Minister Parmessar en Chinese ambassadeur bespreken landbouwovereenkomsten

18
Minister Parmessar en Chinese ambassadeur bespreken landbouwovereenkomsten

De Chinese ambassadeur Liu Quan vergezeld van de Counsel Chen Zongwei en Stella Ciao van de Chinese ambassade in Suriname waren gisteren op bezoek bij de minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De minister zat aan tafel samen met zijn stafmedewerkers van de verschillende afdelingen.

Het bezoek was bedoeld om invulling te geven aan de overeenkomsten die de Surinaamse president Desi Bouterse heeft gesloten tijdens zijn Staatsbezoek in november 2019 aan China. “Wij weten allen dat Suriname en China jarenlange goede vriendschappelijke en politieke relaties hebben. Bij het bezoek van president Bouterse aan China zijn er 40 samenwerkingsovereenkomsten getekend. Nog nooit in de historie van China zijn er met een land zoveel overeenkomsten getekend, dat geeft toch de goede relatie weer”, zei ambassadeur Liu Quan trots.

Op het gebied van de landbouw heeft een groep van de Chinese ambassade vergezeld van die van LVV-stafmedewerkers een veldbezoek gebracht aan het toegewezen terrein. Op dit terrein zal China een landbouwkundig centrum opzetten. De groep heeft hun bevindingen gerapporteerd. China heeft reeds vele successen geboekt met het landbouwkundig centrum dat zij ook in Suriname willen beginnen.

“Het landbouwkundig centrum is reeds in vele landen uitgevoerd en is altijd succesvol geweest, ik ben ervan overtuigd dat het ook in Surianme zal slagen. Grenada is in de regio één van de landen waar succesvol het landbouwkundig centrum operationeel is” gaf Liu Quan aan. De ambassadeur raadde Parmessar aan zijn mensen ertoe te sturen om zelf de successen waar te nemen, meldt LVV in een persbericht.

LVV zal ervoor zorgdragen dat het terrein wordt aangepast naar de vereisten van China, waarna een technisch team vanuit China zal komen om het terrein te inspecteren. “Wij moeten nu invulling geven aan de gesloten overeenkomsten, waarna wij dan pas kunnen praten over een succesvolle overeenkomst, zei ambassadeur Liu Quan.

- Advertentie -

18 REACTIES

 1. Hopelijk zonder gif, wat ik alleen niet begrijp hoe zit het met je eigen land is die al gifvrij?
  Als de Surinaamse tuinders beter hun best doen , telen zonder gif dat het wel goed komt zij hebben de meeste ervaring op landbouwgebied.


  Maak melding

 2. Met andere woorden Suriname wordt beetje bij beetje in de uitverkoop gedaan. Surinames schuld aan Peking is nu om en nabij een miljard dollar, een kwart van het bruto binnenlands product. Dat doen weinig landen Suriname na. De Amerikaanse regering waarschuwde enkele jaren geleden voor ‘roofzuchtige leenpraktijken’. Wie zijn schulden niet kan terugbetalen loopt het risico grondstoffen of infrastructuur kwijt te raken. Sri Lanka verloor zo de zeggenschap over een met geleend Chinees geld gebouwde haven. China heeft ook controle over de Griekse haven Pireaus.

  1) Asfalteermachines van de China Dalian Investment Group namen al honderden kilometers weg onderhanden.

  2) Huawei, door westerse landen geweerd uit angst voor spionage, voorzag Suriname van breedbandinternet, introduceerde 5G, en leverde 300 camera’s waarmee de Surinaamse overheid Paramaribo in de gaten kan houden. Communistische praktijken !

  3) China Harbour mag de Surinamerivier uitbaggeren en gaat voor $200 mln de luchthaven aanpakken. Er komt een terminal met slurven naar de vliegtuigen, zodat passagiers niet meer via de trap hoeven.

  Peking leent geld aan landen voor projecten en verbindt daar meestal de voorwaarde aan dat Chinese bedrijven de klus klaren. Surinaamse aannemers hebben het nakijken en komen niet aan de bak. Nu niet nooit niet.


  Maak melding

 3. @Koos,

  Fantastisch van je te vernemen dat Suriname vooruitgang boekt. Jij bent een van de reageerders die vraagt welke projecten tot stand zijn gekomen en gerealiseerd worden. Je hebt het nu zelf klaargespeeld om een aantal projecten op te noemen .Je erkent dus dat er vooruitgang is in Suriname. In je laatste alinea beweer je dat Surinaamse ondernemers niet aan bod komen. Voor een gedeelte kan ik je gelijk geven en voor een nog groter gedeelte niet. Bij sommige projecten is de Surinaamse ondernemer niet capabel genoeg om een project van A-Z te volvoeren. Het beleid van deze regering is er ook op gericht de Surinaamse ondernemer te helpen. En er zijn voorwaarden. Daaraan moet je voldoen. Kan dat niet houdt het op.

  Dezelfde voorwaarden stellen ook Europese ondernemingen ,bedrijven en kredietverstrekkers. Het verschilt niet zoveel van de Chinezen. Het komt erop neer dat je in staat bent terug te betalen. De band met China is niet van vandaag. Ook Vene deed zaken met ze. De Chinezen in Su zijn ook Surinamers. En wanneer de Surinaamse regering ervoor kiest zaken te doen met China, is dat haar goed recht. Het staat los van Bouterse individuele problemen met Nederland. Vergeet niet dat Bouterse en de NDP door het volk gekozen is. Beschuldig jij Bouterse en de NDP ,houdt het automatisch in dat je het Surinaamse volk beschuldigt. Niet Bouterse dus ,want hij heeft tot de dag van vandaag backing en draagvlak. Daar moeten we het mee doen tot de komende verkiezingen. Intussen mag deze regering op grond van een valide status, welke stappen dan ook ondernemen. Zo ook de overeenkomsten met China.


  Maak melding

 4. @Pakiratigri, jij geeft de regering Bouterse te veel glory. Ik noem dit geen vooruitgang.
  Dat heet schulden maken. Het land wordt gegijzeld door China. In Sri Lanka en Griekenland hebben ze spijt dat ze zaken hebben gedaan met de Chinezen. Volgens mij heb je geen notitie hoe China werkt
  Adviseer je het boek The Looting Machine te gaan lezen. Daarna discussieren we wel verder.

  Ps: de Chinezen in Suriname zijn geen Surinamers. Knoop dit goed tussen je oren. Het zijn kolonisten indienst van Peking. Verdiende geld wordt niet in Suriname geinvesteerd maar wordt maandelijks overgemaakt naar China.


  Maak melding

 5. Grote delen van dit land zijn al in handen van de Chinezen, gelukkig geen Afrikanen want dan zou de misdaad met 1000% zijn gestegen.


  Maak melding

 6. Ja Koos,
  Als ik je theorie moet volgen, kan ik gerust een hypotheek afsluiten met een willekeurige bank in Nederland. Mocht ik door financiële problemen niet in staat zijn de hypotheek af te lossen, gaat deze Nederlandse bank een andere houding aannemen dan een Chinese bank. Deze Nederlandse bank gaat heel joviaal tegen me doen en zeggen dat het Oké is. Ik dacht het niet.


  Maak melding

 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Minister Parmessar en Chinese ambassadeur bespreken landbouwovereenkomsten.

  Men zou zeggen: Goed Nieuws.
  Maar achter de Chinese Schermen hebben ze altijd een plan B klaar voor zulke overeenkomsten.

  De Chinezen zijn niet GEK.
  Want China is een grootmacht geworden, maar heeft nog steeds te veel arme inwoners.

  Ik kwam vandaag een artikel tegen over een arme Provincie in China.
  Dus zullen ze ook weer harde werkers uit dat gedeelte van China naar Suriname sturen om te helpen in deze Landbouwovereenkomst.

  Kop van artikel met foto’s en video (15-01-2020)
  China huilt na dood straatarme en broodmagere studente (24):
  ‘Ze leefde op 25 cent per dag’.

  Een Chinese studente die jarenlang slechts 25 cent per dag te besteden had, is gisteren overleden aan de gevolgen van hartfalen, veroorzaakt door ernstige ondervoeding.
  De 24-jarige Wu Huayan woog op het moment van haar overlijden iets meer dan twintig kilo.

  Ze kon vijf jaar lang geen eten of ziekenhuiskosten betalen omdat ze al haar geld in haar broer moest investeren, die geestesziek is.

  De 24-jarige studente groeide op in Guizhou, een van de armste provincies in China.

  Haar verhaal heeft de extreme armoede in dit deel van het land nog meer onder de aandacht gebracht.
  Hoewel de Chinese economie de afgelopen decennia een hoge vlucht heeft genomen, merken veel inwoners daar niets van.

  Uit onderzoek blijkt dat er nog ruim dertig miljoen mensen op het platteland wonen die nog altijd onder de nationale armoedegrens van circa twee euro per dag leven.


  Maak melding

 8. pakiratigri

  15 januari 2020 At 13:50

  Ja Koos,
  Als ik je theorie moet volgen, kan ik gerust een hypotheek afsluiten met een willekeurige bank in Nederland. Mocht ik door financiële problemen niet in staat zijn de hypotheek af te lossen, gaat deze Nederlandse bank een andere houding aannemen dan een Chinese bank. Deze Nederlandse bank gaat heel joviaal tegen me doen en zeggen dat het Oké is. Ik dacht het niet.

  ============================

  Dus je gaat een hypotheek waar er onderpand zit vergelijken met natuurlijk hulpbronnen. Het moet niet gekker worden.
  Een Hypotheek bank is bij niet betalen van je hypotheek min of meer verzekerd van terugbetaling van de hypotheek. Huis wordt verkocht tegen executiewaarde en de opbrengsten gaat naar de bank.
  God mag weten tegen welke voorwaarde Bouterse de Chinese leningen heegt afgesloten. Een natuurlijke hulpbron als onderpand geven is het domste wat je kan doen. De natuurlijke hulpbronnen zijn de levensader van Suriname. Zelfde geld ook voor vitale delen van het land vb havens, elektriciteit centrales, spoor, luchthaven etc


  Maak melding

 9. Mooi Koos,
  Je weet dus niet tegen welke voorwaarden er leningen afgesloten zijn. Het neemt niet weg dat je ongebreideld aan het speculeren bent en het veroordelen. Net zoals je aangeeft hoe het in Nederland toegaat ,zo gaat het ook toe onder Chinese voorwaarden. Je bent geneigd om de Chinezen te downgraden en de Nederlanders op te hemelen. Doe je dat ook wanneer Suriname zaken doet met India? Want dat gebeurt ook.


  Maak melding

 10. @pakiratigri
  Je hebt geen hulp van China nodig om aan landbouw te doen.Suriname doet al eeuwen aan landbouw zonder de hulp van China en we hebben het overleefd en we overleven het tot op heden en we zullen het overleven in de toekomst.
  Begin een paar tomaten zaden en cassave steeltjes in de grond te steken voor je eigen consumptie.Jij luie varken, wacht niet op China die het eten in je mond gaat stoppen omdat jij te lui bent om je zelf te voeden.China en bouta die zijn slecht nieuws voor Suriname.Jij verwende ndper!#
  Probeer je zelf te helpen!
  Ps
  Alle hulp van Nederland is welkom.
  Drie kwart van de bevolking van Suriname hebben families in Nederland.We verstaan het nederlands,schrijven in het nederlands en wij zijn een kolonie van Nederland geweest.
  Nederland is ons vijand niet maar je baasje bouta is ons vijand!
  Als jij je zelf een chinees voelt of vind dat China Suriname moet regeren met vloermat bouta als camouflage,dan please verdwijn naar China en neem de rest van de ndp rotzooi met je meeJij ndp misbaksel,laat Suriname en Nederland met rust!


  Maak melding

 11. Hopelijk blijft het niet alleen bij een bespreking en dat het niet pas over 4 jaar invulling aan zal worden gegeven .
  Niet alle surinamers, zijn dom!


  Maak melding

 12. Een meisje is in China overleden ze had maar 0,50 euro cent om dagelijks te besteden met haar zieke broer .

  Stond vandaag in AD krant in Nederland .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.