Conceptovereenkomst over export van rijst vanuit Suriname naar Cuba

15
Vervolggesprek over export van rijst vanuit Suriname naar Cuba
De bespreking op vrijdag 3 januari 2020 in Suriname.

De Cubaanse ambassadeur in Suriname, Igor Azcuy González, heeft gisteren een vervolggesprek gevoerd met Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) over de vorderingen met betrekking tot de export van rijst naar zijn land.

Eerder werd bekend dat Cuba interesse heeft in de Surinaamse witte rijst en Suriname wil bijstaan met specialisten om de uienteelt in het land op gang te brengen. Bij de ontmoeting op vrijdag 3 januari 2020 heeft de Cubaanse ambassadeur de conceptovereenkomst die is opgesteld door de Cubaanse overheid aangeboden aan het Ministerie.

Bij dit vervolggesprek waren aanwezig de directeur van Buitenlandse Zaken en haar juridische staf, via wie de correspondentie met Cuba plaatsvindt, alsook de juridische staf van het Ministerie van LVV.

De juristen van voornoemde ministeries zullen samen met de rijstexporteur, de heer Bhagwatpersad Ramadin, buigen over de conceptovereenkomst en eventuele voorstellen doen. Daarna zal de finale overeenkomst worden ondertekend en kan worden overgaan tot het doen van zaken.

- Advertentie -

15 REACTIES

 1. Leest u aub goed wat er wordt gezegd. Er wordt weer gebakkenlucht verkocht aan d ie domme surnamers.
  Het water project hoor je niks meer over, podo siri hoor je niks over, casave en palmolie fabriek ho o r je niks meer over. Ze hebben een nieuw woord ontdekt : concept! Kijk eer s t goed na wat concept is!


  Maak melding

 2. Zelfs van de Cubaanse artsen hoor je niks meer. En volgens m8j bedoelen ze 8n Cuba iets anders met wit,he5 maak mie5 uit Suriname leverd alles Wat wit is.


  Maak melding

 3. Misschien een voorbeeld voor Suriname.

  Bezorgdheid op Curaçao: ’We moeten leren van Nederland’

  WILLEMSTAD – Curaçao is er in 2019 op economisch, sociaal en financieel gebied niet op vooruitgegaan. Dat zei gouverneur Lucille George-Wout vrijdagavond (lokale tijd) tijdens haar traditionele nieuwjaarstoespraak. Ook voor 2020 wordt meer economische krimp verwacht en zal onzekerheid toenemen, aldus een bezorgde George-Wout.

  Ze gaf in haar speech aan dat Curaçao een voorbeeld moet nemen aan Nederland. Daar gaat het volgens haar wel „erg goed.” Ze riep politici op om „te kijken en te leren” van zowel Nederland als Bonaire. Maar vooral om „gebruik te maken van de mogelijkheden die binnen het Koninkrijk worden geboden.”

  Ook stelde ze dat „we op Curaçao met respect naar elkaar moeten luisteren” en „onze geesten moeten openstellen voor de ander.”


  Maak melding

 4. De Cubanen zullen in US dollars moeten afrekenen. Ook zij hebben een tekort aan dollars aangezien ze te maken hebben met een Amerikaanse boycot. En idd na de casave fabriek, palmolie en water export naar Afrika zie ik het somber in dat Suriname rijst gaat exporteren naar Cuba.
  Het is de lamme die de blinde helpt.


  Maak melding

 5. Dwazen regeren het land en het dwaas paarsdom volk verdienen het om minder rijst te kunnen lopen in de toekomst, want schaarste en armoede zullen het gevolg zijn van dit dwaas beleid wanneer de leningen worden afgelost, monie no o go de moro. De nationale destructie partij is een en al een duivelse vernietigde sekte olv een duivelse zoon, didibri .


  Maak melding

 6. Wat een gelul van Mini Ster Par de Misser, we willen de MOU en de LOC zien. MOU = memorandum of understanding en LOC letter of credit. Pas dan heb je een transactie gebakken waar je voor betaald gaat worden. Lulkoek verkopen is natuurlijk bouta’s gift. Even denken……18000 huizen…….cocaschuur, ….cassavefabriek…….etc. En even nadenken er kwam eens een schip voor rijst in Nickerie voor Venuzuele……. een paar zakken rijst geladen voor de foto’s en weg was het weer zonder lading. Fool me once shame on you fool me twice shame on me.


  Maak melding

 7. Het zou een wereldwonder zijn indien het de Cubanen lukt hier uien te telen. Wij hebben daar het klimaat gewoon niet voor. Iedere landbouwkundige kan je dat vertellen. Waarom geen Zuurzak?


  Maak melding

 8. Het zal er eindelijk toch van komen dat men in Suriname dankzij Cuba aan de teelt van uien gaat doen. De Cubanen hebben Suriname nog meer te bieden. Het Cubaanse landbouwonderwijs past beter bij Suriname dan de Wageningse Landbouwuniversiteit. Op Cuba verbouwd men ook aardappelen en knoflook. Suriname kan hiervan ook veel leren.


  Maak melding

 9. Op Cuba verbouwt men ook aardappelen en knoflook. Suriname kan hiervan ook veel leren.
  Dat is die ka met Suriname.
  Er zijn te veel barrières die geslecht moeten worden om kennis van het buitenland te incorporeren. Om het vervolgens te implementeren is hulp van overheidswege nodig.
  Deze regering is hiertoe niet in staat gebleken tot nu toe. Niet erg als je het niet kan, maar geef het gewoon toe en doe een stap opzij en vervolgens achteruit
  Kan een andere regering dit wel?
  Dat zal je pas met zekerheid kunnen zeggen als zij het voor het zeggen hebben.
  Kletsverhalen over het verleden zeggen mij weinig. Het gaat om het heden en de toekomst


  Maak melding

 10. Nog meer paarse intellectuele diarhhea. Aardappelen uien knoflook kunnen cubanen in de winter verbouwen ze zitten màar zo 30 km van Florida. Niet op 5 graden noorderbreedte van de equador in de laagland tropenbos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.