First lady neemt leslokalen Mytylschool in gebruik

15
First lady neemt leslokalen Mytylschool in gebruik

First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft bij de Mytylschool twee nieuwe leslokalen in gebruik genomen. De presidentsvrouw riep bij deze gelegenheid de Surinaamse samenleving en het bedrijfsleven op nog meer te geven voor kinderen met een beperking. Ze waardeerde de inzet van de Stichting Kirpalani N.V., die inspeelde op een verzoek van het bestuur van de Mytylschool om de bouw van de leslokalen te ondersteunen. Met de twee lokalen bestaat nu de mogelijkheid voor de om ook leerlingen op VOS-niveau onder te brengen.

De ingebruikname van de lokalen was in eerste instantie in december gepland, maar werd naar januari verschoven vanwege het drukke schema van de first lady in de laatste maand van het jaar 2019. De presidentsvrouw zei dat de overheid niet alle kosten van zulke projecten kan dragen. Zij toonde zich daarom ingenomen met de inbreng van het bedrijfsleven. Ze merkte op dat heel wat bedrijven reeds teruggeven aan de samenleving, maar meent dat er nog veel meer samen kan worden gedaan.

De first lady heeft als beschermvrouwe van de Mytylschool ingespeeld op het verzoek van het schoolbestuur om interieurverzorgsters en een zwemdocent ter beschikking te stellen. De ministeries van Volksgezondheid en Sport- en Jeugdzaken zullen op dit stuk inkomen. Volgens de presidentsvrouw moet de gemeenschap het schoolbestuur, de vrijwilligers en docenten van de Mytylschool zeer dankbaar zijn voor het werk dat zij doen.

“Het is iets dat we niet kunnen betalen”, benadrukte de first lady. Haar dank ging ook uit naar de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) die het terrein waarop de leslokalen zijn gebouwd, beschikbaar heeft gesteld. “We moeten alles samendoen”, gaf de presidentsvrouw ook mee.

Kenneth Kross van de Stichting Kirpalani N.V., zei dat er in afgelopen jaren een speciale band is ontstaan tussen de stichting en de Mytylschool. Er zijn kleine tot heel grote projecten goedgekeurd en uitgevoerd. Hij zegt dat de stichting altijd en zover het in haar financieel vermogen ligt, projecten uitvoert die iets betekenen voor de samenleving van Suriname. Net als de first lady riep ook Kross de samenleving op om de krachten te bundelen en meer te geven voor de mens met een beperking.

- Advertentie -

15 REACTIES

 1. Kondremangs
  Ingrid de 2e zegt dat we alles Samen moeten doen. …..slogan van haar bejaarde echtgenoot DiDiBri. …maar als het op aan komt. ….nono. ……revolutionaire retoriek. …..meedenken. .meedoen. .maar ik beslis met mijn boevenbende. ….
  O ja. ..haar oude school. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Heeft deze heks zelf wel op school gezeten, volgens haar moeten we het samen doen, behalve samen stelen, want dat laat ze aan haar man de meervoudige veroordeelde moordenaar over.


  Maak melding

 3. Schandalig dat de regering het niet doet er word zoveel geleend waarom niet investeren in de minder draagkrachtigen van de samenleving inplaats van hun zakken vullen.


  Maak melding

 4. Kirpalani betaald geen invoerrechten dat heeft kunnen regelen via NDP Regering .

  Kirpalani zit ook als adviseur bij de Centrale bank van Suriname RVC zit hij .

  2 les lokalen bouwen is niets ,als je gratis spullen mag invoeren naar Suriname


  Maak melding

 5. The second lady Ingrid, did it better than the first lady Ingrid. So , the second one became the first. Goed gebaar van het bedrijfsleven en bemiddeling van the first lady. Kinderen met een beperking zijn blij gemaakt.


  Maak melding

 6. Ingrid is zelfs geboren met een verstandelijke beperking zoals haar echtgenoot en hun kroost.
  Dino en Meriba idem. Laat Ingrid al deze kinderen meenemen op vakantie op vakantie naar het buitenland in plaats van 40 man delegatie. Neen maar de snoepreisjes zijn in haar ogen niet aan deze kinderen gegund. Vals spelen daar is zij goed in.
  Weg met deze zwakbegaafde mormel met haar voedselpakketten. Wat een vernedering voor ons volk.


  Maak melding

 7. Waarom moeten donaties gecentraliceerd worden? Langzame dictatuur invoeren? Bedrijven en privee ofganizaties zijn niet zelfstsndig genoeg om namens hunzelf op te treden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.