Filmpje van vuurwerkexplosie niet van ongeluk op oudjaarsdag in Suriname

10
Filmpje van vuurwerkexplosie niet van ongeluk op oudjaarsdag in Suriname

Op Facebook, maar ook via WhatsApp, wordt vanaf oudjaarsdag onderstaand filmpje gedeeld waarop een vuurwerk explosie te zien is. Ten onrechte wordt dit filmpje gelinkt aan een vuurwerkongeval dat plaats vond aan de Ramlakhanstraat in Suriname. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om een oud filmpje dat niet eens in Suriname zou zijn opgenomen.

Het filmpje verscheen op Nieuwjaarsdag al online op diverse Facebook pagina’s. Zonder de beelden te controleren werd het filmpje daarna door de Surinaamse krant Dagblad Suriname verder verspreidt. Ook de site FamilieNieuws nam het filmpje vanmorgen klakkeloos over en maakt er een sensatie item van waarbij gesproken wordt over ‘oorlog’ en een ‘vuurwerkbom’ in Paramaribo.

Waterkant confronteerde de Surinaamse politie met het filmpje die aangaf dat het 100% zeker is dat dit filmpje niets te maken heeft met het ongeval aan de Ramlakhanstraat. Ook een rondgang langs enkele bekende reporters bij diverse vooraanstaande media leverde een hoop scepsis op.

“De explosie in het filmpje is gigantisch. Als dit echt in Suriname was, dan was er wel meer dan één jongetje gewond geraakt hoor” reageert een van de journalisten. Hij vindt het bizar dat een vooraanstaande krant als Dagblad Suriname dit als fake nieuws deelt. “Of ja, misschien zijn ze niet meer zo vooraanstaand als ze zelf denken. Dat FamilieNieuws het filmpje overneemt snap ik wel, die mensen zijn uit op sensatie en hebben geen journalistieke achtergrond” zegt de journalist.

Niet in Suriname

Filmpje van vuurwerkexplosie niet van ongeluk op oudjaarsdag in Suriname

Geplaatst door Tegen Haat op Donderdag 2 januari 2020

Hier het juiste verhaal over het vuurwerkongeluk aan de Ramlakhanstraat:

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. Media in Suriname is erg amateuristisch. Ze checken niet eens of hun bronnen valide zijn en gooien alles erop. In andere landen zou de persoon die zo iets post op een van de grootste mediaplatforms van het land gelijk ontslagen zijn. Maar hier nemen zelfs andere sites het ook nog klakkeloos over. Zulke dingen zeggen meer dan je denkt over het niveau in dit land. SCHANDALIG.


  Maak melding

 2. Vaak lees ik artikels die verschijnen in verschillende dagbladen en kijk af en toe naar
  reportages van journalisten.
  Nou nou nou, dit is soms echt triest hoor.
  Ze weten het verhaal niet te vertellen aan een breed publiek.
  Interviewtechnieken zijn slecht en ze inspireren je niet.
  Klakkeloos overnemen oh zijn ze meester in.
  Zo is er nog meer op te noemen

  Soms vraag ik me zelf af welke journalistieke opleidingen en/of cursussen zij hebben gevolgd.
  Tot zover!


  Maak melding

 3. Als je in Su bij een station werkt, ben je al journalist, ongeacht wat voor werk je doet!! Of als je een microfoon in handen hebt, ben je een journalist… Geen opleiding nodig!!! Ook als je contacten hebt, wordt je een journalist….In Su is alles mogelijk…😉😀


  Maak melding

 4. Voor mij is het duidelijk welke varkens achter dit walgelijk, voor hun typerend gedrag zitten!! Alles vinden ze geoorloofd om deze regering een hak te zetten, ook het schaden van het imago van Suriname, kijk bijvoorbeeld maar naar de uitspraken van o.a. Chan Santoki!


  Maak melding

 5. Ze nemen de boel over. Ze zoeken geen nieuws, copie center zelf is niet zo erg als de dagbladen en nieuws site.
  Ramlakhanstraat zouden er ook niet zoveel stoelen zijn. Is smalle weg.
  Lucien wat zeg je van de uitspraken van Bee en Belfort?? Die roepen op tot rassenhaat.
  Waardeloos.


  Maak melding

 6. Paranoia bij Luci? Paranoia bij rogb?
  Paranoia slaat keihard toe, de angst is zoooooo groot.
  Is het de angst voor de verkiezingen.
  Is het angst voor het proces
  Is het angst voor Santoki?
  Zelf de governor van de centrale bank is bang voor deze man.
  Jongetjes toch, wees niet zo bevreesd.
  Jullie gedragen je als een stel kleuters.


  Maak melding

 7. Tjis un mooi. Journalisten gaan zelf hun info uitzoeken filmen interviewen dubbel checken etc. Jullie alleen zitten op je droge en nemen alles klakkeloos over. Je hoort dat die mensen niet eens Nederlands of Surinaams praten. Un edeh jereh


  Maak melding

 8. Klakkeloos dingen copieren van andere sites om Suriname te bekladden dat gaat het niet worden dit jaar amateur journalistiek.
  Ga een teleaccursis volgen over plakken en knippen in de jaren 90 zeer populaire programma in Nederland voor mensen die geen dagbesteding hadden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.