VHP: Inkomsten olie kan niet worden overgelaten aan regering met corruptie reputatie

73
amerikaanse-dollar-usd

De vondst van winbare oliereserves voor de kust is goednieuws voor Suriname. De over enkele jaren te verwachten inkomsten dienen volledig ten goede te komen aan alle Surinamers. Het is nu meer dan ooit van belang dat er na 25 mei 2020, een nieuwe en betrouwbare regering wordt gekozen die op transparante en duurzame wijze de inkomsten zal beheren die uit olie en andere natuurlijke hulpbronnen komen. Dit kan niet worden overgelaten aan een regering met een corruptie reputatie, meldt de VHP in een verklaring.

VHP-voorzitter Chan Santokhi, heeft vorig jaar tijdens een lezing voor Tranparency International Guyana, al gewezen op de noodzaak dat in het kader van de bestrijding van corruptie en goed gebruik van natuurlijke hulpbronnen, een open, transparante en verantwoordelijke samenleving nodig is met gespecialiseerde en onafhankelijke instituten die deze enorme rijkdommen zullen moeten managen.

Suriname moet leren van pijnlijke ervaringen van andere landen die ondanks rijke natuurlijke hulpbronnen toch tot armoede zijn gevallen, door slecht bestuur, ondeugdelijke toezicht en management. Het meest tragisch voorbeeld in de regio is Venezuela.

De natuurlijke hulpbronnen zijn eigendom van het volk van Suriname en mogen niet via geheime of duistere deals worden weggeven aan het buitenland en aan een kleine groep vrienden en families van de regeringstop. De VHP verwacht dat de Surinaamse regering snel geruchten kan ontzenuwen dat toekomstige inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen reeds zijn ‘weggegeven’ als onderpand van leningen uit het buitenland.

- Advertentie -

73 REACTIES

 1. De VHP heeft natuurlijk gelijk: Deze MOORDENAAR en zijn Cosa Nostra Organisatie mogen het niet meer voor het zeggen hebben in Suriname.

  VOLK VAN SURINAME: STEM DEZE ABANIES OP 25 MEI WEG!!


  Maak melding

 2. Op dit moment zal de VHP wel last hebben van acute verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, stress en depressie. Het is even afwachten of de gang naar de spoedeisende hulp nodig is. Voor dit moment moet Santokhi het maar even doen met een paracetamolletje (neem er twee voor alle zekerheid). De dokter komt zo. De huidige regering heeft zich gecommitteerd aan transparantie. Het is niet vrijblijvend namelijk, maar obligatorisch. Het is erg juveniel van de VHP om op zaken vooruit te lopen en loze verdachtmakingen te uiten zonder enige onderbouwing.

  Er zijn genoeg controle mechanismen die het hele proces van A-Z kunnen monitoren. Te beginnen bij de individuele burger. Een simpel voorbeeld: ik ben een kind en krijg elke week 30 SRD-zakgeld van mijn ouders. Mijn vader heeft loonsverhoging gehad en me daarbij toegezegd dat ik voortaan 60 SRD wekelijks krijg. Ik kan nu controleren of ik daadwerkelijk dat geld krijg of niet. Op een hoger niveau werkt dit hetzelfde met als enig verschil dat je met een factor X moet vermenigvuldigen om te komen op de totale Surinaamse bevolking. Controle geschiedt door de DNA en andere officiële en /of onafhankelijke instanties, bureaus, etc. Controle geschiedt zelfs vanuit het buitenland. Bij misstanden kan er ingegrepen worden. Het betekent dus dat wat de VHP aangeeft, totaal geen geldig argument is om niet voor de derde keer wederom op de NDP te stemmen. Integendeel is het zaak om juist de partij die veel kennis en wijsheid vergaard heeft in de loop van de jaren, door vallen en opstaan, een Thumbs Up te geven. So if you like the NDP , just subscribe. We zitten al met ettelijke volgers en willen een record breken. De NDP is oké. 💪👌✌👍.


  Maak melding

 3. Winbare olie betekent dat de aard olie aan de eisen voldoet om verwerkt te worden, maar is 1 put wel economisch commercieel aantrekkelijk voor de Amerikaanse concern. Guyana moest 9 Putten boren alvorens de eerste druppel aan de oppervlakte te pompen voor commerciële doeleinden. 9 Putten in 2 jaar tijd . Voor Suriname dus nog 8. Succes ermee .


  Maak melding

 4. Een vos die zijn eigen prooi gaat beschermen. Dat bedoelt de VHP. Alleen weet VHP nog niet dat dit piranya’s zijn. Ze verpanden alles, lenen overal waar een bedelaar nog niet zou durven lenen, laten geld drukken die nergens te bekennen is, Dollars die Van Tright niet kan verantwoorden waar ze vandaan komen, beloftes maken die uit gebakken lucht bestaan, over rechtstaat spreken terwijl ze zelf de rechtelijke uitspraak niet waarderen, een duikboot die plotseling is gezonken, de SPSB bank leeg plunderen en ga zo maar door


  Maak melding

 5. @pakiratigri,

  Typisch een Afrikaanse betoog, een moordenaar, drugsbaron ophemelen !!!!
  Nooit een hoogstaande beschaving gekend in het zwarte continent !!!!


  Maak melding

 6. Kans is weer groot dat er weer leningen zullen worden afgesloten !

  De staat heeft nu al een mega schuld die zeer waarschijnlijk niet kan worden afgelost !
  De olie boringen zijn toch niet gefinancieerd door de staat (correct me if i’m wrong) dus zullen de gemaakte kosten door oa TOTAL eerst verrekend gaan worden.
  Aangezien de staat reeds de oude schulden niet kan voldoen dan zal de opbrengst na verrekening toch worden betaald aan de schuldeisers lijkt mij.

  het rendement zal niet geschieden binnen nu en 5 jaar vermoed ik..

  Als de VHP vervolgens aan de macht komt zal het toch niet populaire maatregelen moeten treffen om zaken te saneren..ben bang dat het volk zich dan tegen de VHP zal keren..

  sterkte en succes allemaal..


  Maak melding

 7. En zo is het . De eventuele olie rijkdommen kunnen absoluut niet door De NDP beheerd worden aangezien de uitkomst een vaststaand feit is. Het is niet anders geweest de afgelopen jaren.

  Zie ik die NDP junkies de vlag uithangen en allerlei onzin uitkramen alsof Bouterse zelf de olie ontdekt heeft . Een kinder hand is snel gevuld. Ik verbaas mij steeds over de argumenten van de NDP aanhang om alles van hun held goed te praten. Walgelijk!!!!!


  Maak melding

 8. Vee Haha Ple denkt te komen strijken met de eer.
  Er is niet gewoon winbare olie van zeer hoge kwaliteit gevonden en meer dan genoeg. Als we over een aantal jaren pas de vruchten gaan plukken wat wilt vhp nu gaan regeren??
  We hebben de grondstoffen maar deze regering had ballen om te boren. Vhp en nps zien hun positie verzwakken. Hun waren de gasten die zaten te duimen dat Su geen olie vond. Apache zijn waarde is in 1 dag met 26% verhoogd. In 50 jaar.
  Dacht je dat ze tijd hebben voor onzin?? Geld kijken ze. Chan zn bs heeft niemand tijd voor.


  Maak melding

 9. @Pakiratigri, jouw misselijkmakende proza
  doen zelfs Bokassa en Idi Amin weer tot leven komen. De NDP heeft alles wat los en vast zit gestolen in Suriname.

  1) waar zijn de Monetaire reserves gebleven die Venetiaan heeft achtergelaten. Was een bedrag van meer dan US 1 Miljard dollar

  2) waar zijn de goudreserves gebleven

  3) tot op de dag van vandaag kan de NDP de gemaakt kosten voor Carifesta niet verantwoorden

  4) waarom kan de NDP de schoolmaaltijden en boekenproject niet financieel verantwoorden

  5) de belachelijkse goud en hout concessies via Tranquilo NV. Vrienden en partij genoten van Bouterse hebben zich verrijkt.

  6) Oud minister Abrahams eiste bij veelal onderhands verstrekte overheidsopdrachten dat de offerteprijs met soms wel 25 procent werd verhoogd – dat extra bedrag werd contant in een envelop bij een van zijn ambtenaren afgeleverd.

  7) de regering had besloten via een onderhandse gunning voor bijna 3 miljoen euro een vijf jaar oude asfalteringsinstallatie te kopen van een lokale ondernemer. De zaak deed veel stof opwaaien. De oppositie toonde met een offerte van de originele Braziliaanse leverancier aan dat dezelfde machinerieën, maar dan gloednieuw, voor minder dan de helft van dat bedrag konden worden aangeschaft.

  8) Veel Surinaamse goudconcessies zijn de afgelopen jaren op dubieuze wijze uitgegeven aan particulieren. Het opvallendst zijn de concessies in gebieden die in 2013 door de regering apart werden gezet om op termijn gezamenlijk te worden geëxploiteerd met de multinationals IAMGOLD en Newmont. Vlak daarvoor gingen ineens nog tientallen concessies van vaak duizenden hectaren in precies die gebieden naar personen met goede banden met de politieke machthebbers.

  Conclusie: de NDP mag nooit meer aan de macht komen en ze moeten met hun poten afblijven van de olievoorraden.


  Maak melding

 10. Su wordt 2e Dubai. Hahaha. Er komt nog een triple 7 voor NDP en zijn kliek speciaal voor buitenlandse reizen . Wendy mag hoogstwaarschijnlijk meereizen. Alleen naar Afrika en China. In de rest van de wereld mogen ze niet landen.


  Maak melding

 11. Santhoki je LULT uit je nek……alsof jullie wel schone handen hebben. 1grote bende bij elkaar. De dief schreeuwt het uit. “ pak de dief”. Met je Lulverhaal


  Maak melding

 12. Chan will profiteren vn t rykdom.gaat nooit lukken.26 mei 2020 NDP grote winaar.als t aan chan ligt,verkoopt Hy Suriname aan Nederland vor appel n e ei.dus chan ga rustig n e hoek zitte n op j duim zuige,want niemand lust jou.


  Maak melding

 13. VOLK VAN SURINAME GEFELICITEERD. WAN NJOENG TING DORO.
  MAARRRRR………
  Aan al die DOEMDENKERS OP DIT FORUM.
  JULLIE ZITTEN NU ALLEMAAL AAN DE SCHEITEREI. DIES KOT OENG BERE.
  25-5-2020 NDP EH WIEN BAKA. Dan gaan er nog grotere projecten voltooid worden.
  Die FLY OVER KOMT ER. DIE TREIN VAN ERGENS NAAR NERGENS KOMT ER. DIE DIEPZEE HAVEN KOMT ER.
  SA OEN WAN MOROH. ALLES KOMT GOED. TIK OENG AI LOEKOE.


  Maak melding

 14. To make money is a technick but to keep it is an art!
  Deze regering is niet transparant en corrupt.Een groot deel van de middelen
  die vrij zullen komen zullen verdampen.Voorbeelden in overvloed.


  Maak melding

 15. In tegenstelling tot de verzoenende woorden van president Bouteres, stralen de woorden van de VHP alleen maar haat uit. Zij gunnen de regering de vondst van de olievoorraden niet. Ze zijn letterlijk op oorlogspad. Wie daarom in de woorden van de VHP trapt laat zich simpelweg beetnemen door een stel sluwerikken die er om bekend staan zeer corrupt te zijn. Het zijn figuren die alleen maar aan het calculeren zijn hoe meer geld zij van de gemeenschap zich kunnen toeeigenen. De VHP heeft zich nooit bekommerd om huisvestingsvraagstukken,enz. van de bevolking. Politiek is voor hen een manier om familie en vrienden te verrijken.


  Maak melding

 16. Ach ja, bla bla bla…. what a loser! Had voorspeld dat de olie na de verkiezingen gevonden zou worden, fake politician! Nu het eeuwen oude plaatje afdraaien, heeft hij dan echt niets zinnigs te zeggen? Ondertussen in achterkamertjes zijn zijn tegenstanders binnen zijn eigen gelederen al bezig een coup binnen de partij te organiseren en zijn de gesprekken met de NDP in een hogere versnelling gebracht, want oli venie, paisah, paisah!! Mark my words: 26 mei 2020 is de vervaldatum van de fake-leider van de VHP, Chan Santokhi en met hem de andere labaria’s in DNA! Overigens zal dat ze een worst wezen, ze zijn toch al meer dan binnen en kunnen gaan rentenieren!!


  Maak melding

 17. De waarheid verdraaien en er zelf stellig in geloven is de mentaliteit van het NDP-volk.

  Suriname staat nu voor de keuze:

  Kiezen voor het belang van het land Suriname en het volk van Suriname
  of
  kiezen voor het belang van Bouterse en zijn bende !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. @RobG: Ze gunnen het de Surinaamse NATIE niet!!!

  @Koos: Deze goedkope onzin van jou en je maatjes van de VHP, heeft nooit gewerkt. Het feit dat je deze strategie weer opzet geeft aan hoe gefrustreerd jullie zijn geraakt en hoe uitgedroogd door de heftige diarree waar jullie nu door geplaagd worden. Schrijf liever over feiten zoals de drugs in de kofferbak van de VHP-PG, het in de mond van een kind zetten van een pistool door die VHP-meid in DNA, de Geiten van Jogi, zalige PaniChoor, de openbaringen van Ragoebarsingh over de dieven van de VHP, de connecties van Chan en zijn vrouw met Segebai,……need I go on! Loser!!!


  Maak melding

 19. Even nog dit voor de niet VHPers, want die gifzeikers zullen het toch niet snappen: Er wordt door de oppositie geroepen dat zij gaan kijken of de regering nu weer een lening gaat doen omdat ede vooruitzichten gunstig zijn. Duuhh, zo werkt het! Door de prospects zal de kredietwaardigheid van Suriname een enorme sprong omhoog doen, waardoor er zeer zachte leningen verstrekt zullen worden. Hoefdraad kennende zal hij een fikse lening doen tegen een zeer gunstige rente en daarmee in een keer alle dure leningen afbetalen. Ik zal hier geen rekenvoorbeeld plaatsen want dat zal de gifzeikers hier alleen nog meer verwarren, ze hebben het zwaar genoeg. Ik wordt zo moe van al die domheid die deze gasten en hun leiders uitkramen!!


  Maak melding

 20. begin scholen tot instituten om te vormen waar ieder kind met genoegen naar toe gaat en waar dan ook alles van zo,n kindt goedt geregeld wordt tot de 18e leeftydt daarna een gedisiplineerde opleiding (wat vroeger diensplicht hete )
  verban aarmoede en biedt perspectief, stel hoge straffen aan criminaliteit
  ontwikkel een nieuwe STADT


  Maak melding

 21. VHP die tot over z’n oren in de drughandel zit. Alleen uit is op het bevoordelen van de eigen groep en Suriname over wil leveren aan Nederland. Dat VHP hebben we niet nodig in Suriname. Geen cent van de olie komt bij andere etnisch groepen terecht dan hun eigen groep.


  Maak melding

 22. Er is pas 1 winbare bron gevonden. Dat wil nog niet zeggen dat er al geld is. Nu pas begint het want aandeelhouders gaan meer geld stoppen in dat Amerikaans bedrijf.

  En geld/ olie winning komt pas na 5 jaar zoals Elias zei.

  Nu pas kunnen ze agressiever naar meer bronnen zoeken. Voorheen waren veel investeerders vrij sceptisch, met de eerste vondst is dat nu weggenomen.

  Meer is zeker op komst.
  Resultaat is pas na 5 jaren…


  Maak melding

 23. VHP heeft gelijk! Dat ze zichzelf hiermee ook buitenspel plaatsen, lijkt ze niet te deren.

  Want het trackrecord van VHP is nou niet direct 1 van ongeschonden blazoen.


  Maak melding

 24. Elke kind weet dat deze nieuwe vondst een zegen kan zijn, maar zolang de misdadigers en criminelen binnen de a-nationale duivelse partij de macht uitmaken zullen land en volk slechts weinig baat aan hebben. Sinds 2010 is er zoveel beloofd door dit crimineel misdadig drugsregiem olv de bij verstek veroordeelde drugscrimineel wiens zoon voor drugssmokkel vastzit in de VS, aan de oerdom tot in hun botten zijnde oerdomme stommelingen. Natuurlijk krijsen het gros van deze paarse zombie’ s heel blij, zonder te beseffen dat dit een paars scenario is. Opa taki, foes a olie e tja monie na tafra, investering moes de fossie en gezien de paarse criminele roverheid olv van geliefde onberechte misdadiger de leiding heeft men kan vergeten dat werkelijk in het belang van land en volk deze vervloekte ma pima’ s die de macht is gegeven door dwazen, een zegen zullen zijn. Oma taki, soortoe zegen, soso paarse misdaadvloek vol moorden, drugs en roof is wat bij de komende verkiezingen ook een rol zal spelen als nooit tevoren in dit land. Politici zullen worden bedreigd, vergiftigd, een deel van het paars volk gedrogeerd en weer beroofd. Ndp zal nooit voor rust, vrede en voorspoed zorgen, maar voor onrust, onvrede en armoede. Stef Meyje, Andre Misjieka, Breefelt en Donk bespelen de paars verlepte klinkende snaren van ddb op zijn wijze van misleiding en paars mislukte indoctrine. Hij is de lijder, hij is degene die onze god heeft geroepen land en volk te lijden. Zolang ndp aan de macht is ziet de toekomst er somber uit.


  Maak melding

 25. Lucien
  Je gaat er vanuit dat in de voorwaarden van de oude leningen de clausule is opgenomen dat vroegtijdige aflossing is toegestaan.
  Dit kan, maar is vaak juist niet het geval.
  Wil je dan vroegtijdig aflossen dan zal je een boete moeten betalen.
  De boete is gebaseerd op de looptijd van de oude lening en het renteverschil met de nieuwe lening, indien je bij dezelfde instelling leent.
  Leen je ergens anders dan valt de boete hoger uit.


  Maak melding

 26. Dank U President.
  Olie is de kurk waarop Suriname drijft.
  Zonder U zou staatsolie nooit van de grond komen.
  De totale echte Surinaamse gemeenschap is U erg dankbaar en feliciteerd U
  voor Uw inzet in het verleden en nog Jaren in de toekomst.

  De droom van Chan voor President blijft een droom.
  HAHAHA.


  Maak melding

 27. Luciën 8 januari 2020 At 11:25

  @RobG: Ze gunnen het de Surinaamse NATIE niet!!!

  @Koos: Deze goedkope onzin van jou en je maatjes van de VHP, heeft nooit gewerkt. Het feit dat je deze strategie weer opzet geeft aan hoe gefrustreerd jullie zijn geraakt en hoe uitgedroogd door de heftige diarree waar jullie nu door geplaagd worden. Schrijf liever over feiten zoals de drugs in de kofferbak van de VHP-PG, het in de mond van een kind zetten van een pistool door die VHP-meid in DNA, de Geiten van Jogi, zalige PaniChoor, de openbaringen van Ragoebarsingh over de dieven van de VHP, de connecties van Chan en zijn vrouw met Segebai,……need I go on! Loser!!!

  =============================

  @Lucien, ik heb feiten benoemd. Jij noemt het goedkoop echter de waarheid is dat de Surinaamse bevolking een dure prijs heeft betaald. Waar zijn de monetaire reserves en het goud gebleven ? Het geklauw bij Carifesta, div andere projecten, de affaire Abrahams en vriendjespolitiek tav goud/hout concessies etc. Hoeveel ministers heeft Bouterse moeten ontslaan omdat hun posities onhoudbaar werd, Kromosoeto, Gopi etc……waar is het geld gebleven Lucien ? VHP doet niet ter zake. Puur afleiding van de discussie.


  Maak melding

 28. De vraag blijft:

  Waarom zijn al die Bouta-lovers zo bang voor de vernieuwde VHP ?

  Omdat de rechter had bepaalt dat Bouterse leugens verspreidde ?
  Of omdat het veiliger was o.l.v. Santokhi ?
  Of omdat Santokhi een crime fighter is ?
  Of omdat Santokhi de drugspartner van Bouterse had opgepakt ?
  Of omdat de VHP wel kennis en kunde in huis heeft ?
  Of omdat de VHP op eigen kracht het belang van alle Surinamers dient ?

  Waarom is het NDP-volk zo bang voor de VHP ?


  Maak melding

 29. @Lucien,

  Wij gunnen Suriname ALLES: WE WILLEN SURINAME BEHOEDEN VOOR NOG MEER RAMPSPOED ONDANKS DEZE GROTE OLIEFONDS.

  IS DAT ZO MOEILIJK TE SNAPPEN?

  JE HOUDT ZOVEEL VAN DIE MEERVOUDIGE MOORDENAAR DAT HET JOU SCHIJNBAAR NIET INTERESSEERT WAT MET SURINAME GEBEURT.

  JOUW ADORATIE VOOR DEZE MOORDENAAR/BEDRIEGER IS ONGEKEND.

  JE HOUDT MEER VAN DEZE GODFATHER DAN VAN JOUW EIGEN MOEDER HEB IK DE INDRUK.

  IK VIND JOU DOOR EN DOOR INTRIEST.


  Maak melding

 30. Deze man is bezig vhp naar 2 zetel te brengen het lukt hem al aardig, go for it.
  Nps neki brok keba.
  Ineens hebben ae partijen een bestemmingsplan voor deze olie.
  De beste stuurlui staan aan wal uit hun nek te kletsen en te pronken met paarse veren maar er is maar 1 en dat is president bouterse.
  Love you president als mens👍😘 wat de ziekte jaloezie niet kan doen met de paarse haters.
  Deze meeste van de oppositie denken dat ze president kunnen worden maar mensen houden niet zomaar van Bouterse hij geeft ze veel en houdt van Suriname.

  Vhp Nps spa zij houden van de bakras maar de Nederlanders houden niet van onderkruipers alleen als ze wat aan je verdienen dan werken ze samen.
  Bouterse likt geen gatwerk van barbas en bedelt niet.


  Maak melding

 31. Telkens lees ik dat Chan en of zijn ex vrouw sterke banden onderhielden met Segebai.Maar steeds komt het drugs vonnis van de pikin ingi boi boven.Chan en zijn ex kunnen de wereld door reizen zonder problemen maar de pikin ingi boi moet steeds boro passie zoeken naar zijn doel.


  Maak melding

 32. Ik feliciteer, mij zelf met de vondst van olie in ons land en in het bijzonder, Suriname.
  Al vanaf 1960, hoorde ik verhalen dat in Suriname een rijkdom aan olie is te vinden.
  En jahoor, wat een mooi nieuws?
  Ik heb gejuicht van blijdschap.

  Nu besef ik dat ons Suriname gezegend IS en dat deze vondst weer een plaag wordt voor de surinamers.

  In 1975, viel in Suriname de jackpot. Men ging meteen de bauxiet heel groots, in west-Suriname uit de grond halen, bauxiet die niet bestond.

  Een deel van de jackpot, ging naar buitenlandse adviesbureaus, weer een andere deel naar de mensen die dachten dat er bauxiet gevonden was. Weer een deel die onder de tafel verdween en de rest is ergens tussenin, verdampt en het volk heeft de over gebleven, rekening in meerdere vormen betaalt.

  Ik wens en hoop dat de bevolking dit keer mag profiteren van de rijkdom die van alle surinamers is.

  Als Suriname, zich laat adviseren door China of Rusland, mag het volk weer het oude liedje gaan zingen.


  Maak melding

 33. In de maand mei is er ook heel darmgas/Pgas te verkrijgen gratis, nu als is er geen bruine bonen meer te verkrijgen in de winkels. De NDP heeft alles opgekocht ook uit het buitenland om zo de komende verkiezingen te winnen. Zoals bekend is in Suriname, verkoopt een bepaalde bevolkingsgroep zijn ziel voor een gratis portie bruine bonen met zoutvlees. De stikstof toename is heel hoog rond die periode. men moet ook de snelheden daar aanpassen en maskers dragen !!!!


  Maak melding

 34. Hoe denkt Suriname te investeren in deze olieproject ? Het gaat zeker nog 3 tot 5 jaar duren voor dat de olie in barrels zitten. Om winst te maken moet de capaciteit oa bij Staatsolie omhoog. Probleem is dat Staatsolie een liquiditeitsprobleem heeft. Ze hebben geen stuiver meer om te investeren. Grote kans de Amerikanen en Fransen straks afschepen met een kleine percentage om Staatsolie niks toevoegd.

  Wellicht kan een NDP-er hierop antw geven.


  Maak melding

 35. Typisch voor velen in Suriname
  Juichen voor iets dat in de toekomst wellicht wat zal gaan opleveren.
  Niemand weet hoeveel het Suriname zal gaan opleveren.
  Niemand weet hoeveel van hetgeen het Suriname zal opleveren ten goede zal komen aan de bevolking, maar men juicht alvast en viert feest.
  Ik heb het vaker geschreven; het gaat er zo te zien niet om wat je daadwerkelijk doet, het gaat er niet om dat je de bevolking wijst op de deplorabele toestand van ’s lands financiën, op de criminaliteit enz. Men wil dit allemaal niet horen noch lezen.
  Men wil horen dat het beter zal gaan, meer niet. Beloftes, daar draait het om
  De weg die de VHP nu bewandeld, als de kop van het artikel juist is weergegeven, namelijk wijzen op de corruptie, is volgens mij niet de juiste.
  Alle partijen hebben zich in het verleden en in het heden schuldig gemaakt aan corruptie.
  Vroeger ging het om kruimels, nu op hele broden.
  Mijns inziens moet de VHP wijzen op het gebrek aan kader om Suriname nu te gaan leiden.
  Er moet nu een andere weg worden ingeslagen, voordat het te laat is en er onherstelbare schade aan de economie van het land wordt aangebracht


  Maak melding

 36. Ik voorspel dat dit succes aanleiding zal zijn dat die hebzuchtige NDPers aan de top met elkaar op de vuist zullen gaan bij de verdeling van de buit waardoor de NDP gaat bossen.
  Succes en geld kan mensen, met name de hebzuchtigen, veranderen.


  Maak melding

 37. Ik voorspel dat dit succes aanleiding zal zijn dat die hebzuchtige NDPers aan de top met elkaar op de vuist zullen gaan bij de verdeling van de buit waardoor de NDP gaat bossen.
  Succes en geld kan mensen, met name de hebzuchtigen, veranderen.
  Overigens . Ik ben blij dat er olie is gevonden en dat er nog meer olie gevonden zal worden was altijd mijn wens geweest. Alleen had ik gehoopt dagtdeze na vertrek van Bouterse gevonden zou worden.
  Deze man kan niet met geld omgaan en binnen de kortste keren gaan we dezelfde weg op als Venezuela.


  Maak melding

 38. @John,

  VHP en NPS hadden de beschikking tot honderden miljoenen Nederlandse guldens (later Euro’s) toen zij de regeermacht in handen hebben gehad. Ze hadden zoveel ” (kader in huis🤣🤣🤣😂😂😂 ) ” en toch waren ze niet in staat om een nieuwe weg of straat, nieuwe schoolgebouwen, ziekenhuis, woningen, enz.enz.enz. neer te zetten. Alleen de kopstukken van VHP en NPS werden er alleen maar rijker van. De hebzucht om geld heeft meester van hen gemaakt. Onder VHP/NPS regeringen was er ook ongeveer 300 miljoen Euro spoorloos verdwenen. Kortom de grootste dieven en rovers zijn te vinden bij de VHP en NPS. READ MY WORDS.


  Maak melding

 39. Hoezo hypocriet ?

  Als het gaat om de misdrijven van Bouta vindt de Bouta-lover het is verledentijd en willen ze verzoening.
  Maar gaat het om situaties van NPS, VHP of Nederland dat zelfs verder in de geschiedenis liggen lopen ze alleen maar afgunst, haat en rascisme te zaaien.


  Maak melding

 40. Geen wonder dat bouta de veroordeelde moordenaar lijder wil blijven voor altijd.Hij wil de eigenaar van Suriname worden en de surinamers tot
  zijn slaven maken!
  Realiseren de surinamers dan niet dat de rijkdommen die Suriname te bieden ook zij recht erop hebben?!
  Waarom laten ze bouta de crimineel alles stelen zonder gevecht te leveren?!


  Maak melding

 41. Gefeliciteerd Suriname mooie stap, hoop dat de inkomsten goed worden besteed.

  Waar Suriname wel van af moet zijn de racisten die een hekel hebben aan suri-neds ( ongeacht ras ) , aziaten en alles wat met Welvarende ” blanke ” landen te maken heeft, die alleen aansturen op haat en chaos in de hoop een kruimeltje ( of een bord eten twv paar euro dubbeltjes ) mee te pakken, parasitair gedrag.

  Dit is schadelijk voor elke ras, partij, regering en vooral Suriname… Zeker een paar ongeschoolde die liefst Oeganda zuiveringen uit jaren 70 willen zien, in de hoop dat de welvarende ondernemer/werkende hebben en houden gratis achterlaten. Gaat niet gebeuren… de wereld kijkt mee 🙂 Uiteindelijk zijn in jaren 80/90 hun eigen kinderen die als seksslaven moesten werken voor criminelen. De veroorzaker Idi Amin ( adviseur was ” god” ) is zelf met zn 4 vrouwen naar Saoedi Arabie gevlucht…

  O.a. 1 van de grootste ongeschoolde racistische schreeuwsters op deze site beweert dat het nu ” haar ” Suriname is en dat Suri-neds zitten te wachten om in een gespreid bedje te komen in SU… Wake up call… Vanwaar komen die euro’s en die pakketjes tientallen jaren vandaan??? En taal / kennis / basisinfrastructuur / investeringen ?

  Ga eens werken / ondernemen om je land op te bouwen Achterlijke luie KLAPLOPER, zit weer waarschijnlijk ergens gratis WIFI te hosselen en te wachten dat die paar SRD’ in je zak overnight in USD veranderen hahahhaha… Net die diamanten die er al 100 jaar nog ” liggen ” … enige diamond die jij kent zal een club zijn…

  Onze ouders/grootouders ( van goed willende Creolen, Aziaten, blanken etc) hebben al meer dan 100 jaar gewerkt voor SU, zodat JIJ een leven hebt…DUS welkom in ONZE Suriname… of je het nu leuk vindt of niet… en anders ga je terug waar je oorspronkelijk vandaan komt zoals jij dat zou zeggen!!!

  Types als jij houden letterlijk tientallen wel willende investeerders tegen als ze jou BS lezen, ten koste van de rest van het land… en jij komt wijs maken dat je van SU en van haar kinderen houdt?? JIJ PROFITEERT VAN SU!!! 99% van de suri’s lachen je uit… vooral de wel ontwikkelden…

  Onze voorgeschiedenis is absoluut niet fijn, maar de enige die geestelijk nu nog vastzit ben jij en enkele haatgenoten die helaas door eigen ” buren ” aan blanken zijn verkocht in het land van oorsprong…DOMBO. Niet leuk, wel de realiteit… zoals met vele dingen…Stop RACISME en vorm eenheid tbv SU… op de toekomst!!!


  Maak melding

 42. @ParaExpress: Vernieuwde VHP?? What a joke!! Is dat de nieuwe slaogan die jullie nu gaan voeren? De VHP is en blijft zo Hindustaans als maar kan want geloof me, no wan man no o dribi, vooral fa a oli feni! Ze gaan zich laten kennen van hun slechtste kant. Chan kjan bigin nat ing borsu want if yu tak paisah, hebzucht, choor, dan yu kari VHP na ing nem! Als Chan nu niet doet wat zijn geldschieters van hem eisen, zijn zijn politieke dagen geteld! Let goed op wat er de komende tijd gaat gebeuren. Dit geldt trouwens ook voor de NPS, zij het dan in mindere mate, want dem e pina leki kerki allata! Ik zag trouwens Pahlad ergens waar je hem niet verwacht……..


  Maak melding

 43. @Jacobus: Ja Chan wordt gedoogd omdat hij heet getoond bereid te zijn Suriname met man en muis WEER te verkopen aan Nederland. Bouterse kan gaan waar hij wil, maar kiest er voor niet naar bepaalde landen te gaan omdat hij weet hoe wereldpolitiek werkt. Men zal hem niet kunnen aanhouden maar gaat proberen zijn imago te schaden, vraag het maar aan ven Mierlo en Zorgdrager. Hoe vaak is hij niet (tussen)geland op Schiphol? Ga je facts opnieuw checken! Wat Chan betreft? Die laat ik voor Roger zijn vroegere mattie!

  @Henry: Probeer je pijn te beheersen. Schuiimbekken en met hoofletters reageren zal je niet van je frustraties afhelpen. Je ziet duidelijk de bui al hangen en begint het varken in jou los te laten. Hor’ yu srefi boi, neks no fout!! Ga met iemand praten die jou weer bij zinnen kan brengen, hetgeen ik sterk betweifel, but give it a try.

  @Koos: Al dat geklauw zoals je het noemt zijn nooit bewezen, zelfs met een PG uit eigen gelederen maken jullie nog geen deuk in een pakje boter. Hou je mond en ga weer in je mand liggen hoor.


  Maak melding

 44. Lucien, mie kondremang, mie e saar’ie. Ekte ekte. Na paniek e nak joe.
  Tek wan boeng dobbel shot Palm, nak ing wan slok bottoms up. Dan go haar a slaap. Kande a jep ie.


  Maak melding

 45. @ParaExpress, Ik heb in Nickerie gewoond en weet dus wie de palmdrinkers zijn, daarom oververtegenwoordigd bij de dialyse en met levercirrose. Of ik jou in reciprociteit ook kondreman kan noemen betwijfel ik. Ik ben rustig, want mi sabi sang e pasa nownow ini yu partij. Ik ben dichterbij dan je denkt. Dalijk te mi de na oso, mi sa dringi wan Irish Coffee na een dag hard werken. Maar dat woord snappen jullie natuurlijk niet, fufuru, leey, kosi, dringi drungu, dat unu sabi!!


  Maak melding

 46. Lucien
  Irish Coffee ?
  Dat na wan witman kolonisator dringie. Dus jij bent niet voor dekolonisatie.
  Goed zo, je bent al deels bekeert.


  Maak melding

 47. Lucien,

  Je kan niet ontkennen dat je WREED van die MOORDENAAR houdt.

  Ik schrijf met hoofdletters zodat je het goed kunt lezen mi KUMAKOISI LOVER.


  Maak melding

 48. RobG 8 januari 2020 At 17:07
  @John,

  “VHP en NPS hadden de beschikking tot honderden miljoenen Nederlandse guldens (later Euro’s) toen zij de regeermacht in handen hebben gehad. Ze hadden zoveel ” (kader in huis🤣🤣🤣😂😂😂 ) ” en toch waren ze niet in staat om een nieuwe weg of straat, nieuwe schoolgebouwen, ziekenhuis, woningen, enz.enz.enz. neer te zetten.”

  Bester RobG
  1 Wie heeft het west Suriname project de nek omgedraaid toen de dfl 500.000.000 noodhulp van NL op was die NL aan Chin a Sen z’n regering. Ofwel Bouterse heeft het eerste miljard steun uit NL vernietigd.
  2. Daarna is de infrastructuur in Suriname vernietigd in slecht beleid (geen geld) en het binnenlands conflict. Zo zijn de landbouwmaatschspijen Pheadra, Victoria en Pattamakka vernietigd.
  3. Na 12 jaar afbraak kan 4 jaar Venne I geen echte verandering brengen.
  4. Na 4 jaar Venne I heeft Wijdenbosch de economie geruineerd ondanks dst hij 4 jaar lang jaarlijks dfl 125.000.000 binnen kreeg.
  5. Na Wijdenbosch lag de economie in puin, was de Alu smelter gesloten, moest er te veel betaald worden voor electrisciteit, waren er wel 2 bruggen gebouwd van bedenkelijke kwaliteit (te smal en te hoog) maar waren ze niet betaald.
  6. Venne II kon de afbetalingen beginnen als mede de sanering van de economie.
  7. Onder Venne II en III is er een stevig fundament geslagen voor de economie en is er asfalt aangelegd of in aanleg van Albina naar Nickerie en van Leomsberg naar Brokopondo en Atjoni. was de sanering van Staatsolie geregeld en waren de zeedijken in uitvoering en was alle geld beschikbaar.
  8. Ziekenhuizen en Nickerie en Albina waren geregeld en het Politiebureau was gestart. De Ziekehuizen, het politie bureau en de zeedijken zijn vreselijk de mist in gegaan onder de regering Bouterse.
  9. Newmont was geregeld, volgens Hok goed geregeld. helaas was Bouterse eigenwijs en betaalt hij 80% meer per aandeel en verliest jaren.

  U roept steeds dat Venne II en III zoveel hulp kregen, Over 10 jaar Euro 400.000.000 mist suriname ook euro 400.000.000 bijlegde.

  Bouterse heeft vele malen meer binnen gekregen uit Goud en Olie en heeft ook nog eens SRD 18.000.000.000 bij geleend waardoor Suriname nu meer voor haar lenigen moet betalen dan het aan haar ambtenaren betaalt.


  Maak melding

 49. Para Express, dat je dit een witman dringi noemt legt weer eens duidelijk jou lage intelectuele niveau bloot. In Su hebben we alles!! Dat jij je beperkt tot Palm en dat associeert met het Surinamer zijn???? zegt ook heel veel over jou onderontwikkelde geest, het wordt hier steeds gekker. Ik adviseer je water met wat zout te gaan drinken want de uitdroging door de diarree begint jou brein aan te tasten. Ook is het duidelijk dat jij totaal niet snapt wat dekolonisatie is en JA, ik ben VOOR dekolonisatie, maar voor jullie, VHPers, is het praten over dat proces natuurlijk parels voor de zwijnen werpen.


  Maak melding

 50. Lucien, landen als Nigeria, Venezuela en Angola beschikken al decennia over enorme oliereserves, maar het lukt hen maar niet om het tot langdurige ontwikkeling voor hun landgenoten te brengen. Hebzucht, ondeskundigheid, corruptie en vriendjespolitiek zijn altijd een grote hobbel gebleken om, ondanks enorme olie voorraden, armoede in deze landen te bestrijden. En daarom mag jouw NDP nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 51. Lucien,

  De KUMAKOISI LOVER zijn te onderscheiden in 2 groepen: De DOMMEN waar Julian With het steeds over heeft. En zij die totaal geen MORAAL hebben.

  Jij behoort tot de groep die geen MORAAL heeft.
  Ondanks je intelligentie ADOREER jij een MOORDENAAR tevens veroordeelde Drugscrimineel.

  Deze MOORDENAAR heeft door wanbeleid de koers naar bijna 9 Srd voor een euro gebracht.

  En toch ga je DOOD voor zo een BEDRIEGER.

  IK WEET HOE JIJ IN HET LEVEN STAAT VRIEND: JIJ HEBT GEEN GEWETEN.


  Maak melding

 52. Deze gangster ziet weer dollar tekens …

  Is hij niet al rijk genoeg deze machtswellustige hond moet geweerd worden..straks verkoopt of geeft hij die ka chinesen dit ook weer.

  Waarom houd men nog een veroordeelde moordenaar als hoofd vh land!!

  Geef die flikker een fucking kogel…you live by the gun so die by the gun.

  Dit is true gangstershit…is dat niet zo opa!!


  Maak melding

 53. Het verhaal over de olievondst heeft iets weg van de Sprookjes van Grimm. Ik geloof daar niet in. Er zijn te weinig tastbare bewijzen overlegd, om die vondst te kunnen staven.


  Maak melding

 54. #Koos 9 januari 2020 At 00:01
  Lucien, landen als Nigeria, Venezuela en Angola beschikken al decennia over enorme oliereserves, maar het lukt hen maar niet om het tot langdurige ontwikkeling voor hun landgenoten te brengen bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

  Lummel. Je weet ook dat De koninklijke Shell de grootste vinger in de pap heeft in deze landen. VERDEEL EN HEERS is nog steeds de Hollandse manier van zaken doen.
  God zei dank dat Shell niet in Su opereert. Want wij zijn daar heel erg gevoelig voor.
  Dus oenoe takroe moffoh zal geen effect hebben op niets wat er in Su gebeurt.


  Maak melding

 55. Robbie
  @John,

  VHP en NPS hadden de beschikking tot honderden miljoenen Nederlandse guldens (later Euro’s) toen zij de regeermacht in handen hebben gehad. Ze hadden zoveel ” (kader in huis🤣🤣🤣😂😂😂 )

  Ik heb het je vaker gemeld.
  Je schrijft maar wat zonder na te denken. Erger is dat je misschien wel hebt nagedacht en desalniettemin zo’n onzin schrijft. Maar ja wat er niet in zit, kan er ook niet uitkomen
  Jij robbie, jij hebt in het verleden gewezen op het gebrek aan kader en op het gebrek aan gekwalificeerd personeel om Suriname verder te helpen.
  En nu is hier geen gebrek meer aan.
  Kom op jongen. Ik weet dat je graag mee wilt doen met de grote jongens, maar dit is te hoog gegrepen voor je. Wees tevreden met je plek


  Maak melding

 56. Advies en oprichting Staatsolie historische overwinning voor Suriname gezien het verleden en heden wat voor gevolg/gezorgd heeft zal de NDP 25-20 verdiend een mega overwinning tegemoet mogen zien. Het motto van de NDP is en blijft….” Geloof in eigen kunnen” .Rome is ook niet in één dag gebouwd. Geduld is een schone zaak en God staat Suriname en zijn bevolking in deze bij, wat zich steeds weer opnieuw bewijst. Bouta i know you ik volg je al vanaf het begin van de Revolutie. Let them talk! De toekomst van Suriname ligt in uw handen we hebben U nu harder nodig als daarvoor en wanneer de tijd daar is en uw u zelf aangeeft mee te willen stoppen dan gaan de leden van de Partij het klus verder klaren en niemand anders.


  Maak melding

 57. Beste swartjes, dan stemmen jullie toch gewoon op de NDP? Maar als je in 2023 moet vluchten naar Frans Guyana of Guyana wegens hongersnood, moet je dan ook niet klagen! Afgesproken?


  Maak melding

 58. Kondremangs
  Waar is DiDiBri met zijn grote bek? ? ? ? Hij had toch jaren geleden gebruld dat hij de helft van de VHP zou opsluiten? ????? Nog steeds niet gebeurd. …….brallende veroordeelde moordenaar en drugsdealer. ..japjapi. …aldus afonsoema keskesi. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 59. Ha …dat moet ik nog zien, deze corrupte bende zal echt niet de touwtjes uit handen geven, nu er weer volop gegraaid kan worden. Mw Bouta kan weer duur gaan shoppen in Londen en Parijs. De olie is nog niet boven,en er vind al een gevecht plaats. Ze zijn nu al aan het uitgeven, wat nog niet binnen is.😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.