Oplichter aangehouden die met nepbrief geld aftroggelde bij donateurs

11
Oplichter aangehouden die met nepbrief geld aftroggelde bij donateurs

De politie in Suriname heeft maandag een 31-jarige oplichter aangehouden die met nepbrieven geld binnen haalde bij donateurs. De man, Aziz Dh, stelde  een brief op waarin hij naar  donatie vroeg voor het organiseren van een kerstdiner het afgelopen jaar voor ouderen in de samenleving.

Op de brief plaatste hij het logo van een in Suriname bekende service club om donateurs te doen geloven dat het de service club was die om een donatie vroeg. Deze brief heeft Aziz bij verschillende organisaties  en bedrijven gedeponeerd en kreeg geld donaties van hun.  Dat geld heeft hij toen voor zichzelf gebruikt, aldus de politie.

Een benadeelde die erachter kwam dat hij was opgelicht door Aziz deed aangifte tegen hem bij de politie. Aziz is opgespoord en op maandag 6 januari aangehouden door rechercheurs van Regio Midden. Hij is ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de oplichter in verzekering gesteld.

Andere benadeelden die  aangiften van oplichterij tegen Aziz willen doen kunnen zich wenden tot de afdeling Recherche van Regio Midden. Deze afdeling is ondergebracht in het gebouw van het politie bureau  de Nieuwe Grond.

In de maand augustus van het jaar 2019 was Aziz al voor oplichting achter slot en grendel gezet.

Dit is de brief waar het om gaat.
- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Dat kunnen ze goed. Nu hoor je ze niet.
  Is oom een NDPer he???
  Oplichtersvolk en Chan zegt dat zij te vertrouwen zijn. Waarmee dan??
  Ons hardwerkend volk.
  Waar zijn ze die altijd een grote bek hebben


  Maak melding

 2. 100% een dwaze ndper. Zoals baas en tawanten land en volk oplichten en in hun eigen vet bakken, na so a mang ooktoe e doe, alleen is hij een kruimeloplichter.


  Maak melding

 3. Wendy 8 januari 2020 At 23:04
  Is jouw soort. Vhp. Net als jij. Zg ben he ludwig van abra broki.
  Je bent een aziz van leiding

  Vraag het de paarse ratten Abdoel, Jogie, Parmessar en vele andere die uit de VHP stapten maar. Jij bent paarskuut dom opgeleid in het aanbidden en vereren van moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers, kortom misdadigers hoerenliefje.


  Maak melding

 4. Arme Aziz baya. A man e waka e licht sma op. Allah no lob’ a fatu disi. Luku a brifi , dan check a man Nederlands. Check a tweede regel. “Bejaarden te gemoed komen van een voedselpakket.” A man skrifi a wortu (tegemoetkomen ) leki ” te gemoed komen”. A voorzetsel “van een voedselpakket” faya owktu. A mus’ de (aan een voedselpakket). Check a vijfde regel. Srefi fowtu a man e meki baka.

  Verder ; “wij vragen u ondersteuning in welk vorm dan ook”, is ook slecht Nederlands. Kerstproject kan ook gerust aaneen geschreven worden. Kortom, deze brief wemelt van de fouten. De brief is niet eens volledig in beeld gebracht en toch zie je de vele fouten. In de gevangenis mag hij aan zijn Nederlands gaan sleutelen. Komt hij een volgende keer overtuigender over. Succes ASSIZ ASSHOLE. Hij sluit af met “Hoogtachtend”. Mijn dag kan niet meer stuk. Due to ASSIZ. Efu a man ben de righteous, mi no ben broko wan fatu na en tapu.


  Maak melding

 5. Is belachlijk maar ook zeer triest dat mensen zijn getrapt in zo een ongelooflijk slecht geschreven brief. Normaliter gooi je zulke brieven direct in de prullenbak, maar deze hoort in een lijst.

  Vroeger spraken en schreven we nog beter Nederlands dan de Nederlanders. Dat is heel erg verwaterd door gebruik van allerlei andere talen.

  Ik erger me ook geel en groen wanneer mensen van die Amerikaanse woorden en termen gebruiken wanneer ze het “Surinaams Nederlands” spreken.

  De officiële voertaal is nog steeds het Nederlands in Suriname.

  Op de Aruba en Korsou is dat het Nederlands en Papiamento. Terwijl ze daar juist meer Papiamento, Spaans en Engels spreken.


  Maak melding

 6. hahaha deze lafaard mag gelijk de bak in, al is het al om zijn Nederlands… Met zn opening : Te-gemoed…

  ps…@ Wendy… Uiterlijk heeft niets direct te maken criminaliteit of politieke partij, jij zou ook een paar jaar VERPLICHT naar school moeten, vanwege sociale vaardigheden, economie, geschiedenis etc… zou Suriname goed doen… met je ” soort ” …


  Maak melding

 7. Ik ga denk ik ook een brief schrijven aan kabinet van de first lady en kabinet van de pres nu het nog kan.
  Ik wil een donatie voor de stichting “Help jezellef”, stichting “Doewet!”, stichting “Er komt geen devaluatie”, stichting “Breng de koers omlaag”, stichting “Tralala” en stichting “Smoko, dringi, odi odi anga soso lobi”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.