Biologiedocenten getraind in verantwoord gebruik pesticiden

6
Biologiedocenten getraind in verantwoord gebruik pesticiden

De Surinaamse intersectie biologie van het VWO heeft de training over ‘verantwoord gebruik van pesticiden’ gevolgd die werd verzorgd door de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deze training die op vrijdag 3 januari werd verzorgd, is de eerste stap voor een intensievere samenwerking met de intersectie van biologiedocenten in Suriname.

De afdeling heeft onder leiding van Carmen van Dijk, Waarnemend Hoofd, eerder in 3 achtereenvolgende jaren bewustwordingssessies over verantwoord pesticidengebruik verzorgd op de de Henry Hassenkhan Scholengemeenschap. Dit in samenwerking met de Biologiedocent Regillio Goedhoop, die tevens voorzitter is van de intersectie biologie van het VWO en directeur van Stichting Koherme.

Deze training in het verantwoord gebruik van pesticiden aan de biologiedocenten is met een certificaatuitreiking afgesloten. De opgedane kennis zal verder worden opgenomen in de te ontwikkelen lesbrief, namelijk het Biologie curriculum. Pesticiden gebruik en de gevolgen van overmatig gebruik komen namelijk aan de orde in de Ecologie lessen (Ziekten en plagen) en bij Voeding en Vertering (Pesticide residuen en accumulatie).

Trainingen en voorlichting staan heel hoog in het vaandel van het beleid van het ministerie van LVV en worden ondersteund door minister Rabin Parmessar. De bewindsman is de mening toegedaan dat door voorlichting en training de mensen beter in staat worden gesteld hun kennis te verruimen en hun werkzaamheden beter te doen. Het streven is erop gericht de informatie naar de mensen toe te brengen, waardoor het rendement groter wordt.

- Advertentie -

6 REACTIES

 1. If a mentaliteit no verander..In sarnang. Neks noh psa… Skrif in poti…. Sranang na ene oor in.. Andere uit… Vooral decembermaand nangah januari… A feest e go Doro… Sopi de in a edeh.. Ete…soema e spang.. A her kondre e drai tap segih foe a bigi masrah.. Oso Jang NE bori..Moro.. … Pai A snesi.. Dapeh Jang deh


  Maak melding

 2. @laat mij goed jaar je heb goede klanten.Je reageert ala minut veel verdient van dronken mannen dat je nu geregeld reageert,dus je heb internet nu.Tof.Ander taktiek je voert ze dronken .


  Maak melding

 3. Aswin/Politiek neutraal@ ben je dan vergeten dat ik je ook al dronken gevoerd heb en je hebt er wel van genoten je luste er wel pap van achterbakse paarse smeerlap 😂😂😂


  Maak melding

 4. Aswin 4 januari 2020 At 20:42
  @ laat me ja maar dan is het vervelend kun jou klanten niet de bosjes meer mee ingaan

  Als ik geleerd heb politiekos neutralos en aswinnus te verdelgen wat hebben de bosjes er in Godsnaam mee te maken wat ben jij een zwakzinnige dombo wat ben jij een grote zwakzinnige paarse muskusrat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.