Regering Suriname: ‘Stroom prijs niet omhoog met overname dam’

18
Regering Suriname: 'Stroom prijs niet omhoog met overname dam'

De regering van de republiek Suriname heeft gisteren op Nieuwjaarsdag een persconferentie gehouden in verband met de overname en overdracht van de Afobaka Stuwdam. Minister Gillmore Hoefdraad benadrukte daarbij dat de stroom prijs geenszins omhoog zal gaan, met de overname van de dam.

De dam is op 31 december 2019 door Alcoa overgedragen aan de Surinaamse regering. Deze formaliteit heeft plaatsgevonden, nadat de regering de laatste openstaande rekening bij Alcoa heeft betaald. De Surinaamse overheid heeft op haar beurt de dam overgedragen aan Staatsolie.

Staatsolie Power Company Suriname zal de stroomlevering aan de Energie Bedrijven Suriname onverkort voortzetten. Staatsolie-directeur Rudolf Elias zegt dat met de regering is afgesproken dat de prijs waarvoor stroom vanuit de dam geleverd wordt zal worden verlaagd.

Aan de leiding van de persconferentie stond vicepresident Ashwin Adhin, die president Desiré Bouterse vertegenwoordigde. Verder waren aanwezig Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Ook leden van de Surinaamse onderhandelingscommissie, waaronder Dilip Sardjoe, waren aanwezig.

- Advertentie -

18 REACTIES

 1. De verwachting van de Suris is dat de prijs van de electriciteit omlaag gaat. Met het gelijk blijven van de kosten is electriciteit duur gebleven. De totale levenskosten voor het Suri volk is duur gebleven onder deze ndp regering.


  Maak melding

 2. Waarom laat Bejaarde kleuter Bouterse zijn lelijke kop nooit zien bij dit soort belangrijke meetings??? Ooooooojaaaa. Hij begrijpt niets en weet ook niet wat te zeggen. Zulke meetings zijn veel te hoog gegrepen voor hem. Bouta zijn bovenkamer is gevuld met coke en die van Ingrid ook. Ze zijn dagelijks high.


  Maak melding

 3. Let op wat wordt gezegd, de prijs gaat niet omhoog dus nu nog niet.
  MAAR net als in andere landen waar zulke overnames zijn gedaan komt de koper meestal binnen een jaar met de boodschap dat de prijs wel omhoog gaat omdat onvoorziene onderhoudskosten zijn opgedoken.
  Dus niet te vroeg gaan feesten, het zijn criminelen die op rooftocht zijn en ze weten heel goed dat het niet eeuwigdurend zal zijn.
  Dus aan de voorkant zijn ze nationalistisch & populistisch bezig en aan de achterkant wordt de samenleving keihard genaaid, en dubbel genaaid houd beter.


  Maak melding

 4. Dat wil ik zien. Wereldwijd is bekend dat een kilowatt stroom opgewerkt door een krachtcentrale slechts 3 cent kost. Welke valuta dat betreft hebben ze niet gezegd, maar ik neem aan eurocenten.


  Maak melding

 5. Een kwestie van tijd voordat deze duivelse regering land, volk en dwaze aanhangers verder verarmd en opscheept met torenhoge megaschulden. De dwaze aanhangers verdienen het als slaaf te werken of financeel ogegeten te worden voor de komende kolonisator, China.


  Maak melding

 6. Ach ,surinamers gaan zich aanpassen.Ze gaan na een dag van jammeren straks de verhoogde stroomtarieven betalen.
  Ze slikken eenmaal alles wat de van moord berechte crimineel ,hun lijder., hun beveelt te doen.
  Ze zijn gehoorzaam hoor die surinamers en daarom is bouta heel blij en trots op de domme surinamers.
  De surinamers houden niet van confrontaties,ze vechten niet terug,ze passen zich aan.Niet een volk om trots op te zijn.


  Maak melding

 7. Indirect gaat de verhoging komen. We gaan EBS zwaar subsidiëren. Op natinaal nivo: uit belastinggelden, op internationaal nivo: uit leningen afsluiten. Ga zo door.Jullie doen het fantastisch.


  Maak melding

 8. Hahahahahaha yes thanks bouterse. Ze hebben brieven geschreven en van alles geroepen om dit te dwarsbomen maar helaas . Al’s het financial zo slecht ging hadden ze de lening nooit gekregen want de banken zijn niet gek . Gefeciteerd Su


  Maak melding

 9. In de directe toekomst zal Suriname zijn..boutaland.
  En de surinamers die zijn geen surinamers meer maar boutalanders.
  Zieliger kan het niet.
  Wat heeft bouta met je gedaan Suriname?!
  Je verdiend de surinamers niet,ze zijn het niet waard jou volk te zijn.
  Ze zijn jou niet trouw .Ze hebben het lef niet om voor jou eer te vechten.Ze doen niet eens de moeite….
  Wat een laffe volk.
  Ze verdienen niet beter,ze verdienen de moordenaar als lijder!


  Maak melding

 10. Waarom zou de stroomprijs omhoog moeten gaan nu de dam van Suriname is?? De regering zou juist moeten zeggen dat de stroomprijs dit jaar fors gaat dalen nu de dam in eigenbeheer is!!!


  Maak melding

 11. Het is dat wat Bouterse bedoelde met de economie is stabiel. Ik begin de Surinamers is Suriname alvast Voor te houden dat na verkiezing het volgende gaat luiden : kiri a faja voordat faja go kiri Joe. Alstublieft…


  Maak melding

 12. Wazig, sta mij toe om antwoord te geven op gestelde vraag

  En waar gaan de leningen van betaald worden?

  Aflossing en rente zouden betaald moeten worden uit de opbrengsten van het geïnvesteerde kapitaal.
  De leningen zouden toch de productiecapaciteit verhogen, hierdoor zou er meer verdient worden.
  Of is er geen rendement uit het geïnvesteerde vermogen. Dan heb je voor lul geleend


  Maak melding

 13. Kostprijs per kilowatt stroom 3 cent. Dus moeten de tarieven omlaag. Zo niet dan is er al sprake van een prijsverhoging. Een mooie commercieel leugen.


  Maak melding

 14. Tot de verkiezingen zal de electriciteitsprijs niet omhoog gaan want de kiezers moeten gepaaid worden maar na de verkiezingen zal dat afgelopen zijn en zullen de tarieven verhoogd worden in een herhaling van het 2015/2016 scenario. Hetzelfde gaat ook gebeuren met de wisselkoersen.


  Maak melding

 15. Winti wai, lanti pai? De dam behoeft wel regelmatig onderhoud om het geheel draaiende te houden. Dat kost geld. Ook in deze zal gelden, de gebruiker betaalt. Romeo Bravo gaf al aan dat in de regio in Suriname de laagste prijs per Kwh in rekening wordt gebracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.