Onrust gaande te Sunny Point na schietpartij en brandstichting

23

Er is momenteel onrust gaande aan Soemintrastraat te Sunny Point in Suriname. De redactie van Waterkant.net verneemt dat het gebeuren is begonnen met een schietincident. Een jongen en een meisje waren water aan het vullen op de hoek en zijn plotseling beschoten door een jongeman van de buurt met een jachtgeweer.

Na de daad sloeg de verdachte op de vlucht en hebben boze buurtbewoners zijn woning in brand gestoken. Ondertussen was de politie al ter plaatse bezig hem op te sporen. Zijn huis stond open. Hij is niet aangetroffen in de woning. Vermoedelijk houdt de verdachte zich schuil in de omgeving.

De brandweer kreeg de melding van de woningbrand en ging ter plaatse. Ter plaatse aangekomen hebben de boze buurtbewoners een ruit van een brandweervoertuig vernield (foto hieronder). De politie ter plaatse vroeg meteen assistentie. Via het Command Center zijn de verschillende Surinaamse speciale politie-eenheden opgeroepen en dirigeren nu naar de locatie.

Beide slachtoffers zijn per ambulance afgevoerd voor medische behandeling. Het meisje is geraakt in haar borststreek, linkerarm en rechterbeen. De jongen is geraakt in zijn rug en rechterarm. Zo gauw meer bekend is over het voorval wordt het bericht bijgewerkt.

UPDATE: Rond 22.30u was de situatie ter plaatse onder controle.

Hieronder een filmpje van de woningbrand die een buurtbewoner maakte en op Facebook plaatste:

https://www.facebook.com/128252363888224/posts/2698040286909406/

Hieronder een filmpje van de schade aan de brandweerauto:

https://www.facebook.com/150010242040495/posts/1002945060080338/


23 REACTIES

 1. Weer het werk van een rioolrat met een vuurwapen. Brunswijk neem je gasten diep het oerwoud in. En dit heeft niets met verdeeldheid te maken of discriminatie maar puur met het crimineelgedrag van jouw soort
  Waarom ook nog een brandweerwagen vernielen. Wat een achterlijke vernielzuchtige rioolratten.


  Maak melding

 2. Sunny Point heb dit reeds jaren geleden aangegeven dat dit de nieuwe Favela wordt van Suriname waar de politie liever niet komt.
  Dit probleem kan alleen verholpen worden door net zo op te treden als de doodseskader van de Braziliaanse politie


  Maak melding

 3. In het binnenland onder de basja en kapitein was het toch ordelijker geweest. Kunnen de verschillende stammen niet met elkaar overweg?
  Het recht in eigen handen nemen is wel.kwalijk te nemen.(huis in brand te steken). De brandstichters moeten ook gestraft worden.


  Maak melding

 4. Houd toch je bek dicht Braincare , oftewel Boe boe Shit story! Valsaard die je bent om gebruik te maken van verschillende nicknames zodat jij je rotzooi kan verspreiden. Jij bent degene die het oerwoud in moet. Yu babun , wis’wasi. Je bent zo racistisch als de pest en je hebt nota bene de brutaliteit om de moraalridder uit te hangen. Houd je smoel dicht jij en donderstraal effentjes op jochie. Ga eerst aan jezelf werken vuile hypocriete labaria. Je bent geen haar beter . Poepzak!


  Maak melding

 5. Een bepaald bevolkingsgroep in Suriname kent geen normen en waarden noch zich houden aan wetten en regels. Verdeling van stammen is goed en mooi, maar zich strikt houden aan eigen tradities valt steeds verkeerd. Oog om oog, tand om tand. Skowtu nafu bemoei, we lossen te zelf op. Basja’s zelf behoren tot t verleden.


  Maak melding

 6. @pakiratigrie
  Jij aan lager wal geraakte imbeciel. Dat je 2 mensen door elkaar haalt wil wel zeggen dat je flink aan het dementeren ben. Bij jij ook RobG? Het valt op dat jij stuk onderkruipsel stelselmatig denkt anderen de mond te snoeren en jouw mening respecteren. Rot maar lekker op stuk voetveeg. Jij denkt als een slavendrijver tekeer te gaan hier op waterkant.net. Heb jij wel gehoord van vrije meningsuiten zo neen zoek het dan op in het woordenboek. Met je reactie laat je zien dat je verre van slim of intelligent bent. Boeler


  Maak melding

 7. Boe boe, jouw recht van meningsuiting moet je maar in jouw linker broekzak steken. Het is namelijk geen recht maar een onrecht in de vorm van racisme, halve gare die je bent. Je bent zo stom dat wanneer je moet gaan poepen ,jij je rits open doet . Je wilt gaan poepen en er komt plas uit. Tegen de tijd dat je echt gaat poepen komt er alleen maar stront uit je bek. Je mist jouw doel lummel. Dat moet je eerst begrijpen.


  Maak melding

 8. @ Boe boe rommel,
  Zie het klaar te spelen dat je zonder aanzien des persoon,een oordeel kan geven los van racisme. Doe je dat ,houd ik mijn bek dicht. Doe je dat niet, zoals je dat talloze malen bewezen hebt ,heb je een probleem. Met pakiratigri.


  Maak melding

 9. Lijkt in principe op een hele mooie vraag Hollander. Niet zozeer een vraag als wel dat je iets wilt vaststellen wat dus in geen miljoen jaar gaat lukken. Lees eerst en begrijp goed waar deze Boe boe het over heeft. Oftewel Braincare, of Braincaire. Pas wanneer je de reikwijdte begrepen hebt van zijn ongebreideld racisme ,zal ik je antwoord hierop geven. Volgens mij is een antwoord overbodig. Het komt erop neer dat de vraagstelling van je niet aan de orde is. Die man is racistisch bezig en dan moet hij een halt toegeroepen worden. Jij die dat niet begrijpt, en derhalve het ene met het andere gaat verwarren en het onder de context van censuur plaatst, althans ,dat suggereer je, jij hebt huiswerk Hollander. Praat niet over censuur, praat over rechtvaardigheid.


  Maak melding

 10. Er schijnt iemand hier behoorlijk op zijn pik getrapt te zijn. zijn taalgebruik is verre van fatsoen en het uitspreken van dreigingen heeft totaal geen zin. Hou de eer aan jezelf


  Maak melding

 11. @pakiratigri
  wat voel jij je op je rotte pik getrapt. Je gedraagt je als een man wijf, wat je ook keer op keer duidelijk laat merken door stelselmatig andere forum leden heftig te bekritiseren. Jij pakiratigri gedraagt zich als een kleinkind. Nu je een flinke af brander krijgt ga je steun zoeken bij andere forum leden. Hou de eer aan jezelf en laat anderen zich gewoon uiten, daar is waterkant.net voor een ieder mag hij/zijn mening geven.


  Maak melding

 12. “Weer het werk van een rioolrat met een vuurwapen. Brunswijk neem je gasten diep het oerwoud in. En dit heeft niets met verdeeldheid te maken of discriminatie maar puur met het crimineelgedrag van jouw soort
  Waarom ook nog een brandweerwagen vernielen. Wat een achterlijke vernielzuchtige rioolratten.”

  Dit is wat de klootzak schreef. Boe boe shit story oftewel Braincare of Braincaire. Stelselmatig is deze gast boslandcreolen aan het discrimineren. Puur en onvervalst racisme. Wanneer hij een tik krijgt ,houdt hij zich even schuil en vervolgens gaat hij met een van deze nicknames verder. Weinigen die hem op zijn vingers tikken. Hij komt daarmee weg aangezien de rest wegkijkt. Niet iedereen hoor. Een Praserie heeft hem wel op de vingers getikt. En voor de rest is het pakiratigri. Men kijkt gewoon weg. Of men vindt het leuk omdat men dezelfde mening is toegedaan. Pakiratigri is soepel en consistent tevens consequent. Racisme kan gewoon niet en deze gast maakt zich daaraan schuldig en dan nog zijn er gasten die het willen plaatsen onder het mom van vrije meningsuiting. Aan mijn hoela. Ik ben geen boslandcreool en ik hoef dat niet te zijn om me te storen aan deze kwaadaardige persoon. En zo zijn er meerdere. Pakiratigri gaat jullie stuk voor stuk aanvallen en dat geldt voor een ieder die zich hieraan schuldig maakt. Racisme dus. Geen bedreiging ,eerder een belofte en belofte maakt schuld. Je eigen mening mag. Sowieso. Dat is niet het onderwerp. Maar racisme niet. Dat moet je thuis bij je houden binnen je eigen kringen waar niemand last van heeft .


  Maak melding

 13. Racisme?Dan moet men even naar Limbo luisteren!En Limbo is NDP er en woordvoerder van de president en het kabinet.Na een half uur luisteren,kan men gerust zeggen dat de NDP een racistisch zooi is.


  Maak melding

 14. De ware oorzaak dat zoveel djoeka’ s wonen te Sunny Point is de ndp schuld. Sinds de binnenlandse oorlog is het een komen en gaan en anno 2020 worden het gros der berovingen daadwerkelijk door het gros van deze bewoners gepleegd. Velen stemden dwaas en oerdom in 2010 op Abop die een duistere soso lobi baas politieke financiele samenwerking, samen met verrader Somo met de ndp, aangingen. Neks is er tot op heden gedaan voor het gros der mensen van deze ghetto. Op een zondering na zijn enkele jonge djoeka’ s door hard werken, studeren en geloven in zichzelf, maar bovenal de verachtende onberechte misdadigers ddb en zijn vroegere lijfwacht, bankrover Lonny, niet te volgen. Opa sabi wang two sma sa kreng uit a ghetto disi. Nooit deng stem Abop, Nooit deng stem Ndp, nooi deng bribi deng leemofo kil disi, deng stem tap ding egi en bribi eni deng egi. Het gros van deze Suunny Pointer’ s volgen baas en Lon in de misdaad. No joke. hard maar waar en deze grote groep jonge criminelen maken de stad onveilig met al dat geroof op kaarlichte dag. Opa en oma weten er alles van want ze zijn opgegroeid met djoeka’ s. Ooit waren het zeer bescheiden, gastvriendelijke en behulpzame mensen, maar nu is een groot deel van hun nageslecht paars of zwartgeel besmet met het misdaadlogo van de baas der misdadigers ddb en zijn lijfwacht Lon de bankrover , ze zijn verworden criminelen en kruimelsdieven.


  Maak melding

 15. Het zal een puinhoop blijven in de ghetto buurten zolang de primitieve junglementaliteit van de figuren die daar woonachtig zijn niet eerst verandert.


  Maak melding

 16. Alles dat geen Europese oorsprong/ filosofie heeft is primitief volgens de “beschaafde” “superieure” Westerse indoctrinanitie…

  Dacht ook weer aan een ander woord voor Sunny Point.

  Gun Point 🔫🔫🔫


  Maak melding

 17. @pakiratigri
  Kruip maar weer onder je steen. Kennelijk heb jij problemen met begrijpend lezen.
  Het is overduidelijk dat jij een grote voorstander bent van criminaliteit. Kennelijk ben jij ook een grote crimineel. Jij probeert alles goed te praten wat verkeert is. Merken velen die hun gezond verstand gebruiken. Dit soort waardeloze gasten als jij houden criminaliteit in stand.
  Ga ook geen woorden aan jouw vuil maken want je bent geen knip voor je neus waar. Roven en moorden, vernielingen scoren bij jouw een 10. Ik ben tegen criminaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.