Record hoeveelheid cocaïne onderschept in havens Rotterdam en Antwerpen

12
Record hoeveelheid cocaïne onderschept in havens Rotterdam en Antwerpen
Foto: Op 6 juli 2019 werd in een container in de Rotterdamse haven 1.125 kilo cocaïne tussen bevroren vis aangetroffen.

Het afgelopen jaar is een record hoeveelheid aan cocaïne onderschept in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Deze ladingen coke komen vooral uit Colombia, Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek, meldt het Financiële Dagblad vandaag.

Vaak wordt gebruik gemaakt van zeecontainers met fruit maar er zijn ook partijen coke tussen bevroren vis aangetroffen, zoals op bovenstaande foto goed te zien is. De lading op de foto werd in de haven van Rotterdam aangetroffen.

Hoewel er veel ladingen worden onderschept, blijft de smokkel van coke naar Europa interessant vanwege de verkoopprijs op straat. Westerse consumenten betalen namelijk 50 tot 60 euro voor 1 gram harddrugs.

De Belgische douane maakte die cijfers gisteren bekend op een persconferentie in de Antwerpse haven. In België is er wel een verschuiving merkbaar; de autoriteiten daar houden er rekening mee dat de lijn richting de haven van Zeebrugge een nieuwe importroute is voor drugssmokkelaars. 

Zo werd eind december nog in de Surinaamse haven 855 kilogram cocaïne ontdekt in een container met bananen die bestemd waren voor het Belgische Zeebrugge. In die zaak zitten nu zes mensen vast waaronder een 45-jarige bedrijfsrechercheur.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Wat is zo erg??? Nl moet de vraag stellen waarom zoveel mensen in nl drugs nodig hebben??
  Dat land frustreerd je. Hun hele bevolking raakt verslaafd maar dat zien ze niet. Maar in ht verleden gaven ze de militairen drugs om in de oorlog domme moordmachines te worden.
  Karma slaat terug


  Maak melding

 2. ” … De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) wil meer gaan samenwerken met Dubai, Singapore en Hongkong in de strijd tegen ingewikkelde internationale witwasconstructies. … ”

  Bron: nu.nl


  Maak melding

 3. Ai baja, met criminelen aan de macht waarvan de opperhoofd een moordenaar cq veroordeelde drugs crimineel is moet je niet gaan verwachten dat ze bana’s, nappi, cassaba gaan exporteren…

  Je zal maar zo’n vader, opa hebben …brrrrrrrrrr

  maar ja….hij is gekozen door de meerderheid voor ACHTERUITGANG…


  Maak melding

 4. Waar om stuurt men dan Cocaine naar Nederland om wat euro of dolle te verdienen .

  Suriname moet andere producten sturen zo dat Nederlanders niet meer kunnen gebruiken en verslaaf worden .

  Vele in NDP gebruiken ook de witte spul en zelf dood zijn gegaan .

  Hopelijk met de Olie dat nog verwerk moet worden er op lossingen komen .

  Misikaka en Hoogie hebben Olie gevonden en NDP Schelt maar naar Noordzee .

  De booreiland dat Olie heeft gevonden is voor R Abrahams en Henk Herrenberg en Doehkie .


  Maak melding

 5. Zo de kluizen van sommigen raken leeg wie gaat hun verkiezing sponseren want ik zie soso paars geen andere kleur.
  Als één lai doorkomt dan gaan we andere kleur vlaggen zien in het straatbeeld.
  De paarse ratten doen het prima de andere ratten wonen in de riolen💩💩💩💩💩💩


  Maak melding

 6. Suriname, narco staat! Om je dood te schamen. Ja, ze doen daar alles om aan geld te komen. Drugs, diefstal en roofmoord is dagelijkse kost geworden. Daarmee is niet alleen de mentaliteit, maar ook het moraal ver beneden het nulpunt gedaald. Geen gevoel meer voor eigen normen en waarden! Sarie torie….


  Maak melding

 7. Die 855 kg levert dus op straat iets van 600 miljoen Euro op. Mogelijk zou daar dan 50% naar de verzenders verdwijnen. Dus 300 miljoen. Dat kun je dus niet via de giro overmaken. Laten we aannemen dat 90% via schimmige zwart geld constructies naar buitenland verdwijnt en 10% direct naar de eigenaren vloeit. Waarschijnlijk zal het meer zijn want zij moten natuurlijk ook de man betalen die hen de drugs leverde. Er zal dus zeker voor 30 miljoen aan Euro’s naar SR vervoerd worden. Dat is 30.000.000 Euro = 600.000 biljetten van 500 Euro. Een enorme stapel die zelfs niet in het dak van een ambulance verstopt kan worden.
  Zie hier de verklaring waarom de CBvS zulke grote stapels Euro biljetten verzend om te wisselen en daarmee het zwarte geld te witten. De drugsdealer lacht er om dat NL voor 19,5 miljoen heeft aangehouden. Dat is pocket money voor hem. En hij verliest er neits van. Zijn geld is al lang gewit doordat de banken in SR het in ontvangst namen. Nee het volk mag opdraaien voor het verlies en voor de proceskosten.


  Maak melding

 8. Al de vangsten maken dat Leendert steeds op pad moet voor een lening.Maar tegenwoordig is het zo dat als de komst van Leendert aangekondigd wordt de gastheren de benen nemen en staat Leendert in zijn hemdje.


  Maak melding

 9. Oombert, Su heeft sopropo, pomarak, sapotillas, en sinaasappellen gestuurd. Gezonde stuff. NL zegt er zijn fruit flies en andere heel kleine insecten in.Stoppen de zendingen.
  Cocaine is tops. Maak ons feel so good. Bananen split met coca. Hoho! Zo doorvoeren die hap. Su overstroomt met Eiros.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.