Facebook verwijdert pagina van Fáya Pepré Nieuws

33
Faya-pepre-suriname

Facebook heeft de pro-NDP en pro-Bouterse pagina Fáya Pepré Nieuws (FPN) verwijderd. Waarom daartoe is overgegaan is vooralsnog onduidelijk. FPN heeft inmiddels een nieuwe pagina aangemaakt met de zelfde naam maar wel een andere schrijfwijze namelijk Faya Pepre Nieuws.

Vanuit de nieuwe pagina reageert FPN op de verwijdering van haar oude pagina. Beweerd wordt dat de verwijdering een actie van de oppositie is met name de ABOP en de VHP. “Wij delen onze trouwe volgers mede dat onze zeer populaire Facebook page Faya Pepre Nieuws al een tijdje het slachtoffer is van allerlei ongefundeerde wraakacties vanuit de oppositie. De abop media heeft in samenwerking met de vhp deze pagina gerapporteerd bij Facebook”, meldt FPN op haar nieuwe pagina.

FPN meldt verder dat zij revisie hebben gevraagd van de rapportage en zal haar archieven na de beoordeling van Facebook te zijner tijd weer terug hebben. “Voor nu bieden we onze welgemeende verontschuldigingen voor het ontstane ongerief en bedanken u voor uw ondersteuning en brede draagvlak die wij genieten”, aldus FPN.

De pagina is vaker beschuldigd en betrapt op het verspreiden van valse, misleidende en onjuiste informatie. Zo beweerde de VHP recentelijk dat FPN een nepbericht over twee van haar parlementariërs verspreidde. Volgens het verspreidde bericht zouden de DNA-leden in Suriname racistische uitspraken hebben gedaan over ander bevolkingsgroepen in een e-mail wisseling. Na enkele weken werd het bericht door Facebook verwijderd.

De pagina werd ook betrapt op het verspreiden van een fake bericht over de Surinaamse PRO leider Gerold Sewcharan. De leider zou volgens Fáya Pepré zonder seatbelt hebben gereden en de pagina plaatste een foto als ‘bewijs’. Het bewijs klopte volgens PRO echter van geen kanten. Hoewel het erop leek dat hij geen seatbelt om had, heeft een filmpje dat op vrijwel hetzelfde moment als de foto was gemaakt, duidelijk laten zien dat Sewcharan zijn seatbelt wel aanhad.

Hieronder het bericht die FPN plaatste op haar nieuwe pagina:


33 REACTIES

 1. Faya Pepre Nieuws is onderdeel van de FIRMA LIST EN BEDROG onder aanvoering van hun CEO.

  DE VEROORDEELDE MOORDENAAR EN DRUGSCRIMINEEL BESMEURT HET INSTITUUT VAN PRESIDENT.

  WEG MET DEZE MOORDENAAR EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.


  Maak melding

 2. Faya pepre is de NDPlee kakkerlakken propaganda instrument. Ze hebben ook een digitale leger van propagandisten die niets anders doen dan anderen aan te vallen en de nationale duikboten partij en hun mislijders op te hemelen op de sites zoals de ware tijd, dagblad suriname en suriname herald.


  Maak melding

 3. Sodemieter op man , wat denk faya pepre wel dat ie is. Dat Bouterse Donald Trump wilt nabootsen als onder van zijn verkiezingscampagne door misbruik te maken van FBook. Let op er hangt een dubieuze fraude tijdens de a,s. verkiezing . Er zullen / worden alle zeilen bijgezet van afobaka tot aan blok 54 in zee. Tering bende met FPN.


  Maak melding

 4. Het gaat niet om de oppositie, maar om list en bedrog dat vaak gaande was.

  Wie neemt nou zo een nieuwssite van Facebook serieus?
  Het bekijken van de officiele nieuwssite en kranten zijn belangrijk. Want op Facebook kan elk politieke partij onzin uitkraaien, een ander belachelijk maken en spelen alsof het op schoon schip vaart.


  Maak melding

 5. Het afvoerputje van de paarse partij. Met list en bedrog proberen ze hun evangelie te verkopen en een handjevol domme Suri’s slikken deze onzin voor zoete koek.


  Maak melding

 6. PYRUSOVERWINNING
  Het bericht over PRO was correct. Je ziet de voorman van deze club over de Bosje rijden zonder seatbelt. Wat doen de slimmeriken van PRO ze plaatsen een video die ergens anders is genomen als zogenaamd bewijs dat hij wel met seatbelt reed. Op de video wel maar niet op de Bosje brug. Over dat ander bericht kan ik niet oordelen.

  Tot voor kort had ik nooit over Faya Pepre Nieuws (FPN) gehoord. Dat kwam na de berichten op waterkant.net niet zo lang geleden. Ik ben ze toen gaan volgen en dat heeft mij aangenaam verrast. Waar andere nieuwsite uitblinken in alleen maar negatief nieuws over Suriname en speciaal over de NDP zag je bijna alleen maar positieve zaken. Een verademing. De stormachtige groei van deze site geeft alleen maar aan dat er behoefte aan is. Het bannen van facebook zal deze site alleen maar ten goede komen en zelf populairder maken want ze komen terug op de 1 of andere manier. Het laten “verbieden” van deze site is sowieso een teken van zwakte van de VHP en ABOP. Dom en ondemocratisch. Het stomste wat je kan doen als politieke partij is een nieuwsmedia (laten) verbieden of censureren. Dat hebben we gezien in de jaren 80. Het gevolg van die censuur was dat niemand meer het nieuws van de militairen geloofden. Dat waren de hoogtijdagen voor zenders als Radio Nederland Wereldomroep waar massaal naar werd geluisterd, toen. De naweeën waren tot ver in de jaren 90 funest voor de geloofwaardigheid van de exponenten van de militairen. Het waren ook de hoogtijdagen voor de grotendeels anti Bouterse media in Suriname. In 2010 na de overwinning van de NDP hebben ze, door schade en schande wijs geworden, het op een andere boeg gegooid. Waar sommigen verwacht en anderen gehoopt hadden op censuur is achterwege gebleven. De media in Su is nog nooit zo vrij geweest, kijk maar de ranking. Zo vrij dat ze daarmee niet konden omgaan en hun eigen glazen hebben ingegooid door hun éénzijdige zeer negatieve nieuwsgaring. Ondertussen stapte de NDP en aanhang ook zelf in de media wereld tot grote ergernis van de oude Surinaamse mediahuizen in binnen en buitenland want de monopolie op het nieuws hadden ze niet meer. De gap in deze markt die de oude mediahuizen lieten liggen is Faya Pepre Nieuws en ook anderen maar vooral Faya Pepre Nieuws ingesprongen en met succes. Naast Limbo met zijn grote bereik schoot FPN als een raket omhoog. In plaats van te bestuderen waarom FPN zo populair werd hebben met name de VHP en nu ook ABOP besloten de brenger van het andere nieuws te bestrijden met een verbod. De rekening zal hun door de kiezer worden gepresenteerd. Joe kan sroto joe granma in a kamra ma joe no kan tap’ en kosokoso.


  Maak melding

 7. Vanaf het moment dat de marktwaarde van Facebook op de beurs met US dollar 120 miljard daalde is het bedrijf zwaar censuur gaan toepassen. De angst zit er goed in bij Facebook. Bij het minste of geringste vals gezang van she-men (mietjes) past het bedrijf censuur toe en worden pagina’s van tegenstanders verwijderd. De grote kaken van het bedijf happen overal in de rondte.

  Facebook gaat inhoudelijk niet na wat de inhoud van het bericht is. Er heerst thans bij hen een soort angstcultuur. Men zegt dat dankzij Facebook hebben de Democraten in de VS de verkiezingen verloren. Ze zijn bij Facebook daarom ook letterlijk bang om meer klanten en veel meer geld kwijt te raken. Miljoenen mensen hebben reeds hun pagina bij Facebook opgezegd. Maar……………….! Vergeet niet….! De zeer populaire Faya Pepre gaat gewoon door. De Euforie van de tegenstanders moet men daarom gewoon met een korreltje zout nemen.


  Maak melding

 8. @NoName: Daar jij jezelf NoName noemt zegt genoeg over je integriteit en je bedoelingen op deze site. Voor jou bekrompen begrip kan ik je melden dat RobG in grote lijnen de bekendmakingen van Facebook zelf heeft weergegeven. Het is duidelijk dat er steeds meer idioten hier hun “intellect” willen spuien, vaak en ik vermoed ook in dit geval dat het een zoveelste nep-account is van een van de vaste VHP trollen hier. Iedereen zal jullie intussen door hebben, het is een handjevol idioten die hier onder verschillende namen hun onzin en idioterie het net op smijten.


  Maak melding

 9. Ik snap dat het als een dolksteek voelde voor met name de VHP, dat Faya Pepre het nieuws bracht voordat Chan zijn gat kon wassen na weer eens een diarreeaanval. Hun vazallen in Nederland zijn toen natuurlijk ingeschakeld om wraak te nemen. Overigens, zijn jullie vergeten dat dit niet de eerste keer dat WK.net dit nieuws brengt? Ze hebben hun werk dus niet goed genoeg gedaan. Het is dus wachten op de zoveelste keer, want de paniek grijpt in ijl tempo om zich heen………en bij de NDP…..zijn ze Chilllll!! Neks no fout!


  Maak melding

 10. @RobG, jouw comment nemen we met een korreltje zout maar met een kingsize pak JOZO zout. In sept 2018 ondernam Bouterse stappen tegen de nieuwssite Suriname Herald. Die berichtte afgelopen weken dat Bouterse naar Cuba zou zijn vertrokken wegens complicaties. Hoewel de regering ontkende dat de president naar Cuba was vertrokken, bleef de nieuwssite op haar standpunt en publiceerde niet 1 maar 3 nieuwsberichten daarover. Maar nu horen we de grote leider hier niet over. RobG je kijkt de zaken door een gekleurde bril.

  @RobG, heb nog een oude posting van je gevonden:

  RobG 26 september 2018 At 15:55

  De totale berichtgeving van Suriname Herald is niets anders dan een misleiding van het Surinaamse volk. De media wordt vervuild door dit soort rioolmedia. De gevolgen zijn ook ernstig. Mensen krijgen steeds minder vertrouwen in de media.


  Maak melding

 11. De VHP-ers die beweren vals te zijn beschuldigd hadden ook in een kortgeding kunnen eisen verwijdering van de passages en rectificatie. Maar de zwakkelingen hebben een omtrekkende beweging gemaakt om te gaan snikken bij Facebook. Maar vergeet dit niet……..! Faya Pepre gaat gewoon door…………..!


  Maak melding

 12. Facebook heeft in het niet verre verleden paginas van ISIS (mannen met baarden en geweren) verwijderd. Racistische en racisme bevorderende materiaal verwijderen is fair play en gezond gedrag.


  Maak melding

 13. Faya pepre moet nu Faya Ka heten. Waardeloze propaganda om zieltjes te winnen en de andere partijen belachelijk te maken. VHP is eerlijk en rechtvaardig en zij zullen ook winnen. NDP heet niet voor niets de Nationale dievenpartij die zal blijven stelen,moorden,lenen,witwassen,drugstransporten blijven uitvoeren om zo ons volk dom en zoet te houden met een lapje grond en een bordje bruine bonen. Zij van de Faya pepre organisatie bosje brug wacht op jullie. Verder zullen jullie het niet schoppen. Wanneer je voor een dubbeltje geboren bent bereik je nooit een kwartje en jullie gasten van Faya pepre zijn hier het juiste voorbeeld van. Ezel blijft een ezel en zal nooit veranderen in een schaap.


  Maak melding

 14. En weer laten ze zien hoeveel schijt ze hebben aan regels, hoppa alweer een nieuwe page…maak weer fake nieuws en ook deze laten we verwijderen, het volk moet NDP volledig verwijderen.


  Maak melding

 15. Facebook weet dat deze paars verdoemde pagina er is om veel leugens en misleiding te verspreiden onder haar oerdomme dwaze debiele idiote kennisloze aanhangers. De enige kennis die deze paarse dwazen hebben en weten is…eeh wat gaa we vandaag gratis te eten en te drinken krijgen van baas of Inke, eeh wanneer worden pakketten gratis verdeeld, eeh wanneer is er weer een paarse Ocer berm show, eeh wanneer gaat baas speech geve. Soso lawsma nieuws. Inplaats dat ze recht, eerlijkheid en waarheid nastreven in hun berichtgevingen aan hun misleide en geindoctrineerde domme aanhangers, verkondigen ze leugens op leugens hoe goed ze zijn en doen onder het mom van nationalisme, terwijl het gaat en allemaal draait om een misdadiger van het allergrootse caliber en zijn roversbende en marrionetten die hem aan de macht houden ter zelfverrijking op kosten van land en volk. Opa taki, ieja baja, het enige wat we verder kunnen zeggen van deze paarse leugenmachine die in opdracht van baas deze paarse leugens moet verbloemen is,,, kijk naar de paars verrotte vruchten en duistere corrupte werken van baas en rovende bende sinds 2010 tot heden en de komende nalatenschap van megaschulden voor land, volk en dwaze domme ndper’ s. Misdaad, criminaliteit in al haar vormen, te beginnen bij hun duivelse lijder, zoon, pleegzoon, adviseurs en maffio elite tot de paars verslaafde stelende straatzwerver zijn schering en inslag geworden en aan de orde van de dag. Ook gedragsregels waar dan ook, thuis, op straat, in het verkeer, op feesten, in clubs noem maar op, zijn paars verworden met het dwaze motto, neks no fout, we gaan weer voor vijf. Ndper’ s zijn de ware tegenstanders van land en dat deel van het volk dat smacht sinds 1980 naar gerechtigheid. Duidelijk vervloekt is de ndp in haar geheel en wat ze is en voor staat, te beginnen bij haar oprichter, een onberechte voor 20 jaar veroordeelde moordenaar, een bij verstekveroordeelde drugscrimineel, zoon is ook een drugscrimineel, pleegzoon een geweldadige rover, adviseurs fraudeurs, corruptelingen en ook drugscriminelen, maar ook een groot deel van die hersenloze oerdomme aanhangers verworden als hun misleider ddb…..moordenaar, drugscrimineel en rover zoals zoon en pleegzoon. Oma taki en als deze oerdomme ndper’ s dat nog steeds niet kunnen inzien komt dat door de duivelse bezetenheid van ddb in hun harten. Soso paarse kommer en kwel vol moorden, zelfmoorden, drugsdelicten, berovingen en misdaad op misdaad is wat deze criminele politieke sekte is en voor staat, gisteren, heden en in de toekomst. Een derde keer ndp en binnen 24 uur verwordt het land als Zimbabwe.


  Maak melding

 16. Afrika berucht om hun foute leiders.Maar zelfs daar zouden de bewoners op straat komen om een dubbel veroordeelde president te verdrijven.Zoveel fatsoen hebben de mensen nog daar.Maar in Sur.adoreren ze een drugs dealer en massa moordenaar.


  Maak melding

 17. Ook de naam faya pepre is er een om na te denken. Opa taki na wang zoekoe trobi neng, wang intrigerend fasi om die dwaze oliedomme, idiote, imbeciele ingekrompen hersens aanhangers verder te leiden in het paars duister donker dal vol waan dat het paarskuut is en zal gaan, op de misdadige criminele corrupte wijze.


  Maak melding

 18. Voor het moedwillig van het verspreiden van leugens kan je onmogelijk draagvlak hebben….stelletje geestelijke zieke gasten van faya pepre nieuws!!! Het feit dat die gasten achter faya pepre nieuws de ndp willen helpen om anderen te beschadigen…..zodat de ndp er beter voor staat…..geeft alleen maar aan dat de ndp geen goede intenties heeft met Suriname en het volk….anders heb je geen leugens nodig!!!


  Maak melding

 19. Faya Pepre Nieuws is terug en nu al 1000 volgers. Ik heb het voorspeld. Geen slimme actie van VHP en ABOP. Iets dat “verboden” is, wordt gewoon aantrekkelijker voor de mens. VHP en ABOP hadden 10 keer moeten nadenken voor zij deze actie hadden ondernomen.
  Ze hebben de lessen uit de jaren 80 niet geleerd. Censuur niet doen en deze mensen schelden anderen uit voor dom?????


  Maak melding

 20. @Pongosaqoui 10 januari 2020 At 08:57
  @RobG 10 januari 2020 At 10:06
  @Luciën 10 januari 2020 At 11:09

  Jullie tonen weer dat de paarse alleen maar schofterige leugens en ka verspreiden. SCHANDE.
  Alleen huisslaven die voor een pakket bedelen gaan naar die wall.


  Maak melding

 21. Elke ndper is te herkennen aan de paarse waanzin die hij/zij uitkraait. Wie ndp in hart en nieren niet haten zijn voor de misdaad en de duivel, ndper’ s haten de Waarheid en Gerechtigheid.


  Maak melding

 22. De NDP er moet nou eens de handen in eigen boezem steken een keertje.Ze vallen over iemand die zonder seatbelt auto rijdt.Maar de helft van de NDP bestaat uit mensen die door de rechter veroordeeld zijn voor strafbare feiten.Met een recidive president voorop. Van waar ze dan het recht halen om anderen met de vinger na te wijzen ,zullen zij alleen weten.Of het is gewoon takroe manirie.


  Maak melding

 23. Opa taki, efoe baas meki wang koekoe en poti pikienso foe ing egi poepoe ini a taart, dang ai gi gewetenloos deng dong aanhangers foe njang, wiens ai smerie wang fasi, toch deng dongsma ai go vreting a taart smullend op, want na foe baas, en alles wat baas zegt en doet is paarskuuut. Oma taki maa ee dit is hetzelfde wat baas doet met al die megaleningen, een deel verdwijnen in zijn zakken en dat van zijn roversbende onder toezicht en leiding van Boefdraad en die paarse dombo’ s vinden het goed en verrukkelijk. Hoor die domme ndper’ s krijsen…hoor…Ai mi lobi a leenbeleid, ai we moet veel skuld maakt om ons gratis eten en drinke te geef, ai, neks no fout als baas en roversbende ook geld stele uit die leningen, na provisi, lobby, advies en adminstratie koste tog. Wee die paarse stommelingen om oerdomweg volhardend de paarse weg der verloedering blijven volgen en opgaan, do ka moro kakalakka.


  Maak melding

 24. De mensen die überhaupt verwachten serieus nieuws op face book tegen te komen zullen er bedrogen uit komen . Voor serieus nieuws zijn er genoeg andere media. De NDP aanhang bestaat voornamelijk uit mensen met een lage IQ en een berm achtergrond. De bijdragen van sommigen van hen op deze site ik zal maar geen namen noemen nu , zijn het ultieme bewijs van he niveau waarop zij opereren. Niveau groep 2 kleuter onderwijs . De naam Faya pepre zegt reeds genoeg dat het een kip met Peren bagger


  Maak melding

 25. De bekende modus operandi van de paarse bermratten is liegen, bedriegen, zaken verdraaien en via allerlei fake accounts een hoop fake niews verspreiden.
  Daarom geloof ik geen woord van wat ze uitkraaien.
  Een aantal van dat soort figuren is ook hier actief met hun paarse propaganda bullshit.


  Maak melding

 26. Beste forumleden,
  Hou ajb rekening met rob. Hij kan er niets aan doen. Het tempo van degeneratie bij hem neemt hard toe. Met name de vorm van medische degeneratie speelt hem parten
  Als je let op zijn reacties is dit duidelijk waarneembaar. Het begon met hoogmoed, toen paranoia, maar nu is het echt hopeloos. Wat verschrikkelijk. Na genoeg niemand is het met hem eens, maar zielig blijft het. Per slot van rekening een mens en een mede bezoeker van Waterkant
  Het is ook wel te verklaren, als je voortdurend in de hoek wordt gezet, als je graag in een goed blaadje wil komen bij de NDP, maar men ziet je niet staan.
  Tja, dan wordt je gek. wat moet je nog meer doen. je geeft alles, maar krijgt er niets voor terug


  Maak melding

 27. Wat een afgang
  Het beste dat je nu kan doen is onder een steen kruipen of van de beruchte brug afspringen.
  Tenminste als je enig gevoel in je sodemieter hebt


  Maak melding

 28. @Nina,

  Ik heb RobG plechtig beloofd hem niet meer LAUWPIE te noemen.

  De KUMAKOISI LOVERS uit Nederland zijn al onderweg naar Suriname sinds olieput 58 is ontdekt.
  Ze denken gauw Oliesjeik in Suriname te worden.

  Ik lig echt in een deuk om die gasten.


  Maak melding

 29. En dit is precies de reden waarom De NDP steeds wint van deze oppositie. Ze blijven oneerlijk. HRT volk heeft ze gellukkig ook door. Zo hebben ze ook geprobeerd de lening te stoppen door een brief te richting aan de bank. Helaas heeft dat ook niet gewerkt. Jammer jammer jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.