Vrouw verleidt en licht verliefde man op met nep Facebook account

12
facebook in Suriname

De Surinaamse politie heeft twee vrouwen aangehouden in een zaak waarbij een man voor enkele duizenden Surinaamse dollars is opgelicht via een nepaccount op Facebook. Een van de vrouwen, de 36-jarige Sharon W., had op Facebook een nep account aangemaakt met een valse foto. De benadeelde die in het binnenland werkzaam is, raakte verliefd op de persoon die hij op de foto op Facebook zag.

Sharon heeft deze manspersoon zo ver kunnen krijgen om enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar over te maken meldt het Korps Politie Suriname. Zij heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen. Haar nicht, de 33-jarige Sonja S., heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon in ontvangst genomen.

Het geval kwam bij de politie aan het licht toen Facebookgebruikers, de vrouw wiens foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nep account met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde, waarbij beiden naar de politie stapten voor het doen van aangifte.

De werkelijke oplichtster Sharon kon in beeld worden gebracht omdat zij middels haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam. Sharon verklaarde aan de politie dat zij iemand had geholpen, maar niet weet wie de persoon is. Haar nichtje Sonja gaf de politie te kennen dat zij door Sharon misleid is geworden, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was.

De benadeelde deed op woensdag 8 januari aangifte ter zake oplichting contra Sharon. De beide vrouwn zijn op dinsdag 14 januari door de politie van Latour opgespoord en op hun woonadressen in het district Wanica aangehouden.

Beide vrouwen zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, aldus de politie.


12 REACTIES

 1. Sommige Surinaamse vrouwen staan op met Dollars en Euro tekens in hun gezicht. Gelijk aan oom Dagobert, de rijkste eend ter wereld. Hoe naïef moet je wel zijn om hierin te trappen. Wat dacht je van de Oost-Europese gasten ,de Indiase en Pakistaanse, Filipijnse en Nigeriaanse gasten die er een beroep van gemaakt hebben? In sommige gevallen zijn het helemaal geen vrouwen. Er moeten wel alarmbelletjes gaan rinkelen als je iemand verzoekt live te chatten en die persoon steeds een excuus verzint om dat niet te doen. Er moeten wel alarmbelletjes gaan rinkelen als een vrouw het over geld heeft terwijl ze je helemaal niet goed genoeg kent om zoiets te vragen. En zo zijn er meerdere signalen. Sorry yere ,na yu wani. Yu ne volg den gebeurtenissen tapu a grontapu disi.


  Maak melding

 2. pakiratigri 17 januari 2020 At 01:07
  Sommige Surinaamse vrouwen staan op met Dollars en Euro tekens in hun gezicht.

  En Surinaamse mannen worden wakker denkende dat dezelfde Dollar en Euro tekens zich tussen de benen van deze vrouwen bevinden.
  pakiratigri geef een brik hoor want niet alle Surinaamse vrouwen hebben dat en ook niet alle Surinaamse mannen denken dat.
  Wellicht ben jij één van die mannen die de Euro en Dollar tekens daar zoeken tussen de zwarte kroesige bos.

  Is geen satire wat je aangeeft pakiratigrie


  Maak melding

 3. Sommige mannen zijn makkelijk te verleiden. Hoe is het mogelijk dat deze man zich zo heeft laten beet pakken door mooie verhalen van deze vrouw. Er zijn veel vrouwen die dagelijks dit soort streken uithalen. Er wordt hiervoor gewaarschuwd en toch wórdt hierin getrapt. Oplichterij staat op niemands voorhoofd geschreven.
  Deze man liep met zijn ziel onder zijn arm
  en.is er ingestonken. Er wordt dagelijks misbruik gemaakt van andere mensen hun foto te plaatsen. Stoppen met alle Facebook rotzooi. Velen geven hun hele leven bloot op die site.
  Sarie Torie.


  Maak melding

 4. Gelijk heb je Bigi Sma . Vandaar dat ik zei : “sommige “.Het is niet kenmerkend en exclusief voor de Surinaamse vrouw of man. Vandaar dat ik ook andere landen erbij heb gehaald. Mijn punt is dat je op internet voorzichtig moet zijn met mensen. Internet bestaat al geruime tijd. In het begin kon je wel in gewiekste vallen trappen. Maar nu verzoek je er zelf om bedrogen uit te komen. Er zijn voldoende sites die mensen waarschuwen, los van ervaringen van anderen. Dan kun je beter eerst dat soort sites raadplegen alvorens met iemand in zee te gaan.


  Maak melding

 5. Echte ezels op 2 voeten bestaan ook in Su??
  Je zal naar de stad komen en de vrouw persoonlijk zien. Nee ik geef maar geld dan weet je niet een wie het is.
  Als je echt hard werkte zou je het niet zo gemakkelijk uitgeven.


  Maak melding

 6. Honger naar liefde en de poes maakt mannen gek en dom.
  Je kent iemand nog niet zo goed of je strooit met geld.
  Sommige mannen houden van nep/vals(pruik, push up, acryl nagels, slordige vos en luilak) waarderen de vrouw thuis niet dan karma the bitch(gold digger) leert ze een les.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.