Grondige aanpak ontwateringsprobleem Maikoeproject

9
Grondige aanpak Ontwateringsproblemen Maikoeproject

In opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) worden werkzaamheden uitgevoerd in en rondom het Maikoeproject te Paramaribo-Noord.

Zowel de lozingen als de gesloten rioleringen verkeerden al jaren in een zeer slechte staat. Met uitzondering van de lozingen en wegen worden ook de bermen aangepakt. De milieupolitie van het directoraat Openbaar Groen in Suriname komt bij deze aanpak ook in beeld om obstakels of hindernissen tijdens de werkzaamheden te verwijderen.

De Surinaamse veldwerkers van het directoraat zorgen ervoor dat de v-goten schoon worden gemaakt. Er zijn ook kolkenzuigers ingezet om de rioolputten op te schonen. Rioolbuizen die niet voldoen aan de wettelijke eisen van de gebruikelijke diameter, worden in overleg met de bewoners verwijderd. De bewoners van die betreffende percelen worden verantwoordelijk gesteld om rioolbuizen van de juiste afmeting te plaatsen.

Volgens Anwar Moenne van Openbaar Groen moet dit project binnen twee weken zijn afgerond. De bewoners zijn bijzonder ingenomen met de aanpak, waarbij zowel open lozingen als gesloten rioleringen een complete beurt krijgen.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Ja tuurlijk, Terechte degradatie ondanks die 300 miljoen bbls olie in de grond .
  Ze mogen baggeren tot Opschonen van alle lozingen etc etc inclusief die reet Alfonswa, maar daarmee poets de ndp de imago schade van de Centrale bank en:of de staat Suriname niet mee weg . Zeer opvallend !


  Maak melding

 2. Hopelijk gooit men geen troep in de goten. Soms koelkasten, oude bankstellen, matrassen. De boel vind je. Autobanden.
  Maakt niet uit verkiezing of niet als er maar geen water blijft hangen. Dat is smerig en slecht voor de gezondheid


  Maak melding

 3. Opgeruimd staat netjes, maar opgeruimd nodigt ook uit tot volproppen. Dus geef de mensen jaarlijks 1000 srd dat ze hun stukje schoon moeten houden, dan bespaart de regering heel veel geld om achteraf schoon te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.