‘Uitbaggeren van Surinamerivier over enkele weken’

49
'Uitbaggeren van Surinamerivier over enkele weken'

“Over enkele weken zal in Suriname begonnen worden met het uitbaggeren van de Surinamerivier”. Dat liet president Desiré Bouterse op vrijdag 10 januari doorschemeren tijdens een kadermeeting van zijn partij. Het staatshoofd noemde daarbij geen exacte datum.

Het uitbaggeren van de rivier is noodzakelijk. Vanwege de verminderde activiteiten op de Surinamerivier heeft dichtslibbing plaatsgevonden. Als gevolg hiervan kunnen met name de grote zeevrachtschepen de rivier niet opvaren voor het lossen en laden van goederen met als gevolg dat er enorme economische schade geleden wordt.

De plannen bestaan er al sedert 2006, maar helaas is daar niets van terecht gekomen. Het baggerproject is uiteindelijk vorig jaar gegund aan het Chinese bedrijf ChinaHarbour Engineering.

Het project, dat samen met de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is voorbereid in 2018 en 2019, zal starten nadat de geselecteerde aannemer het werkcontract heeft getekend, aldus het Nationaal Informatie Instituut.

- Advertentie -

49 REACTIES

 1. P.S. Surinamers zijn hardleers al sla je het erin het komt heel moeilijk door anders hadden we nu verder kunnen zijn. Het bewustwoordingsproces heeft nog een lange weg te gaan maar we komen er wel. Nogmaals geloof in eigen kunnen dat is het devies!


  Maak melding

 2. Als hij dat heeft beloofd tijdens de verkiezing van 2010, dan moet hij het waar maken en afmaken voor mei 2020. Anders komt zijn geloofwaardigheid nog meer in geding , maar daarmee poets hij het zwarte bladzijde in de Surinaamse geschiedenis niet mee weg.


  Maak melding

 3. Komt goed , als alles uitgebaggerd dan wil ik zien of ze de goslar ook eruit gaan halen. Dat zou in december 2019 gedaan zijn. Hij ligt er nog steeds.


  Maak melding

 4. @Visionair. Ook dat boek gelezen:
  Coup = Revolutie.
  Alles wat mislukt = Iemand anders schuld.
  Als er wel eens wat lukt = Jezelf de hemel inprijzen.


  Maak melding

 5. Visionair hoe vaak is de afgelopen 10 jaar al aangekondigd we gaan baggeren. Het onderhoudscontract lag klaar toen Bouterse overnam, het budget was gedekt. Echte baggeraars stonden klaar.
  Nu vlak voor verkiezingen wordt er op het podium weer wat geroepen zonder dat iemand een bestek of een inschrijving of een contract gezien heeft.
  Baggerprojecten beginnen niet maar zo en zeker niet als een Chinese baggeraar zijn materieel van de andere kant van de wereld moet aanvoeren.
  Beste visionair noem aub 5 projecten die gerealiseerd zijjn!


  Maak melding

 6. @Visionair, ik denk dat u de huidige regering te veel in het zonnetje zet. Waarheid gebied te zeggen is dat onder de huidige regering nagenoeg niks van de verkiezingsbeloftes is nagekomen. Het is economisch 1 grote chaos. Zie koers 1 op 9. Het land hangt van leningen aan elkaar.
  Het land kan niet op de kapitaalmarkt meer lenen dus moeten ze aan kloppen bij bevriende naties of instellingen die tegen torenhoge rentes leningen verstrekken met belachelijke voorwaardes. Met andere woorden ik hoop dat de zeepbel intact blijft anders is de ramp niet te over zien.


  Maak melding

 7. Hopelijk wordt het baggeren spoedig begonnen. De grotere schepen kunnen meer goederen binnen brengen en de winkel prijzen kunnen dalen. Dst zou een goede verkiezingsstunt zijn.
  De vraag is erkent door de regering en de bevolking is aan de lijn gehouden voor een lange tijd. Elke keer ging de prijs omhoog als meer mensen een njang moeten hebben.


  Maak melding

 8. Ik vindt het een mooie zaak dat de rivier gebaggerd wordt maar zoals altijd zijn er figuren die helmaal geen huishouding kunnen runnen maar overal commentaar op hebben, Suriname je doet het goed, beter iets doen dan niets doen als de Chinezen dat moeten doen ja zo wat als je commentaar hebt ga het zelf doen of ga de vieze goten helpen schoonmaken als je van je land houdt.


  Maak melding

 9. @Jojo,
  Het is erg opvallend wat je doet. Zodra er sprake is van een positieve ontwikkeling van de huidige regering ,ben jij er als de kippen bij om het af te keuren. Je bent iemand die wel met tienduizenden cijfertjes komt. Fu san? Volstaat het niet dat er een positieve stap genomen wordt? Gisteren was je er als de kippen bij om een Nederlands project goed te keuren. Studentengedoe. Dat kon wel jouw goedkeuring hebben. Waarom? Een Nederlands initiatief. Geen enkele andere reden. Hoe geloofwaardig denk jij dat je bent? Door alles af te keuren en zeer selectief te zijn? Je laat alleen maar blijken een grondige afkeer te hebben van deze regering. Het riekt zelfs naar een persoonlijke kwestie. Twee jaar ben ik nu op deze site. Welk project dan ook , of initiatief van deze regering, kon jouw goedkeuring niet dragen. Je bent honderd procent negatief. Als het aan jou ligt ,moet Suriname geen enkele stap vooruit maken. Er komt een moment dat jouw geloofwaardigheid dubieus wordt.


  Maak melding

 10. @pakiratigri, RobG,

  Noem eens 10 geslaagde projecten van de NDP ??

  je kunt het met Jojo eens/oneens zij maar die onderbouwt zijn verhaal.
  Jullie roepen alleen maar, maar onderbouwen niks ook geen voorbeelden.


  Maak melding

 11. @Pakiratigri
  Ik keur niets af. Er moet al jaren gebaggerd worden ik stel slechts dat de NDP regering steeds meld binnenkort en daar na niets meer van zich last horen.
  Het is steeds morgen en morgen us het weer morgen.

  Bouterse is net een reclame van een Haags koffiehuis; “Morgen gratis Koffie”

  Eerst zien dan geloven beste Pakiratigri

  Wanneer gaat he ziekenhuis in Wanica technisch opgeleverd worden, wanneer id er personeel om het te onderhouden en wanneer is er een medische staf om gezondheidszorg te bieden. “MORGEN”
  U noemt verhaaltjes op politieke podia “ontwikkeling” in mijn ogen en mijn feiten bewijzen het is het BEDROG


  Maak melding

 12. Tijd van onderdrukking is voor bij tekens met smoesjes bevolkings groepen komen vertellen hoofd Koel houden .

  Waarom had Bouterse zijn hoofd niet Koel gehouden op 8 december 1980 .

  Laat hij zand er over doen ,Abraham heeft genoeg zand .


  Maak melding

 13. Die skeletten moet die aan Chan vragen. Die deed dingen op de rivier en sprong uit de boot.
  Hij weet wat er daar ligt vandaar NF het zaakje zo hft gelaten
  Ik hoop dat Suriname binnen een paar jaren ook een airport met slurf krijgt. En vooral een garage waar je je auto kan parkeren tegen betaling voor onbepaalde tijd.
  Er is land zat daar.. gewoon een 10 ha open duwen


  Maak melding

 14. @Jojo ,
  Volgens mij ben je ziende blind. Je ziet en je gelooft niet. Cijfertjes zijn geen onderbouwing. Ik kan met cijfertjes toveren. Ik kan je statistieken overleggen en mijn verhaal doen. Geheid dat je erin trapt. Ik bepaal namelijk de voorwaarden waaraan deze cijfers moeten voldoen. Het betekent dus dat de cijfers een andere betekenis krijgen afhankelijk van mijn verhaal. Dat is de absolute voorwaarde van cijfers. We praten namelijk over politiek en geen accountant gedoe. Je zegt, eerst zien en geloven. Welnu ,er zijn genoeg projecten gelanceerd die wel geslaagd zijn. Denk maar aan de wegenbouw. Hoeveelste Dalian project is nu bezig? Wat vind je van de waterleiding? Tot in het binnenland? Poliklinieken, zorg voor mensen met een beperking, omhoog schroeven van betere voorwaarden betreffende mensen met kinderen en gepensioneerden. Wat vind je van Suriname als HFLD- land? Wat vind je van het feit dat er studentenwoningen zijn geleverd?

  Zo kan ik doorgaan. Als ik nu naar Suriname ga ,merk ik duidelijk ten opzichte van vroeger, dat er veranderingen zijn qua infrastructuur. Het is zelfs zo dat ik de eerste paar dagen een beroep doe op mijn broertje om me even wegwijs te maken in het verkeer.
  Je bent gewoon ziende blind. Je weigert op grond van persoonlijke ervaringen , vooruitgang te erkennen in Suriname. En het is er. Nog veel huiswerk, maar de vorderingen zijn er. En jij geeft geen krediet. Je bent erger dan de gierige Nederlander.


  Maak melding

 15. Om 2 uur overleg NPS in Nederland daar hoor ik bij voor bereiding groot activiteit in Rotterdam .

  NDP Heeft geen enkel bestuur in Nederland stelletje bandieten 40 jaren lang van af 1980 .


  Maak melding

 16. Bouterse en NDP hebben alle wegen in Suriname geasfalteerd en ziekenhuizen gebouwd van af 1940 tot 2019 kosten 150 SRD projectleider Ramon Abrahams Ba griedie .


  Maak melding

 17. Pakiratigri
  Winston Churchill stelde ik geloof alleen statistieken die ik zelf gemanipuleerd heb.

  U kunt mij niet bedotten met statistieken. U bluft.

  U haalt successen aan
  >>Waterleidingen. Wat pijpen in de grond en een wijkkraan open is geen waterleiding project. Het merendeel functioneert niet beste Pakiratigri. Zie de actualiteit.
  >>Poliklinieken. Welke aub. Noem er 5
  Die in Wageningen is nog uit Vene III en in Albina zou een Ziekenhuis zijn dat al onder Venne III geïnitieerd en gefinancierd was door Frankrijk.
  >> Asfalt Dalian I, Ii en III plus oost west en noord naar Brokopondo en Atjoni de Saramaca doorsteek zijn Vene projecten. Dakuan IV is een Bouta project en na 9 jaar nog steeds niet af zoals ik voorspelde
  >> sociaal contract. Alle projecten zijn mislukt of niet duurzaam gefinancierd en dus een last voor de volgende generaties denk aan
  – AOV verdampt door inflatie.
  – gratis School, scholen vragen ouders steun.
  – Na schoolse opvang, fraude project.
  – gratis ziektekosten verzekering. De zorg is gedevalueerd naar nihil. Mijn echt genote moest fors betalen om haar dossier te krijgen voor haar arts in NL, in het AZP ontbrak elke vorm van persoonlijke hygiëne. Als je niet ziek bent dan wordt je het er.
  >> studenten woningen: Er zijn 8 flats met 2.000 appartementen belooft er zij ongeveer 300 kamers realiseerd met ongeveer 700 bedden, gedeeld sanitair tegen onbetaalbare prijzen.

  Beste Pakiratigri u bent een propagandist ik ben iemand die de spiegel voorhoudt en persoonlijk goed op dr hoogte is en uit ervaring weet hoe lang het duurt voor dat Baggerwerk opgestart kan worden door grote baggermaarschappijen na dat het contract getekend is.
  Beste Pakiratigri deze regering is wereldkampioen in het tekenen van MOU, lening overeenkomsten en het vieren vsn de onthulling van bouwborden en contracten. Het enige wat we gehoord Hebben dat er een akkoord is over een lening om de baggeropdracht uit te kunnen voeren. De lening staat nog niet genoteerd bij het bureau voor Staatsschuld laagstaande dat er een contract is met een baggermaatschappij.

  Eerst zien dan geloven.

  Dat is niet negatief maar de realiteit.


  Maak melding

 18. Beste Pakiratigri
  Omdat ik data in informatie zoek bij de bron.
  De staat Suriname leent voor het zo geroemde Agro Industrial park ongeveer Euro 66.000.000 die LR groep mag besteden.
  Van deze lening gaat de eerste Euro 7.500.000 naar de krediet verzekeraar. Zo solide beschouwd Credit Suise Suriname en haar plannen.


  Maak melding

 19. Sorry beste @JoJo,

  Je bent inderdaad een jojo. Het eerste bericht van mij verwijst naar de selectieve voorkeur die je hebt. Dat is een eerste vaststelling. Van daaruit gaan we redeneren. Simpel uitgelegd; is het de NDP klopt het niet. Dat is jouw stelling. En jij kent maar een weg. Cijfertjes tevoorschijn halen die niks zeggen. Wees eens redelijk. Je hebt een gezin . Ga jij elke dag je vrouw uitschelden en zeggen dat ze niets goed doet? Niet toch? Welk individu(lees de regering) is zo slecht dat het niet in staat is enig goede daad te verrichten? In zeker twee jaar tijd ( dat is de tijd die ik je heb leren kennen via dit medium) ,heb je tijd noch moeite gespaard om honderd procent negatief over te komen betreffende deze regering. Wederom ga ik je dus wijzen op jouw vooringenomenheid. En wanneer jij zo vooringenomen bent ,gaat jouw geloofwaardigheid aan diggelen. Geen enkele cijfers gaan je hierbij helpen.


  Maak melding

 20. @pakiratigri,

  kom eens met voorbeelden, je roept en schreeuwt maar wat. Net als
  RobG.

  Noem eens 10 geslaagde projecten ??
  Kom met voorbeelden hoe goed het gaat in Suriname.


  Maak melding

 21. @pakiratigri,

  Hoe komt het dat de Staatsschuld zo hoog ??
  Hoe komt het dat srd bijna niks meer waard is ??
  Hoe komt het dat de criminaliteit hoog tij viert ??
  Waarom bedreigt de NDP de Krijgsraad ??
  Waarom is Suriname een drugs doorvoer land geworden ??
  Waar zijn de 18000 huizen ??
  Waar zijn de spoorlijnen ??
  Waar zijn de fly overs ??


  Maak melding

 22. Cijfers dienen ter onderbouwing.
  Geen cijfers, geen onderbouwing.,
  Wel geschikt als lulverhaal, die het goed doet op feestjes en in de kroeg.

  Je moet cijfers wel kunnen “lezen” , begrijpen en interpreteren, samenhangen zoeken, extrapoleren.
  Daar komt scholing bij kijken.
  Bijvoorbeeld. Wat is heteffect van een verhoging van de AOW leeftijd op de koopkracht.
  (veel ingewikkelder dan je denkt). CIJFERS
  Kan je dat niet, dan kan je onmogelijk beleid voor de middellange termijn, laat staan voor de lange termijn ontwikkelen. Dan wordt het voeren van een ad-hoc beleid.
  Geen cijfers nodig? Opdoeken CBVS (geen weekstaat meer, geen kwartaal bericht, geen jaarverslag), Statistisch bureau enz.
  Cijfers drukken je met je neus op de feiten. Die kunnen mooi zijn, maar kunnen ook tegenvallen.
  Een ander voorbeeld,
  €19,5 mln Wie kent deze niet.
  De advocaten van Suriname beweren dat dit geld Staatseigendom is en geen particulier eigendom. Kom met bewijs.
  Hoefdraad kan wijzen op post nr 7 of 8 van de debetzijde van de balans. QED
  Cijfers bewijzen zijn gelijk


  Maak melding

 23. Pakiratigri.
  Ik houd u de spiegel voor en dat komt u slecht uit. helaas met of zonder statistiek heeft u nog RobG ooit iets kunnen weerleggen.
  Ik verleis niet aan geloofwaadigheid beste Pakirotigri maar de regering die steeds betrapt wordt op liegen en bedriegen. Loop de leningen eens na en schrik. Miljoenen om verketerde Chethaak helicopters te onderhouden en pas over 15 jaar betalen. Dat is consumptief lenen voor iets wat men ook zelf zou moeten kunnen doen. Miljoenen lenen voor 19 pompen die een jaar later nog niet geïnstalleerd zijn en waarschijnlijk in de kratten op de kade blijven staan omdat het betonwerk niet gereed is omdat de aannemer nog geen opdracht had. Dat is de praktijk van alle dag.

  De cijfers zijn niet onbeduidend maar komen uit publieke bronnen, op 1 van deze bronnen ben ik zelfs door Hoedraad geattendeerd (evaluatie van de ontwikkelingsrelatie) toen hij daaruit fout citeerde door de pariteitsmiddelen bij de hulp op te tellen.

  Er zijn mensen de onbeduidend met cijfers goochelen en dat zijn met name Hoefdraad en Abdoel. U vindt het natuurlijk niet leuk dat er voorspelt wordt dat de regering onzin verkoopt aan het volk.
  Hoe lang geleden is het geld geregeld voor de saneriing van het Saramacca kanaal en hoe vaak zou men daar al begonnen zijn. Kijk naar de lening en de looptijd aub.

  Voor u de feiten:
  1>> Deze regering heeft meer dan welke regering dan ook aan inkomsten gehad uit bodemschatten en kon door op een solide fundament dat gelegd werd door de vorige regering.
  2>> Deze regering heeft de staatsschuld ondertussen laten groeien tot ruim SRD 20.000.000.000 en dan vergeten we even SRD 600.000.000 aan schatkist papier, de niet betaalde verplichtingen. de bridge loan bij Oppenheimer (SRD 900.000.000)
  Realistisch gezien is de staatsschuld meer dan het BBP.
  3>> Ondertussen is er niets terug te vinden van wat voor al die leningen feitelijk gepresteerd is.

  Kijkt u aub eens bij de maand rapportages van de Bureau voor staatsschuld en rekent u even door wat de gevolgen zijn en wat er nog niet bijstaat.

  Ik ben niet vooringenomen maar bang dat er voor na 25 mei een enorme bak ellende ligt die niet oplosbaar is.
  China Harbourworks gaat echt geen schip en materieel naar Suriname sturen zonder zekerheid te hebben of er betaald kan gaan worden. een nieuwe regering zou maar zo kunnen zeggen dat de leningen boven het staatsschuld plafond liggen en niet door de DNA goed gekeurd zijn.

  u ziet licht aan het eind van de tunnel ik ook als er een andere regering komt.


  Maak melding

 24. Weh LUL BAKA.
  Sabie mang lai tap a forum dja.
  De ene weet het beter dan die andere. Soso gelul.
  Intussen Doen ze niks Hebben ze niks en Zijn ze niks.


  Maak melding

 25. @Jojo,
  Niets komt me slechts uit. Ik sta wel met beide benen op de grond. Dus ,ik kijk naar de realiteit. Wie is nu en al tig jaar aan de macht? Waarom kan het niet zo zijn door simpelweg de democratie te erkennen en van daaruit gebundeld het beste van te maken? Bouterse is nu eenmaal aan de macht. Het volk heeft voor hem gekozen. Dat zijn de cijfers waar ik mee werk. Dan is het toch het beste elkaar te leiden? In plaats van op elkaar te fitten ,want dan wordt het een persoonlijk iets. We praten over gebeurtenissen op staatsniveau. Het belang van de individuele Surinamer die daar woont en er een geheel van wil smeden.


  Maak melding

 26. Opa taki, o ja, niets eens een tiende deel zullen deze paarse ratten die de macht is gegeven door paarsdomme ratten etende zombie’ s waar kunnen maken. Oma taki ai van die 18.000 woningen is niet een een tiende deel in 10 jaren tijd voltooid. Oma taki, ach je moet al die dwaze paarse leeghoofden toch blij maken met een todo in de hand. Alles wat ndp roverheid en elite in opdracht van de duivelse zoon doen, goed of kwaad, heeft een dikke prijskaart. Bij alles wat deze rovers voor land en volk doen, kost het vele malen meer dan de werkelijke kosten. De rest gaat in baas en roverselite hun zakken, het paarsdom volk krijgt een gratis pakket, een berm dankdienst show te Ocer, na gratis te worden opgehaald. Opa taki, ndp en nu ook werkelijk een criminele sekte, waar een onberechte moordenaar, drugscrimineel en staatskas rover, samen met drugscriminelen, rovers, farudeurs, moordenaars de macht uit maken. Ze weten bliksemsgoed dat als ze verliezen ze na groot onderzoek in Santo Boma gaan belanden. Ma kuut, te beklagen zijn voor de volle 100% al die dwaze, debiele, idiote, oerdomme paarse zombie’ s.


  Maak melding

 27. @ pakiratigri.
  Ja de “democratie” heeft haar werk gedaan en zal dat weer doen.
  Het volk heeft Bouterse niet gekozen maar een DNA waar in de NDP met 45% van de Stemmen 51% van de zetels heeft na een stemmentelling waar best enige verdenking op haar plaats is.

  Dat Bouterse gekozen is, terwijl hij niet aan de grondwettelijke vereisten voldoet, wil niet zeggen dat hij goed regeert. Het wil slechts zeggen dat hij de macht heeft en die duidelijk misbruikt. Dat de aanhang dat geen probleem vindt bepaald hoe zij functioneren binnen de trias politica.

  Macht maakt machtsdronken en laat duidelijk de realiteit uit het oog verliezen.
  Macht kan de realiteit niet veranderen. De realiteit is dat de president onzin vertelt.
  Uiteindelijk krijgt een land de regering die het verdiend. De VS Trump, NL Rutte en SU Bouterse.

  Ik zou graag willen graag willen dat er na 25 mei een respectabele regering komt. Ik heb weleens gezegd dat als het zou kunnen mevrouw Concalves mijn keuze zou zijn. Het verstandige deel van de NDP kan wat mij gewoon meedoen als de fossielen opgehokt worden op Broka bakka.


  Maak melding

 28. Heeft de menigte het nog niet door???
  Elk project wordt uitgevoerd om geld te verdienen. Is niks van negatief doen.
  De projecten en deze ook zijn 10 keer duurder begroot.
  DAAROM DE HAAST OM HET NU TE STARTEN, ZE MAKEN DE NJANG EN LATEN DE KOMENDE REGERING MET DR PAIMANG ZEG MAAR LASTEN.

  DE SLIMME ????😣AANHANG SCHREEUWT HOEREE EEN BAGGER PROJECT, MAAR SNAPT NIET OF WIL NIET BEGRIJPEN DAT HET OPLICHTERIJ IS.

  WEES TOCH WIJS!!!


  Maak melding

 29. Mooi man @Jojo,
  Je zit precies daar waar ik je wil hebben. Uiteindelijk verdient een bevolking degene waarvoor zij gekozen heeft. Oké? Dat zijn je eigen woorden toch? Maaaaaaaaaaaaar ,ik snap je wel hoor. Zand erover.


  Maak melding

 30. Als het uitbaggeren, leidt naar een succes volle economie, voor surinamers en Suriname, mag van mij nu een begin gemaakt worden.

  Gezien de historie van Suriname, en van surinamers en de kracht van de landsleider, denk ik dat dit een Tom en Jerry verhaal wordt. Meningen, kunnen verschillen. Ik respecteer het.


  Maak melding

 31. @pakiratigri,
  Is het jou niet opgevallen dat jojo altijd goochelt met cijfers die van geen meter kloppen. Jojo heeft altijd van die afgeronde cijfers die niet overeenkomen met de realiteit. De materie is zeer complex, de realiteit van alle dag is zeer weerbarstig onder invloed van mondiale invloeden dat zelfs goed opgeleide economen voor raadsels staan en dan komt jojo als een duiveltje uit een kist met een simpele voorstelling van zaken. Een heel simpel voorbeeld. Ten tijde van de VHP en NPS regering kostte een brood in Europa 89 Eurocent. Dezelfde brood kostte in Europa toen Bouterse aan het bewind kwam 198 Eurocent of een 1 Euro duurder.Dat heb je met meerdere producten die de Suriname moet importeren. We weten dat Suriname een import economie heeft. Dus heel veel producten die Suriname moet importeren zijn in prijs verdubbeld. Dit begrijpt Jojo niet en de zogenoemde ¨ economen ¨ van de oppositie verzwijgen deze informatie voor de bevolking.


  Maak melding

 32. Robbie
  1. Cijfers. Waar is de bron.
  2. Wilde je liever getallen met twee cijfers achter de komma. Hou op man
  3. Materie is te complex voor nagenoeg alle forumleden hier, een enkeling uitgezonderd en daar hoor jij ZEKER niet bij.
  Daarnaast is je voorbeeld zo ongelooflijk dom.
  Jij als econoom weet toch welk product wordt genomen om je stelling te bewijzen.

  Dit is van zo laag niveau, niet eens middelbare school
  Vraag de moderator of je posting verwijderd mag worden, want het is echt van niveau groep 8.

  Ik zal je helpen,
  Zoek de inflatiecijfers in Suriname op, Dit is het eindstation
  (cijfers zijn niet onbelangrijk! Al beweert een ander van wel haha. Toen ik op school zat, zei ik ook tegen mijn moeder dat cijfers niet belangrijk waren. Ik leer heel veel mama. Helaas trapte ze er niet in ).
  Zoek
  – het aandeel van overheidsmaatregelen op de inflatie
  – het aandeel van de waardedaling van de SRD op de inflatie,
  – als laatste grote factor kan je het aandeel van de brutoloonstijging nemen. Niet verwarren met de loonkosten!
  Als het goed is kom je ongeveer op de inflatie uit (het eerste cijfer)
  Hieruit kan je de conclusie trekken waar de inflatie aan te wijten is.

  Kijk zo pak je het aan en niet met een simpel en waardeloos voorbeeld van een brood
  en dan ook nog in de EU.
  Economie is meer dan het journaal kijken

  Ik help je nog een beetje, maar het is een puzzeltje
  wat kost een Big Mac. (retorisch)


  Maak melding

 33. @RobG
  Als u beweert dat mijn cijfers niet kloppen moet het voor u als gestudeerd econoom toch zonder meer te ontkrachten zijn dat:
  1>> Bouterse /Chin a Seng geen dfl 500.000.000 hulp gekregen hebben en daar niets tastbaars voor gerealiseerd hebben.
  2>> Wijdenbosch / Bouterse ook gewoon hulp gekregen hebben en alleen maar schulden hebben achtergelaten.
  3>> Wijdenbosch /Bouterse de bauxiet opbrengsten verpand hebben aan Ballast Nedam. Iets wat nu herhaalt wordt met de Staatsolie winst voor Oppenheimer.
  4>> Wijdenbosch / Bouterse bij het sluiten van de Alu smelter de stroom die over was juist heel duur gekocht hebben van Suralco inplaats van tegen de normale waterkracht prijs

  Als econoom, Alumini van de RUG bluft u maar wat. Natuurlijk is iedereen duidelijk dat Suriname veel importeert (gemaak zucht en fout vsn alle regeringen om eigenproductie niet te stimuleren) Het is zelfs zo erg dat de Surinaamse economie toestaan dat ondoelmatigheden zonder meer door berekend wordt. Om een voorbeeld te noemen Surinaams hout is in China en NL goedkoper dan in Suriname. Dit weet ik niet van mij zelf maar het zijn de Woorden van Boerenveen.

  Beste RobG voor u is iedereen gek behalve u zelf
  Het merendeel van de economen weet wel beter


  Maak melding

 34. RobG gaat Bouterse begeleiden naar de Krijgsraad.
  Wordt weer wereldnieuws: president van Suriname verschijnt voor de Krijgsraad. Om te ontkennen dat hij bloed aan zijn handen heeft.
  Tevens zal opnieuw vermeld worden dat de zoon van de president nog bromt in de VS wegens drugs- en wapensmokkel, verschaffen van paspoorten aan terroristen en het introduceren van terrorisme in het Caraïbisch gebied en over 2 jaar vrij zal komen en dat de president grootse plannen voor hem maakt.
  Niet bepaald positieve berichten.


  Maak melding

 35. Wat vraagt China voor zo’n klus?
  Wat wordt de rol van de Chinese gemeenschap in de verkiezingen? Wie gaan ze steunen? Gaan ze eigen Chinese politici naar voren schuiven?


  Maak melding

 36. Voor de verkiezingen moeten er nog enkele grote njangs door baas en gewetenloze roversbende worden gemaakt, vandaar alle haast met de komende paars mislukte megaprojecten en uitvoeren via zijn paars corrupte stromannen, poepvliegen en parasieten. Wanneer er bv een dienst 100% kost, eisen de ndp rovende uitvoerend coordinerende elite gewoon 200% erop. No joke ndper’ s na soso foefoemang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.