export

  Infoact 17.03.2015 maakt ook gewag van die niet ingevulde beloften


  Maak melding

 29. De kop van het filmpje is zowel lachwekkend als bedrieglijk. VHP multi-etnisch?? LoL!
  Het is natuurlijk na de olievondst, die te danken is aan de visie van de NDP van alles te gaan roepen en beloven. Toen de VHP/Front aan de macht was, hebben ze nooit de visie getoond voor een olietoekomst van Suriname. Natuurlijk willen zij daar nu de vruchten, vruchten van andermans werk, plukken en beloven de kiezers de hemel en nog meer. Maar ook dat heeft de Surinamer door. Jullie weigeren namelijk in te zien dat het volk in de afgelopen jaren politiek steeds bewuster is geworden en zo door deze goedkope politieke praat pikt. Wij kijken naar daden, prestaties geleverd en weten goed wat de heersende situatie en vooral het perspectief is voor Suriname. Met vallen en opstaan bouw je een natie. We zijn gevallen onder het juk van Nederland, blijven liggen onder het bewind van de oude politieke partijen en zijn nu aan het opstaan onder deze nieuwe visie op ontwikkeling. Het zal niet direct van een lijen dakje gaan, daar zorgen jullie zoals altijd wel voor middels obstructie sabotage en koersmanipulatie, dat weten we, daarin herkennen we jullie. Het zaadje van de Surinaamse natie is geplant in 1980, het heeft wat groeipijnen gehad maar is inmiddels jongvolwassen en zal afrekenen met de etnische politiek van de oude partijen en hun leiders.


  Maak melding

 30. @Pakiratigri: Ik begrijp wat Chan bedoeld, want het zijn zijn mensen die Suriname in een valutagreep houden en als politiek wapen gebruiken. Hij heft toch beloofd dat na de winst de diasporamiljoenen het land binnen zullen stromen? Hij houdt dus duidelijk niet van het land, anders had hij dat al nlaten gebeuren om de kiezer te laten zien dat hij het meent met het land en het verdiendt om gekozen te worden. Maar nee, hij heeft met zijn trawanten het volk steeds meer de duimschroeven aangedraaid alleen maar on deze regering tegen te werken, dat het volk daaronder lijdt kan hem geen ene moer schelen. Want zolang hij niet gekozen is, unu kan njang KA met andere woorden! Wat een bedrieger!!


  Maak melding

 31. De reacties van de Bouta-lovers spreken voor zich. Immers hoe de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

  De grote opkomst geeft in ieder geval aan dat Suriname de toestanden, die de Nationale Duivelse Profiteurs hebben veroorzaakt, zat zijn.

  Maar er moet niet te vroeg gejuicht worden. Vele NDPers zijn overgelopen naar Abop. Dus van de ene criminele bende naar de andere. De Abop is dus ook aan het groeien, helaas ! Mensen met deze mentaliteit zoals Hoefdraad bedoelde mogen niet en nooit meer in de politiek / regering / overheid van Suriname.

  Aan alle Surinamers die een beter Suriname willen;
  Steun elkaar !
  Dit is het moment om verkeerde keuzes te herstellen.
  Er moet een regering komen die corruptie en criminaliteit ontwortelt en dit begint bij de overheid zelf. Daar is een crime fighter voor nodig met een no nonsens mentaliteit, Santokhi de Sherrif.

  Een regering van VHP samen met NPS en eventueel aangevuld met DA’91 zou de beste uitkomst zijn. En zouden de belangen van meeste Surinamers, behalve die van de criminelen, behartigt kunnen worden.

  Kies voor een beter Suriname met trots en respect !
  Niet stemmen is geen optie !

  Justitia Pietas Fides.

  Krakti !


  Maak melding

 32. Kondremangs,

  lawpi…je moet je smoel houden over de leerkrachten; wij proberen de jeugd van Suriname educatie en kennis bij te brengen voor de toekomst van ons land. Maar jouw afgod en zijn boevenbende laten het tegenovergestelde zien en daar ben jij…met alle andere DiDiBri lovers…..klapvee van. Suriname gaat nog sneller dan de Titanic naar de bliksem met het wanbelijd van de moordenaars en drugsbende en die seniele lijder van je met zijn zwakke nieren doet opnieuw aan reshuffling….wanneer doet hij dat met zichzelf???????
  Spiet kong!!!!! TE WOJO JAGI….DANG WO SJIE………
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 33. LOL. Die zwart/paarse split personality tranny wendy aka robg aka andere fake accounts zit te janken over racisme terwijl hij/zij/het zelf de grootste racist hier is. Go njang bouta’s ka yere.

  Ik zie dat de gefrustreerde paarse bermrattem uit hun hol gekropen zijn om weer hun verzuurde bagger uit te braken op WKN. Ze gaan hun gang maar.
  Ik moet gewoon lachen om hun bullshit. Ze kunnen er niet tegen dat alles erop wijst dat hun crimineel paarse sekte partij fors zal gaan verliezen bij de komende verkiezing.

  Ze zijn blijkbaar vergeten dat hun eigen partij beloofd had dat schoolgeld afgeschaft zou worden, dat onderwijs gratis zou worden en dat daar NIETS van terecht is gekomen.

  Persoonlijk ben ik er geen voorstaander van dat voorzieningen zoals onderwijs helemaal gratis worden want de praktijk wijst uit dat wanneer iets gratis is er meestal geen waardering daatvoor is en wanneer er geen waardering is dan gaat men er met de pet naar gooien want het is toch maar gratis.
  Het zou beter zijn om bijv v.d. minder daadkrachtigen een kleine bijdrage te vragen.


  Maak melding

 34. De zwarte vrouwlijke sprekers noemen ze djadja SRANAN AFRO oema.
  Zegt dat je niet genoeg???
  Denk je echt dat VHP ze op de lijsr zet?? Droom door.


  Maak melding

 35. @ Lucien

  “Het is natuurlijk na de olievondst, die te danken is aan de visie van de NDP van alles te gaan roepen en beloven. Toen de VHP/Front aan de macht was, hebben ze nooit de visie getoond voor een olietoekomst van Suriname.”

  De olie is gevonden door toedoen van de markt en niet door welke Surinaamse visie dan ook.

  VHP / Front hebben de olie van een paar duizend barrels Crude die verkocht werd aan Alcoa door ontwikkeld tot een integraal olie bedrijf. Vene I heeft de raffinaderij mogelijk gemaakt en gerealiseerd.
  De bevolking heeft Wijdenbosch weg gejaagd toen hij het wilde verkopen voor een appel en een Ei.
  Vene III heeft de uitbreiding en vernieuwing van de raffinaderij en de productie op gang gebracht en gefinancierd beste Lucien.
  Jharab en Waaldijk zijn niet dank zij maar ondanks Bouterse in staat geweest Staatsolie te vormen, te ontwikkelen en uit te bouwen. Daardoor is Staatsolie instaat vooruitgang te brengen en een mogelijke partner voor Buitenlandse partijen.

  U claimt iets wat zeker de NDP niet toe komt. Er is geen enkele visie ontwikkeld door de NDP anders dan faciliteren.
  De NDP heeft nu de huid van de Beer die nog geboren moet worden al verkocht.
  De VHP belooft slechts bescheiden om te gaan met de gegeven bronnen.


  Maak melding

 36. Vene had nooit het idee om olie te boren. Nooit van zijn leven. We hebben zoveel hout en bruynzeel heeft vene zelf nr de klote geholpen.
  Vhp wilt aan het bewind komennen weet je wat hij gaat zegfen; we moeten opruimen van Ndp. Ze gaan kijken of ze kunnen wachten tot de olie boven de zee is en geld in ht laadje brengt. Deze gasten kunnen geen grote projekten doen.
  olgens de gasten dat de meeste creolen pinaren dan heb ik nieuws voor ze. kijken jullie niet naar de sociale programma’s op rv?? Moederdag van Gail?? 1 vr 12.
  Vhp had liever de huizen van deze mensen hersteld. Massameeting zonder programma. LOL


  Maak melding

 37. En als ik het niet zei, het blijft lachen met die jojo. Een epistel met wenselijkheden die niet gestaafd kan worden met feitelijkheden.

  Jojo kent het verschil tussen een kader meeting en een verjaardag/massameeting niet, zoveel is ons wel duidelijk.

  Je begrijpt wel dat ik niet op al je onzin in ga gaan, zoveel van mijn tijd ben je niet waard.

  Jojo snapt de grote mensen wereld niet en verklaard doodleuk dat Santokie met alcoa en Oppenheimer gaat heronderhandelen, deze instellingen zijn volgens jojo sociale instellingen die leuk gaan zijn tegen tokkie. Front wilde ook met BAM gaan onderhandelen, ze hebben het geweten, BAM mocht vertrekken, Nederland wilde niet bij springen.

  Volgens jojo gaat Nederland Suriname helpen, dat is jullie en vhp doel, op je knieën en gaan voor Nederland en ontwikkelingshulp, niet wetende dat die tijd voorbij is. NL komt niet meer terug, de nieuwe ontwikkeling spart er van Suriname is z China. Jullie Vhp’ers gaan het land nooit meer kunnen verkwanselen aan Nderland.

  Staats olie is een staatsbedrijf, die het land helpt ontwikkelen knoop dat goed in je oren. Ipv van te lenen hebben we nu een eigen bedrijf die de ontwikkeling van het land financiert.


  Maak melding

 38. Wendy, jojo is een typische vhp’er eentje die wars is van de waarheid en feitelijkheden. Volgens deze clown is het Vene die staats olie naar grote hoogten heeft geduwd. Het is en blijft een feit dat Bouterse en co Staatsolie hebben opgericht, het is en blijft een feit dat de eerste 10 jaren plan uit de koker van de revolutionairen komt. Front en vhp missen elke visie om Suriname duurzaam en onafhankelijk van z Nederland te ontwikkelen.

  Vhp is een op Nederlandse ontwikkelingshulp gerichte partij, Vertrouwen in eigen kunnen zegt ze niets, ze zijn daar veels te minderwaardig voor.


  Maak melding

 39. We kunnen de clown jojo betrappen op de zoveelste grove leugen. Wijdenbosch wilde Staatsolie niet verkopen, hij wilde aandelen aandelen van Staatsolie verkopen.

  Hoe leg je een pathalogische leugenaar als jojo het verschil uit? Wie wil mag het proberen, ik geef het op.


  Maak melding

 40. Dombo Robert snapt niet dat wanneer je de aandelen van een bedrijf verkoopt dat dan betekent dat je het bedrijf verkoopt.

  Tja, het blijft lachen met de domme paarse bermratten. Ze hebben het IQ van een poepvlieg maar pretenderen grote deskundigen en professoren te zijn.


  Maak melding

 41. Slimme vhp jay. Als een bedrijf 100 aandelen bezit en ze verkopen zeg maar 25 aandelen, hebben ze alle 100 aandelen verkocht. Kijk mensen dit is het niveau van de gemiddelde vhp’er, zo een laag niveau, het is om te janken.


  Maak melding

 42. De paarse propagandisten en trollen zitten weer eens te zeiken over de ontwikkelingshulp.

  Wel feit is dat Bouta in de jaren 80 en de ndp regering in de jaren 90 (marionet-president bosje, staatsadviseur bouta) ook jarenlang geprofiteerd hebben van de ontwikkelingshulp.

  Feit is dat de regering bouta dankzij de hoge goud en olie prijzen veel meer heeft verdient dan die hele ontwikkelingshulp maar binnen een paar jaren heeft men al dat geld verkwanseld aan allerlei corrupte projecten. Terwijl men 30 jaren heeft gedaan over de ontwikkelingshulp.

  De ndp heeft bewezen niet met geld om te kunnen gaan en geen structurele ontwikkeling te kunnen brengen. Ze hebben een heel groot gat in hun hand.
  Met de ndp aan de macht is SU hard op weg om een tweede venezuela te worden.


  Maak melding

 43. Mensen mensen hoe verklaren jullie het feit dat tokkie en de rest van de A-nationalisten het Surinaams Volkslied niet kennen. Dit is een grote schande. Wedden dat ze het Wilhelmus uit het hoofd kennen.

  Wilhelmus van Nassouwe
  ben ik, van Duitsen bloed,
  den vaderland getrouwe
  blijf ik tot in den dood


  Maak melding

 44. Dombo Robert, bosje wilde 100% v.d. aandelen van staatsolie verkopen. Dat is 1 v.d. redenen waarom het volk toen massaal op straat kwam om daartegen te protesteren. Paarse trollen en propagandisten als jij kunnen niks anders doen dan liegen, bedriegen en bullshit verkondigem daarom zijn jullie een grote joke. Mensen met gezond verstand trappen niet in jullie onzin.


  Maak melding

 45. Jay ik begrijp je gemoedstoestand. jij, jojo en nog een paar van die zwakbegaafde vhp’ers kunnen de waarheid en feiten niet aan. Vandaar dat iedereen die de waarheid verkondigd een trol of propogandist is. Zelfs met een gps en TomTom kunnen jullie je zgn democratische inborst niet meer vinden, het is wijselijk weggerend, jullie verfoeilijke hypocrieten en leugenaars.


  Maak melding

 46. De paarse trollen en bermratten zoals Robert, wendy, robg, paki-rat, lucien etc. (waarschijnlijk is het gewoon dezelfde paarse propagandist die hier onder meerdere fake namen post) mogen piepen hoeveel ze willen maar voor zaken als structurele ontwikkeling, de waarheid, feiten en een democratische inborst hoef je niet te zijn bij de paarse sekte. Het enigste wat ze kunnen is via allerlei fake accounts hun leugenachtige propaganda rond spuiten. Mensen met gezond verstand trappen daar allang niet meer in.


  Maak melding

 47. Kondremangs
  Ik heb al gezegd. ..ik ben a politiek. ….heb geen partij…ben Surinaamse burger met kiesrecht ..maar 1 MORELE vraag :
  WAT WILLEN DE SURINAMERS OP 25 MEI AS? ?????
  EEN VEROORDEELDE MOORDENAAR EN DRUGSDEALER NOG STEEDS ALS PRESIDENT OF IEMAND DIE GEEN VEROORDELING HEEFT GEHAD TOT NU TOE. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 48. Staats Olie voor 1980 voorbereid en in 1980 in praktijk uitgevoerd .

  De voorbereiding van Staats Olie is niet door Bouterse of NDP gedaan .

  NDP was zelf nog niet opgericht in 1980 om staats Olie op te richten .

  Olie onderzoek op zee is voor 2010 begonnen onder VHP en NPS Regering .

  Is geen NDP heeft de onderzoek schepen naar Suriname laten komen dat is onder VHP en NPS gebeurt .


  Maak melding

 49. vraag de Hoogopgeleiden van NDP hoe ze aan het idee zijn gekomen om Olie te gaan zoeken in Saramacca .

  Bouterse heeft geen nooit gestudeerd over Olie Abrahams ook niet .

  Indien over Ruwe Olie praat moet je die studie richting hebben gedaan of door lopen

  Olie industrie is geen voetbal waar een ieder mens kan trappen .

  Net zo NPD gaat huizen bouwen maar 100 houten huizen .

  Dat wel zeggen de Hoogopgeleiden in NDP geen onderzoek hebben gedaan hoe je een stenen huis makkelijk kan bouwen met grondstoffen in Suriname .


  Maak melding

 50. Je spoort niet echt Jay. Als ik reageer, is het onder de naam pakiratigri. Geen enkele andere. ZO God waarlijk. Niet paranoïde raken. Wat wel het geval is , is dat je getackeld wordt. Door andere reageerders die ik bij God niet ken. Ik geef ze wel groot gelijk. @Wendy, Robert ,RobG, Luciën and so on. Als bijvoorbeeld Wendy praat over racisme vanuit de Hindoestaanse kant naar de donkere mensen (trouwens ,Hindoestanen zijn ook onderdeel daarvan), is er wel degelijk sprake daarvan. DE waarheid staat vlak voor je neus. Ga eens na wanneer donkere mensen een feit plegen, tegenover wanneer Hindoestanen dit doen. Voor die gelegenheid is men wel inhoudelijk bezig. Men praat dan niet over het “aap zijn en doodschieten en kapot schieten whatsoever. ” Tegelijkertijd wil men vooruitgang. Zoek het dan bij jezelf. Dat is dus een simpele constatering. Bij jou heb ik dat ook geconstateerd (racisme dus) en er wat van gezegd. Een grote mond had je. Gelukkig ben je wat wijzer geworden. Maar je bent er nog niet. Net als de VHP. Jij pakt geen problemen aan en schreeuwt maar wat in de rondte. Schelden en zomaar verkeerde veronderstellingen maken zijn niet de oplossing.


  Maak melding

 51. Er zijn andere grondstoffen in Suriname waar je meer kan verdienen dan de Olie waar je past na 5 jaren wat kan krijgen uit de Olie .

  Vraag Bouterse en Abrahams of zij al op een Boorplaatform eiland zijn gegaan .


  Maak melding

 52. Bouterse heeft niets van Olie industrie gestudeerd dan komt men lullen dat NDP staats Olie heeft op gezet in 1980 stelletje landrovers .

  Vraag Bouterse en de NDP mensen hoe ze op het idee zijn gekomen om de Olie Raffinaderij te bouwen en wanneer ze zijn begonnen met onderzoek .


  Maak melding

 53. @jojo, elke fatsoenlijke politieke partij die zijn kiezers serieus neemt geeft de mensen te eten en te drinken bij manifestaties. U bent aan het doorgalopperen. Ik heb het helemaal niet over een schrans- en zuippartij. U en de uwen willen de NDP maar al te graag beschuldigen van eten en zuipen tijdens manifestaties terwijl men uit waardering de mensen op een fatsoenlijke manier innerlijk verwend met een goede maaltijd en drinken.

  De woningnood onder de bevolking wordt bewust vermeden door de VHP. Zij zoeken het bij makkelijke onderwerpen zoals gratis busvervoer dat zo fraudegevoelig is. Dankzij de regering zijn er al duizenden woningen gebouwd. De woningfabriek levert delen van woningen die op de bouwlocatie tot woningen worden samengevoegd.


  Maak melding

 54. Dit gaat de buik van de armen niet vullen idioot.
  Toen je met baviaan de aan de macht was hielden jullie alleen bezig met de 8 december moorden dat is jullie nekslag de geworden.
  Het volk kon niet uitkomen met 3srd aan kinderbijslag en 275 aan AOV.
  De duizenden nietsnutten op OW die jullie daar zonder diploma’s hebben gezet.
  Opgerot man met je praatjes, ga tegen een muur praten.


  Maak melding

 55. Jay en oom bert(dogoe bert) rotten jullie maar op naar jullie baasje (kolonisten) en geef vooral pootjes en ga braaf in jullie mandje liggen en blijf daar hielenlikkers.


  Maak melding

 56. Hallo Bouta-lover,
  ja jij die ene persoon die verschillende nicknames gebruikt om te doen lijken alsof er verschillende personen reageren.
  Jij bent duidelijk geen partij voor forum schrijver JoJo. Deze persoon geeft duidelijk en gedetaileerd de situatie objectief aan.
  Het probleem van een Bouta-lover is dat ze voorgeprogrammeerd zijn en alleen wat goed uitkomt voor baas Bouta accepteert kritiek,ook al is het de waarheid, kan de Bouta-lover niet verdragen.

  De NDP is in paniek, omdat de puinhopen die zij hebben gecreeerd niet meer goed te praten is.
  Dus geen los lossie bor borri meer , die BS gaat niet meer op.

  Het is zeer beschamend dat mensen zoals deze Bouta-lover ervoor hebben gezorgd dat Suriname, een van de rijkste landen, nu de status junk hebben gekregen en eerder a failed state worden genoemd. Alleen om Bouta en zijn lovers.

  Nogmaals Suriname en Nederland hebben een speciale band dat kan niemand ontkrachten. Dekolonisatie is dus een spookverhaal. Alleen domme Bouta-lovers geloven deze populistische / sensatie scheppende onzin.

  Tra fas no de !

  Red Suriname !

  Krakti !


  Maak melding

 57. Paarse idioot pakiRATigri mag zweren bij god hoeveel hij/zij/het wilt maar als onderdeel v.d. paarse bende, waarvan bekend is dat het een stel ziekelijke leugenaars en bedriegers zijn, is zijn/haar geloofwaardigheid 0,0.

  Liegen en fake news verspreiden is de bekende modus operandi van paarse bermratten.
  Ik blijf het sterke vermoeden behouden dat hij/zij/het ondere meerdere fake namen hier reageert. Die tranny Robg aka wendy is wat dat betreft laatst door de mand gevallen.

  En als het gaat om racisme dan moeten huichelaars als robert, paki-rat, wendy etc. maar eens zelf in de spiegel gaan kijken. De hele dag zitten ze te zeiken over racisme terwijl zij zelf de grootste racisten zijn maar ondertussen spelen ze schijnheilig boontje alsof ze dat niet zijn. Njang mi mars yere, stelletje huichelaars.


  Maak melding

 58. Paarse propagandist & bermrat “suriname is love” aka robert aka paki-rat aka robg aka wendy aka nog meerdere fake nicknames is zo hersenloos dat hij/zij/het niet kan inzien dat zijn meester bouta bezig is van SU een verkapte kolonie van China te maken en dat zijn leider en partij de hielenlikkers van china zijn geworden.
  De echte a-nationalisten en landverraders zitten bij de ndp.


  Maak melding

 59. Voor iedereen die als een bobbo he topneemt voor deze regering NDP, dankzij NDP hebben we nu TRIPPLE C + een aanzittend epres gevonnist voor 15 moorden.


  Maak melding

 60. @Robbert
  “Volgens deze clown is het Vene die staats olie naar grote hoogten heeft geduwd. Het is en blijft een feit dat Bouterse en co Staatsolie hebben opgericht,”

  Robbert ik verwijs u slechts naar de tijdlijn op de website van Staatsolie.
  Volgens mij is de tijdlijn geen plaats ingeruimd voor Bouterse, Militairen of NDP.
  Tot 1992 was Staatsolie een marginaal bedrijfje beste Robbert
  Toen het wat geworden was probeerde Wijdenbosch het te verpatsen
  Ook de 2de uitbreidingsfase is in 2007 geïnitieerd beste Robbert.
  Fluor maakte toen de functionele plannen die later aanbesteed zijn aan Saipem.

  Jharap heeft met volharden een marginaal oliepomp projectje tegen alle weerstanden in en met steun van Venetiaan op de momenten die er toe deden staatsolie op potten gezet.
  Bouterse en Vrienden hebben hier weinig tot niets aan bijgedragen maar wel getracht Staatsolie te verliezen:
  1>> Verkoop aan Koreanen door Wijdenbosch.
  2>> Leeghalen van de Kas in 2015 waardoor ING en Credit Suisse hun krediet op eisten.

  beste Robbert u kraait maar wat.


  Maak melding

 61. Robert 19 januari 2020 At 16:39
  We kunnen de clown jojo betrappen op de zoveelste grove leugen. Wijdenbosch wilde Staatsolie niet verkopen, hij wilde aandelen aandelen van Staatsolie verkopen.

  Weer verwijs ik u naar de website van Staatsolie (staatsolie.com/en/about-us/#Ourhistory) waar de tijdlijn aangeeft: 1998
  “On june 4th managing director Eddy Jharap is fired by the sole Share Holder (the Republic of Surinam) for opposing the selling of Staatsolie to Korean investor Deawoo. Jharap takes to the court and wins his case at june 29th. His unfair dismissal is then reversed”

  Beste Robbert wie Zwetst er hier en wie verdraait de feiten. U probeert slim te zijn maar check aub eerst even voor dat u van Bouterse een deskundige leider en visoinair maakt. Bouterse is een slimme en gewetenloze man beste Robbert meer niet.

  Ik mag aannemen dat u het voorgaande begrijpt. Met selling (verkoop) was duidelijk dat Suriname de macht over Staatsolie zou verliezen en of dat 51% van de aandelen waren of 100% van de aandelen is niet relevant. Deawoo koopt geen minderheidsaandeel in een staatsonderneming zonder absolute zekerheden.

  Ik kan er niets aan doen dat Limbo geen grip heeft op de teksten op de Website van Staatsolie.


  Maak melding

 62. 2Robbert

  “Jojo snapt de grote mensen wereld niet en verklaard doodleuk dat Santokie met alcoa en Oppenheimer gaat heronderhandelen, deze instellingen zijn volgens jojo sociale instellingen die leuk gaan zijn tegen tokkie. Front wilde ook met BAM gaan onderhandelen, ze hebben het geweten, BAM mocht vertrekken, Nederland wilde niet bij springen.”

  Illegaal of middels misleiding afgesloten overeenkomsten of overeenkomsten die tegen de wet in gaan zijn per definitie ongeldig.
  De oppositie maar ook de NDP en de deskundigen die voor de DNA (Simons) de overeenkomst met Alcoa onderzocht hebben hebben enorm veel fouten onderkent in het nadeel van Suriname. Het zal dus mogelijk zijn rechtszaken aan te spannen tegen laten we het zeggen de huidige regering, de onderhandelaars ([pluk Sardjoe/ leg ten minste beslag) en Alcoa (de laatste in Delaware zodat men er in de VS en op Wallstreet van hoort).
  Santohki heeft duidelijk een voorschot genomen op deze.
  Ik heb het wat Alcoa betreft vooral over de saneringen en de werkzaamheden die daar uit voortvloeien die Suriname honderden miljoenen echte dollars aan lowtech werk kunnen opleveren en waarde volle terreinen.

  Het ontbreekt u wellicht aan enig inzicht wat de normen zijn en waar Suriname mee akkoord dreigt te gaan qua saneringen.

  Met welke BAM wilde Suriname onderhandelen. Bij mijn weten is het heel lang geleden dat BAM of wel haar onderdeel HBG /Interbeton/HCG iets in Suriname gedaan heeft.

  Voor het geval u in plaats van BAM Biliton bedoelt dan zit u op het verkeerde spoor. Integendeel tot Bouterse maakte Vene III van de voorstellen van Billiton wel een nationaal project en heeft de hele DNA (incl. de NDP) besloten het voorstel van Billiton af te wijzen als een slecht voorstel.
  Bij de behandeling van de Brokopondo wet in de DNA is het gebeurde goed toegelicht dus ook op dat onderdeel zakt u door het ijs beste Robbert.

  U probeert te slim te zijn.


  Maak melding

 63. Het gaat fel aan toe hier. Iemand zei dat tijdens V7 meeting in 2015 er 10000 mensen waren. Ik heb niet gehoord dat de olifant daarna uitgebreid is. Het waren veel mensen maar ervaring met de VHP leert dat je aantal mensen dat ze opgeven moet delen door 2. Vijf jaar geleden heb ik op het forum van waterkant dit al geschreven. Ik kreeg toen de wind van voren dat ik zat te zwetsen enz. Ik zei toen ook dat de NDP de verkiezingen zou winnen. Dat werd ook niet geloofd. De rest is geschiedenis. Ik vraag mij ondertussen af waarmee de VHP al die gratis plannen gaat betalen. Als je kijkt naar hun track record dan zijn het gewoon praatjes want in de 70 jaar hebben ze tastbare verworvenheden achtergelaten. NPS kan dat wel zeggen en de NDP helemaal. Dus waarom moeten wij de VHP nu wel geloven. Kijken jullie naar de beelden van V7 bijna 5 jaren terug. De sprekers zijn deels andere mensen maar de boodschap is hetzelfde. We gaan ze wegjagen, Ali baba, we gaan Nederland om hulp vragen, corruptie viert hoogtij, mensen gaan naar Santo Boma. Kortom ik heb niets nieuws gehoord. Wat wel frappant is dat de zgn. objectieve columnisten van oude media in Suriname tot nu zwijgen over deze bijeenkomst. Ze zijn muisstil. Dat zegt meer dan al het geschreeuw en het schelden. Terwijl de VHP prominent (al jaren) op social media is doet de NDP ouderwets veldwerk. 25 mei zullen mensen weer verbaasd schelden als de NDP weer heeft gewonnen. Laat ik het zo zeggen. NDP komt weer in de regering in 2020 ongetwijfeld.In de districten en binnenland zal de NDP geen steken laten vallen en gelijk blijven. Ze kunnen zelf zetels bij krijgen in Commewijne, Coronie en Sipaliwini. Misschien ook Saramacca als Jogi daar weer lijsttrekker wordt. De echte strijdt zal worden gevoerd in Paramaribo en Wanica.


  Maak melding

 64. Ik bedoelde: Als je kijkt naar hun track record dan zijn het gewoon praatjes want in de 70 jaar hebben ze GEEN tastbare verworvenheden achtergelaten. NPS kan dat wel zeggen en de NDP helemaal.

  Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.


  Maak melding

 65. @Pongosqoui

  U kijkt met een gekleurde bril geloof ik.
  in 1992 -1996 is er 4 jaar met Venetiaan gewerkt aan wederopbouw na 12 jaar vernietiging.
  in 1996 kreeg door verraad in de hindoestaanse hoek Bouterse en Wijdenbosch weer met o.a. hulp uit NL de vernietiging van de economie door te zetten.
  Het tastbare wat over is uit die tijd zijn 2 bruggen en het begin van Dalian I. Alleen waren de Bruggen niet betaald en werden ze onder Vene II betaald via een regering waar de VHP partner was.
  Onder Vene II en III is gewerkt aan herstel van de economie iets wat redelijk goed gelukt is BBP ging van $ 1,5 miljard naar $ 4.5 miljard de bruggen werden betaald (incl. steekpenningen) en alle grote asfalt projecten Dalian I, II en III zijn uitgevoerd of in uitvoering genomen. Asfalt van Oost naar West en van Parmaribo naar Brokopondo en Atjoni gefinancierd, vrijwel geheel uitgevoerd en betaald.
  De staatsschuld werd gesaneerd naar 25% van het BBP.
  Verder werden alle kurken waar Bouterse nu nog op drijft IAM Gold, Newmont, Staatsolie, Staatsolie Power Company Suriname opgang gebracht resp. gestructureerd voor een goede toekomst.

  Wat heeft Bouterse voor duurzaams gerealiseerd?
  Noemt u eens 5 duurzame dingen dat aan Bouterse toe te schrijven is.


  Maak melding

 66. Als je dat aan mij vraagt om maar 5 op te noemen dan weet je echt niet wat er in Suriname gebeurt dan hoeven wij niet te discussieren.

  Ik had een opmerking geplaatst met een aantal links over de verworvenheden. Maar die zijn verwijderd maar ach er zijn andere kanalen. Alles is te vinden op YouTube Info Act. Teveel om op te noemen. Je kan ook een duik nemen in de archieven van het forum en zoek naar verworvenheden.

  Nog een laatste opmerking staatolie is opgericht op 13 december 1980. Een commissie bestaande uit Minister Adhin van opbouw heeft dat tot stand gebracht. Voor 1980 geloofde de regeringen niet dat er genoeg winbare olie was. Eddy Jharap heeft zelf gezegd hoe hij van het kastje naar de muur werd gestuurd omdat hij van de Volkspartij was kennelijk. De revolutionairen hadden wel oor naar en op 13 december 1980 zetten DD Bouterse zijn handtekening voor de oprichting van staatsolie. Als hij dat niet had gedaan en ook zo passief was gebleven als zijn voorgangers van voor 1980 was staatsolie niet opgericht. Op de website van staatsolie staat niet eens de oprichtingsdatum. Normaal moet dat er staan. Is duidelijk geschreven door iemand die een hekel heeft aan DD Bouterse en de zijnen. Er staat nog heel veel niet op de website. Dat is een nalatigheid van de NDP om dat te laten corrigeren. Maar ja geschiedenis is vaker vervalst. Ik hoef bijvoorbeeld alleen de naam Piet Hein te noemen. En Wijdenbosch wou geen enkel bedrijf verkopen. Dat is de leugen die de vakbond van Read naar buiten heeft gebracht. Na Rosebel zal hij ook als de vakbondsleider op staatsolie worden weggejaagd. Wait and see.


  Maak melding

 67. En weer kunnen we de pathalogische leugenaar jojo betrappen op zijn zoveelste Leugens. Jojo heeft werk van gemaakt om in strijd te leven met de waarheid.

  volgens liegende jojo heeft Vene voor de bruggen betaald terwijl de waarheid natuurlijk anders is.

  Wijdenbosch heeft een deal gesloten om de bruggen uit de bauxietinkomsten te betalen, 2 jaar lang. Vene trad aan en wilde het contract openbreken, hij wilde een andere regeling. Toen BAM niet wilde, klopte hij aan bij Nederland, die wilde ook niet garant staan. Daarna mocht BAM uit Suriname vertrekken, wat achteraf een heel slechte zaak was, want BAM had zijn Caribische en Zuid-Amerikaans hoofdkantoor in Suriname en werkte zelfs jonge Surinamers in Dubai voor de BAM.

  Hetzelfde wilde Vene ook met Dahlian, die zouden van Vene weg moeten uit Suriname maar dat kon niet, want Wijdenbosch had een dichtgetimmerde regeling waarbij Dahlian meerdere projecten zou uitvoeren en voorfinancieren, alle materiaal mochten ze gratis invoeren. Terwijl liegende jojo zit te pochen over Dahlian Ii en III terwijl het een verdienste was van Wijdenbosch.

  Jojo nogmaals jij bent een eerste klas liegende clown.

  De slechte deals van Vene met iamgold en newmont daar ga ik het nu niet over hebben, ik heb je genoeg aandacht vandaag gegeven.

  Je verdraaiingen en leugens worden blijkbaar als zoetekoek ingenomen door die zwakbegaafde vhp’ers hier, maar mensen met genoeg kennis van zaken lezen ook mee, dus af en toe zal ik komen opdraven om je terecht te wijzen.


  Maak melding

 68. Laatste opmerking naar de leugenaar jojo toe. Asfalteringsproject oost-west verbinding is door de EU betaald, alsook de haven, de luchthaven, de dijken enz. Vene heeft bijna geen enkel project geïnitieerd of betaald. Front/Vene waren beroepsspaarders zonder een ontwikkelingsvisie.


  Maak melding

 69. Stelletje grappenmakers hier.

  Bewust zaken verdraaien en het lezerspubliek misleiden met halve waarheden en hele leugens. Er zijn voldoende verworvenheden van de VHP, waarvan de verbroederingspolitiek van Jagernath Lachmon het mooiste is. De multiculturele partij is niet de verdienste van de NDP, zie maar hoe ook binnen deze partij men openlijk op de racistische toer gaat, voorbeelden te over. Ook toen al liep de VHP (voor hun doen in die tijd) ver vooruit op de ontwikkelingen. Net zo goed dat het niet de verdienste is van de sergeant-majoor die toevallig een handtekening zou hebben gezet onder de oprichting van Staatolie ook nog met ontwikkelingsgeld. De VHP en de NPS zijn altijd vooruitstrevend geweest, weliswaar iets behoudender dan anderen dat menen te moeten doen.

  Als er toch volhaard wordt in het feit dat de VHP in 70 jaar tijd geen tastbare verworvenheden heeft, ben ik ervan overtuigd dat men bewust bezig is halve waarheden en hele leugens te verkondigen. Ik zou voorstellen toch maar eens keer weer de historische recensies te raadplegen. Ik heb dit al eens eerder aangekaart en niets in de reactie bleek dat men wat ik geschreven had ook maar enigszins met feiten kon weerleggen. Nee, integendeel zelf, eerder het verdraaien van feiten en bagatelliseren van zaken die hier orde van de dag zijn. De NDP aanhang is master in het verdraaien van feiten. De enige verworvenheid die de NDP heeft is het land volledig naar de Filistijnen te hebben geholpen.

  Alle mooie praatjes ten spijt, wij kunnen er niet omheen dat:
  De NDP de enige partij in de geschiedenis van Suriname is die het land elke keer met hun mandaat, zonder enige uitzondering, compleet naar de Filistijnen heeft geholpen.

  De NDP de enige partij in de geschiedenis van Suriname is waar onder bewind een CCC Junck status is gegeven door een rating bureau.

  De NDP de enige partij in de geschiedenis van Suriname is die (bewust) een van moord verdachte en inmiddels veroordeelde President heeft geleverd en nog ondersteunt.

  De NDP de enige partij in de geschiedenis van Suriname is die het voor elkaar heeft gekregen de schuldpositie van het land boven de twee miljard euro’s te brengen.

  De NDP de enige partij in de geschiedenis van Suriname is die de Centrale Bank van Suriname (de bank der banken in het land) aan het wankelen heeft gebracht.

  En dan kan je als NDP een heleboel populistische projecten “showen”, maar aan het eind van de dag is armoede troef. Zie hier de trackrecord van de NDP.

  De NDP moet zich er bewust van zijn dat hun tijd nu voorbij is. De jongeren weten nu veel meer wat er aan de hand is, dan tien jaar geleden.


  Maak melding

 70. Robert

  U heeft een heel dikke duim BAM blijkt Ballast Nedam te zijn nu een paar dingen:
  1>> Ballast Nedam was niet actief in Dubai maar Saudi Arabie en Bahrain. Daar was ik zelf bij beste Robbert.
  2>> Daar was ook bij een Rob A (Su roots) die de locale financiële populaire jongen was van Ballast Nedam (hij had volgens mij in elke compound wel een huis ter beschikking (kahmish mishat/ Riyadh/Yanbo/Dahran en Bahrain)
  3>> Rob A was fixer voor de RvB. Hij is samen met zijn baas voor het afromen van de steekpenningen in Saoedi Arabië veroordeeld door de rechtbank in Haarlem
  4>> De laatste klus van Rob A voor Ballast was de SU bruggen. De Wijdenbosch brug is een copy van de Mainspan van de Saudi Bahrain Causeway. De Wijdenbosch is zelfs gebouwd door de Contsruction manager die de main span van de SBC gebouwd heeft. De kraan die er naast staat komt uit van dat Project en is voor Sardjoe achter gelaten als agent van Ballast Nedam.

  Beste Robbert u heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de Klepel hangt.
  U haalt de tijden door elkaar.

  Dalian I is een Wijdenbosch project maar niet afgerond en niet betaald door deze regering.

  Vene was niet afkering van Dalian en heeft die samenwerking met verve voortgezet.

  Oost west maakt en Dijken maakt u een EU project van. Dat is niet relevant. De hulp van NL en EU was in die periode nog slechts een druppel.
  Wiens project is het Albina ziekenhuis en Wanica ziekenhuis beste Robbert.

  Uw reactie is verre van reëel.

  Uw poging om mij voor leugenaar uit te maken zijn standaard methode als er geen inhoud is.

  Leest u aub de prospectus bij de brug lening en zie de stand van het land.
  1>> Om $ 111.000.000 te kunnen betalen moet uiteindelijk $ 125.000.000 terug betaald worden en een rente van 9,875% betaald worden.
  2>> Om te kunnen lenen staan de dividenden van Staatsolie (is staatsolie. SPSC en aandeel Newmont) en de Royalties en het aandeel in IAMGold garant.
  3>> Zelfs in de prospectus staat dat het risico bestaat dat Suriname niet zal kunnen afbetalen.

  Hier is geen woord van gelogen beste Robbert. Neemt u de prospectus maar eens door.

  Beste RobG ve


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.