61-jarige vrouw is eerste verkeersdode van 2020 in Suriname

17
61-jarige vrouw is eerste verkeersdode van 2020 in Suriname

De 61-jarige Annie Pinas is de eerste verkeersdode van 2020. De vrouw is op 1 januari 2020 in een ziekenhuis te Frans-Guyana overleden, aan de verwondingen die zij opliep bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding tussen twee auto’s op oudjaarsdag. Dat meldt politie-woordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden zojuist aan Waterkant.Net.

Bij dat ongeluk kwamen ook de 26-jarige Maikel Adjako en de 27-jarige Muriël Ajaw ter plekke om het leven, verneemt Waterkant van de politie. De verkeersbarometer voor 2020 staat hiermee op 1 verkeersdode. Gisteren beweerde de Surinaamse site SR Herald dat de eerste verkeersdode gevallen zou zijn bij een aanrijding rond half zes ’s morgens aan de Kwattaweg.

Ook schreef SR Herald dat twee vrouwen in het ziekenhuis te Frans-Guyana waren overleden. Volgens Naarden klopt die berichtgeving niet. Er was weliswaar een aanrijding aan de Kwattaweg, maar daarbij is geen dode gevallen. Het slachtoffer in kwestie zou een heupfractuur hebben opgelopen. Hoe SR Herald aan hun informatie komt is niet duidelijk. Naarden betreurt het dat SR Herald de informatie niet heeft geverifieerd voordat zij is overgegaan tot publicatie.

Bij de aanrijding op de Oost-Westverbinding ging het om twee Noah busjes die met elkaar in botsing waren gekomen. Volgens verklaring van enkele omstanders kwam één der bestuurders op de rijhelft van zijn tegenligger en moet daarbij de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren. Hij kwam vervolgens op de berm terecht en daarna op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding.

Hierbij kwamen de twee hierboven genoemde passagiers te overlijden en werden enkele gewonden per eigen gelegenheid afgevoerd naar Albina. Vermoedelijk werden deze slachtoffers overgebracht naar de Frans-Guyana voor medische behandeling, meldde de politie gisteren. De identiteit van de overledenen, gewonden en bestuurders waren toen nog niet bekend.

- Advertentie -

17 REACTIES

 1. Is triest dat er weer een kostbare leven verloren is gegaan. Hierbij wil ik familie Pinas sterkte wensen, ook de familie Pinas op Blauwgrond.


  Maak melding

 2. Surinamers missen vaardigheden om achter het stuur te zitten. Zo langzamerhand kunnen we die conclusie wel trekken. Surinaamse rijbewijs is een suicide license. Zelfs in Amsterdam vallen er niet zoveel verkeersslachtoffers. En dit wil meer toeristen trekken. Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 3. Veel meer voorlichting via Radio TV en Internet van de overheid en de Branstof pompen .

  De Radio en TV daar is alleen maar Engels muziek 24 uur nooit iets over de verkeer zeggen.

  En wanneer komen er denkers om treinen en Tram te laten rijden in Surinamers .

  Moeten de Nederlanders weer een Trein te laten reiden in Suriname

  Ik vind de geleerde van nu in Suriname te Amateur achtig denken .

  De wereld bij niet stel wat bouwen betref Technologie in zetten om problemen op te lossen .

  De Dam is nu van Suriname stroom genoeg om een tram te laten reiden .

  Met auto gaat men het echt niet reden met al de jongeren die ook een auto gaan rijden .


  Maak melding

 4. Opa en oma zuchten verdrietig. Gevolg en oorzaak. Waarom rijden ze zo hard? Er is iets goed fout met de mentalieteit van de doorsnee paars of zwartgeel verworden Surinamer. Opa en oma taki, we geven nooit meer ongevraagd advies, want het gros dat wij ongevraagd advies hebben gegeven sinds 1980 tot heden, zijn of dood of paars verziekt met alle gevolgen van dien. Steeds werden Opa en oma uitgescholden, no bemoei, we klets, ach mi sabi rij moro oenoe, so what, na mi libi, neks no fout oma foe rij zonder rijbewijs, Ai opa, mi na Starki en Hutch fasi, spin a wiel te mi e trek op, ie sabi, Mi na tapoe ai mi e rij, oma klets, ik rij met keiharde muziek in me auto, als ik in me wage rij dan voel ik me echt geweldig, mi rij leki mi habi a pasi, Ai awiens wang tegenligger e kong, mi no e wijk af, mi gi moro gas foe tapoe skriki etc blablab, kaboem, kreeets, kraak, dede fadong, anoe, foeto broko na pisi. Wie niet willen horen moeten voelen, hard maar waar, neks no fout.


  Maak melding

 5. Talk Right 3 januari 2020 At 00:45
  @Oom Ludwig foe Abra Broki. Zelden zo’n PTSS’er al jij op vrije voeten meegemaakt. Kennelijk is het daarboven paars geslagen door overmatig paarse xtc-gebruik, waardoor je alles paars ziet. Vraag me af of jij op het door jouw ogen paarse bed kan slapen.

  Aha, we merken dat je een grotere Ptss’ er bent. Wie de schoen past trekke hem aan, paarse moordenaar vererende idioot.


  Maak melding

 6. @hobbybob,

  Een (te) laag IQ vermoed ik. Triest om de politiek erbij te halen, terwijl er mensen rouwen hun geliefden die plotsklaps uit het leven zijn weggerukt…


  Maak melding

 7. Bij dit ongeluk zijn 3 doden te betreuren en toch staat de verkeersbarometer op 1….da hoe kan dat dan? Inlandse bewoners worden niet meegeteld zeker noh?


  Maak melding

 8. Waarom staat de politie niet elke dag langs de weg om de snelheid te controleren want als ikzelf het doe wordt ik vies uitgescholden. Dus hou ik mn hart vast en ben bang dat een snelheids idioot op me afkomt als ik die richting oprij. Ik zou zeggen aan een ieder om uiterst links te houden vooral bij de bochten want men rijdt gewoon en haalt gewoon in bij bochten.


  Maak melding

 9. “Dengdong” werkelijk yu dong. Die twee jonge heren zijn ter plekke overleden in het jaar 2019 en die dame dat in Frans Guyana in het ziekenhuis is komen te overlijden heeft plaats gevonden op 1 januari 2020. Vandaar dat die verkeersbarometer van het jaar al op 1 (één) staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.