Ouders van schoolkinderen in omgeving gerechtsgebouw vrezen voor veiligheid op 22 januari

28
Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat in Suriname.
Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat.

Bezorgde ouders van kinderen op scholen in de nabije omgeving van het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat, vrezen voor de veiligheid van hun kinderen op 22 januari. De hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces, Desi Bouterse, moet zich die dag daar melden bij de krijgsraad en de NDP aanhang heeft opgeroepen om met hem mee te gaan.

Bouterse is in november door de Krijgsraad veroordeeld tot 20 jaar celstraf als hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden. Op 22 januari 2020 zal het verzet tegen zijn veroordeling tot 20 jaar celstraf, dat door zijn raadsman Irvin Kanhai is aangetekend, worden behandeld. Daarvoor moet Bouterse voor de Krijgsraad verschijnen.

Tijdens een NDP vergadering vorige week gaf de veroordeelde hoofdverdachte Bouterse aan dat hij naar de krijgsraad gaat. NDP toppers riepen de aanwezige NDP’ers toen op om Bouterse massaal te ondersteunen en mee te gaan. De ouders zien liever dat de deuren van de scholen gesloten blijven, als deze aangekondigde manifestatiebijeenkomst van de NDP doorgaat schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag.

In november vorig jaar hadden maar liefst vijf scholen in de nabije omgeving van het gerechtsgebouw hun deuren gesloten vanwege een zitting van de krijgsraad. Of dat nu ook ook het geval zal zijn, is nog niet duidelijk.

Uiterlijk maandag a.s. neemt de leiding van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) een besluit over het al dan niet sluiten van de scholen, zegt een woordvoerder van het RKBO tegen de krant.

Lees ook:


28 REACTIES

 1. Niet alleen ouders van kinderen moeten zich zorgen maken over de veiligheid rond de rechtspraak van DDB, maar de hele samenleving moet zich zorgen maken. Het is toch bekend dat de navolgers van de NDP een bepaald soort criminelen aantrekt, dus is voorzichtigheid geboden op die dag en ervoor te zorgen dat u allen gewoon thuis blijft voor uw eigen veiligheid.


  Maak melding

 2. Veiligheid gaat voorop. Mocht president Bouterse inderdaad zich daar begeven met de nodige aanhang is er in principe niets aan de hand. Het is gewoon een vorm van morele steun. De aanhang mag bij wijze van spreken buiten het gerechtsbouw haar morele steun tonen. Dit ordentelijk. Dus geen dyugudyugu en rare capriolen. Als de scholen in die omgeving het zekere voor het onzekere willen nemen, moeten ze maar de scholen dichthouden. De vraag blijft toch wel overeind staan of er een gegronde reden daartoe is. Morele steun vs. zich zorgen maken over veiligheid. Morele steun is niet verboden. De scholen en ouders moeten het echter zelf weten. Als ouder zijnde kun je gewoon je kind een dagje ziek melden. Een griepje ,diarree , weet ik veel. Jammer dat op die dag plotseling zoveel kinderen ziek raken.


  Maak melding

 3. Rechtsgebouw is geen voetbal stadion….aanhang dring ing sopi…..maar wat voor aanhang bedoeld abrahams… Je hebt dag en je hebt nacht schurken in Suriname.. Mijnheer. Abrahams is een schurk die alleen overdag steelt… Savonds is voor sopi.. Hij is slim om de andere te gebruiken voor het vuile werk en op 22 januari.. op afstand met verrekijker alles te volgen.. Tik Wang Kiek.. .. Nah wang kon mang…


  Maak melding

 4. Chan gat tot n t bos om handje t schudde mt d zwarte criminelen,dus warover hebbe Julie t.straks s r grote Massa meeting n olifant,Mt aleen sopielals n oplichters,Dan s men nit bang vor d veiligheid,waner deze sopielals vn olifant gan vertreke n hun autos.waner deze schoolkinderen spybelen,staan t neuke n d toiletten of aan drugs dun,zyn d ouders verdampt n vor e pietlullige aanhang zyn d ouders gelyk uit hun Graf t hore.


  Maak melding

 5. @ jk ,als j so geweldig bnt geschoolt,warm reageer j op myn reaktie,j bnt e grote oen die nit weet war d lul hangt n war d bilgat s.belangeryk s dat j myn boodsgap deruit hbt gehaalt.chan zal j beter vn agtere scholing geve,ano 2020


  Maak melding

 6. Toen Bouterse in China zat en jullie die lage streek hadden uitgehaald was niemand bang. 1 gek heeft op eigen houtje de scholen vrijgegeven dan kunnen ze het nu doen. Als Bouterse lastig wilt doen stopt hij elke beveiliging, die bepaalde mensen op kosten van de staat bij hun woning hebben.
  Dan houden de ouders hun kinderen thuis. De st elisabeth is in de direkte omgeving en velen van deze kinderen worden met de auto gebracht. Dat zal stukje lopen zijn en dat mag niet.


  Maak melding

 7. Haha, off-topic. Ik probeerde net terug te reageren op een bericht over Hoefdraad en ik merk dat deze site mijn bericht blokkeert. Sowieso gebeurt dat al maanden maar er zijn technische hulpmiddelen. Recht op vrije meningsuiting mag van iedereen ,maar niet van Pakiratigri. Vrees mij niet Waterkant. Anders zijn jullie niet eerlijk bezig toch? Maar men moet wel op de VHP stemmen?


  Maak melding

 8. Het is nog een kwestie van tijd, dan zal dat paarse gespuis niet meer op straat komen, want is hun veroordeelde idool die ze aanbidden, van het toneel verdwenen, en zullen niet zo gauw de straat op gaan voor rover Abrahams of voor profeet Missikonju.


  Maak melding

 9. @Wendy
  Toen Bouterse in China zat en jullie die lage streek hadden uitgehaald.Wie is jullie?
  De rechterlijke macht is onafhankelijk.Bouterse is nog nooit verschenen op geen enkele zitting.
  Meneer denkt dat hij boven de rechterlijke macht staat en vangt een staatsbezoek aan China aan.En wanneer dan de uitspraak is, is hij en zijn hele clan verbolgen.Domme domme Wendy.Geen enkele politieke partij heeft de rechtbank bevolen om op die bewuste dag de vonnissen voor te lezen.Van een ieder niet alleen van Desire Delano Bouterse was de keus en het volste recht van de rechterlijke macht als onafhankelijk orgaan.!!!


  Maak melding

 10. Bobo jantje is bang en gaat met aanhang ik hoop dat hij meteen wordt opgepakt en opgeborgen.
  Hij gaat al ekteman maar hij heeft steun nodig van zijn gatlikkers. Een ekteman gaat helemaal niet begi begi doen.
  Hitler was ook een ekteman en beet een cyancali pil door.


  Maak melding

 11. Eén keer.Eén keer maar had ik hem van dichtbij in de beklaagden bank willen zien staan en antwoorden op vragen van de rechter.Vanaf ’80 liegt hij aldoor terwijl de antwoorden al op straat liggen.Zal hij genade vragen?


  Maak melding

 12. De NDP glijdt af als organisatie naar een terroristische organisatie als Al Shabab of Boko Harm.Van Boko Harm is de leider Abu Bakr Shekau.Van de DNP is dat Akonsoewa en Abraham.


  Maak melding

 13. Allen,

  Ik lees zoveel negatieve berichten hier op deze site inzake de huidige regering, denk dus na op wie je gaat stemmen op 25 mei 2020, probleem opgelost.

  SUCCES.


  Maak melding

 14. @Devil,

  Jouw niveau van reageren zegt al genoeg. Jij weet tenminste waar je bilgat is omdat je daar door je liefhebbende regering genomen wordt. Je lul weet je niet te vinden omdat je één en al een lul bent. Mij reactie heeft niks mee te maken met geschoold zijn of niet. Je probeert gewoon weg de macho hier uitgehangen maar in feite ben je een grote oen.

  De vriendelijke groeten Oen


  Maak melding

 15. Ouders bescherm uw kinderen, anderen zullen het niet voor u doen.
  Er wordt gedemonstreerd en voor de demonstranten, is de veiligheid goed geregeld, kan ik u vertellen.

  Hopelijk blijft het bij het woord ” demonstreren “.
  En iedereen blij en met een goed gevoel verder gaan, waar ze mee bezig waren.

  Onderweg, naar bestemming, kunnen ze misschien op vertoon van de paarse vlag een hapje en een drankje krijgen uiteraard,
  op rekening van de volgende generatie.

  En Let op: niets is gratis!
  De rekening zal gepresenteerd, worden.
  En pas op, dat de eindbestemming, niet naar de “weg naar zee” leidt.
  Vanaf 1975, is de historie van Suriname, te begrijpen en soms niet te begrijpen.


  Maak melding

 16. Dus dit wordt bedoeld met
  Suriname is love

  Een andere dwaas is van mening dat het al dan niet sluiten van scholen van geringer belang is dan een stel apen die hun morele steun komen betuigen.
  Arme kinderen, jullie zijn de verliezers
  of jullie missen een schooldag
  of jullie zijn getuige van een groep mensen die zich daar komt misdragen.
  Wat een impact zal dit op de tere zieltjes hebben.
  Maar papiratigri ziet hier geen probleem in. Natuurlijk
  Brunswijk neem deze apen met je mee terug de rimboe in


  Maak melding

 17. De kinderen zullen zich niet ziek melden, het is de lafaard die zich zal ziek melden. Ring, Ring, Ring ….. !!! Op de vraag wat is de reden waarom uw echtgenoot niet aanwezig kan zijn? Hij heeft vannacht geen oog dicht gedaan.


  Maak melding

 18. De Krijgsraad loopt Bouterse al een hele tijd te provoceren….ik hou m’n hart vast. Dus mensen wees op voorbereid dat als dit niet goed afloopt men het te danken heeft aan de Krijgsraad. ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


  Maak melding

 19. Een echte vent die gaat niet met aanhangers maar met geheven hoofd. Maar helaas om een echte vent te zijn, erken je als een echte man je wandaden en onderga je je straf als een echte man. Ik hoop, dat het gerechtshof doet wat zij opgelegd hebben anders worden zij nooit meer serieus genomen. Niemand staat boven de wet ook geen zgn echte man. Sterkte met uw vonnis en handel naar eer en geweten want nabestaanden verdienen dat. Succes rechters U kan dit. Het recht zal en moet zegevieren. 🙏🇱🇺🇸🇷


  Maak melding

 20. Als bouta een echte vent is dan gaat hij er naar toe met alleen z’n advocaat en verstopt hij zich niet achter z’n aanhang als een laffe schijterd.

  Die hersenloze en verziekte paarse rioolratten die komen opdagen om hem te ondersteunen mogen voor mij part ook voor 20 jaren opgesloten worden in de gevangenis samen met hun afgod/sekteleider bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.