Vrouwenemancipatie tijdens de Grote Suriname Tentoonstelling

3
Vrouwenemancipatie tijdens de Grote Suriname Tentoonstelling

Speciaal voor de Grote Suriname-Tentoonstelling organiseert de Stichting Between The Lines op zondag 12 januari 2020 de Sophie Redmond Talkshow. Waar de tentoonstelling gaat over het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden wordt in de talkshow het koloniale leven van Sophie Redmond, geplaatst tegenover de hedendaagse positie van de Surinaamse vrouw. Durven Surinaamse vrouwen nog voorop te lopen? Durven Surinaamse vrouwen nog tegen het establishment in te gaan?

Met een panel bestaande uit drie aansprekende vrouwen, Harriëtte Verwey (cardioloog), Tanja Jadnanansing (politica) en Marga Weimans (mode-ontwerper) wordt er in de talkshow gesproken over de ontwikkeling en de positie van Surinaamse vrouwen in Nederland vanaf de onafhankelijkheid van Suriname in 1975.

De Stichting Between The Lines/Radio Double7FM, organiseert samen met de Vereniging Ons Suriname jaarlijks in de maand maart, de Sophie Redmond-lezing waarbij een inspirerende vrouw haar ervaring deelt. Het doel van de lezing is, dat de ervaring van de spreker het publiek motiveert, mobiliseert en leidt tot succes.

De Sophie Redmond Talkshow vangt aan om 14.00 uur en eindigt om 15.30 Er is ook gelegenheid om de Grote Suriname Tentoonstelling.

- Advertentie -

3 REACTIES

 1. De economische en sociale positie van de meeste Surinaamse vrouwen en mannen is slecht. Er is nauwelijks emancipatie van vrouwen en ook van mannen.

  We leven nog als in 1800.

  De sterke Surinaamse vrouw is een mythe.


  Maak melding

 2. Ik kan me zo ergeren aan “De Grote Suriname-Tentoonstelling” De Nederlandse overheid heeft totaal geen respect voor Suriname.

  Ik kan me zo ergeren aan het totaal respectloos bejegenen van ons democratische gekozen regering.

  Ook het met voeten betreden van het volkenrecht als het Suriname betreft.

  Zelf dictatoriale en moorddadig regimes in het Midden-oosten worden door de Nederlandse overheid respectvoller behandeld dan Suriname.

  Historische band met wie ? Wordt tijd dat sommige Surinamers stoppen met dat flauwekul.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.