zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEntertainment'Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen op Eurovisie Songfestival'

‘Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen op Eurovisie Songfestival’

-

Does Travel - naar Suriname

Vijf jaar geleden kwam hij vanuit Suriname naar Nederland en vandaag werd bekend dat de in Suriname geboren Jeangu Macrooy Nederland dit jaar gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat melden diverse Nederlandse media donderdagavond.

De AVROTROS wil dit bericht niet bevestigen. Ze hebben eerder wel laten weten iemand op het oog te hebben, maar wie dat is, houden ze nog even geheim schrijft de NOS.

UPDATE: het nieuws is op vrijdag 10 januari bevestigd door Cornald Maas, die als lid van de selectiecommissie van het songfestival jaarlijks meebeslist over de inzending.

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is,” aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Voor Jeangu wordt zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival het grootste avontuur tot nu toe. Jeangu: “Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!”

Jeangu Macrooy werd geboren in Paramaribo in Suriname. In 2011 richtte hij samen met zijn tweelingbroer Xillan Between Towers op waarmee ze succes hadden in Suriname. In 2013 verscheen hun eerste en enige album Stars on My Radio.

In 2014 verhuisde hij, na twee jaar studie aan het conservatorium in Paramaribo, naar Nederland om daar aan de ArtEz Popacademie in Enschede de opleiding songwriter te gaan volgen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Nederland geeft aan Surinamers podium om wereld bekend te worden zonder criminele activiteiten en Surinamers stemmen op drugsdealer en moordenaar om wereld nieuws te halen


  Maak melding
 2. Nederland geeft aan Surinamers podium om wereld bekend te worden zonder criminele activiteiten en Surinamers stemmen op drugsdealer en moordenaar om wereld nieuws te halen


  Maak melding
 3. Je hebt zo te zien geen moer te doen en zit hele dag te posten met verschillende namen.
  Zielig geval.
  Heb je nooit iets over een bericht te zetten.
  Jongen doe je best. Hoop dat je eens in USA kan meedoen. Daar is het grote geld


  Maak melding
 4. @koen voel jij je betrapt?Omdat nu overduidelijk is bewezen dat 1 persoon onder meerdere namen reageert Er is maar 1 persoon die dat doet en dat is die manisch neurotische rode antiliaan die ook daar in nederland op radio tamara regeerd elke onderwerp refereert hij aan de NDP zo geobsedeerd is hij van bouterse de Gek zelfs dit grijpt hij aan om zijn gram te halen omdat hij toevallig geen voorzitter van de moederbond is geworden ziellepoot go on with your life


  Maak melding
 5. Kijk ! Dat bedoel ik nu eenmaal. Net geland uit de Surinaamse rimboe en eens gelijk Nederland vertegenwoordigen op de Eurovisie songfestival. Dat is toch super geweldig . En dan praten de Bakra haters in Suriname olv president moordenaar dat Nederlanders discrimineren.
  Als men geaccepteerd wilt worden in Europa, dan moet men meegaan, meelopen, passief zijn en deelnemen / accepteren de normen en waarden eerbiedigen, dan wordt men hoog gedragen. Bakras is een simpele volk, Surinamers over het algemeen maken het te bond . Lui en liegen . Ik heb ook een hekel aan.
  Maar deze jongen Jeangu heeft alle negatieve roddels over Nederlanders in Suriname door Surinamers met eer tegengesproken.
  Ik bestel mijn toegangskaartjes alvast en ik ga hem aanvuren . En ook mijn Surinaamse vlag. Die ga ik ook meenemen. Wordt toch in Ahoy / Rotterdam gehouden . Succes alvast .


  Maak melding
 6. Nu hoor je die azijnzeikers niet over Nederland, dat ze nooit kansen
  krijgen. Er is toch ook Surinaamse vrouw die het journaal presenteert.
  Kansen genoeg, het is alleen de kunst om ze te pakken.


  Maak melding
 7. Den ptata lobi den exotische boi van de “andere” kant…

  Neemt niet weg dat die jongen talent heeft. Maar die Hollandse Gay Mafia zal er zeker iets te maken hebben…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES