Moeder die baby achterliet bij kerk aangehouden

3
baby

De politie van de afdeling Jeugdzaken heeft gisteren de 28-jarige M. K. aangehouden voor het te vondeling leggen van haar baby zondagmiddag nabij de ingang van een kerk. Hangende het onderzoek is zij door de politie in verzekering gesteld na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat M.K. haar zoontje van drie maanden oud, op zondagmiddag 5 januari, te vondeling had gelegd nabij de ingang van een kerk. Toen de kerkgangers de kerkdienst verlieten zagen zij het kindje liggen.

M.K. heeft aan de politie verklaard dat zij besloot het kind ergens te vondeling te leggen waar zij zeker was dat hij snel gevonden zou worden in dit geval nabij de ingang van een gebedshuis.

Ondertussen is de baby door de politie overgedragen aan het Bureau voor Familie Rechtelijke Zaken in Suriname (BUFAZ). Dit bureau zal zich verder ontfermen over het gezag van dit kind. Politie Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.


3 REACTIES

  1. Het onderzoek van sociologe Julia Terborg naar seksueel molest, heeft uitgewezen dat er nog veel seksueel misbruik voorkomt in de leeftijdsgroep 11-18 jaar. Als er gekeken wordt naar de cijfers die betrekking hebben op seksueel misbruik, blijkt dat in 2019, de politie 8000 aangiftes genoteerd heeft. “Per dag worden er minimaal 21 slachtoffers voor seksueel misbruik genoteerd bij de politie, terwijl de groep die geen aangifte doet, veel groter is”, zegt Abop-parlementariër Edward Belfort, in een gesprek met de krant.
    Terborg heeft onderzoek gedaan onder moeders en andere vrouwelijke verzorgers, waarvan de kinderen op de basisschool of muloschool zitten. Volgens het rapport, is de groep die geen aangifte doet groot. Er zijn verschillende redenen waarom slachtoffers zwijgen over seksueel misbruik. Vooral schaamte zorgt ervoor dat slachtoffers niet naar de politie stappen. Ook het ontbreken van een lokale hulpdiensten die de slachtoffers zouden moeten opvangen, speelt een rol.
    Volgens Belfort zou er een beleid ingevoerd moeten worden dat erop alle scholen, vooral op de basisscholen, actieve voorlichting wordt gegeven. “Wij waren reeds gestart met het geven van voorlichtingssessies, maar werden toen afgewezen door het ministerie van Onderwijs, omdat wij volgens hen toestemming moesten vragen”, aldus Belfort.


    Maak melding

  2. Met een goede wetgeving over adoptie inclusief het te vondeling leggen met als doel het kind te laten adopteren door anderen niet strafbaar te stellen. Deze mevrouw zou dan niet strafbaar zijn.De huidige wet geldt voor de blanke koloniale vrouw die haar blanke kind niet msg weggeven en zeker niet aan een zwarte petsoon.En nu een zwarte baby niet in handen van een niet zwarte persoon mag komen? Vernieuwing van de wet is nodig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.