Vrouw die haar 3 maanden oude baby achterliet bij kerk aangehouden

8
baby

De Surinaamse politie heeft de 28-jarige M. K. gisteren aangehouden voor het te vondeling leggen van haar 3 maanden oude baby nabij de ingang van een kerkgebouw. Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat M.K. haar zoontje op zondagmiddag 5 januari, te vondeling had gelegd nabij de ingang van een kerk.

Toen de kerkgangers de kerkdienst verlieten zagen zij het kindje liggen. M.K. heeft aan de politie verklaard dat zij besloot het kind ergens te vondeling te leggen waar zij zeker was dat hij snel gevonden zou worden in dit geval nabij de ingang van een gebedshuis.

Ondertussen is de baby door de politie overgedragen aan het Bureau voor Familie Rechtelijke Zaken (BUFAZ). Dit bureau zal zich verder ontfermen over het gezag van dit kind. Politie Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.

Hangende het onderzoek is M.K. door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Openbaar Ministerie meldt het Korps Politie Suriname zojuist.


8 REACTIES

 1. Waarom aanhouden? Dit is toch het beste wat ze kon doen wetende dat ze de baby niet groot kan brengen voeden en kleden.
  Nu geven jullie het seintje dat zo iemand liever het kind ergens niet zichtbaar dumpt met alle gevolgen van dien


  Maak melding

 2. @Bigi Sma

  Zo iemand moet je niet in verzekering stellen.Begeleiding is een betere optie.Ze heeft haar kind op een juiste plaats te vondeling gelegd waar hij zeker gevonden zou worden.Dit geeft aan dat ze het goede met haar kind voorheeft


  Maak melding

 3. Ze zal niet lang in verzekering gesteld worden. Hoe je het draait of keert is er toch wel sprake van een strafbaar feit. Doet OM niets ,kan er een verkeerd signaal afgegeven worden aan degenen die het mogelijk ook in gedachten hebben. Het is heel goed dat ze het kind op een zichtbare en drukke plek heeft achtergelaten. Wat dat betreft, een score van tien.In het verlengde heeft ze het wel lastig gemaakt voor OM ,de ontfermers ,jeugdzaken, eventuele familieleden, de maatschappij, de rechter, haar kind (ook al is het te jong om het bewust te ervaren ,maar kinderen worden groot,) en zichzelf. Waar blijft de verwekker in kwestie? Het is een dilemma. Mensen doen soms rare dingen in nood. Anyways , allang blij dat het kind gezond en wel is.


  Maak melding

 4. Boeng furu sma e pina in sranang.. A libi e Kong diri.. De foe dee… Skoro krosie… Skoro buku… Kari .kong… Van buiten kan je misschien niet goed zien…. Geen enkele moeder doet een kind weg…. A politiek NE see.. A probleem.. A no wang sie.. … Eigen belang… Monie monie.. Portemonnee .. foe a politiek… E teri…


  Maak melding

 5. De vader achterhalen en hem ook laten betalen boor de verzorging.
  De mannen moeren ook verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Je dient te betalen voor je kinderen.
  Moeder heeft het beste gedaan.
  Het kindje is achtergelaten waar het door iemand verzorgd kan worden i.p.v. hem te vermoorden.
  Ik zou hem willen verzorgen.


  Maak melding

 6. Vrouwen, als je weet dat je geen kind kan opbrengen hou je benen bij elkaar of draag voor mijn part een kuisheidsgordel(als je 1 kan bemachtigen).
  Als een man aan je oor sabbelt en fluisterd dat hij van je houd, zeg “laat me”.
  Deze moeder heeft wroeging en heeft het beste voor met haar baby. Haar (labiele) toestand moet onderzocht worden.
  Het lijkt mij heel moeilijk voor een mens te beseffen dat je gewoon afgewezen bent van baby af aan, terwijl je niet voor het leven gekozen heb.


  Maak melding

 7. Kinderen maken is makkelijk maar ze behoorlijk verzorgen en opvoeden is iets heel anders.

  Heel wat mofinawangs fokken als konijnen en brengen veel kinderen op de wereld terwijl ze niet in staat zijn om op een behoorlijke wijze te zorgen voor al die kinderen. Die kinderen worden vervolgens meestal een last voor de samenleving.

  Voor dit soort figuren zou er een verplichte kinderquotum moeten komen.
  Als jouw sociaal-economische situatie armoedig is dan mag je maximaal 2 kinderen hebben en daarna een vorm van geboortebeperking totdat je situatie verbeterd genoeg is om voor meer kinderen te kunnen zorgen.
  China heeft het wat dat betreft goed bekeken. De wereld is al overbevolkt genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.