VHP: Rechterlijke macht alle ruimte geven om werk ongestoord, onbevreesd en onafhankelijk te doen

23
Gebouw van de Griffie der Kantongerechten in Suriname
Het gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Mgr. Wulfingstraat.

De VHP stelt in een verklaring dat de rechtsstaat beschermd moet worden. De partij roept alle burgers van Suriname op om in nationaal belang te handelen. Dit naar aanleiding van de oproep van de NDP aan haar aanhangers om op 22 januari a.s. massaal de straat op te gaan.

Hieronder de verklaring van de partij:

Naar aanleiding van de uitspraak van de Krijgsraad op 29 november 2019 waarbij hoofdverdachte Desi Bouterse, tevens NDP-voorzitter en President, veroordeeld is tot 20 jaar straf voor zijn aandeel in de moord op vijftien burgers op 8 december 1982, en daarbij de oproep van de NDP aan haar aanhangers om op 22 januari a.s. massaal de straat op te gaan, wenst de VHP het volgende te verklaren.

De VHP verwijst naar het tot nog toe gevoerd beleid om de rechterlijke macht alle ruimte te geven teneinde haar werk ongestoord, onbevreesd en in alle onafhankelijkheid haar werk goed te kunnen doen. De VHP verwijst eveneens naar de integriteit en onafhankelijkheid van de rechterlijke macht als een van de pijlers in de Surinaamse samenleving. De VHP roept daarom eenieder op om de rechtsstaat te eerbiedigen en om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te respecteren.

De VHP doet een beroep op de regering, om conform diverse VN-verdragen – waar Suriname partij bij is met betrekking tot regels voor de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, om ook die onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te waarborgen en te garanderen door de principes van de rechtsstaat in acht te nemen.

De VHP roept alle burgers van Suriname op om in nationaal belang te handelen. De VHP doet een beroep op alle burgers om al hetgeen dat te maken heeft met partij en/of individueel belang om dat belang ondergeschikt te laten zijn vanwege de plicht die wij allen hebben om de rechtsstaat Suriname te blijven beschermen.

- Advertentie -

23 REACTIES

 1. Als het om de €19.5 miljoen gaat uit Nederland, snappen de paarse bataljon de rechtelijke uitspraak omdat, het in hun voordeel is. En als het gaat om het berechten van een moordenaar dan staan deze rioolratten op hun achterste pootjes te janken


  Maak melding

 2. De KUMAKOISI AANHANGERS VEREREN HUN MOORDADIGE LIJDER.

  MIE E DEDE DJIE MIE GADO WORDT ER IN KOOR GEROEPEN.

  DIE GASTEN HOUDEN NIET VAN HET LAND MAAR VAN EEN MOORDENAAR.


  Maak melding

 3. Vhp moet mt zijn judassen opdonderen.
  Racisten. Zelf jullie eigen mensen keuren jullie programma’s af.
  Vroeger verstonden jullie alleen de taal me nu niet meer.


  Maak melding

 4. Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor MOREEL VERVAL……

  Afonsoewa is goed voorbeeld van….ipv hard te werken en jezelf op bouwen hou je je hand op om zaken gedaan te krijgen…en nu gedraagt/misdraagt ze zich zodanig denkende dat ze geweldig is.
  Anderen werken HARD om hun droom te realiseren..

  Goed voorbeeld doet goed volgen….

  figuren als Afonsoewa zijn GEEN goed voorbeeld hoe het moet….wat een AFGANG..Afrikaanse toestanden…
  Zie nu dan ook het resultaat cq de gevolgen in het eens zo gezegende land SU…


  Maak melding

 5. Wendy ben jij ook een van de poep worm van de moordenaar net als misiebaka,afonsoewa, Abraham en de overige npd stink beesten die elke scheet van de president lekker vindt


  Maak melding

 6. Kondremangs
  De Trias Politica moet gehandhaafd worden en blijven in een RECHTSTAAT. …..knoop dat goed in je oren DiDiBri lovers. …maar jullie moordenaars en droga partij is een aanhangsel van dictatuurschap. ….wolven in schaapskleren. …..dus de oproep van de vhp Is juist.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Die paarse profiteurs zoals de grootste dief Abrahams en die paarse jaknikkers uit de Dna, voelen hun macht en invloed verdampen, wanneer die veroordeelde moordenaar niet meer in beeld is, of van het toneel verdwenen is, en proberen d.m.v. intimidatie en ondermijnende uitspraken het volk op te naaien, om op 22 januari de straat op te gaan, en aangezien een groot gedeelte van dat paarse gespuis ongeschoold is, dakloos is, en in een uitzichtloze positie verkeren, zullen ze zeker gehoor geven aan deze op roepende, netals die jaknikker van Nerkust als Dc, een vergunning zal afgeven.


  Maak melding

 8. De pikin ingi boi heeft aangegeven hoe hij de rechtszaal zal binnen stappen.Misschien weet hij het niet maar de rechter kan,terwijl hij daar in al zijn gewichtigheid binnenloopt,bevelen om hem onmiddellijk gevangen te nemen.Het zal een memorabele moment zijn als hij gaat moeten opstaan voor de rechtbank,[de vrouwelijke rechters] terwijl deze binnen stapt.


  Maak melding

 9. @Wendy

  overal waar blaka mangs te zeggen hebben,hebben ze van de landen een pinabai gemaakt.Mugabe nam een redelijk draaiende Rhodesie over en heeft een Zimbabwe van gemaakt.Mandela werd president en plots had zijn kleinzoon 25% aandelen in alle diamant mijnen.En uiteindelijk heeft het volk Zuma weggejaagd.


  Maak melding

 10. Wat is er toch mis met de mensen die niet achter de rechtstaat staan.God sta ze bij ze weten misschien niet wat ze doen misschien missen ze het vermogen om als beschaafde mensen te kunnen denken.


  Maak melding

 11. Teh wang volksopstand broko… Alah sma e tik posisie… A aanhang.. Stemvolk foe vhp e fredeh gie a kern fa bestuur… .. Mensen ook die vhp moet veranderen.. Huidige bestuur kan niks en ook niks betekenen..NPS srif ab wang.. mentaliteit foe 1950.. Nex no verander.. .drapeh..politiek partij Palu be deh wang terreur beweging..in 1981


  Maak melding

 12. VHP.
  Ik snap jullie wel. Jullie kiezen de weg van rationaliteit, van goed gedrag, maar er zijn teveel achterlijken daar. Het is dweilen met de kraan open
  Lopen ze nog met een bord voor het KLM gebouw?
  Dit volk houdt van sensatie, ophitsing. Aan het eind van de dag, na een dag van niets doen, behalve blèren, keren ze huiswaarts en hebben ze voldoening.


  Maak melding

 13. Kijk ze de brandstichters van 1975 spelen nu de moraal ridders
  Willen nu overrechtstaat praten
  Ga weg man


  Maak melding

 14. In onze bananen republiek met hersenloze ndp’ers die ons land leeg laten roven en kaal plukken allemaal eigen belang kan het ook niet anders. Deze ongeschoolde sekte snapt niet wat het woord rechtstaat betekent ook al zou je het vertellen in Jip en Janneke taal nog zullen zij het niet snappen. Het enige wat enkel telt is schreeuwen, onzin uitkraaien,schelden, feesten, dure auto’s, hebberig, stelen, roven, moorden,oplichten, zij doen enkel dingen waarvan zij beter van worden. De rest mag stikken. Deze gasten proberen boven op de maatschappelijke ladder te staan door te laten zien wat zij hebben vergaard door list en bedrog.
  Bouta heeft de plicht om voor de rechter te verschijnen achter gesloten deuren. Zijn sekte hoort op 200 km afstand gehouden te worden. Alle straten afsluiten en streng bewaken. Bij onrust in de boeien slaan en Boma met dit soort.


  Maak melding

 15. Hahaha…..het is zo doorzichtig.

  Elke keer als een hindoestaan iets goeds wil doen, wordt die aangevallen met racistisch uitingen, i.p.v. zich te concentreren op het moraal en verhaal, voordeel van land en volk. Jullie houden van sensatie, kortzichtig volk!


  Maak melding

 16. De Oppermachtige Heerser en Rechter van het gehele Heelal staat pal achter allen die de Waarheid en Gerechtigheid nastreven. Ook al komen nog zoveel dwaze ndper’ s die de leugenaar en onrechtvaardige voor moord veroordeelde drugspresident bijstaan, al schreeuwen en krijsen ze intiminderend en dreigend hun dwaasheden uit, toch zullen ze niet in staat zijn deze veroordeling te niet te doen. De lafhartige duivelse zoon weet zich geruggesteund door zijn paarse dwazen. Toen die aap-achtige dwazin krijste mi pres, no frede we gaa met je mee ( alles was trouwens al een voor opgezette plan) krijsten de dwaze aanhangers, verdwaasd paars bezeten en betoverd, neks no fout. Wat kan men verwachten? Opa taki, is toch erg dat de minister van Justitie een moord verdachte bijstaat. Oma taki ach na monie taki, allen die baas met raad en daad bijstaan hebben hun zielen verkocht voor het aardse slijk dat hij hen geeft. Ze weten dat als baas er niet meer is het ook voor deze dwazen moeilijk wordt om verder te roven en te stelen van land en volk. Oma taki, ddb is een meedogenloze en gewetenloze mens die in staat is een hele stad in rep en roer te brengen met zijn dwaasheid. Opa taki, het aantal dwazen is sinds 2010 meer dan tien malen groter geworden. Kijk maar hoe baas in zijn dwaasheid land en volk tot dwazen maakt, zelfs zoon, pleegzoon en 99% van allen die hem bijstaan en adviseren hebben een crimineel verleden door hun dwaasheid. Opa taki, baas kennende, a mang fredi gi eng egi schaduw, lookoe bun a no fadong dede in a rechtzaal te ai sjie Fidi Seisburg e knapoe wagtie eng rustig te a keba regeri nanga eng dwaas betoog, a no mi, a no mi, na didibri schuld. Kanhaai zal het moeilijk krijgen en paars benauwd. Die dag zullen vele elite adviseurs en anderen die dichtbij baas staan, veel coke snuiven en zich wanen in de rechtszaal als rechters.


  Maak melding

 17. Vreemd dat geen van de aanhangers van de moordenaar niet praten over zijn onschuld.
  Je wil me toch niet zeggen dat ze het verhaal geloven dat die 15 mannen op de vlucht zijn doodgeschoten zijn.Dit lijkt inderdaad op een sekte.


  Maak melding

 18. Gecondoleerd aan de nabestaanden, maar volgens mij bij een revolitie hoort het uitschakelen van bepaalde pionnen ook bij, is hard maar waar maar, de niet acceptatie wordt door mede werking van het buitenland Holland in stand gehouden koloniale denken op een volk willen opleggen vooral degenen die opgegroeid onder het verdeeld en heers politiek van hun koloniesators doen hier aan gretig mee en al wordt de Press gevangen gezet, maar mijn kostelijke dierbaren krijg ik toch nooit meer terug.ik die door het leven ga als voorbeeldige christen en respect geniet als burger van Suriname. Zoals God’s zicht over mij ontfermt, zo zal alleen God mij mogen oordelen en niemand anders, voor de haat dragers je wordt vernietigd door je eigen haat zie geschiedenis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.