vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEnorme publieke belangstelling bij uitvaart vermoord bejaard echtpaar Saramacca

Enorme publieke belangstelling bij uitvaart vermoord bejaard echtpaar Saramacca

-

Does Travel - naar Suriname

Het bejaard echtpaar van Javaanse komaf, dat maandagmiddag dood werd aangetroffen op hun woonadres aan de Dr. E. Kochweg te Saramacca, is vanmiddag onder enorme publieke belangstelling naar hun laatste rustplaats gedragen. De 84-jarige Senoet Kartadja en de 83-jarige Painah Paimo zijn begraven op de openbare begraafplaats aan de Sidodadiweg te Groningen.

Naast de grote belangstelling vanuit de samenleving voor de begrafenis van het echtpaar waren naast familie en kennissen ook aanwezig minister Soewarto Moestadja van Arbeid, DNA-lid Naomi Samidin en DR en RR leden van Saramacca.

Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca had de nabestaanden van het echtpaar ontvangen op zijn kantoor. Bij de ontmoeting was ook Samidin en het Ressortraad van Groningen aanwezig. Zij hadden toen alle steun aan de familie toegezegd en hebben de begrafeniskosten op zich genomen.

Het ontzielde lichaam van de man is maandag dicht naast de woning aangetroffen, terwijl het lijk van de vrouw in de woning is aangetroffen, meldde het Korps Politie Suriname. Beide personen werden met snijwonden aan hun hals aangetroffen. Daarnaast waren er ook andere verwondingen zichtbaar op de lichamen van het echtpaar. Dit zou duidelijk wijzen op een misdrijf, hetgeen de politie bevestigde.

De dubbele moord heeft veel geschokte reacties in de gemeenschap opgeroepen. Voor velen is het niet te bevatten dat seniore Surinaamse burgers op zo een wrede manier zijn afgemaakt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Familie gecondoleerd. Is nooit in Suriname zoiets voorgekomen. De vraag is wie gaat de moordenaar pakken, de president is zelf een moordenaar. Moordenaars chanteren de rechtspraak om massaal op straat te gaan.


  Maak melding
 2. Velen onder hen waren zo bedroefd, maar nog meer bevreesd. Fluisterend vroegen ze zich af of wie en waarom de moordenaar ook nog zo wreed is geweest hun kelen door te snijden. Enkele aanwezigen waren op hun hoede voor paars politie getinte stromannen die zogenaamd meedelijden betoonden. Er is iets goeds mis in de hoofden van vele criminelen, maar nog meer moordenaars. Een gek is presedent en alleen gekken houden en aanbidden moordenaars. Een moordvloek teistert het gehele land.


  Maak melding
 3. Hoop dat ze de moordenaars snel pakken. Heel triest.
  Ik weet niet wie de berichten schrijft maar bejaard en javaans was niet nodig.
  Moge hun ziel in vrede rusten.
  De dader mag branden in hel.


  Maak melding
 4. Mijn medeleven aan de familie te saramacca. Crimineel staat heeft haar diepe impact geslagen in de samenleving o.l.v. President moordenaar.
  Begint hij nu al de rechters van de militaire krijgsraad te chanteren en intimideren. Schandalig !!!


  Maak melding
 5. Welke gemeenschap is getroffen door de criminaliteit is nodig. Er wonen Hindustanen, Javanen, winkelier Chinezen, Creolen, Marrons en Inheemsen in Sarramacca. I D de slachtoffers is een kwestie van wie is getroffen.


  Maak melding
 6. Gecondoleerd aan de nabestaanden dit is triest hoop dat de recherge hun werk doen en de daders zo snel mogelijk kunnen arresteren en de rest die zomaar non send schrijven zij moeten op hun kinderen letten dat hun kroost geen moordenaars worden. Deze zaak heeft niets met politiek te maken. Lobi Lobi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES