VIDEO: Dorpen in binnenland Suriname voorzien van zonnepanelen

9
VIDEO: Dorpen in binnenland Suriname voorzien van zonnepanelen

In de afgelopen periode zijn diverse dorpen in het binnenland van Suriname voorzien van zonnepanelen. Hierdoor kunnen de bewoners van de dorpen in het Boven-Surinamegebied binnenkort 1x24u beschikken over elektriciteit, net als de burgers in de kustvlakte.

De Surinaamse minister van Natuurlijke Hulpbronnen Sergio Akiemboto en DC Jeroe en anderen hebben onlangs een bezoek gebracht aan het dorp Pikin Slee in het District Sipaliwini aan de boven Suriname rivier. Daar is men druk bezig met het plaatsen van zonnepanelen (foto).

Ook in het dorp Goejaba is onlangs een zonnepark in gebruik genomen. In totaal bedraagt het vermogen van de geplaatste zonnepanelen daar 450 kilowattpiek. Bovendien kent het project een energieopslagsysteem van 1,8 megawattuur. Hierdoor kan het dorp 24 uur ‘offgrid’ functioneren op zonne-energie, schrijft Solar Magazine.

Bekijk de reportage van de STVS over het dorp Goejaba:

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Ja het is te begrijpen….ze gaan alles aan doen voor de verkiezingen met het geleend geld om met kleine projecten ..ze zijn nu bezig met maaien langs de oost west verbinding..ze hebben zoveel mogelijk jongeren aangetrokken wat ik ook goed vindt ..ze doen er alles aan om weer aan de macht te komen


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Heel goed initiatief. …want er was alleen van half 7 tot 12 uur savonds electriciteit via een diesel lichtmotor. Nu wordt het 24 uur.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Alsof deze zonnepanelen nog de binnenlandbewoners zou kunnen beïnvloeden om op die paarse rotzooi te stemmen, terwijl die veroordeelde moordenaar zich nog steeds moet verantwoorden voor die moorden in Moiwana,


  Maak melding

 4. Het is een mooi gebaar.
  Nu kan men geen benzine die nodig is voor deze mensen, stelen.
  Het werd altijd gestolen.
  Anderen werden rijk en de mensen pinaarden toen. Ze hadden geen stroom omdat benzine weg was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.