Samensmelting SWM en DWV voor betere watervoorziening landelijk

4
Samensmelting SWM en DWV voor betere watervoorziening landelijk

Om de watervoorziening en de kwaliteit van drinkwater landelijk op peil te houden en waar nodig op peil te brengen, zullen de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Dienst Watervoorziening (DWV) samensmelten. Het samensmelten van deze twee bedrijven heeft als voornamelijk doel het leveren van dezelfde kwaliteit water in alle districten. Dit is een van de top 3 prioriteiten van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Deze informatie deelt NH-minister Sergio Akiemboto in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

“De samensmelting is noodzakelijk, omdat wij de mening zijn toegedaan dat het effectiever aanpakken van de drinkwatervoorziening ietwat meer aandacht vereist. Het kan niet zo zijn dat SWM haar watervoorziening op een bepaald niveau is en de samenleving in Paramaribo van kwalitatief drinkwater water voorziet en het achterland dat ontbeert”, aldus Akiemboto

Tijdens het gesprek gaat de bewindsman in op de top 3 prioriteiten die vastgesteld zijn op het beleidsgebied water, die zullen resulteren in het realiseren van de doelen van het ministerie. Een andere prioriteit is volgens de minister de aanname van de waterwetten. Bij zijn aantreden als minister in 2019, heeft hij geconstateerd dat er reeds voorwerk was gedaan, maar dat er heel wat tekortkomingen waren. Die wetten zijn teruggenomen en gecorrigeerd. Ze moeten gepresenteerd worden aan de raad van ministers om vervolgens hun weg te vinden naar de staatsraad en vervolgens De Nationale Assemblee voor goedkeuring.

Ook wordt meegenomen de aanpak van de infrastructuur van drinkwatervoorziening in het binnenland van Suriname, waarin de afgelopen jaren minder is geïnvesteerd, zegt de bewindsman. “De bedoeling is om deze up te graden en die naar het gewenst niveau te brengen.”

- Advertentie -

4 REACTIES

 1. Woon nog steeds op Zorg en Hoop waar ik ben geboren.
  Sommige dagen heb ik geen water uit de kraan.Al zoveel jaren heb ik niet meer onder een douche kunnen staan.
  Simpelweg omdat ik geen hydrofoor installatie heb.
  En we leven in het jaar 2020 en nog steeds geen behoorlijke waterdruk bij mij.
  Prachtig leven heb ik hier in dit land, Dubai.


  Maak melding

 2. De oplossing draag jezelf aan. Geen hydrofoor. Dat je geen waterdruk hebt komt doordat vele zo niet alle omwonenden wel zo’n installatie hebben. Een hydrofoor installatie is al langere tijd geen luxe in Switie Sranan.


  Maak melding

 3. @Pero, verdiep je in hoe een hydrofoor werkt. Het verbaasd me anno 2020 dat veel mensen in Suriname denken, dat als je buurman een hydrofoor heeft, je waterdruk minder wordt.

  Het is niet waar !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.