zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM weigert passagiers zonder e-toeristenkaart voor Suriname

SLM weigert passagiers zonder e-toeristenkaart voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gaat reizigers die naar Suriname willen afreizen, maar niet in het bezit zijn van een e-toeristenkaart, de toegang tot haar vluchten weigeren. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt.

Vanaf 1 januari 2020 is de toeristenkaart niet meer op Schiphol of bij aankomst op de Johan Adolf Pengel International Airport in Suriname te verkrijgen. Reizigers dienen deze daarom als e-toeristenkaart op tijd online aan te vragen via de officiële site suriname.vfsevisa.com.

Het bedrijf waarschuwt reizigers ook om rekening te houden met een afhandeltermijn van minimaal 3 (drie) werkdagen. “Bij het niet kunnen aantonen van de E-toeristenkaart zijn wij genoodzaakt u de toegang tot onze vluchten te weigeren!” waarschuwde het bedrijf dinsdag via Facebook.

Deze week werd ook gesproken over het weigeren van passagiers zonder e-toeristenkaart, door de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM). Volgens vlogger Clau (video hieronder) zouden afgelopen week bijna 100 mensen op Schiphol geweigerd zijn omdat hun papieren niet in orde waren.

Waterkant heeft getracht in contact te treden met de KLM hierover, maar die heeft niet gereageerd op onze vragen. Het bedrijf zei in een algemene reactie wel: “het regelen van de juiste reisdocumenten is te allen tijde de verantwoordelijkheid van onze passagiers“.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. In Suriname kan alleen aan danger toerisme doen, neem risico voor beroving, verkrachting en moord. Neem een goede verzekering voor je vertrekt. In de goede oude tijd kon je via backtrack in Guyana naar Suriname komen zonder visa. Maar wat een onzin toch kijk naar al die haitianen, cubanen, chinezen, en andere KA die zonder visa kunnen komen.


  Maak melding
 2. Ach ja wat moet je toch in Suriname! Als ik Surinamers wil zien, ga ik toch liever naar de Bijlmer Amsterdam zuid-oost . Lekker eten in de Amsterdamse poort . Daar is geweldig leuk, Ajax arena is vlakbij, Pathé arena is vlakbij en de Heineken Music hal, game world is ook daar en lekkere eten uit de grill . Ik heb altijd naar me zin daar. Verre vakantie wordt dit jaar de Srilanka tour met Qatar airways B787 Dreamliner voor 22 dagen voor maar liefst €1275 all in met een privé taxi erbij . Zeg ; wat moet ik nou in Suriname .


  Maak melding
 3. Soms vraag ik me ook af waarom ik zoveel geld betaal voor een ticket (jaarlijks) om naar Suriname te gaan. Het begint al op de luchthaven van Suriname waar je een eind moet lopen naar de douane toe. Eenmaal binnen moet je zeker 2,5 uur wachten voordat je je paspoort kan laten zien en bestempelen door iemand die altijd chagrijnig, zeer onvriendelijk en bij mij nooit goedemiddag heeft gezegd, ik kan ze ook geen kwalijk nemen want het is ook dood saai werk.

  Als ik een opsomming maak dan kan ik voor de helft van de prijs een luxere, ontspannende en veiliger vakantie hebben in, laten we zeggen Turkije.


  Maak melding
 4. Mooie praatjes allemaal is er ook een andere optie dan voor reizigers mocht hey in nood naar Suriname willen vertrekken bij overlijden van familie hoe moeten die dan de E toeristenkaart binnen 2 dagen te krijgen voordat ze vertrekken dit is onmogelijk.
  Lijkt niet praktisch dit moet echt terug gedraaid worden, ik persoonlijk ga geen visum halen en geld uitgeven als ik niet weet wanneer ik het zal afreizen.
  Oplichters allemáál,,, dus snel de boel omdraaien.


  Maak melding
 5. “Lijkt meer meer dan logisch dat je geweigerd wordt”

  Lijkt mij meer dan logisch dat ik als Surinamer helemaal geen toeristenkaart hoef te kopen.

  Snappoes?


  Maak melding
 6. 1) hiermee zet SLM zich zelf verder onder druk. KLM en TUI Fly lachen zich dood

  2) Suriname wil graag meer toeristen aantrekken. Die touristenkaart is een drempel om het land te bezoeken.


  Maak melding
 7. Politiek neutraal 9 januari 2020 At 07:20
  Tungak, Amerika is één van mn mooiste vakantie ooit geweest. In Florida geweest zoals Everglades, keywest, Kennedy space…..enz.

  Lekker boeiend jij alleen bent er geweest verder niemand je bent gevaarlijk had jij ,je s3 kogelwerend vestje ook meegenomen.schrijf maar een biografie over jezelf.ben je klaar om mij te bespotten
  Afz: het kind van brunsie en bouta😊😊


  Maak melding
 8. Men kan eventueel ook een beroep doen op de PSA- status als men aan de voorwaarden voldoet. Geboren in Suriname bijvoorbeeld of ouders van Surinaamse origine and so on. Leges 100 euro en stukken overleggen. Kan een slok op een borrel schelen wanneer men zeer regelmatig naar Suriname reist. Vijf jaar geldig en kan verlengd worden. Gezinsverband is ook mogelijk. Het is wel getuige van een lakse houding van reizigers die zich niet aan de voorwaarden houden. Zou een Surinamer doodleuk in het vliegtuig kunnen stappen op weg naar Nederland of waar dan ook zonder geldige reisdocumenten en visum, toeristenkaart etc. (uitzonderingen daargelaten betreffende visum-vrije landen)? De SuriNeds moeten zich gewoon houden aan de regels. Ieder land heeft zijn beleid en men moet niet gaan morren als Suriname ook haar regels heeft die heus niet zoveel verschillen van andere landen. Probeer eens voor de lol naar de VS te reizen zonder wat dan ook. Mensen die dringend naar Su moeten vanwege omstandigheden kunnen contact opnemen met het consulaat.


  Maak melding
 9. @politiek neutraal. Over de jaren heb ik New York, Chicago, Los Angeles, Las Vegas en de Grand Canon etc.bezocht. Mooi land en heel groot. Het is een beetje eng geworden met de random shootings. Een kogelvrije vest is niet nodig.Ze kunnen op je hoofd mikken.
  @Sheela. Ik second jouw voorstel. Voor emergency or spoedgevallen voor NL Suris moet je toch een visa bij de ambassade kunnen afhalen. Waarom niet kunnen NL Suris niet visum vrij binnen komen? Zij brengen toch gdld binnen?


  Maak melding
 10. Landen waarmee de NDP nauwe banden heeft kunnen wel visum vrij reizen naar Su. Daar heeft minister Beighnet goed voor gezorgd.

  Surinamers is Nederland hebben geen schulden / leningenband met Suriname maar meer een emotionele en familieband. Het is disrespect van de NDP om het eigen volk waar dan ook niet te waarderen.


  Maak melding
 11. Een Surinamer die zich in Nederland vestigt zou het ook na verloop van tijd het met een permanente verblijfsvergunning kunnen doen. Wil hij of zij naar Suriname op vakantie heeft hij/zij geen toeristenkaart etc. nodig. Maakt hij of zij de vrijwillige keuze om naturalisatie aan te vragen raakt hij of zij de Surinaamse nationaliteit kwijt. Men kan namelijk niet van twee walletjes blijven eten. Zo werkt het. Het heeft niets te maken met disrespect (Para Express), omdat men zelf de keuze maakt afstand te doen van de Surinaamse nationaliteit. Als men per se wil praten over disrespect moet je bij die individuele Surinaamse burger wezen die zonder meer afstand doet van zijn nationaliteit van zijn geboorteland. Wat een vaderlandsliefde zeg! En op dat moment gaat de machinerie in werking. De PSA-status is wel een mogelijkheid. Denk maar aan de voetballers. Maar ook gewone SuriNeds kunnen een beroep doen op de status.


  Maak melding
 12. Het bericht had gewoon kunnen zijn alle vliegtuig maatschappijen weigeren passagiers ZONDER toeristenkaart.
  Klm en Tui foen het ook niet.
  Het zijn weer die vervloekte gasten die altijd afgeven op Su. Komen jullie niet. Ga naar Usa en waar dan ook ter wereld waar je niets nodog hebt.
  Regels zijn regels. Of he houd je eraan of je donderd op.
  In nl houd je je aan alle regels. Peukje gooi je niet eens op straat. Als hondjes volgen jullie de regels op, maar over Su oen wanie lul.


  Maak melding
 13. Voor landen als bijv Rusland, Israel en Korea is er visumvrij reizen geregeld.

  Gaat het vaderlands liefde ? Of gewoon om geld ?

  Tussen Suriname en Nederland is er een hoog vliegfrequentie. Meer dan andere landen. Hier valt dus veel aan te verdienen.
  Reken maar uit aantal reizigers per week van Nederland naar Suriname keer visumkosten.

  De NDP buit zijn eigen volk uit en dit past in hun mentaliteit !


  Maak melding
 14. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  SLM weigert passagiers zonder e-toeristenkaart voor Suriname.
  Niet alleen de SLM.
  Maar geldt voor elke Luchtvaartmij w.o de KLM en TUI die naar Suriname vliegt.

  Maar dit was reeds vorig jaar 2019 bekend gemaakt.
  Sranan man of vrouw, houden niet van veranderingen.
  Altijd moet van oudsheer het zelfde blijven.

  Maar men klaagt ook over wijzigingen van het Visumbeleid m.b.t het Schengengebied.
  Ook vorig jaar 2019 is er een publicatie hierover geweest.
  Waarom zijn de LEGES verhoogd?
  Maar het is ook vroegtijdig bekend gemaakt.

  Graag verwijs ik in deze naar een site. (schengenvisum.info)
  In 2020 zal de nieuwe Visumcode van de EU in werking treden.
  Doel van de nieuwe Visumcode is het proces van een visumaanvraag efficiënter te maken en te vereenvoudigen.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor visa voor kort verblijf (Schengenvisum) zowel als het gaat om beleid als om uitvoering.
  Het Schengenvisumbeleid wordt ontwikkeld binnen de kaders van Europese wet- en regelgeving en heeft als doel het bevorderen en vereenvoudigen van legaal reizen en het bestrijden van illegale immigratie naar het Schengengebied.

  Voorwaarde voor afgifte: Visumcode
  Het Schengenvisumbeleid levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van het Schengengebied.
  De Visumcode is daarbij leidend.
  Dankzij de Visumcode kunnen visumplichtige buitenlandse reizigers met één visum, maximaal negentig dagen door alle Schengenlanden reizen.
  De Visumcode omschrijft de procedures en de voorwaarden voor de afgifte van visa voor transit of voor kort verblijf binnen het Schengengebied.

  Schengenvisum: Wat gaat er veranderen in 2020?
  De nieuwe Visumcode bevat een groot aantal belangrijke wijzigingen waarvoor Nederland zich de afgelopen jaren sterk heeft gemaakt en die het proces moeten moderniseren.

  Raadpleeg zelf de (site) voor meer informatie alsmede de leges kosten.

  Ik hoop dat andere visumplichtige landen zich nu ook aan de spelregels van Suriname zullen houden.
  Want een een Chinees uit China, Hongkong of Taiwan zal ook visumplichtig zijn voor Suriname.
  Dus komt deze als transit op Schiphol aan, om vervolgens door te reizen naar Suriname, dan dient deze vreemdeling ook in het bezit te zijn van een geldig Toeristenkaart.
  Anders mag hij of zij niet verder met de SLM, KLM of TUI naar Suriname.

  Nog een prettige en productieve dag verder.


  Maak melding
 15. Van Nederland naar Suriname en Suriname naar Nederland.
  Alleen zij die van beide wallen vreten zullen zich door deze maatregel benadeeld voelen.
  Trump/Bouta phylosofie, bouw een muur tussen Nederland en Suriname. Allemaal voorbereidingen om een overspoeling te voorkomen. De regering van Suriname weet precies wat ze moeten doen om the black gold te beschermen, ze zijn geen Hilbillys😉.
  Voorkom verdere braindrain, spionage van Nederlanders die de nieuwe, Colorado willen komen exploiteren.
  Ik denk dat de regering een grotere inkomstenbron heeft aangeboord, door de Nederandse toeristenlijn te verzwaren en andere, zoals Rusland, China, Turkeye te verlichten.
  Briljant regering van Suriname, jullie beheersen het politiek en economisch spel en kijken vooruit.


  Maak melding
 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  SLM weigert passagiers zonder e-toeristenkaart voor Suriname.
  Niet alleen de SLM.
  Maar geldt voor elke Luchtvaartmij w.o de KLM en TUI die naar Suriname vliegt.

  Maar dit was reeds vorig jaar 2019 bekend gemaakt.
  Sranan man of vrouw, houden niet van veranderingen.
  Altijd moet van oudsheer het zelfde blijven.

  Maar men klaagt ook over wijzigingen van het Visumbeleid m.b.t het Schengengebied.
  Ook vorig jaar 2019 is er een publicatie hierover geweest.
  Waarom zijn de LEGES verhoogd?
  Maar het is ook vroegtijdig bekend gemaakt.

  Graag verwijs ik in deze naar een site. (schengenvisum.info)
  In 2020 zal de nieuwe Visumcode van de EU in werking treden.
  Doel van de nieuwe Visumcode is het proces van een visumaanvraag efficiënter te maken en te vereenvoudigen.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor visa voor kort verblijf (Schengenvisum) zowel als het gaat om beleid als om uitvoering.
  Het Schengenvisumbeleid wordt ontwikkeld binnen de kaders van Europese wet- en regelgeving en heeft als doel het bevorderen en vereenvoudigen van legaal reizen en het bestrijden van illegale immigratie naar het Schengengebied.

  Voorwaarde voor afgifte: Visumcode
  Het Schengenvisumbeleid levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van het Schengengebied.
  De Visumcode is daarbij leidend.
  Dankzij de Visumcode kunnen visumplichtige buitenlandse reizigers met één visum, maximaal negentig dagen door alle Schengenlanden reizen.
  De Visumcode omschrijft de procedures en de voorwaarden voor de afgifte van visa voor transit of voor kort verblijf binnen het Schengengebied.

  Schengenvisum: Wat gaat er veranderen in 2020?
  De nieuwe Visumcode bevat een groot aantal belangrijke wijzigingen waarvoor Nederland zich de afgelopen jaren sterk heeft gemaakt en die het proces moeten moderniseren.

  Raadpleeg zelf de (site) voor meer informatie alsmede de leges kosten.

  Ik hoop dat andere visumplichtige landen zich nu ook aan de spelregels van Suriname zullen houden.
  Want een Chinees uit China, Hongkong of Taiwan zal ook visumplichtig zijn voor Suriname.
  Dus komt deze als transit op Schiphol aan, om vervolgens door te reizen naar Suriname, dan dient deze vreemdeling ook in het bezit te zijn van een geldig Toeristenkaart.
  Anders mag hij of zij niet verder met de SLM, KLM of TUI naar Suriname.

  @Para Express 9 januari 2020 At 10:59.
  Ik ken de verdragen van Suriname met de genoemde landen niet.
  Maar indien het daadwerkelijk zo is, dan worden de SuriNeds flink uitgebuit is deze.

  Nog een prettige en productieve dag verder.


  Maak melding
 17. Houdt de SLM zich aan de regels is het niet goed
  Stelt de regering regels vast, om zo een beter en sneller overzicht te hebben dat gedeeld kan worden met het buitenland is het niet goed.
  Figuren die met grote regelmaat naar Suriname gaan kunnen hierdoor beter in beeld worden gebracht en worden gecontroleerd
  Veiligheid voor de reiziger is een onderdeel hiervan.
  Criminaliteit kan beter worden bestreden.

  Het enige dat nu nog, maar dat zal vast en zeker veranderen, is de lange duur.

  Als de regering faalt dan mag dat worden gezegd en geschreven, maar als ze goed doen zal ik dat ook melden.
  Er zijn heel weinig leden hier die bereid zijn beide kanten van de zaak te zien en te melden.


  Maak melding
 18. Waarom kunnen jullie 24/7 reageren op alles over Su mr geen zaken vr eigenbelang doen??
  Toen in Suvisum om naar nl te gaan is verhoogd want ze hebben een speler bijgehaald en die verdiend tussen de € 25 en $37,50 per persoon hoorde ik jullie uit de noordzee bek niet.
  Kom dan niet.
  Nu kunnen jullie met een apparaatje de taal laten vertalen. Ga dan nr die landen waar je hart ligt.
  Vaak is de taal een barriere.


  Maak melding
 19. Wendy
  net zoals je mensen adviseert om niet naar Suriname te komen, wil ik je adviseren hier niet meer te reageren.
  In principe behoeft dit geen uitleg, net zo als jij geen goede onderbouwing geeft noch kan geven.
  Ik geef je wel een reden;
  je Nederlands is dermate beroerd dat er vaak onzin staat.
  Slecht taalgebruik kan en mag hier
  Maar jij zou je moeten bedienen van jouw taal of een apparaatje moeten kopen dat je helpt


  Maak melding
 20. Alle Chinezen, mogen zo Suriname binnenkomen zonder toeristenkaart, maar alle in Suriname geboren, maar in Nederland wonende Surinamers worden direct geweigerd en als ze geen visum hebben. Wel grote Boutisten dit is weer een actie van jullie geliefde president om zijn eigen mensen te schofferen. Hij vergeet alleen dat als hij zijn eigen mensen gaat boycotten, er ook geen valuta meer het land inkomt. Als alle in het Buitenland wonende Surinamers eens stoppen met hun pakketten en financiële bijdrage aan familieleden, dan gaan onze landgenoten misschien eindelijk inzien dat deze regering moet opstappen.


  Maak melding
 21. Een visum (later toeristenkaart) was altijd al verplicht. Dus raar dat er nu een “probleem” is.
  Echter vind ik dat de Surinaamse regering (-en, dus niet alleen de huidige) er best werk van (hadden) kunnen maken om visumvrij reizen mogelijk te maken tussen Suriname en landen waar veel Surinamers wonen. Immers deze Surinamers zijn de “ambasadeurs” van Suriname. Zij promoten de gastvrijheid, de ongerepte natuur, het lekkere eten, het mooie weer, de gezelligheid en noem maar op van onze swietie Sranang ! Dankzij deze Surinamers woonachtig buiten Suriname wordt Suriname een toeristische trekpleister.

  Ik neem het deze regering kwalijk dat ze, inmiddels 9 jaar aan de macht, deze belangrijke groep Surinamers niet serieus nemen. Zij zijn niet bij machte om de banden aan te halen met landen waar veel Surinamers wonen. Sterker nog de NDP regering predikt haat onder de noemer van zogenaamde dekolonisatie. En ziet deze groep als “melk koe”.

  De NDP is geen partij voor ALLE Surinamers. Dat kunnen ze ook nooit worden met een internationale crimineel aan het roer.

  Elke Surinamer dat buiten Suriname woont heeft plekje voor Mama Sranang in zijn / haar hart. Maar zolang er figuren als Bouterse en Brunswijk danwel figuren met banden in de criminele cirquit of met een veroordeling / strafblad bij de overheid / regering kunnen komen zullen zij met een bloedend hart aan Suriname terug denken en twee keer nadenken om terug te gaan.

  Ik heb ook een tuintje in mijn hart 😉


  Maak melding
 22. Suriname mag zelf weten hoe men regelt dat mensen het land bezoeken. B.v. een toeristenkaart. Maar waarom moet dat minimaal 3 werkdagen duren voor je je e-toeristenkaart krijgt. Zo’n moeilijk land als USA is het met een esta-toegang binnen enkele minuten geregeld. Wanneer Suriname zonodig met e-toeristenkaart en visum wil werken mag dit ook wel vol automatisch geregeld kunnen worden, in plaats van dat men op maandag eens handmatig gaat kijken!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES