dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-president Ronald Venetiaan neemt boek 'CHAN' in ontvangst

Ex-president Ronald Venetiaan neemt boek ‘CHAN’ in ontvangst

-

Does Travel - naar Suriname

Op woensdagavond 8 januari 2020 werd het boek CHAN over VHP leider Chan Santokhi gelanceerd ten overstaan van familie, vrienden, oud collega’s, partijgenoten en gewezen hoogwaardigheidsbekleders. Een van de gasten die een gesigneerd exemplaar van het boek uit handen van Santokhi in ontvangst mocht nemen was Ronald Venetiaan, ex-president van Suriname.

Venetiaan heeft in zijn toespraak de geweldige staat van dienst en het karakter van Chan Santokhi gememoreerd. “Chan Santokhi heeft ervaring met het werk; voor wat betreft het bestuurlijke in het land, voor wat betreft executieve sector. Hij heeft als ambtenaar, in het bijzonder als politieambtenaar, niet alleen ruime ervaring opgedaan maar ook ruime prestaties geleverd. Hij heeft als minister het werk leren kennen en wat dat betreft is het zo dat hij zeer voorbereid geacht mag worden voor de functie of ambt welk mag volgen” aldus Venetiaan.

Volgens gewezen president Ronald Venetiaan is Chan Santokhi goed voorbereid. “U mag het weten; wat mij persoonlijk betreft wordt het nu de tijd dat een VHP’er de leidende post in de regering overneemt” aldus Venetiaan doelende op Chan Santokhi.

Het boek gaat over Chan Santokhi’s levenservaring. Hij heeft meegewerkt om zich te laten interviewen, omdat hij ook ondervonden heeft dat je als politieke leider een stukje bezit bent geworden van de gemeenschap. Hij is door het lot geroepen tot een publieke taak en daarmee ook publiek bezit geworden.

Kiezers willen niet alleen weten wat zijn visie en beleid is, ze willen ook weten, wíe is de persoon Chan? Wat drijft Chan? Wat zijn de normen en waarden van Chan? Wat heeft hij zoal gedaan?

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

46 REACTIES
 1. Er is eerder een boek geschreven over iemand die nu veroordeelt is tot twintig jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk.Maar zodra er een misdaad zich voltrok waar hij voor veroordeelt is nu,was hij bezig een plas te doen.Wat een joker.Het zou kunnen dat hij ook een poot moest optillen bij het plassen.


  Maak melding
 2. De enige twee Surinamers die kunnen zorgen voor weder opbouw. Kinderen zijn allen afgestudeerd. Maar bij baas het gros verworden criminelen net als pa zijn aanhangers.


  Maak melding
 3. So so ka,Fu du sang.zogenaamd 10 schone vingers,terwyl j vuil werk dor criminelen laat dun.dus Julie kunne alen analfabeten vor d gek houden.zyn deze twee corupte manne die hebbe gemakt dt vandag bouters president s geworde.2020 s NDP weer aan d macht


  Maak melding
 4. Chan Santhoki moet president van Suriname worden: aldus deze Kroesharige Surinamer die niet DISCRIMINEERT.

  Alle gestolen gelden moeten terugvloeien in S’lands Staatkas.

  Goed Beleid is de sleutel die leidt tot vooruitgang van een land.

  Hup hup Orange Movement. Santhoki Zet hem op!!


  Maak melding
 5. @ Devil,

  Mensen met zoveel typefouten zoals jou zijn vooral niet serieus te nemen.

  Niet wetend wat Bouta op zijn geweten heeft en hem te kunnen adoreren aan zijn voetjes in 2020 laat al zien hoe ‘hoog’ jou IQ is. Het zal me niet verbazen dat je een crimineel adoreert en zelf niet kunt genieten van een opleiding.

  Aan jou schrijven is een strontluie en domme persoon te lezen die liever in een bil gaat van zijn baas, dan zelf iets onderneemt.

  Vraag je baas of hij je een opleiding kan financieren…


  Maak melding
 6. Het ligt aan het volk om Chan nu ge gelegenheid te geven om te laten zien wat hij voor Suriname kan betekenen. Het is inmiddels al bekend wat de moordenaar voor Suriname betekent. Alles is al duidelijk. het volk is nu aan de beurt.


  Maak melding
 7. Als de beste president van Suriname ooit zegt dat Santhoki capabele persoon is dan moeten we dit aannemen. Een fusie tussen de NPS en VHP zou mijn voorkeur hebben om de etnische discussie voor eens en altijd te begraven. Maar goed Santhoki is op dit moment de enige politicus die Bouterse van zijn troon kan stoten.


  Maak melding
 8. IVANOF LIMBURG

  10 januari 2020 At 08:03

  Binnenkort komt mijn boek over Bouterse uit

  De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse.

  ============================

  Ik kijk er naar uit broeder. Mijn boek over de heldenverrichtingen van de Surinaamse leger komt morgen al uit. Ben niet verder gekomen dan een halve A4tje.


  Maak melding
 9. Chan! President? Proberi kare? Ik had altijd gedacht dat de Messias ergens in Israël als een baksteen uit de lucht zou komen vallen. De locatie is echter gewijzigd. Waarschijnlijk heeft het te maken met klimaatveranderingen ,neervallende meteorieten en stikstofproblemen, waardoor de Messias besloten heeft in verband met zijn veiligheid en dat van anderen, in Suriname te belanden. Messias Chan , de grote verlosser. Is hij wel de ware Messias? De Messias die ik ken, draagt geen bril. De Messias die ik ken, behandelt interne aangelegenheden van de soevereine staat Suriname, binnen een bevoegd orgaan zoals de DNA. Die gaat niet de vuile was internationaal buiten hangen terwijl deze zaken bij uitstek in de DNA thuishoren. Wat doe je dan eigenlijk in de DNA?

  Chan is inderdaad publiek bezit. Voor de VHP wel te verstaan. De meerderheid ziet hem vooralsnog niet als zijnde representatief voor Suriname. Hij mist simpelweg het draagvlak van de totale gemeenschap die multicultureel is. Kundigheid ontbreekt hem zeker niet (hij is een intelligente man) ,doch er is meer nodig dan dat. Hij is de leider van de VHP ,niet meer dan dat. Mist charisma, bezieling , overtuigingskracht, humor, strategie, kortom alles wat van belang speelt, wil de meerderheid van de gemeenschap massaal op hem stemmen. Hij komt ook niet absoluut betrouwbaar over. Het is iemand die een ouderwetse flinke spuug op zijn vinger richt, vervolgens opsteekt en voelt vanuit welke kant de wind waait en van daaruit positioneert. Het is daarom geen wonder dat Bouterse al tig jaar de scepter zwaait. Voor Chan is het deze keer echt menens. Erop of eronder.


  Maak melding
 10. Pakiratigri, met alle respect maar je bent aan het raaskallen. De type president die jij beschrijft heeft meer weg van een populist. Suriname zit nu opgeschepen met een populist notabene 1 die veroordeeld is. Van zijn verkiezingsbeloftes is nauwelijks is waargemaakt en als klap op de vuurpijl is onder zijn verwoordelijkheid het land economisch naar de malle moer geholpen.
  Neem van mij aan als Santhoki straks president is gaan alle poorten voor hem open. De man zal overal met alle egards ontvangen worden zelfs in Brussel bij de EU hoofdkwartier. Zelfs (Ned) investeerders zullen de weg naar Suriname vinden. Dat maakt van Santhoki de ideale presidents kandidaat.


  Maak melding
 11. Op de schoen Pakiratigri. Uitstekende analyse.

  Hij mist het charisma van een Lachman. Sardjoe, Venetiaan en Rusland trouwens ook en zonder Charisma kom je er vandaag de dag niet. Dan mag je schreeuwen en schelden op sites wat je wilt, a nai woko. Dat is de keiharde werkelijkheid in de politiek vandaag de dag. Maak dat de schreeuwers die hier schrijven wijs, succes. Met jou toestemming herhaal ik een deel van jou statement.
  —————————-
  Chan is inderdaad publiek bezit. Voor de VHP wel te verstaan. De meerderheid ziet hem vooralsnog niet als zijnde representatief voor Suriname. Hij mist simpelweg het draagvlak van de totale gemeenschap die multicultureel is. Kundigheid ontbreekt hem zeker niet (hij is een intelligente man) ,doch er is meer nodig dan dat. Hij is de leider van de VHP ,niet meer dan dat. Mist charisma, bezieling , overtuigingskracht, humor, strategie, kortom alles wat van belang speelt, wil de meerderheid van de gemeenschap massaal op hem stemmen. Hij komt ook niet absoluut betrouwbaar over. Het is iemand die een ouderwetse flinke spuug op zijn vinger richt, vervolgens opsteekt en voelt vanuit welke kant de wind waait en van daaruit positioneert. Het is daarom geen wonder dat Bouterse al tig jaar de scepter zwaait. Voor Chan is het deze keer echt menens. Erop of eronder.


  Maak melding
 12. Het beste wat voor Suriname is dat Ronald Venetiaan nog een
  keer president wil worden, is de enige geschikte kandidaat . Heeft onder
  moeilijke omstandigheden veel bereikt, jammer dat Surinamers waren.


  Maak melding
 13. Vliegende Holander met all respect voor jou mening maar veel Surinamers in Suriname denken daar anders over. Hij was meer gefocust op het “met wortel en tak uitroeien” van de NDP en liet daardoor Somohardjo zijn gang gaan met het stelen van gronden. Wat heeft hij bereikt. Noem de wapenfeiten op van Venetiaan op. Mensen willen concrete zaken zien. Een stuk grond om te bouwen, water uit de kraan, Elektra, huisvetsting. Heeft Venetiaan allemaal niet gedaan. Bouterse en zijn NDP hebben niet voor niets 26 zetels gehaald en NPS van Venetiaan 2. Suriname is een ontwikkelingsland waar de primaire levensbehoeften nog zo niet goed worden bevredigd. Daar moet aan worden gewerkt en dat heeft Venetiaan (het front) echt niet gedaan. Ik zou je aanraden om een keer naar Suriname te gaan en het land door te reizen en te luisteren naar de gewone man en vrouw. Niet die gasten die elke dag in de media komen. Voor Nederland is Venetiaan enigszins de ideale man ook al heeft hij een hekel aan Nederland voor veel Surinamers is hij dat niet. Santokhi heeft het ook niet.


  Maak melding
 14. @Pakiratigrie,

  Jij hemelt jouw CRIMINELE MESSIAS die MOORDEN op zijn geweten heeft. Deze MOORDENAAR is jouw God: Dit geeft aan uit welk hout je bent gesneden.

  Jij hebt geen MORAAL: EEN GEWETEN ZAL JE DAN OOK NIET HEBBEN, KUMAKOISI- LOVER.


  Maak melding
 15. @Pakiratigri,

  Chan heeft inderdaad geen uistraling’, geen charisma. Hij mist de uitsraling die anderen kunnen opvangen en enthousiast maken. . Charisma is iets wat van binnenuit komt, het hangt heel erg samen met je innerlijke uitstraling………En die heb je of heb je niet…….!
  Je kunt Santokhi met kleding, kapsel, training voor wat betreft omgangsvormen een heel eind opkrikken, maar het echte charisma zit daar niet in. Santokhi, deze zichzelf noemende respecterende man blijkt ook een grote leugenaar te zijn. Hij beweerde met de Alcoa te hebben gesproken. “Ik heb met top van Alcoa gesproken”. Deze passage ging over de beeindiging van de activiteiten van Suralco in Suriname. Nogmaals volgens de verklaring van Alcoa heeft het bedrijf nimmer met Santokhi hierover een gesprek gehad. Hij blijkt gewoon te liegen.


  Maak melding
 16. Chan kiest voor normen en waarden….

  De moordenaar kiest voor moreel verval…

  Merendeels van het volk kiest voor de moordenaar…dus voor moreel verval….

  Zegt genoeg over de mentaliteit vd meerderheid..


  Maak melding
 17. @Pongosaqoui,

  Dat komt omdat Venetiaan eerst moet saneren en de overheidsschuld op orde
  moest krijgen. Maar ja mensen kijken altijd naar de korte termijn en willen
  direct resultaat zien. Je moet eerst investeren en dan komt het rendement en niet
  anders om.


  Maak melding
 18. Normen en waarden?? Heeft een jongen koelbloedig vermoord. als min was hij bij alle grote drugsvangsten aanwezig. Als kennis van de coke beesten.
  De goede President heeft ervoor gezorgd dat Pl hem nr 2 zetels heeft gebracht. Nu denkt hij: misschien kan Chan de grote machtige Bouterse weghalen. Hij kan door dromen. Hij houdt van vhp?? Toch hft hij ze nooit Presidents post gegeven. vene en Chan oen go fok.
  Die gek van abra broki heedt op de 2 mannen geschoten. Ik dacht dat hij geraakt was


  Maak melding
 19. @ Pakaritgri
  “De Messias die ik ken, draagt geen bril. De Messias die ik ken, behandelt interne aangelegenheden van de soevereine staat Suriname, binnen een bevoegd orgaan zoals de DNA. Die gaat niet de vuile was internationaal buiten hangen terwijl deze zaken bij uitstek in de DNA thuishoren. Wat doe je dan eigenlijk in de DNA?”

  Uw messies draagt wel een bril en komt nooit naar de DNA om persoonlijk duidelijkbheid en te geven en verantwoordelijkheid af te legen of beleid te verdedigen.

  @ RobG
  Charisma zonder inzicht, kennis, bekwaamheid of integriteit hebben het land de afgelopen jaren vernietigd.

  u valt aan op het gegeven dat dst Alcoa ontkent heeft Chan gesproken te hebben. Het is gezien de geschiedenis meer dan duidelijk waarom Alcoa ontkent heeft. Het kon Bouterse in de luren legen.
  Chan had gelijk alleen mocht het volk het van Bouterse en Alcoa nog niet weten.
  Chan loog niet maar ALCOA en Bouterse logen keihard. Het bewijs kwam eind 2015 keihard naar binnen.


  Maak melding
 20. @vliegende Holander.

  Venetiaan (Front) heeft 15jaar de tijd daarvoor gehad en nog langer.

  Een voorbeeld. De Afobakkadam is in 1964 ontstaan. Elektra van de dam werd letterlijk over de hoofden van de bevolking gebracht naar de aluminium fabriek en voor de bevolking van de kustvlakte, althans een deel. De mensen in die gebieden in het binnenland moesten het doen met olielampen (kokolampoe). Weet jij wanneer ze elektra van de Afobakkadam hebben gekregen en van welke partij. 32 jaar later onder de NDP van Bouterse.

  Ander voorbeeld. Er is grote behoefte aan een stukje grond in Suriname. Het front (NPS, VHP, PL enz) heeft het gepresteerd om 40.000 ha grond te geven aan 3 mensen in hun regeerperiode. De NDP plus heeft in haar regeerperiode (nu bijna 10 jaar) 60.000 mensen geholpen aan een stuk grond.

  Zo zijn er tal van voorbeelden die de media niet halen maar de mensen wel weten. Op wie denk jij dat deze mensen gaan stemmen op Venetiaan? Op Santokhi? In die 70 jaar dat de VHP regeermacht heeft gehad kan ze geen enkele concrete grote wapenfeit opnoemen. Hoeveel bruggen hebben ze gebouwd in die 70 jaar. Nada niks. Weet je wie de brug over de Henar heeft gebouwd waar de VHP veel aanhang heeft, precies de NDP. Ja de brug van uitkijk die bijna was ingestort en is door de NDP gerepareerd. Ja de brug van Lachman van 1 euro bestemd voor de Saramacca rivier waarvoor Suriname duizenden guldens opslagkosten moest betalen en uiteindelijk werd gesloopt .

  De brug over de Saramacca rivier (waar ook veel aanhangers van de VHP wonen) is er gekomen, gebouwd door Surinamers en ook onder de NDP regering.
  In 1965 is er olie ontdekt in Saramacca. 15 jaar lang heeft niemand iets mee gedaan totdat die ene legerleider kwam die de guts en de drive had om wat mee te doen en zijn handtekening op 13 december 1980 plaatste voor de oprichting van Staatsolie. De rest is geschiedenis. Hadden de anderen niet genoeg tijd daarvoor?

  Ik kan eindeloos doorgaan met concrete voorbeelden. Wilt u mij zeggen dat NPS en VHP geen tijd daarvoor hebben gehad? Ze hebben gewoon gefaald en de rekening is hun gepresenteerd door de kiezers. Dit soort zaken lees je niet in de NL media en trouwens ook summier in de mainstream Surinaamse media waardoor er een vertekend beeld ontstaat in de NL media en als er zgn prominenten bezoeken, lopen ze rond in Paramaribo praten met een paar mensen die mediageil zijn en gaan terug naar NL met een waardeloze vertekend boodschap die elke realiteit mist. Dan zijn zij en hun achterban stomverbaasd als Bouterse de verkiezingen wint. Hun arrogante conclusie is dan: de mensen zijn bang, ze zijn niet goed geïnformeerd en vooral dom.

  Surinamers hebben niks aan dikke rapporten geschreven door arrogante en wereldvreemde slaapkamergeleerden en mensen die zich laten bejubelen en bewieroken in het buitenland. Ze willen doeners.


  Maak melding
 21. Wat een moment!! Goed voor de geschiedenisboeken! De ene idioot neemt een boek waarin de andere idioot zichzelf aanprijst in ontvangst. Twee idioten die hun partij hebben gemarginaliseerd tot todoprasoro en bijna todoprasoro partij. Wat dat betreft moet ik toegeven dat Chan beter de schade heeft weten te beperken van Vene. Vene heeft door zijn haat ten opzichte van zijn eigen (afro)groep de NPS vrijwel met tak en wortel uitgeroeid, zijn opvolger, Greg, maakt die missie nu voor hem af. Ze zijn wat betreft bigimemre 2 handen op 1 buik, voel(d)en zich intellectueel heel ver verheven boven de achterban. Na 25-5-2020 hebben we 1 partij minder in DNA. Wat mij betreft mogen die 2 zetels naar ede VHP, ook al zijn ze niet veel beter dan de NPS met hun 3 lummels: de grootheidwaner, de dommie en de viswijf die denkt dat DNA de achterkant van de markt is.


  Maak melding
 22. De regeringen vooral de huidige initieren projecten om Geld te verdienen.
  Mensen die roepen: ze hebben bruggen gebouwd en auto’s gekocht voor politie.
  Wees toch slim, ze stelen
  Ze bouwen die highway en woningen en factureren 5 keer duurder.
  Je moet goed achterlijk zijn om dat niet te slappen.

  Maaar nu komt het:
  Ook de oppositie laat het toe en zal te nimmer Abrahams Sardjoe en vele anderen opsluiten.
  Integendeel gaan ze ook hun njang maken.

  Kortom er is bijna geen redding.

  Ook hoop ik dat de loyalisten die verkeerd gebouwdr bruggen, zwakke woningen en Sang yong Musso trucks niet meer als een verworvenheid gaan noemen.
  Maar gaan inzien dat het corruptie is.

  Wees wijs!!!


  Maak melding
 23. @Pongosaqoui,

  Hoe hoog is de staatsschuld nu ?
  Wat is de waarde srd ?
  Hoe veilig is Suriname nu ?
  Hoe gaat het economisch met Suriname ?

  De NDP heeft alles met geleend geld gedaan en de rekening daarvoor moet nog
  komen , dat willen veel mensen maar niet beseffen. Denk maar aan Griekenland als
  voorbeeld.


  Maak melding
 24. @Achterlijke Wendy,

  Een land bestuur je niet met Charisma maar met KUNDE EN GOED BELEID.

  JOUW Criminele Godheid beschikt inderdaad over Charisma waar DOMME mensen zoals jij, JE TWEELINGBROER, DEVIL voor vallen.

  Helaas heb je ook mensen zoals LUCIEN, PONGO, MILTON, ROBG die NIET DOM zijn maar totaal geen MORAAL hebben en kennelijk ook geen GEWETEN.

  Ze hangen immers een Gewetenloze MOORDENAAR aan die ze zien als hun God.


  Maak melding
 25. Wat misdaad berteft is Chan nog een ongeboren foetus, terwijl de moordenaar, drugscrimineel en staatskasrover die oerdom tot in hun botten zijnde ndper’ s als een afgod aanbidden een oude duivel.


  Maak melding
 26. In elk geciviliceerd land draait het oa ook om normen en waarden…..

  regels van moraal en fatsoen zijn ongeschreven regels….

  normen en waarden hebben in SU plaatsgemaakt voor moreel verval…

  anarchie op en top…..

  wat verlang ik toch weer naar de tijd en muziek van De Vrolijke Jeugd..


  Maak melding
 27. @ nederlander,t zegt Al veel.j hbt tyd om op myn reaktie t reageren.vraag jou hond of Hy j manieren kan leren om nit n ander man’s bilgat t dieken.nederlander m Mars,poepstamper.t dut j pyn dt bouterse aan d macht s,wel doe der wat aan om hem weg t hale.k daag j uit poepie.


  Maak melding
 28. @Ron,

  Ik ben het helemaal met jou eens: Ik hoop dat het volk Chan Santhoki de kans geeft om het land uit het slop te trekken.

  Julian With zegt dat de meerderheid van de mensen die in Suriname wonen DOM is.

  Ik vrees met grote vreze dat als de meerderheid uit de Wendy’s en de Devils bestaat, Suriname in nog grotere problemen zal zijn met of zonder Olievondst.


  Maak melding
 29. Dus wat zo spannend s,chan gat Mt brunwyck same werke,dus vn kwaad tot erger.chan s gewon d kluts kwyt.volgens chan gan die zwarte boslandcreolen op vhp stemmen,zelfs d hindostanen gan nit op vhp stemmen.degene die klage,zyn luie mense,gan Julie werke ,en iets vor t land dun Dan d hele dag NDP d sguld t geve.verbeter d wereld begin by j zelf Henry n wendy


  Maak melding
 30. Waarom vergeten SURINAMERS zo snel.
  Chan moest bij Vinneh op vergadering en zegt tegen zijn achterban
  Ik moet bij die AFRIKANER op bezoek. Deze zelfde AFRIKANER staat nu
  met een BIGGSMILE boek in ontvangst te nemen.
  HOW LOW CAN YOU GO.


  Maak melding
 31. @ Devil,

  Typisch een kinderachtig reactie zonder gedegen inhoud, dat mij soort van pijn zou moeten doen op een zogenaamd zere plek.

  Zoals jij tijd had om hierop te reageren zo heeft een ander ook tijd om te reageren.
  Een ieder heeft recht op een mening, maar zei die al snel voelen dat ze op hun tenen zijn getrapt blaffen het hardst. Zoals jij mij stom en dom uitdaagt…

  Als je zoveel van je Bouta houdt, het goed komt en je niet druk maakt om zijn presidentschap, waarom reageer je dan uberhaupt op dit nieuws?!?

  Wie heeft jou toen gevraagd om in andermans bil te dieken, want zo kan je het ook zien als je niet tegen kritiek kan…

  Ikzelf hoef niks aan geen enkel hond te vragen, want ik werk voor mijn brood. Ik heb geen pakket nodig en ben er ook niet afhankelijk van. Vraag dat maar lekker aan je baasje en blijf dan ook liever in zijn bil.


  Maak melding
 32. Julian W wordt uitgekotst in nl. Geven hem wat geld zodat hij in Su wat projekten in ht binnenland kan doen. Zijn zak vult hij. Op en neer reizen doet hij met zijn bakra vrouw .
  Er zijn genoeg boslandcreolen die 10x slimmer zijn dan julian.
  Chan is een grote drugsbeest en nl heeft hem aam zijn ballen.
  Ps als jullie elk 20 boeken kopen en verdelen onder jullie vrienden als jaardagskado. Heeft Chan geld voor verkiezingsmateriaal.


  Maak melding
 33. #Wendy toch je hoeft het niet zo in te wrijven voor de vhp.
  Ze worden paars van woede let maar op de rioolratten komen in opstand vooral die ene van over de brug.


  Maak melding
 34. Kijk, zo een hekel heeft deze man aan zijn eigen afkomst, zijn eigen partij, dat hij gaat stemmen voor iemand uit een andere partij. Een partij die de mensen van zijn groep, waar hij overigens een gloeiende hekel aan heeft, telkenmale uitmaakt voor uitschot, onderontwikkeld, gespeend van goede normen en waarden, apen en hem een baviaan noemt. Hoeveel zelfhaat kan iemand hebben??? Dat hij nog wordt gehandhaafd als erevoorzitter vind ik trouwens niet vreemd gezien de fratsen die deze stervende partij regelmatig uitvreet.


  Maak melding
 35. @ nederlander,omdt jy nits krygt of hb gehad vn bouta,bn j boos.mak j nit dik,j gat zeker kryge.k hb gehad n kryg veel,dus warom zou k geen boutist mute zyn.zo t zien bestaat r geen IQ by jou n j hbt ook geen ruggegraat.en j bnt Dom,want j mut nit op myn reaktie reageren,mar op t artikel.mar j bnt zo Dom als die klompe vn die hollanders.bn j soms blind,bn j nit gesgoold??? Lees als j kan na Al die reakties,zyn alemaal negatief over chan n bigi lip.2020 NDP d winar,time will tell.paars n op Mars n derest na d kloten.


  Maak melding
 36. Valt het op ?

  Een NDPer kiest zijn leider op basis van uiterlijk. Dus iemand die “mooi boy” speelt. Zij kiezen dus niet een leider met kennis, kunde en visie. Zij kiezen ook niet een leider op basis van oprecht zijn.

  De oprechte Surinamer moet nu zijn stem laten horen of ook zij worden geleid door een “player” (een mooi boy met mooie woorden, een soort loverboy die uiteindelijk misbruik maakt).

  De leider van dit NDP-volk verdient de stoel van president niet !

  Ben jij een oprechte Surinamer ?
  Laat dan je stem horen! Tra fas no de !


  Maak melding
 37. @Pongosaqoui 10 januari 2020 At 11:24

  Halve waarheden en hele leugens.

  Je bent niet helemaal eerlijk over de NPS en de VHP en verdraaid de feiten naar eigen inzichten of verteld halve waarden zoals het je gemakshalve uitkomt. De NPS en VHP hebben vanaf de onafhankelijkheid met uitzondering van de eerste vijf jaar tellende vanaf 1975 tijdens de periode Venetiaan alleen maar tijd gehad om puin te ruimen die de NDP elke keer tijdens hun bewind heeft achtergelaten.

  De NDP heeft 60.000 mensen geholpen aan een stuk grond waarvan het gros niets met de grond heeft kunnen doen anders dan verder verkopen, omdat de men geen geld had en heeft om er iets productief mee te doen. Benoem dan ook eens de 86.000 hectare die Gopi als secretaris van Bouterse in record tempo kreeg toegewezen.

  Je vergelijkt 70 jaar regeermacht met de huidige van de NDP. In de 70 jaar waar je het over hebt, hebben zowel NPS als de VHP onder de toenmalige heerschappij van de kolonisator hun best gedaan voor de Surinaamse samenleving. De bruggen die gerepareerd zijn onder de NDP, zijn dezelfde bruggen die onder koloniale periode onder de NPS en VHP zijn gebouwd.

  In 1965 werd door Hugo Coleridge per toeval olie ontdekt toen hij op 13 oktober 1965 op weg was van Paramaribo naar Stondansie val voor een project. Toen hij onderweg even stopte bij een ander project op Calcuta waar men bezig was met een project voor drinkwatervoorziening. Daar hoorde hij dat het een mislukking bleek te zijn en dat men al bezig was voorbereidingen te treffen om het project te stoppen. Hij hoorde dat het heldere water lichtbruin werd, waarvan men in eerste instantie dacht dat het een gevolg was van olielekkage van de boormachine. Toen Hugo Coleridge die mijnbouwkunde had gestudeerd in Nederland aan de Technische Hogeschool van Delft, de geboorde monsters analyseerde zag hij meteen dat het om olie ging en niet om olielekkage van de machine. Hij gaf opdracht niet te stoppen maar juist dieper te boren met het historische resultaat dat er toen olie is gevonden. Helaas was men internationaal niet geïnteresseerd omdat de olievoorraden te klein waren voor commerciële exploitatie. Het is dan dat jaren later in 1980 een andere geoloog Eddy Jharap wel mogelijkheden zag om kleine hoeveelheden olie in productie te brengen voor Suriname’s eigen gebruik. Eddy Jharap haalde Hugo Coleridge er weer bij en zo is Staatolie ontstaan. Dit is allemaal totaal geen verdienste van die ene legerleider die toen de macht naar zich toe had getrokken.
  Zijn wij met z’n allen vergeten dat men tijdens Wijdenbosh staatsolie wilden verkopen en op tegenstand van de toenmalige direkteur Eddy Jharap stuitte die op zijn beurt weer wel 2x onslag werd aangezegt?

  Om een totaalbeeld te geven moet men wel het hele verhaal vertellen en niet uit rancune of wat dan ook halve waarheden.
  De NDP onder leiding van haar voorzitter heeft telkens weer bewezen eerder zaken kapot te maken dan dat ze werkelijk bezig zijn geweest met de opbouw van Suriname.
  Als je eerlijk bent kan je inderdaad eindeloos doorgaan.
  Denk daarbij maar aan:
  De meedogenloze kruistocht tegen corruptie.
  De belofte van het baggeren van de Nickerierivier.
  Het omlaag brengen van de wisselkoersen.
  Het bouwen van duizenden woningen.
  De treinverbinding, de vierbaanswegen met fly-overs.
  De grootste voedselschuur van het Caraïbisch gebied.
  De criminaliteit die in alle facetten van het leven is doorgedrongen in Suriname.
  Een torenhoge staatsschuld van inmiddels ruim boven de 2 miljard euro’s.

  De afgelopen regeerperioden Bouterse I & II werden naast zijn besmet verleden, ontsierd door talloze corruptieschandalen waaronder zijn bloedmakker Abrahams die ook nog voor 40.000 euro zijn dienstwagen met staatsgelden liet pimpen, en bestellingen plaatste bij het computerbedrijf van kinderen en aanbestedingen bouwwerken gunde in ruil voor enveloppen vol dollars. Corruptie is in Suriname altijd al een probleem geweest. Maar onder NDP regeringen giert het gewoon door het plafond.
  Schandalig.
  Bouterse heeft wel banen gecreëerd, maar vooral binnen de overheid zelf. De samenleving kreeg hierbij een koekje van eigen deeg in de vorm van een verkapte vorm van werkloosheidsuitkering.
  De sociaaleconomische malaise vertoont overeenkomsten met die in het huidige Venezuela.
  Bouterse beloofd veel, heel erg veel zelfs, maar levert veel en veel te weinig.

  En zo kunnen wij inderdaad eindeloos doorgaan met zaken aanhalen die verkeerd gaan en halve waarheden blijven vertellen.
  Er wordt helaas veel te makkelijk naar de “oude” politiek verwezen. Alsof de NDP bezig zou zijn met nieuwe politiek. De NDP is eigenlijk gewoon een heel erg oud beestje die een nieuw jasje heeft aangetrokken.
  Het succes van Bouterse, zover deze nog van toepassing is geeft alleen maar aan dat de Surinamers moreel failliet zijn.

  Tussen waarheid en leugen ligt een glibberig pad.


  Maak melding
 38. @ Devil,

  ‘@ nederlander,omdt jy nits krygt of hb gehad vn bouta,bn j boos.mak j nit dik,j gat zeker kryge.k hb gehad n kryg veel,dus warom zou k geen boutist mute zyn.zo t zien bestaat r geen IQ by jou n j hbt ook geen ruggegraat.en j bnt Dom,want j mut nit op myn reaktie reageren,mar op t artikel.mar j bnt zo Dom als die klompe vn die hollanders.bn j soms blind,bn j nit gesgoold??? Lees als j kan na Al die reakties,zyn alemaal negatief over chan n bigi lip.2020 NDP d winar,time will tell.paars n op Mars n derest na d kloten.’

  Tja als je pakket krijgt, dan word je een boutist he? Wat zal het toch een mooi verblijf zijn in die bil van Bouta. Gelukkig hoef ik die remsporen niet te zien.

  Aangezien je zelf schrijft dat je veel van hem krijgt en hierdoor een Boutist bent geworden, laat dit in principe zien hoe je bekrompen denkt en bent geworden.

  Een vrij mens handelt/onderneemt uit zichzelf en is niet afhankelijk van pakketten. Indien als het nodig is krijgt zo iemand steun van de regering. Dat is het hebben van een ruggengraat en daarvoor hoeft men niet te wachten op pakket.
  Maar je bent graag in de bil van je baasje toch? Daarom dat je je met trots ‘Boutist’ noemt. En dan wil je met deze mentaliteit zeggen naar een ander dat ie geen IQ heeft.
  Wil je je kennis delen met een ander of jezelf belachelijk maken?
  Heb je ooit eens in je leven gehoord van; ‘Geef Het Volk Brood En Spelen.’

  En trouwens ‘gesgoold’ schrijf je eigenlijk ‘geschoold’.
  Ieder mens maakt fouten, maar pretendeer niet dat je met je verschrikkelijke typefouten en denkwijze dat een ander dom is. Want je bewijst keer op keer hoe verschrikkelijk je schrijft en afhankelijk bent van veel pakketen, waardoor je bent omgekocht tot een Boutist.

  Ik mag reageren waar ik op wil en op wie dan ook, zoals ook jij dat recht hebt. En wie dom reageert mag dan ook een tegenreactie verwachten…

  Jij bent in ieder geval geen Nederlander, maar blijkbaar ook geen hardwerkende en vooruitstrevende Surinamer.
  Je bent wat ze noemen een ‘Boutist’.
  I rest my case…


  Maak melding
 39. @Sabaku 11 januari 2020 At 00:56

  Uw kop heeft mij nogal nieuwsgierig gemaakt. Zo gauw ik tijd had ben ik het gaan lezen. Mijn conclusie. Je hebt niets kunnen weerleggen wat ik heb geschreven. Enfin. U citeert mij ook verkeerd of geeft een andere voorstelling van zaken. U zegt bijvoorbeeld dat de bruggen die NDP gerepareerd heeft onder NPS/VHP zijn gebouwd. Ik was eerlijk gezegd vergeten dat NDP ook bruggen heeft gerepareerd ik heb het echter niet over die bruggen ik heb het over de brug bij Uitkijk recent gebouwd onder front. Dankzij een oplettende journalist zijn we ontsnapt aan een ramp.. Ik heb het verder over de BOUW van de Hernarbrug. Ik het over de BOUW van de Saramacca brug. En ik heb niet eens over de Bouw van de Bosjebrug, 2 bruggen over de Samaccadoorsteek, de Carolinabrug gehad. Enzovoort enzovoort

  Je bent uitgebreid ingegaan op Staatsolie. Gezien het geschrevene weet jij er iets van af. Het is echter wel jammer dat je sommige mensen wel noemt maar de granie niet wil geven aan anderen. Eddie Jharap heeft zelf gezegd dat hij vaak, heel vaak bij de toenmalige machthebbers voor 1980 heeft aangeklopt om werk van te maken van. Er werd niet naar hem geluisterd waarschijnlijk omdat hij van de Volkspartij was. Ze wilden het gewoon niet en als er iemand is die daar wel geloof in heeft en zijn handtekening op 13 december 1980zet voor de oprichting van Staatsolie dan wordt dat doodgezwegen. Sabaku, er moet iemand zijn die zegt ja we DOEN het ik geef toestemming, ga je gang. Zonder dat kom je niet verder. Dus zonder zijn handtekening was er nu geen Staatsolie en Eddie Jharap zou met pensioen zijn gegaan zonder dat er 1 druppel olie naar boven was gepompt. Dan mag je deze regeringsleider D.D. Bouterse ook die granie geven. En zeker ook Hermann Adhin de toenmalige minister van opbouw die volgens mij de echte motor was achter dit gebeuren. Hij is het geweest die de zaak heeft getrokken maar zijn naam wordt nergens genoemd alleen van Jharap omdat hij een boek over zichzelf heeft laten schrijven. Of vergis ik mij.

  Je hebt het over willen verkopen van staatsolie wat een grove leugen is verspreidt door de vakbond. Er was daar helemaal geen sprake van. Jules Wijdenbosch heeft dit alles al een keer uitgebreid verteld op de radio hoe het aan toe is gegaan. Maar ja er zijn ook mensen die geloven dat de aarde plat is ondanks alle bewijzen. Het heeft totaal geen zin dit soort mensen van gedachten te doen veranderen.

  U noemt een aantal punten waar ik in op zal gaan.

  De meedogenloze kruistocht tegen corruptie:
  Er is na jaren een anti corruptie wet aangenomen in DNA na jaren. Waarom heeft het Front dat niet gedaan. Het is bovendien heel makkelijk om te roepen corruptie zonder met bewijs te komen. Waarom geen aangifte doen. Tot nu is niemand veroordeeld voor corruptie onder deze regering integendeel. Met heel veel bombarie zijn ze een rechtszaak begonnen tegen voormalige kopstukken van de EBS, eindstand vrijspraak. Wat mij betreft eerst zien, eerst bewijs dan geloven.

  De belofte van het baggeren van de Nickerierivier.:
  Ik weet over het uitbaggeren van de Surinamerivier. Dat vindt binnenkort plaats. Ik denk volgende week al.

  Het omlaag brengen van de wisselkoersen:
  Je weet net als ik in welke partij de mensen zitten die speculeren met de wisselkoersen. Het is toch zeer opmerkelijk dat terwijl het land omkomt in de euro’s, niemand ze wil hebben de koers daarvan niet wezenlijk daalt. Dan klopt er toch iets niet. De belofte omdat omlaag te brengen vindt ik persoonlijk niet realistisch op dit moment.

  Het bouwen van duizenden woningen:
  De woningen worden nu gebouwd en de mensen krijgen hun grond om te bouwen. Hoe jij komt aan de info dat gronden worden verkocht die de gewone man/vrouw heeft gekregen is mij een raadsel.

  De treinverbinding, de vierbaanswegen met fly-overs;
  Suriname verkeerde in een recessie sommige zaken zijn nog niet gerealiseerd maar de highway is nu in aanbouw vierbaans. Wees gerust.

  De grootste voedselschuur van het Caraïbisch gebied.:
  U heeft waarschijnlijk niet gehoord hoe hard daaraan wordt gewerkt, Keulen en Aken zijn niet in 1 dag gebouwd. U verwacht van wel deze regering dat ze zaken realiseren maar van het Front niet. U heeft ook niet gehoord van de LR group uit Israël die nu bezig is met de landbouw in Suriname. Een maand geleden hebben ze een presentatie gegeven. Rustig. Deze regering zal er voor zorgen want als wij op NPS/VHP moeten wachten blijven we waar we zijn met de ontwikkeling van alles. Dat zijn feiten.

  De criminaliteit die in alle facetten van het leven is doorgedrongen in Suriname.:
  De statistieken zeggen heel iets anders. Niet omdat de oppositie zit te schreeuwen criminaliteit is het toegenomen. Per hoofd van de bevolking is dat juist gedaald en Suriname is 1 van de veiligste landen in de Amerika’s, nog steeds.

  Een torenhoge staatsschuld van inmiddels ruim boven de 2 miljard euro’s.:
  Noem mij 1 land in deze wereld zonder schulden. Hoeveel is die van Nederland of van VS.

  Tot zo mijn laatste reactie wat dit betreft. Ik ben in ieder geval blij dat er niet alleen schreeuwers zitten aan “de andere kant”. Hele slimme mensen die niet verder komen dan moordenaar. Kan ik niks me. Nu zou je denken dat ik politiek gelieerd ben. Niets is minder waar. Mijn familie komt prominent voor met foto al in de geschiedenisboeken van Suriname en niet als NDP-er maar als NPS-er. Wat ik probeer is de mensen erop wijzen dat een medaille twee kanten heeft.


  Maak melding
 40. Wat een gelul allemaal…een ieder schrijft hier maar wat maar de problemen blijven.

  Als je wat wilt doen geloof me dan is een kogel of handgranaat al goed.
  Jullie verkwisten je tyd met al dat gelul en komen geen cm vooruit.

  Bouta heeft het al gezegd zelfs god kan hem niet wegplaatsen…dus…laten we die hond naar god toe sturen,en meteen na zn dood met de rest afrekenen.

  Als je iets wilt bereiken dan moet dr helaas bloed vloeien..hij heeft door te killen het geschopt tot topdealer en president.

  Must i say more!!!!


  Maak melding
 41. If you live by the gun you will die by the gun…..

  Opa weet dat wel…hij zal lijden deze hond als hij zn eigen kids zal begraven,hij zal harder huilen dan de familie vd nabestaanden.

  Hij vergeet dat de straf die hij zal krijgen op zn kids en kleinkids zal slaan..dan mag hij miljoenen hebben en duizenden kilos coke daar krijgt hij niemand mee terug.

  Opa je straf is al begonnen je zoon kan je vergeten je gezondheid zal je nekken vuile kankerhond..en het mooiste zal nog komen als de rest van je vervloekte familie zal sterven door ziekte of geweld.

  Ik hoop dat je dit alles van dichtbij zal meemaken!!!!

  Ik zal genieten als je naast de kist van 1 je kids of kleinkids staat en je jankt als een kleine bitch…voel wat je anderen hebt aangedaan.

  Daarna zal je bij je pedo vriendje(meye)gaan zodat hij voor je kan bidden….


  Maak melding
 42. Ronald Venetiaan was een waardige president die herhaaldelijk de door de ndp gecreerde rommel heeft moeten opruimen. Die waardeloze veroordeelde crimineel bouterse die altijd een grote bek had over Venetiaan kan niet eens in de schaduw van Vene staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES