NDP pagina Fáya Pepré Nieuws meldt ‘mooie olievondst in Suriname’

32
Staatsolie begonnen met proefboringen voor de kust van Suriname
Archieffoto: Het boorplatform West Castor bij Marai in Suriname - Foto: Staatsolie.

De NDP Facebook pagina Fáya Pepré Nieuws (FPN) heeft zojuist gemeld dat er een ‘mooie olievondst’ is gedaan in Suriname. “Staatsolie moet volgens onze bronnen dit nog bevestigen aan de regering, maar volgens de bronnen zou de vondst een feit zijn” is te lezen op de pagina (zie onder).

“Er worden al een tijdje boringen verricht en prospects uitgevoerd om te komen tot de felbegeerde grondstof. Het zou natuurlijk een enorme boost betekenen voor de Surinaamse economie indien de vondst daadwerkelijk een feit is. Vooral voor de aflossing van leningen en zovele andere issues zal een eventuele olievondst van enorme betekenis zijn” aldus FPN.

De redactie van Waterkant.Net heeft naar aanleiding van dit bericht meteen contact opgenomen met Staatsolie. Een woordvoerder van het bedrijf zei in een kort gesprek tegen Waterkant: “Ik kan dit nu niet bevestigen, maar we zijn erg hoopvol gestemd over deze put.”

Momenteel worden ook diverse apps rondgestuurd waarin onder andere wordt aangegeven dat “er dinsdag een press release van Apache/Staatsolie volgt, dat ze off shore olie hebben gevonden. Directeur Elias zou nu bij president Bouterse zijn met het nieuws.”

Hoe betrouwbaar deze informatie is, zal de toekomst uitwijzen.

UPDATE: Apache Corporation heeft vandaag bekend gemaakt dat er voor de Surinaamse kust in diepzee een significante oliereserve is aangetroffen.


Het bericht van FPN:


32 REACTIES

 1. Het laatste alinea is exact de juiste verwoording. Als dít nieuws inderdaad op waarheid berust is het een felicitatie waard voor Suriname. De graaiers zullen weer hun zakken vullen. Het woord “betrouwbaar” is ver te zoeken hier in Su. Met name bij de regering.


  Maak melding

 2. Al komen de Grieken met geschenken naar je toe.. geloof ze niet
  Eerst zien dan geloven.

  Mocht het zijn dat er werkelijk olie gevonden is
  Gaat de NDP regering doen waar ze hartstikke goed in zijn

  The Houdini Act uit de kast halen.


  Maak melding

 3. Als dit nieuws op waarheid berust zou het in beginsel goed zijn voor het land , maar met de NDP aan de macht kun je de afloop feilloos voorspellen. Slecht management, graaiers en zakkenvullers zullen aan de orde van de dag zijn. En het Arme volk ademt door en profiteert helemaal niet van de eventuele rijkdommen van het land. Klinkt misschien een beetje anti Suriname wat ik zeker niet ben , maar je zou bijna hopen dat zolang Bouterse aan de macht is niks aan olie of wat dan gevonden wordt.


  Maak melding

 4. Het is logisch dat als er in Guyana olie gevonden wordt dat dit ook het geval kan zijn in het buurland Suriname. Voor de West-Afrikaanse kust zijn er oliereservaten gevonden die zich over meerdere landen verspreiden. De investeringen zijn natuurlijk enorm en het zou een regelrechte ramp zijn als er niets bruikbaars te vinden is. We zijn al gauw een decennia verder alvorens er sprake kan zijn van daadwerkelijk winst genereren. Dit ten goede van de komende generatie. Suriname heeft behoefte aan een enorme injectie om de diverse ministeries gezond te maken. Van onderwijs, handel, gezondheid, tot infrastructuur en toerisme. Banen scheppen en alternatieven creëren, tevens in standhouden om niet afhankelijk te zijn van alleen olie en goud. Deze regering beseft dat en zoekt haar heil ook in de landbouw bijvoorbeeld. Het is natuurlijk voor de negatieve Surinamers best wel een doorn in het oog mocht er tijdens het bewind van Bouterse olie gevonden worden. Liever niet, redeneren ze; laten de Surinamers maar lekker creperen vanwege Bouta. Voor de mensen wiens hart vol duisternis zit, telt de gewone Surinamer niet. Dit is mooie toekomstmuziek en ergens moet er een begin zijn dat dus reeds is aangevangen. Hopend dat het zo is. De naald is op de grammofoon. So , let the music play.


  Maak melding

 5. Eerst zien dan geloven. Ik geloof deze regering van de loze beloftes niet meer. Het riekt naar verkiezingspropaganda. Gedenk: als dit een leugen blijkt te zijn zal je in plaats van zetels te winnen, juist zetels verliezen. NDP Go Home.


  Maak melding

 6. Als er olie is gevonden is het niet zo dat onmiddellijk het geld gaat stromen. In Guyana heeft het vijf jaar geduurd voordat er commercieel olie werd geproduceerd. Bovendien zijn er grote investeringen nodig voor offshore oliewinning en moeten de tot dusverre geïnvesteerde kapitalen terugverdiend worden.
  Daarnaast is het zo dat men wel kan denken dat de olieverdiensten aan het Surinaamse volk ten goede zullen komen, maar is dat wel zo? Equatorial Guinea is een met Suriname vergelijkbaar land met offshore oliewinning. Echter, de bewoners worden er niet veel wijzer van President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, vriend van Bouterse, steekt alles in eigen zak. Wie zegt dat de Surinaamse elite die het voor en achter de schermen voor het zeggen heeft niet hetzelfde zal doen? Van geld heb je nooit genoeg! Van geld kun je ook mensen kopen die voor jou het volk onder de duim houden.


  Maak melding

 7. Ongeloofwaardig. Faya Pepre is van de ndp stelletje leugenaars. De verkiezingen komen eraan dus nog meer leugens strooien om zieltjes te winnen. Het was reeds al maanden bekend dat er geen druppel olie te vinden is in Suriname. Wat een vergeetachtige mensen. De buren over de grens die boeren goed. Suriname wordt voor de zoveelste keer te kijk gezet met list en bedrog door de ndp aanhangers. Een zo gaan ze weer zieltjes winnen met een dode mus. Bij elke zucht en scheet, denkt men wereld nieuws te behalen. Laat Faya Pepre met waarheidsbeelden en testen komen, dan staat Saudi Arabia direct op de stoep.

  Sarie Torie


  Maak melding

 8. Al vind Suriname 5 miljard barrels ruwe Olie word het toch niet beter zie maar Venezuela 100 jaren Olie Productie ze hebben niet eens 20 miljard USD op de Centrale Bank .

  Is ook maar goed dat het Olie past over 5 jaren verwerk kan worden Jo Jo heeft het goed aan gegeven .

  Na de over winning van 25 mei 2020 van de Oppositie dan zien wij met wie samen gewerkt word in een Regering .

  Suriname heeft maar 500 miljoen USD op de Centrale Bank niet eens genoeg om een Olie Raffinaderij te bouwen .

  Een Olie Raffinaderij dat 100000 Barrel Olie per dag moet verwerken kost al 3 tot 4 miljard USD .

  Exxon Mobil gaat het Olie van buurland Guyana gelijk op zee verwerken men laat twee schepen bouwen die de Ruwe Olie gelijk verwerk .

  Twee schepen kosten 300 miljoen USD bouw tijd van de schepen ik ook ander half jaar .

  Suriname of Staats Olie directeur heeft ook gezeg het gevonden Olie komt niet aan land men gaat het Ruwe Olie zo verkopen .

  Staats Olie heeft geen enkel ander plan met de Olie dat gevonden zal worden .

  Zelf de wegen naar de Raffinaderij van Staats Olie ,omgeving Het Vertrouwen kan niemand daar rijden alle wegen zijn kapot in de omgeving .

  Staats Olie lijk een familie bedrijf te worden van de directeur ,Sarjoe en Van Dijk .

  Daarom heeft men de stuwdam op het laatste naar Staats Olie gegeven en niet aan EBS .

  In de DNA vergadering had men besloten dat de stuwdam naar EBS zou gaan .

  Ik volg nu Exxon Mobil in Guyana daar ik meerdere Olie Raffinaderij en Boorplaatform in Rotterdam heb gebouwd met Nederlanders ,Turken ,en Surinamers .
  Kosten van een Boorplaatform is al 1 miljard USD NDP gaat een kopen .


  Maak melding

 9. Met Stelletje Alcoholisten van NDP kan niemand zaken doen 40 jaren onderdrukking .

  Geen enkel werk gelegenheid heeft NDP in 10 jaren bevorderd alleen Auto rijden dat gaat goed in Suriname .


  Maak melding

 10. Heeft geen enkele waarde. China zal ervan profiteren. Het heeft alleen waarde als je een goede regering hebt met ballen. En die heeft Suriname lang niet. Suriname blijft berooid achter. Kijk maar naar Venezuela.


  Maak melding

 11. De Olie dat men zal vinden komt ten goede aan de kinderen van de basis school en mensen met beperking en de ouder in de bejaarde huizen .

  NDP kan zelf de bejaarde huizen geen banen en Cassave geven elke dag moeten de bewoners rijst met kip eten .

  Zelf een stukje vis krijgen de ouderen niet in een bejaarde huis van NDP Partij .

  NDP heeft West Suriname gesloop in 1980

  NDP heeft Wageningen gesloop in 1980

  NDP Para Industrie maken van stenen 1990

  NDP heeft zelf hoofd buro van Politie verbrand 1980

  Totale geleden kosten 3 miljard USD .


  Maak melding

 12. NDP heeft Paranam Suralco ook gesloop een Raffinaderij dat makkelijk Grondstof verwerk kosten 1miljard USD .

  NDP zeg dat ze naar west Suriname gaan en een nieuwe Raffinaderij daar gaan bouwen zie maar hoe gek men in NDP denk .


  Maak melding

 13. Let op ! Faja pepre is een politieke NEP strek arm van de dagoes partij . Zelf face book heeft talloze onzin weggehaald.
  Goed om te weten ook een goed voorbeeld in het M-O . In de bodem van Syrië liggen grote hoeveelheden olie in de grond, terwijl in buurland Turkije mogen ze ervan ruiken voor onbepaalde tijd. Zal het ook gelden voor Suriname, ik denk dat VLOEK Bouterse een catastrofale blokkades vormt. Geloof me maar dat de Krabboe handen van de ndp ongeduldig zitten te wachten wanneer de eerste druppel boven water komt, en gelijk dat gebied claimen voor eigen bezitting. Zo zal dat gaan zitten.


  Maak melding

 14. ja niet lullen over NDP want dankzij hun zou het mogelijk gemaakt zijn dat het gevonden is dus waarom weer zo negatief doen . het is echt jammer met bepaalde mensen allemaal met onnodige haat inplaatst we blij zijn gaan we weer lullen over een NDP enz. stop met die shit en laten we een vuist maken , ma elke keer weer zeuren over Bouterse worden jullie niet moe of zo. het land is niet van Bouterse of NDP SHIT MAN


  Maak melding

 15. Olie vinden zegt op zich nog niets. Hoewel het natuurlijk beter is dan niet vinden, als je puur let op geld en niet op schade aan het milieu
  Maar,
  Is het winbaar, oftewel zijn de kosten zo veel lager dan de opbrengsten.
  De kosten zijn in te schatten op basis van het verleden, maar met de olieprijs ligt het lastiger.
  Oorlog in het Midden Oosten drijft de olieprijs op, dat is gunstig.

  Verloopt het allemaal naar wens dan moet er zeker een nieuw bewind komen.
  Afhankelijk van de economische situatie en verwachte ontwikkeling heb je een regering nodig die weet om te gaan met de situatie op dat moment. Een regering die plannen weet te ontwikkelen voor de langere termijn.
  Het behoeft geen betoog dat de huidige regering bewezen heeft dit niet te kunnen.
  Daarom moeten ze bedankt worden voor wat ze gedaan hebben en de stok nu overgeven aan anderen die meer capabel zijn. Over een aantal jaren kan het best zo zijn dat de nieuwe groep ook weer bedankt moet worden voor geleverde diensten.
  Nieuwe bezems vegen toch schoon?
  Het weerwoord is dan vaak; maar ouden bezems kennen alle hoeken en gaten.
  Ook dit klopt. Daarom moet er om de zoveel jaar een nieuw bewind zijn.
  Hopelijk ziet men dit. Vanzelfsprekend zullen jongens als Abdoel met vuil gaan smijten.
  Laat ze, ga hierin niet mee.
  Bedank ze, maar het wordt nu tijd voor ontwikkeling.
  De tijd van transactioneel leiderschap is voorbij.
  De tijd van transformationeel leiderschap is aangebroken .


  Maak melding

 16. Mooi bericht maar wat is een mooie olievondst? Het zou mooi zijn om de hoeveelheid te melden.

  Hopelijk heeft dit bericht een hogere waarheidsgehalte dan de voorgaande mooie berichten van de president:
  – de koers gaat omlaag
  – 18.000 woningen
  – de bouw van een diepzeehaven
  – 6 baans Highway
  – spoorlijn naar zanderij enz, enz, enz


  Maak melding

 17. Een halve waarheid is en blijft een leugen. Dit heeft allemaal te maken met de komende verkiezingen. Ndp is een leugenmachine en dit is weer een paarsdom duister scenario zoals de beloofde 18.000 woningen, geen dievenijzer meer voor de ramen, treinenprojekt etc. De Ndp leugenmachine zal marionet Ellias die ze als driko hebben geplaats bij Staatsolie opdracht geven om dit te bevestigen. Hoor dan die dwaze debiele idiote hersenloze paarse zombie’ s en paria’ s krijsen, we gaa rijk wordt, eeh land gaat kuut worden, eeeh soso lobi belijd van baas, eeh is dankzij baas, eeeh wroko o de noh of moro gratis ete en drink en pakket noh, benzine wordt net zo goedkoop als in Venezuela noh, we gaa feest vieren in Ocer blabla. De stinkend corrupt rijke geworden ndp eilte heeft alles voor ogen om ddb aan de macht te houden want ze weten bliksemsgoed als baas niet wordt gekozen, deng ka no mpp, enkelen gaan samen met baas in het gevang belanden en hun have en goed wordt voor een groot deel geconfisceerd. Wie anno 2010 nog ndp geloven zijn zombie’ s.


  Maak melding

 18. Vorige week lees ik dat Guyana zich heeft vergist in de hoeveelheden aan olie. Het bedrijf heeft flink verloren op de beurs. Ik ga er van uit dat dit gewoon nep nieuws is om stemmen te winnen . Of ze hebben kokosolie gevonden.


  Maak melding

 19. Die Dubai komt dus toch voor een aantal families.
  Ze zullen als die dolle sjeiks 100en auto’s, tientallen private jets, helikopters en paleizen gaan bezitten…


  Maak melding

 20. Kondremangs
  DiDiBri zijn partij is GEEN officieel overheidsorgaan en hun FB pagina al helemaal niet. ……
  Dus moeten ze niet gaan pronken met de rijkdom van Su om stemmen te vergaren. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 21. We hebben goud
  We hebben diamant
  We hebben coke
  We hebben vis hout etc…

  In feite zijn we rijk…maar pinaren dankzij corruptie.
  Dat we olie gevonden hebben betekend geen ene moer …we hebben genoeg dieven oplichters en dealers in onze politiek.

  Bouta moes njang zn dochter zal weer naar parijs willen ..zn vrouw imelda marcos zal ook nieuwe auto kleding etc willen.

  Genoeg mensen die azen op geld..kijk naar onze onbetrouwbare leugenachtige pres een moordenaar oplichter drugsgebruiker misbruiker.

  Wij…de surinaamse bevolking zal zullen hier niks van merken tenzij je een asslicker ben.
  Vandaar de massa achter bouta..dom volgzaam en ongeschoold.

  Zorg eerst dat deze boeler verdwijnt want anders verkoopt hij het aan de spleetogen.

  WEG MET BOUTA
  WEG MET DE MOORDENAAR
  WEG MET DE COKE UIT ONS LAND
  WEG MET DEZE WALGELIJKE SCHURKEN!!!@

  WIJ WILLEN VOORUIT….DUS BOUTA KIER YU KAOLO STREFIE.

  Je bent niet meer dan een kanker gezwel in dat land…en je hebt kanker dus maak ruimte spring voor een auto vergiftig jezelf of schiet jezelf door je mmp kop


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.