President Bouterse start informatiesessies vanwege overname Afobakadam

39
Foto: (c) ALCOA | Afobaka-waterkrachtcentrale in Suriname.

De Surinaamse president Desire Bouterse zal vandaag, donderdag 2 januari 2020, starten met informatiesessies voor verschillende groeperingen in de Surinaamse samenleving. Dit in het licht van de overname van de Afobakadam door de regering van Suriname.

Het staatshoofd zal vandaag de politieke partijen die in De Nationale Assemblee zijn vertegenwoordigd ontvangen. Vice-president Ashwin Adhin zegt tegen het Nationaal Informatie Instituut dat het een zaak is van nationaal belang.

“Vanaf het moment dat de zaak rondom de overname van de Afobakadam speelde er heel veel stof is gaan opwaaien. Er zijn heel veel onduidelijkheden ontstaan. De president vindt het daarom van eminent belang om dit aan de verschillende groeperingen mee te delen en hen diepgaand te informeren” aldus Adhin.

De Afobakadam is op 31 december 2019 door Alcoa overgedragen aan de Surinaamse regering. Deze handeling heeft plaatsgevonden, nadat de regering de laatste openstaande rekening bij Alcoa heeft betaald. De Surinaamse overheid heeft op haar beurt de dam overgedragen aan Staatsolie.

Gisteren hield de overheid ook al een persconferentie, waarbij duidelijk werd dat de prijs van stroom niet omhoog gaat door de overname van de dam:

- Advertentie -

39 REACTIES

 1. Deze duivelse regeerders zijn de oorzaak van heel veel geestelijk en moreel verval dat zich uit in moorden, drugscriminaliteit, berovingen, diefstallen, corruptie, fraude, verarming en onderdrukking. Wee de dwaze aanhangers, ze verdienen de moorden, drugs, berovingen, misdaad op misdaad en verval van land en volk richting de plaats waar deze duivels behoren.


  Maak melding

 2. Voorrechten te genieten zonder misbruik, vrijheid te hebben zonder losbandigheid, macht te bezitten en standvastig te weigeren deze te gebruiken ter zelfverheffing — dit zijn de tekenen van hoge beschaving.

  Dat kan men van alles wat ndp is en voorstaat niet zeggen. Opa en oma blijven volharden in het feit dat ndp gewoon een duivels bezeten partij is. Net zoals het feit dat die paarse dwazen volharden in hun dwaasheid.


  Maak melding

 3. Too late. Het belang van Suriname is in dit dossier op een schandalige wijze verkwanseld en nu komt Bouterse zogenaamd uitleggen dat ze een goede job hebben gedaan.
  Het kwaad is al geschied. Als je een halve analfabeet en hele crimineel als Sardjoe tot hoofd van de onderhandelingscommissie maakt dan prevaleert het eigen belang en is het Surinaamse volk de grote verliezer.
  We krijgen van deze nietsnut president weer een losi losi bori bori verhaal te horen dat nergens op slaat. Niet geïnteresseerd! Stem hem weg in mij dan kan de reddingsoperatie voor Suriname beginnen


  Maak melding

 4. Ik wil de regering voorstellen om de naam van de dam te veranderen in de D.D.Bouterse Krachtcentrale.zodat vooral de oppositie weet waar de stroom nodig voor vooruitgang vandaan komt


  Maak melding

 5. Mamapiema mpordenaar is bezig het hele land Suriname over te nemen en de surinamers doen als of ze geen enig idee hebben.Sinds 1980 is de van moord berechte crimineel bezig Suriname naar de klote te helpen en de surinamers zijn best te vreden met een crimineel als hun lijder.We kunnen alleen maar medelijden hebben met de surinamers ,ze kunnen het niet helpen,ze denken dat een crimineel als lijder het beste is wat hun overkomen kan.
  RIP Afobakadam,
  de surinamers hebben jou niet kunnen redden .
  Ze gaan lijden maar ze gaan zich aanpassen.De kokolampoe’s gaan terugkeren .Zo terug naar de stenen tijdperk.
  Suriname achterwaarts.


  Maak melding

 6. Praserie,

  Al brengt deze MOORDENAAR het land FALIEKANT naar de KLOTE ga jij staan applaudisseren.

  Bewierook jij je criminele koning maar hoor.


  Maak melding

 7. Laat die man eens eindelijk zijn okra soep eten en aan zijn groene mijl beginnen.De meeste Suri’s willen niet in een koppensneller land wonen.De grote beschaafde wereld zien ons als een land van piraten en koppensnellers met hem aan de macht.


  Maak melding

 8. Info sessies, persconferenties, bakana tori , limbo etc. Alleen maar zaagsel. In de DNA moet hij uitkeg geven. Maar daar is de ex kolonel te schijterd voor. Lafaard. Past niet bij n officier.


  Maak melding

 9. Welke informatie kan deze veroordeelde moordenaar nog geven aan de gemeenschap, het word weer zoals gewoonlijk, een misleidende boodschap vol leugens en bedrog, daarbij komt die informatie niet van hem zelf, want daar heeft hij de hersenen niet voor, maar van een paar andere leeghoofden, die denken een goede deal gemaakt te hebben, daarom die geheimzinnigheid er omheen, waardoor deze moordenaar met zijn minimale woordenschat, weer dingen moet recht praten die krom zijn.


  Maak melding

 10. Ndp betekent letterlijk en figuurlijk a- nationale destructieve partij. Het gros der dwaze ndper’ s zijn ook desructief misdadig van aard als hun misdadige lijder en gewetenloze trawanten. Ze vernietingen niet alleen land, volk, maar ook zichzelfs. Alleen maar misdaadvloek sinds 1980.


  Maak melding

 11. Cornelis,

  Ik moet jou toch even corrigeren: Die MOORDENAAR is nooit Officier in het leger geweest.

  Hij was Onder Officier als Sportinstructeur.

  Je bent Officier als je bent afgestudeerd aan de KMA:
  Koninklijke Militaire Academie

  KMS: Koninklijke Militaire School voor Onder Officier.

  Die MOORDENAAR heeft zichzelf benoemd tot Luitenant Kolonel.


  Maak melding

 12. Ook de afobaka dam zou een nieuwe naam kunnen krijgen zoals de vershillende straat namen.
  i.p.v.Afobaka dam het te noemen MOORDENAAR.Iedereen weet wie men bedoelt.


  Maak melding

 13. Praserie

  2 januari 2020 At 13:05

  Ik wil de regering voorstellen om de naam van de dam te veranderen in de D.D.Bouterse Krachtcentrale.zodat vooral de oppositie weet waar de stroom nodig voor vooruitgang vandaan komt

  =================================

  Heeft Bouterse al niet genoeg kapot gemaakt en gestolen van de bevolking. En wil jij de centrale vernomen naar die man. Hoe ziek ben je


  Maak melding

 14. @Henry.
  Correcte correctie. Hij was gymmeester. En zelfbenoemde lt kol. Maar kon en kan de egards daarvan niet dragen dankzij tekortkomingen van geboorte( erfelijke) en persoonlijke ontwikkeling daarna.


  Maak melding

 15. Praserie (prakserie is in uw geval niet van toepassing).

  Een elektrische stoel bij de Dam plaatsen met de naam van je halfgod erop lijkt mij een beter idee.
  We gaan toch niet ieder stoplicht waar je een bekeuring krijgt voor door het rode licht rijden vernoemen naar de verbaliserende agent.

  Weet u eindelijk waar persoons verheerlijking (in dit geval van een voor moord veroordeelde) toe leidt?!


  Maak melding

 16. Bouta je bent een ezel . Dit hoorde voor de gef(l)opte besprekingen te gebeuren niet daarna. Alcoa lacht SU vierkant uit ipv te betalen voor het niet nakomen van de Brokopondo overeenkomst krijgen de amerikanen geld toe!


  Maak melding

 17. Wat een onzin kan die Boefdraad en Ahdin uit kramen. Elke keer melden ze een groter voordeel uit de dam. Nu $ 60.000.000 jaar echter de stroomprijzen gaan niet naar beneden ook al kost waterkracht maar een fractie van de middels HFO op te weken energie.

  Het voor deel gaat verloren aan de:
  1>> Rente en Aflossing van de schuld die de afgelopen jaren door het niet betalen van de Alcoa energie rekeningen ontstaan is. de kosten van de obligatie bij Oppenheimer over de periode van 4 jaar bedragen gemiddeld $ 45.000.000/jaar ofwel het merendeel van de voordelen gaat de komende jaren naar Oppenheimer en co.
  2>> De rest van het voordeel verdwijnt in de ondoelmatigheid van EBS. Waardoor de subsidies misschien een beetje naar beneden kunnen.

  Het is niet te verwachten dat de staat in staat zal zijn de Subsidie structureel te reduceren ofwel er wordt weer mooiweer gespeeld terwijl de staatsschuld weer eens met ongeveer SRD 900.000.000 is toegenomen en de productiviteit niet zal toenemen en de lasten van de burgers ook niet afnemen.
  Oppenheimer heeft de eerste $ 6,250.000 winst al binnen (uit de fee’s) terwijl Suriname de lasten voor haar kiezen krijgt en Suriname de Sanering van Suralco voor een groot deel betaalt..


  Maak melding

 18. Ddb gaat het volk nog meer zand in de ogen strooien. Waarom heeft is hij niet eerder op het idee gekomen om het volk in te lichten?
  De overeenkomst is in het nadeel van het land en volk. De laatst betaalde aflossing is betaald met geleend geld. Ook de rente die hierover betaald gaat worden dient meegenomen te worden. De volgende regeringen zitten tot hun nek in de de schulden als Ddb het veld ruimt. Sarie torie


  Maak melding

 19. Dat het met zoveel Haat en Baarbarse uitspraken moet begryp ik niet, je kan van dit platform van alles lopen roepen of schryven, het zet geen zoden aan de dyk
  Daarvoor moet je in het asemble zyn en je laten horen als gekozen Lid maar die hebben geen Ballen want ze zitten vaak voor eigenbelang daar
  Het verbaast my niet dat de NDP de grootste is jullie bakken er niks van en zyn schynbaar erger


  Maak melding

 20. Serieus🙄, hij gaat uitleggen….aan wie?? Aan een groep hersenloze aanhangers, die er toch niks van snappen, en alles geloven wat deze seniele oude man hun wijsmaakt.😲


  Maak melding

 21. @Henry,

  Die moordenaar had zelfs niet de status van een onderofficier, hij had de status van hoogste manschap, een sergeant van de Marine heeft de status van een onderofficier, vanwege een ingecalculeerde middelbaar management opleiding, en dat hebben ze niet als sergeant van de landmacht, een sergeant van de landmacht, mag als hij voor een opleiding of detachering bij de Marine tijdelijk geplaatst is, niet in een onderoffieciersverblijf komen, maar mag naar de manschappenkantine.


  Maak melding

 22. 2015
  Geen monetaire financiering
  Geen devaluatie
  2020
  Geen monetaire financiering
  Geen devaluatie
  Geen prijsverhoging van elektra en andere diensten.
  .
  Des te harder ze ontkennen, des te ..


  Maak melding

 23. @Manu,

  Je kan wel eens gelijk hebben: Ik heb nooit een hoge pet gehad van deze MOORDENAAR.

  Ik moet hem wel nageven, hiij weet wanneer hij moet inbinden zoals met de Cubanen die hij het land had uitgezet toen de Yankees dreigementen hadden geuit.

  Deze MOORDENAAR weet mensen aan zich te binden maar ook hoe hij van ze moet afkomen, mocht het nodig zijn.

  Het volk zal ervoor zorgen dat deze MOORDENAAR wordt afgewezen samen met de Nationale Devaluatie Partij.


  Maak melding

 24. De oppositie partijen in de DNA hebben duidelijk gezegd dat ze de info in de DNA willen hebben. Masr deze doet wat hij wil verwarring strooien met zijn actie. Een slechtere president kan er niet zijn.


  Maak melding

 25. @RobG
  Het is in de DNA waar de President het volk moet informeren inplaats van informele praat groepjes waar hij kan verhullen niets te zeggen te hebben en waar hij een rollenspel kan spelen.
  In de DNA wordt hij voor het oog van het Volk door Jogi, Bee, Gajadien, Rusland, Bink, chanthoki etc geheel voor schut gezet.


  Maak melding

 26. Bouterse houdt niet van Nederland , maar aapt ze wel na.
  Deze methodiek van informatie-uitwisseling en onderhandelen werd door premier Kok POLDEREN oftewel achterkamerpolitiek genoemd. Neen Bouta. Je moet verantwoording afleggen in de DNA. Daar wordt je voor betaald en dat is jouw plicht volgens de grondwet. Dus : geen gepolder in Suriname.


  Maak melding

 27. Door de partijen een voor een te informeren kan hij:
  Elke partij vertellen wat die partij graag hoort
  Hij heeft een delegatie om hem heen die zijn gebrekkige kennis van zaken kan maskeren
  hij maakt alle partijen nu “partner in Crime”
  Hij ontwijkt zo de confrontatie met de hardliners van de verschillende partijen
  ik heb heel veel respect en begrip voor de NPS en begrijp tegelijkertijd ook de VHP die toch is gegaan om te voorkomen dat Bouterse straks gaat roepen dat ze zijn presidentiele oproep hebben genegeerd.
  Bouterse is parlementair democratisch wanneer hem dat uitkomt.
  Men moet nu zo snel als mogelijk uitzoeken wie de uiteindelijke echte aandeelhouders van de Dam zijn.
  Het zal niet de eerste keer zijn dat hij zaken onderhands heeft doorverkocht aan loyalisten – sponsors van de NDP of aan familieleden die niet gelijk afrekenen maar met de opbrengsten uit de toekomst hun aankoop betalen en er is niemand die dat kan controleren.
  Bouterse is niet hoog geschoold maar heeft een aangeboren sluwheid waarmee hij altijd weg komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.