‘Suriname heeft geen cent aan Alcoa betaald voor overname stuwdam’

47
Foto: (c) ALCOA | Afobaka-waterkrachtcentrale in Suriname.

Suriname heeft geen cent aan Alcoa betaald voor de overname van de Afobaka stuwdam. Het bedrag dat aan Alcoa is betaald heeft te maken heeft met de door Alcoa geleverde elektriciteit. Dat zegt minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII).

“Het bedrag dat Suriname uiteindelijk heeft moeten betalen aan Alcoa, is niet om de dam over te nemen. Het is om de rekening op basis van een zakelijke overeenkomst welke was gesloten toen, waarvoor we hebben betaald” aldus de minister tegen het NII. Akiemboto probeert de beweringen, als zou Suriname diep in de buidel hebben moeten tasten om de stuwdam in eigen beheer te krijgen, te ontkrachten.

Hij legt uit dat rond 1999 afspraken zijn gemaakt, waarbij is overeengekomen dat er een brandstofrcompenent zou worden toegevoegd aan de prijs voor door Alcoa geleverde elektriciteit. Echter, vanaf dat moment ging het slecht met de bauxietindustrie en betaalde Suriname steeds meer dan wat zij uit de deal met Alcoa ontving.

Volgens de bewindsman was het dan zaak om na te gaan hoe de overeenkomst te beëindigen. Alcoa heeft Suriname van de stroomrekening die was opgebouwd vóór de periode toen de onderhandelingen begonnen, een bedrag van 100 miljoen US dollar kwijtgescholen van de ongeveer 104,8 miljoen US dollar. Suriname had vanaf dat moment slechts 4,8 miljoen US dollar betalen.

Minister Akiemboto zegt dat de onderhandelingen met de multinational jammergenoeg veel langer hebben geduurd: ruim 5 jaren. De rekening bleef echter doorlopen vanwege de overeenkomst met Alcoa. Aan het eind van de onderhandelingen heeft Alcoa wel als voorwaarde gesteld, dat Suriname vanwege de zakelijke overeenkomst de rekening voor geleverde stroom moet vereffenen, én ook omdat bij vertrek uit Suriname alle hydrokrachtwerken aan ons land worden overgedragen.

Minister Akiemboto: “En dat is het bedrag dat we uiteindelijk hebben moeten betalen aan Alcoa, maar het is niet om de dam over te nemen. Het is om de rekening op basis van een zakelijke overeenkomst welke was gesloten toen, waarvoor we hebben betaald”

- Advertentie -

47 REACTIES

 1. Als (volgens de gemaakte afspraken tussen SU en Alcoa) SU de schuld v.d. achterstallige rekeningen niet eerst had betaald dan had men de dam niet kunnen overnemen.

  De overname v.d. dam heeft het land dus weldegelijk behoorlijk wat geld gekost maar dan onder het mom van betaling van achterstallige stroomrekeningen.

  Als men ballen had gehad en erop had gestaan om de dam eind 2015 over te nemen toen Suralco ophield met de productie dan was de schuld ook nooit zo hoog geweest.
  SU heeft eigenlijk 4 jaren lang onnodig teveel betaald voor de Afobakka stroom.

  Het domme van deze regering is dat men een lening met een dure rente heeft genomen om een schuld (achterstallige stroomrekeningen) aan Alcoa te betalen welke eigenlijk renteloos was aangezien Alcoa de rente had kwijtgescholden. Teki schuld fu pai schuld.

  Men had moeten doen wat Derrick Ferrier een keertje had voorgesteld in het programma to the point namelijk gewoon tegen Alcoa zeggen dat je het geld voorlopig niet hebt, dat je ze in de toekomst wel gaat betalen wanneer het financieel beter gaat en alvast de dam overnemen. Het is niet zo dat Alcoa uit protest dan de dam zou kunnen ontmantelen en meenemen naar de USA. En als Alcoa teveel zou lullen dan dreig je met nationalisatie v.d dam. Maar deze regering heeft getoond geen lef te hebben tegen multinationals.
  Zoveel Surinaamse aannemers wachten nog steeds op geld welke overheid hun verschuldigd is maar als het gaat om Alcoa dan doet de regering wel alle moeite om de Surinaamse schuld af te lossen.


  Maak melding

 2. Er was een tijd dat een boer geen belasting betaalde aan de koning.En op gegeven moment kwam de belasting ambtenaar van de koning langs bij de boer.Hij droeg de boer op zijn koe te verkopen op de markt en de opbrengst te storten in de kas van de koning.Daar zat de boer met de handen in het haar.Maar tegen de ochtend had hij een briljant idee.Hij bracht de koe en een geit naar de markt.Hij bood de koe aan voor een gulden aan maar de koper was verplicht de geit voor 300,-gulden te kopen als hij de koe voor een gulden kocht.


  Maak melding

 3. Dus gratis. Natuurlijk
  Meneer Akiemboto toch
  * de Surinamer is dom, achterlijk en pikt het wel?
  * Alcoa (Arconic) is een beursgenoteerde onderneming in de VS en geen charitatieve instelling. Waarom zouden ze Suriname zomaar, gratis, voor noppes dit aanbieden?
  Daarnaast schenken ze Suriname $100 mln? Natuurlijk


  Maak melding

 4. @Oom Ludwig foe Abra Broki, geloof je in je eigen hersenspinsels. Je naam zegt veel dat je over een gammele houten bruggetje naar de grote stad loopt om dagelijks te vreten te zoeken. Go get a life.


  Maak melding

 5. Ik zou graag willen weten hoeveel de Surinaamse overheid jaarlijks aan de Alcoa betaalde voor levering van elektriciteit aan de EBS. Welk totaal bedrag waren wij vanaf 2015 (en daarvoor) jaarlijks kwijt aan de Alcoa die enkel geld toucheerde, en bijna niets voor hoefde te doen.

  En nog hoor ik Gregory Rusland van de NPS doodleuk zeggen dat wij de dam niet hoefden te hebben want deze zou in 2033 automatisch aan Su worden overgedragen ! Wat een stupiditeit van een ‘grote’ politicus !!!!

  Maw Gregory wilde de Alcoa nog 13 jaren blijven spekken over de ruggen van de Suri’s heen want na die tijd zou de dam alsnog tot Surinaams bezit gaan behoren.
  Ik vraag me af waar al deze NPS’ers hebben gestudeerd of dat die instituten wel op niveau waren maar op het moment dat je Grun dyari betreedt, jou hersenen contraproductief gaan werken.

  Ik blijf erbij, dit is een hele goede set van de president geweest, want wie z’n energievoorziening beheerst, heeft z’n toekomst in eigen hand.

  De energie conglomeraten zijn de moderne kolonisatoren in de wereld van nu.


  Maak melding

 6. Kondremangs
  @Milton. ….in de overeenkomst tussen alcoa en de toenmalige regering olv premier ferrier stond INDERDAAD dat de dam in 2033. .na 75 jaar. ….GRATIS van Suriname zou zijn. …dat Is een Feit. …
  De nieuwe kolonisator Is China. ….kijk maar in Afrika en kijk maar in ons land. …..
  Akiemboto. .ga je mond spoelen leugenaar. ….DiDiBri lover. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Akiemboto mag met mooie verhalen komen maar we weten allemaal dat de huidige machthebbers het onderspit delft bij onderhandelingen met multinationals. Alcoa kon zelfs wegkomen zonder de verontreinigde grond op te ruimen of een sociaal plan voor de werknemers. Bravo ndp, dat hebben jullie goed gedaan!


  Maak melding

 8. Talk Right 6 januari 2020 At 15:21
  @Oom Ludwig foe Abra Broki, geloof je in je eigen hersenspinsels. Je naam zegt veel dat je over een gammele houten bruggetje naar de grote stad loopt om dagelijks te vreten te zoeken. Go get a life.

  En jij die van je baas didibri


  Maak melding

 9. Milton paarse debiel,de NDP heeft jaren betalingen niet gedaan. Dus dombo kom uit je boom en ga naar school. Als NDP netjes elk jaar de rekeningen had betaald dan waren de rekeningen niet zo hoog en betaalbaar en 2033 gratis stroom. Maar je broer Rob g komt je zo uitleggen.


  Maak melding

 10. Wat ik schokkend vind in dit bericht is het feit dat de minister er vanuit gaat dat er alleen maar onderontwikkelde NDP ‘ers in het land wonen. En de kritische burger niet meetelt. Zelfs een kleuter trapt toch niet in zo een lul verhaal. En met dit soort fabels willen deze mensen na de verkiezingen nog eens vijf jaar het land gaan regeren !!!!! De NDP staat gelijk aan synoniemen als wanbeleid, corruptie en incompetentie en dat blijkt nu eens ook weer.


  Maak melding

 11. @Nobruya, jij bent on speaking terms met ondergetekende maar Redskin zou meer moeten gaan investeren in omgaan met kritiek en meningen van anderen.

  Wat Akiemboto zegt is juist, want Suriname heeft niets te hoeven betalen voor de intrinsieke waarde van de dam, maar hebben ze enkel voor achterstallige elektriciteitsrekeningen moeten betalen.
  Na 2033 zou er never en nooit gratis stroom geleverd worden door de NPS of wie dan ook, vraag het maar aar Gregory of Miss Ati brong, alhoewel ik moet toegeven dat de therapie deze dame ontzettend heeft geholpen, want nu pas ben ik bereid om naar haar te luisteren.

  @Redskin wake up, gratis stroom bestaat never en nooit niet (dat willen jullie de kiezers wel voorhouden) maar ook niet in Suriname !

  Milton F.


  Maak melding

 12. AAN ALLE SYMPHATIESANTEN VAN DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ:

  VOLGENS THE FINANCIAL TIMES IN NEW YORK KAN SURINAME HAAR SCHULDEN NIET BETALEN.

  THE FINANCIAL TIMES IS NIET GELIEERD AAN DE OPPOSITIE.

  ALS JE JE SCHULDEN NIET KAN BETALEN BEN JE BANKROET.

  ROBG, DE SUPER ECONOOM MOET HIER ANTWOORD OP GEVEN.


  Maak melding

 13. @Domme Jay: Yu dong pisi kaka! Als je een auto overneemt van een verkoper krijg je het pas als je het geld op tafel legt!! Wat is daar nou zo moeilijk aan te begrijpen?? Ik sla steil achterover van de alles overtreffende domheid die hier op deze site telkens weer door dezelfde ezels tentoon wordt gespreid! Ongelooflijk, hoe simpel kan je zijn?!!


  Maak melding

 14. Surinamers vinden het schattig voor de gek gehouden te worden door de criminele ndp regering.Het krioelt van criminelen ,moordenaars en bankrover in de ndp regering maar toch durven de surinamers in deze criminelen te geloven?
  Surinamers geloof in jullie zelf .jullie kunnen beter doen.Stem deze criminele ndp regering weg!


  Maak melding

 15. Bouterse en zijn bende maken gebruik van misleidende communicatietechnieken !

  Een voorbeeld:

  (Let op: waarschuwing voor NDPers en boutisten. Het volgende voorbeeld kan ernstige mentale verwarring en slapeloze nachten veroorzaken. Extreme boutisten kunnen hersenschade, voor zover die er zijn, oplopen.)

  Het voorbeeld:

  Een wiel rolt want het is rond.
  Klopt dit ?
  Ja, het klopt.
  Is dit een leugen?
  Nee, dit is geen leugen.
  Een bal is rond want het rolt.
  Klopt dit ?
  Ja, het klopt.
  Is dit een leugen?
  Nee, dit is geen leugen.
  Een dobbelsteen is rond want het rolt.


  Maak melding

 16. @Henry: Waar van de Financial times, geef eens een link, laat zien hoe flink en betrouwbaar je bent. Artikel, datum wel te verstaan. Heb gezocht, maar niets in die zin gevonden. Wel wat interessante zaken over de slavernij die weer eens aangeven hoe gewiekst de Nederlanders zijn in geschiedvervalsing en verdoezeling!


  Maak melding

 17. @Henry: Waar van de Financial times, geef eens een link, laat zien hoe flink en betrouwbaar je bent. Artikel, datum wel te verstaan. Heb gezocht, maar niets in die zin gevonden. Wel wat interessante zaken over de slavernij die weer eens aangeven hoe gewiekst de Nederlanders zijn in geschiedvervalsing en verdoezeling!


  Maak melding

 18. @Para Express: Laat zien hoe intelligent je bent:
  De VHP is een Hindustaanse partij, kijnknaar de DNAfractie.
  Klopt dat? Ja, dat klopt!
  Is het een leugen? Nee het is de keiharde waarheid.
  De VHP is dus een etnische partij!
  Klopt dat? Ja, dat klopt!
  Is dat een leugen? Nee, dat is de keiharde waarheid. Kijk naar de samenstelling van het partijbestuur en onderafdelingen.
  De VHP is een a-nationale politieke partij! Probeerde in het verleden Nickerie tot een onafhankelijke Hindostaanse staat te maken
  Klopt dat? Ja, dat klopt.
  Is dat een leugen? Nee, dat is de keiharde waarheid.
  De VHP heeft onder het oog van Venetiaan, zijn voorgangers en zijn opvolger het openbaar ministerie, het justitieel apparaat en OW&V omgetoverd tot een Hindostaanse enclave binnen Suriname!
  Klopt dat? Ja, dat klopt!
  Is dat een leugen? Nee, het is de keiharde waarheid………moet ik doorgaan?


  Maak melding

 19. @ lucien ofzo

  Ik had nog zo gewaarschuwd voor mentale verwarring. Waarschijnlijk krijg je nu ook slapeloze nachten.

  By the way Lucien ofzo.

  Het artikel is te vinden op ft.com


  Maak melding

 20. @Lucien,

  Ik heb geen link voor jou maar Google op SRNIEUWS.

  Ik ga niet zomaar wat roepen Lucien.

  Laat mij weten of je dat bericht gelezen hebt: Be honest


  Maak melding

 21. @Henry we zijn gewend geraakt aan door jouw en anderen gefabriceerde fake nieuws. Daarom neemt niemand dit soort mededelingen serieus. Een paar maanden terug las ik ook ergens een artikel in het engels waarin stond dat er in Suriname hongersnood heerst en dat internationale organisaties een voedselprogramma voor Suriname hebben opgestart. Foei toch.


  Maak melding

 22. @RobG,

  Ga Googlen: SRNIEUWS. DIT GEEN FAKE NIEUWS. Dat Suriname haar schulden niet gaat kunnen betalen is de verwachting van The Financial Times.

  De Echte Economen hebben ook voorspeld dat de koers zal gaan stijgen na de verkiezingen.

  Time will Tell RobG: Ik durf met jou te wedden dat deze voorspellingen uit zullen komen.


  Maak melding

 23. Misschien dat mij iets is ontgaan of dat ik het niet helemaal snap, maar gisteren las ik het volgende via een ander medium.

  ======

  05 Jan, 00:55
  foto

  Het wereldwijde advocatenkantoor Morgan Lewis heeft Suriname geadviseerd bij een aanbod van US$ 125 miljoen aan staatsobligaties dat op 20 december 2019 werd gesloten. De obligaties zijn genoteerd op de beurs van Luxemburg, zegt Morgan Lewis in een persbericht.

  De opbrengst van het aanbod is gebruikt om de achterstallige stroomrekening die de Staat Suriname had bij de Suriname Aluminium Company (Suralco), een dochteronderneming van Alcoa, te voldoen. Er is US$ 111 miljoen betaald, waarop Suralco de Afobaka hydro-elektrische dam aan Suriname heeft overgedragen.

  De overdracht van de dam maakt volgens Morgan Lewis deel uit van een bredere hervorming van de elektriciteitssector van het land. Partner Carter Brod in Londen leidde het team dat Suriname adviseerde, waaronder partners Neeraj Arora in Los Angeles, Thomas Mellor en Timothy DeSieno in New York en Edwin Smith en Alan Beloff in Boston.

  Morgan Lewis heeft Suriname geadviseerd bij verschillende schuldaanbiedingen, waaronder het aanbod van US$ 550 miljoen aan debiteurenobligaties in 2016.

  =====

  Denken jullie dat Morgan Lewis met Su in zee zou zijn gegaan indien men er van op de hoogte was dat Suriname niet aan haar schulden zou kunnen voldoen.

  Daarom snap ik ook niet waar dit bericht over Suriname die haar schuld verplichtingen niet na zou kunnen komen, just out of the blue, vandaan komt.

  Talk to me, anti Surinamers !!!


  Maak melding

 24. @Milton,

  Ik had jou slimmer ingeschat Milton: Morgan Lewis heeft voorbereidingen getroffen voor de obligatielening tegen een FEE.

  DIT geld wordt direct betaald aan Morgan Lewis.

  Ze doen het echt niet op krediet hoor vriend.

  Of Suriname haar schulden wel of niet kan betalen
  is voor Morgan Lewis niet echt van belang.

  Op termijn gaat Suriname haar schulden niet kunnen betalen. De VES had dit allang voorspeld.

  DIT is geen nieuws. Suriname produceert te weinig om USd te genereren. En men geeft te veel geld uit.

  Ik heb een heel klein beetje Economie op school gehad.


  Maak melding

 25. @Ashwin, ik daag je uit mijn antwoord op die onzin van Henry te plaatsen. Jullie laten je in je roes van haat steeds makkelijker ontmaskeren. Weet je, mijn ouders hebben me geleerd dat de vwaarheid spreken altijd goed uitpakt, want je hoeft het niet uit te leggen en te onthouden. Dit in tegenstelling tot elke leugen, die je moet kunnen reproduceren, dus onthouden, onderhouden en bedekken met andere leugens om je gelieg geloofwaardig te laten blijven…..totdat je door de mand valt omdat je (een deel van) de leugen bent vergeten en jezelf gaat tegen spreken. Dit zie ik steeds meer gebeuren hier.


  Maak melding

 26. Ik heb gegoogeld met verschillende speciale verfijnde stuurtekens om tot in de details informatie over de financiële situatie van Suriname te achterhalen. De tekens die ik o.a. gebruikte laten de specifieke informatie in een pop-up venster opkomen. Nergens staat er in buitenlandse media een artikel over Suriname dat haar financiële verplichtingen niet kan nakomen. In de zoekmachine komen alleen het artikel in SrNieuws, De Ware Tijd en Waterkant. Het is de zoveelste poging van bepaalde oppositiepartijen om met behulp van de media het volk te misleiden.

  Zoals Milton het heeft aangegeven is de staat Suriname kredietwaardig genoeg om leningen aan te gaan. Het land heeft inkomsten uit goud, aardolie en andere producten. Als Suriname niet in staat zou zijn om haar financiële verplichtingen na te gaan zou de regering ook nooit in aanmerking komen voor een lening.


  Maak melding

 27. Letterlijke tekst op de site van etftrends-punt-com

  Looking beyond simply the U.S.-China trade deal as the bellwether for EM strength, Murphy cited challenges in a Financial Times report like “political and economic difficulties in markets with big index weights such as Mexico, Brazil, South Africa, Poland and Russia, and to immediate problems of keeping up debt repayments in Argentina, Ecuador and Lebanon, as well as the smaller frontier markets of Suriname, Cameroon and Papua New Guinea. His approach: ignore the benchmark indices and look for returns in the likes of Serbia, Egypt and Ukraine.”


  Maak melding

 28. “Alcoa heeft Suriname van de stroomrekening die was opgebouwd vóór de periode toen de onderhandelingen begonnen, een bedrag van 100 miljoen US dollar kwijtgescholen van de ongeveer 104,8 miljoen US dollar.”
  “Minister Akiemboto zegt dat de onderhandelingen met de multinational jammergenoeg veel langer hebben geduurd: ruim 5 jaren. De rekening bleef echter doorlopen vanwege de overeenkomst met Alcoa.”

  Lekker makkelijk zo’n misleidend en schimmig verhaal.
  De vraag blijft natuurlijk:

  Door welke minister en welke regering in 1999 de afspraak is gemaakt dat er een brandstofrcompenent zou worden toegevoegd aan de prijs voor de door Alcoa geleverde elektriciteit. En wat zou dat moeten inhouden zo’n brandstofcompenent?

  Over welke periode heeft men het hier als eigenlijk de rekening 204,8 miljoen USD was?

  Op basis waarvan heeft Alcoa 100 miljoen USD kwijtgescholden, wanneer en tijdens welke periode is dat gedaan?

  Dat deze regering incompetent is dat wisten wij al. Maar dat zij nu met zo’n schimmig verhaal naar buiten komen bewijs nu eens en temeer weer de paranoia van de NDP.
  Men heeft eerder niet willen luisteren naar het parlement. Hoe zit het met dat sociaalcontract? De NDP zou het toch samen doen met het volk?

  De “achterkamertjes” politiek gaat ze nu opbreken.


  Maak melding

 29. Er valt niet te ontkennen dat de DNA breed in november/ decembter 2015 geconstateerd werd de brokopondo dam toen al van Suriname was. PUNT.
  Er is dus 4 jaar lang voor Electriciteit betaald die al van Suriname was
  Qua herleidbare orde van grootheid $ 60.000.000/jaar terwijl Suralco jaarlijks ongeveer $ 12.000.000 aan kosten had. Ofwel Suriname heeft dus ongeveer $ 190.000.000 weg gegeven aan Suralco. Daarnaast moet door dat Suriname geen geld had om voor de geleverde stroom te betalen ook nog eens 4 jaar 12% rente betaald worden over pakweg $ 125.000.000. dat is ook nog eens $ 60.000.000 die uit Suriname verdwijnt zonder iets te produceren.

  @ Lucien.
  De Waretijd publiceerde het zogenaamde Fake news van in de FT en van een vooraanstaande analist, Geen fake news maar een breed voorzien rampbericht voor Suriname.
  beste Lucien bij de zogenaamde bridge loac zijn door Oppeheimer zekerheden geeost die er niet omliegen onderpand is het dividend van staatsolie en nog wat. Ondanks dat die onderpanden gegeven zijn is de rente 12,5%.

  @ Milton.
  Dat Morgan Lewis meegewerkt heeft aan de bridge loan van $ 125.000.000 is niet vreemd. zij zijn ingehuurde adviseur die betaald worden uit de lening dus de eerste miljoenen van de lening gaan naar Lewis Morgan en Oppenheimer en die Fee is exorbtant hoog heb je kunnen lezen. Ik herinner mij dat de eerste 5-7% aan de advies strijkstok is blijven hangen.

  Velen van de loyalisten vergelijke Suriname graag met echte landen. Nu vergelijk aub eens met NL en dan kun je zien dat er miljarden geleend kunnen worden voor negatieve renten zonder dat er adviseurs met enorme provisies vandoor gaan.

  Ik vertrouw er op dat bij een regime change de schulden gesaneerd kunnen worden en na 100 dagen minder dan de helft gaan kosten van wat ze nu kosten.


  Maak melding

 30. Ik ben niet geheel verbaasd over het feit dat die slimme paarse ratten het artikel in de Financial Times niet kunnen vinden. Gewoon zo in de waan laten, ze weten het toch altijd beter. En dat denkt een land te kunnen besturen.

  Een tip, wellicht handiger om een abonnement te nemen?


  Maak melding

 31. Het is wel bewonderenswaardig hoe jullie fakenews weten te omkleden met nog meer fakenews. Ik heb al aangegeven en dat zouden jullie, beroepsleugenaars, moeten weten, dat een leugen onderhoud behoeft en eens onderuit gaat. Tot nu zijn al jullie leugens gelogenstraft en ziet het Surinaamse volk steeds meer jullie ware aard. 25 mei zal er onherroepelijk met jullie, anti-Surinamers, worden afgerekend. Dan ga je de stoelendans zien en zullen de VHPkandidaten hun ware aard tonen, maar zonder pardon bij het grof vuil geplaatst worden.


  Maak melding

 32. @JOJIO: En toch deed de oppositie alles om de overname niet door te laten gaan. Die domme Gregory vindt zelfs dat we nog tot 2033 moeten betalen???? en dat wil staatsmacht??? Wat een Joker!!


  Maak melding

 33. Als jullie slim zijn dan luisteren naar oma Inge van rangoe. Ze had het voorspeld 77 jaar,of youtube intoetsen .Oma inge daar leer je wat van.Geen flora honden.@laat me leerrijke dingens


  Maak melding

 34. @Lucien, Milton, RobG,

  Jullie zijn zielig: Mijn FAKE NIEUWS STAAT IN DE WARE TIJD.

  Na de verkiezingen gaan jullie zeggen dat het de schuld is van de VHP en de NPS is dat Suriname haar schulden niet kan betalen en dat de koers gesprongen is naar 1:20.


  Maak melding

 35. Aan Lucien en consorten:

  Dit is eigenlijk geen Nieuws: Winston Ramautarsing heeft steeds gezegd dat Suriname haar schulden niet gaat kunnen betalen en dat wij in een SCHULDENCRISIS terecht zullen komen.

  Maar ja: Jullie lezen alleen Faya Pepre Nieuws en luisteren naar Bakase Tori van Bimbo.


  Maak melding

 36. Alleen Harry jong Loi verhalen hier op wtk van al die ndp-ers. Su is een failed State, punt uit! Komt allemaal door incapabele en incompetente ndp regering.


  Maak melding

 37. Lucien
  De waard vertrouwt zijn gasten zoals hij zelf is.

  Mevrouw Masaraman reageert als NDP prominent op het artikel. Voor haar is het 100% realistisch. Verder suggereert zij dat toekomstige olie inkomsten het wel mogelijk zullen maken de schulden te betalen. Typisch NDP gedrag.

  U verwijt dat de oppositie pas in 2033 zou willen overdragen is 100% fake. Zij net als de NDP fractie eisten nakoming van de Brokopondo overeenkomst en dat is met terugwerkende kracht naar december 2015. Geen betaling maar geld terug ontvangen beste Lucien.


  Maak melding

 38. @ Lucien, je bewijst weer eens een domme paarse rioolrat te zijn die niet behoorlijk kan lezen.

  Nogmaals: de ndp minister Akiemboto beweert dat de overname v.d. stuwdam Suriname geen cent heeft gekost terwijl de feiten uitwijzen dat SU eerst meer dan 100 miljoen U$ dollar heeft moeten betalen aan Alcoa voordat men de dam overgedragen kon krijgen.

  Er is dus weldegelijk betaald geworden voor de overdracht v.d. stuwdam maar dan onder het mom van betaling van achterstallige stroomrekeningen en minister Akiemboto probeert zaken te verdraaien en het volk zand in de ogen te strooien.

  Go dok yere hoor lucien en ga maar verder met het likken v.d. kont van je meester bouta als de brave huisslaaf dat je bent want dat is toch het enigste waar paarse bermratten & losers als jij goed in zijn.


  Maak melding

 39. Dus Alcoa hoeft mooi geen enkele cent te betalen voor de milieuschade, hoeft haar oude junk (sterk verouderde waterkrachtcentrale, vervanging en onderhoud gaan Suriname heel wat kosten) niet zelf op te ruimen en krijgt ook nog eens een zak geld (zgn afgeleverde stroom) mee. Mooie deal. Zo onderhandel je pas goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.