Aantal vuurwerkslachtoffers in Suriname opgelopen naar 10

9
vuurwerk-soorten-suriname

Het aantal vuurwerkslachtoffers in Suriname is inmiddels van 2 opgelopen naar 10 sinds de officiële afschietperiode op 27 december. Op de eerste drie dagen was het rustig. Pas op de vierde dag ging het mis.

Het jongste slachtoffer is een jongen van 5 jaar en het oudste is een man van 68 jaar. De 5-jarige heeft zichzelf gebrand in het oog tijdens het spelen met wonderkaars. Van de 10 slachtoffers zijn 9 van het mannenlijk geslacht en 1 van het vrouwlijk geslacht (meisje van 14 jaar).

Sommige slachtoffers hebben oogletsel terwijl het bij de anderen gaat om letsel die varieert van gezicht, voorhoofd, vinger en hand. Alle 10 slachtoffers zijn geregistreerd bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het eerste geregistreerde vuurwerkslachtoffer voor 2019 is een jongen van 10 jaar. Hij heeft brandwonden opgelopen aan zijn linkerhand door kruit. Een 7-jarige jongen is het tweede slachtoffer. Door onoplettendheid is hij gebrand in het oog door een aansteekstokje (wierook) die zijn broer hield.

Het aantal slachtoffers voor 2019 is nu evenveel als die van vorig jaar. In 2018 raakten in totaal 10 personen gewond door vuurwerk tijdens de officiële afschietperiode. Het Korps Brandweer Suriname hoopt dat het aantal voor 2019 niet verder oploopt, gezien er tot en met vandaag (2 januari) vuurwerk gekocht en afgeschoten mag worden.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Warrige verslaggeving… Is de jongen met oogletsel door een aansteeklont nu 5 of 7 jaar oud?

  Verder vind ik het bezwaarlijk om liefst 4 dagen lang (tot 2 januari lees ik) vuurwerk af te steken?

  Kan dat niet in één avond worden afgerond?

  Verder wens ik een ieder een goed en gezond 2020. Dat het gezonde verstand mag prevaleren!


  Maak melding

 2. Zelf hou ik niet van knalvuurwerk, siervuurwerk is ok.
  Ik vind het ook wel meevallen, begin december zijn er al ernstige incidenten geweest in Ned, een man die bijv zijn hand is kwijtgeraakt en het meest recente de 2 doden in de lift in Arnhem. In Ned zijn de voorzorg maatregelen groter dan in Su. Kijk maar naar de pagara estafette, ondenkbaar in Ned. Maar volgens mij gebeurt er amper iets ernstig daar. Je moet niet met astma daarheen.


  Maak melding

 3. Heb vernomen dat vele “handelaren” eerst hun oude vuurwerk verkopen en veel schijnt ook van zeer slechte kwaliteit te zijn.

  Die verkopers denken alleen aan geld, ze hebben schijt aan je veiligheid en dat van je gezin.

  Een wolf blijft een wolf, al is hij vermomd in schaapskleren…


  Maak melding

 4. Een kind van 4 met wonderbaar laten spelen want het is een speelgoed dat doen toch alle ouders behalve deze hoor, maar ik wil de uitzondering zijn.


  Maak melding

 5. Al 10!!!!, jullie moeten wel opschieten hoor, Nederland heeft er in 2019 bijna 1200 binnengehaald, aangezien jullie alles willen vergelijken met Nederland, zou ik zeggen go for it 🦾


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.