Awareness-campagnes en lesbrieven om misbruik lachgas onder jongeren te stoppen

5
Zorgen over stijgend gebruik van lachgas in Suriname
Voorbeeldfoto gebruik lachgas via ballon

Om misbruik van lachgas onder Surinaamse jongeren een halt toe te roepen gaat het ministerie van Volksgezondheid samen met Handel, Industrie en Toerisme samen en andere stakeholders maatregelen treffen. Er zal gewerkt worden aan onder andere oplossingsmodellen zoals awareness-campagnes en lesbrieven in samenspraak met het ministerie van Onderwijs om het misbruik van dit middel stop te zetten.

In dit kader heeft minister Stephen Tsang van HIT op maandag 6 januari een gesprek gehad met de waarnemend directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid. Lachgas is een weerloos, niet irriterend zoetgeurend gas, dat als een narcose middel bij operaties in ziekenhuizen wordt gebruikt.

Bij verkeerd gebruik van lachgas kan het geworden tot een drugssoort, die zeer gevaarlijk is voor de gezondheid van de mens. De gevolgen die na het gebruik van dit middel kunnen ontstaan, zijn fataal. Momenteel is het populair onder de jongeren en wordt het gebruikt als “oppepper” samen met alcohol bij feestjes en andere aangelegenheden.

Vanuit het ministerie van HIT wordt er thans gekeken naar de oorsprong van het gas en via welke kanalen dit Suriname wordt binnengebracht. Het ligt in de bedoeling om samen met de Douane de controle op de haven op te voeren voor de traceerbaarheid van lachgas; dit om te voorkomen dat het gas in verkeerde handen terechtkomt.

- Advertentie -

5 REACTIES

 1. Met een drugscriminele president aan de macht wiens zoon ook voor drugs vastzit in de VS zal het niets opleveren, juist verergeren want de redenatie van vele jongeren vnl paars is deze te Abra Broki en Wi Kontreng, eeh boi na soso ka Tsang e stel voor, kijk noh laat hij eerst bij zijn baas beginne en vrage waarom er zoveel drugs worden weggesmokkeld, eeh boi, ai da fa wakka nanga zoonlief, ai ka na VS, dus luister no Natasha bar lafoe taki, dan moet eeh Tsang is die drugsbalken in de ogen van zijn baas en trawanten weghalen, alvorens te kome vertelle dat is niet goed om lachdrugs te gebruiken, Pietjel taki, soso NONSENSE, NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 2. Lachgas n20.Gebruik voor narcose voor operaties, opblazen ballonnen, in patronen voor propellant voor whipcream, partygas verkrijgbsar bij Amazon en NL dealers.

  De Su importeurs moeten bekend zijn bij Handel en Industrie.Import vergunning gegeven. Bij smokkel de containers onderzoeken door de narcotics team.


  Maak melding

 3. Een goed idee want ik vermoed dat @oom ludwig aan de drugs is .Zo gefrustreerd komt hij over hij lijkt lomelo loots wel die manische neuroot


  Maak melding

 4. Praserie 9 januari 2020 At 09:39
  Een goed idee want ik vermoed dat @oom ludwig aan de drugs is .Zo gefrustreerd komt hij over hij lijkt lomelo loots wel die manische neuroot

  Je zegt zelfs waar je ervaring in hebt, paarse cokesnuiver.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.