Bouterse gaat in jaarrede in op teruggave 19,5 miljoen euro aan Suriname

45
euro

Teruggave van de in 2018 in beslag genomen Surinaamse geldzending van 19.5 miljoen euro door Nederland aan lokale Surinaamse banken, zal het vertrouwen in de financiële sector verder versterken. Het voorgaande zegt president Desiré Bouterse in zijn nieuwjaarsrede in de nacht van dinsdag 31 december op woensdag 1 januari.

De geldzending die op weg was naar de Bank of China in Hongkong om in Amerikaanse dollars omgezet te worden, werd in april 2019 op grond van enkele verdenkingen door het Nederlandse Openbaar Ministerie in beslag genomen. Op dinsdag 24 december oordeelde de Nederlandse rechtbank echter dat het geld onterecht is vastgehouden en moet worden teruggegeven.

Volgens president Bouterse is met inzet van de monetaire autoriteiten bijgestaan door haar team van juristen en adviseurs, leunend op het vertrouwen van het Surinaamse volk na bijkans twee jaar door de rechter in Nederland bepaald om de onrechtmatig in beslag genomen gelden vrij te geven. “Met de teruggave van onze gelden zal het vertrouwen in de financiële sector verder versterkt worden”, aldus het staatshoofd.

Hij zei dat voor 2019 de groeicijfers hetzelfde zijn als voor 2018. Het jaar 2019 kenmerkt zich, aldus de president, als een van de jaren met het laagste inflatiecijfer in de afgelopen jaren, welke zich reflecteert in de sterke munt. “Het is daarom dat de regering steeds zegt dat de zwaarste periode voorbij is en dat we de opwaartse trend hebben ingezet. Wij moeten als volk ervoor zorgen dat wij in eenheid blijven optrekken en ons positief blijven opstellen.”


45 REACTIES

 1. Ach hell No , ik wil een verslag horen van het hele jaar. Economisch, welvaart en veiligheid over heel 2019. En de verwachtingen op 22 januari a.s. Voor de krijgsraad en verwachtingen op 25 mei, na de verkiezing uitslag . Wordt het een jaar met noodtoestanden of een frauduleuze verkiezing . Of dan wordt de criminaliteit verdubbeld bij een winst uitslag ! Show me your balls ?


  Maak melding

 2. De President van Suriname laat zich tijdens zijn Nieuwjaarsrede in ALGEMENE bewoordingen uit en dat komt heel positief over.De Governor van de Centrale Bank van Suriname heeft succes met zijn oproep om de teruggave van het in beslag genomen geld niet met partijpolitieke argumenten te verpesten.Dat kan helaas niet gezegd worden van alle kopstukken van de coalitie.
  Aan de immuniteit van de CBvS valt niet te tornen. Dat was van het begin af duidelijk maar het Openbare Ministerie heeft de stoute schoenen aan getrokken om andere (strafbare) feiten te onderzoeken en aan het licht te brengen. De Centrale Bank van Suriname is hier volledig voor verantwoordelijk en dat beseft de leiding van de bank ook. Stiekem werd gehoopt dat de rechtbank het onderzoek van het Openbare Ministerie zou veroordelen maar helaas is dat niet gebeurd.
  Nu is er veel werk aan de winkel voor de Centrale Bank van Suriname maar met gezamenlijke inspanningen is de klus zeker te klaren.
  Een gelukkig 2020 allemaal !!!


  Maak melding

 3. Op de eeste dag van het nieuwe jaar heeft hij weer gelogen. Dus derest van het jaar zal het ook zo blijven met de leugens. De groeicijfers?????? Welke dan???


  Maak melding

 4. Bouterse kletst maar wat. Het was een slecht jaar geweest op het gebied van financiën en economie. Zie de leenzucht van de overheid, de koers die de pan uit rees. De overheid in de banksector zwaar in haar greep hield en diverse malen een greep in de kas heeft gedaan. Waarschijnlijk een slechte deal over het stuwdam. SLM die op het punt staat om om te vallen, criminaliteit hoogtij viert en een president die internationaal voor joker stond omdat hij tijdens een staatsbezoek veroordeeld werd door zijn eigen land. Het is 1 grote zooitje in Suriname.


  Maak melding

 5. Hoe komt deze dwaas aan deze woorden. Op papier voor hem gezet om dit voor te lezen????
  Want zelf het lezen is voor hem een groot probleem. Begrijpend lezen als helemaal, dus hij lult uit zijn oude gerimpelde nek. Tussen de 19.5 miljoen euro zijn er veel briefjes van 500 gevonden terwijl deze al lang niet meer en amper in Holland van het begin niet werden uitgegeven. Biljetten van 200 euro idem. Nederland moet zijn eigen bankbiljetten zelf houden.
  Laten het volk eerst zijn eigen geld beter leren waarderen. Niks geld van het volk, geld die in Bouterse en kornuiten hun eigen zakken verdwijnen. Bouta weet niet te tellen. De ziekte van Alzheimer en Parkinson neemt al de overhand. Soso bigie smoel om zieltjes te winnen, Opdonderen met deze hele rot criminele boevenbende regering. Bouta joe serie oeng kondre keba, Rot maar lekker op.


  Maak melding

 6. beste Squari , zolang jij en jouw bende aan de macht zijn zal het grootste vertrouwen in . financiele sector van su. steeds meer komen door malafide zakenwereld ..over 0 jaar anargie in su……jullie hadden de kans met imf in zee te gaan en nu een gezonde monetaire staat te komen …maar jullie hebben gekozen om de het heel zwaar te maken voor de toekomste generaties …..jullie kinderen , klein- en achter kleinkinderen kunnen toch teren van jullie vermogen ….liefhebbers van het volk.


  Maak melding

 7. De zgn jaarrede van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse kan/ moet in een paar woorden omschreven worden als te zijn …. BULLSHIT.
  MMDDB heeft weer voorgelezen wat voor hem door een paar ” MISLIJDERS ” is neergepent.

  De zgn monetaire autoriteiten hadden ons voorgehouden dat de 19,5 milj. bedoelt was om MEDICIJNEN te kopen … blijkt nu een … grove misleidende LEUGEN …. te zijn. Dat zijn we van deze … BOEVEN BENDE … gewend.

  2020 moet en zal worden het jaar van de GROTE POLITIEKE SCHOONMAAK !!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Soso KUNG KUNG a MOORDENAAR Diesie e Leg uit:

  De uitslag van de komende verkiezingen ongeacht de uitslag zal GERESPECTEERD dienen te worden.

  GAAT DEZE MOORDENAAR HET VONNIS OOK RESPECTEREN ALS DIT ONHERROEPELIJK IS GEWORDEN??

  DUS NOGMAALS SOSO KUNG KUNG A PA DIESIE E LEG UIT!!


  Maak melding

 9. Dat er nog mensen zijn die deze man als president zien,is onbegrijpelijk.Veroordeelde moordenaar en vernietiger van de economie en moraal en dan nog worden geadoreerd door sommigen.Zwartmans zou erg veel medelijden hebben met deze verloren zielen.


  Maak melding

 10. Waar gaat die €19,5 terechtkomen? Wordt het besteedt aan de verkiezingen of verdwijnt het in de zakken van de graaiers? Gezondheidszorg en onderwijs kunnen best wat geld gebruiken.


  Maak melding

 11. Maar hoe zit het met de Cambio van Chotelal, er is ruim 150 miljoen Usd, volgens niet-officiële bronnen, dat te koop word aangeboden…

  En Suriname heeft elk jaar bijna 2 miljard USD uit goud delving/handel, waar gaan die gelden naar toe…

  Niemand stelt die vragen. Zijn de (pseudo) journalisten soms bang?….


  Maak melding

 12. Kondremangs
  ALVAST EEN GEZEGEND 2020 AAN ALLE SURINAMERS WAAR OOK TER WERELD. ….ONDANKS AL ONZE MENINGSVERSCHILLEN OVER VOORAL EEN VEROORDEELDE MOORDENAAR EN DRUGSDEALER DIE ONS NOG STEEDS IN DE MISÈRE HOUDT MET ZIJN BOEVENBENDE. ….OVER EEN PAAR MAANDEN KUNNEN WIJZELF EEN FUNDAMENTELE VERANDERING HIERIN BRENGEN DOOR WIJS TE STEMMEN. …..DIDIBRI ZAL MET ANGST EN BEVEN DE KOMENDE PERIODE TEGEMOET ZIEN. ….Maar van wie was dat geld? ???? Toch niet van Djotelal? ????
  TIMEWILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 13. De inventarisatie van de regering Bouterse 2019:
  Is Welzijn van de bevolking toegenomen: NEE
  Is de financiele situatie beter geworden: NEE
  Zijn er onderzoeken van grote criminele zaken die gestart waren bekend gemaakt: NEE
  Zijn er onderzoeken naar grote fraude gestart en bekend gemaakt: NEE
  Is de welvaart toegenomen: NEE
  Staan we er internationaal beter voor: NEE
  Verdienen de mensen nu meer: NEE
  Weten we wat met alle geleende gelden is gedaan: NEE
  Is enige vorm van financiele verantwoording van de regering geweest: NEE
  Zijn de Surinaamse staatsbezittingen transparant: NEE
  Weten we wie de echte aandeelhouders zijn van de staatsbedrijven in 2e en 3e graad: NEE
  Hebben we ge-audit cijfermateriaal beschikbaar van ministeries: NEE
  Zijn onze notarissen betrouwbaar: NEE
  Krijgen we van alle leningen 100% in suriname : NEE (we betalen veel commissie aan derden)
  Zijn onze landsgrenzen goed onder controle : NEE
  Is er een gezonde balans tussen inkomsten en uitgaven in Suriname: Nee (cost income ratio is 115% zo niet hoger)
  Verdienen we genoeg met onze resources: Nee (was 40% voor 1975 en is nu maar 10%)
  Zijn de huidige leiders van het land geschikt voor hun job: Nee (meeste zijn onbewust onbekwaam, ze kunnen wel populair lullen)
  Heeft de jeugd goede voorbeelden aan onze leiders: NEE
  Lijst is veel langer.
  Gaan we het zo redden.
  Absoluut niet.


  Maak melding

 14. Moge de WAARHEID EN GERECHTIGHEID vieren. Moge de geestelijke ogen en oren van alle arme paars gesstelijk getketende dwazen opengaan in mei 2020. Moge allen die de misdaad in hart en nieren aan hun macht een einde komen.

  Ooit predikte deze mens der misdaad in de paars verworden gemeente aan de Verl. keizerstraat.

  1Johannes2-4Als iemand zegt dat hij Hem kent, maar niet doet wat Hij zegt, is hij een leugenaar. Zo iemand doet de waarheid geweld aan. 5Maar wie doet wat God van hem vraagt, is vol van zijn liefde. Daaraan is te zien of u christen bent of niet. 6Ieder die zegt één te zijn met Hem, moet leven zoals Jezus leefde.
  Houd niet van de zondige wereld en van wat die te bieden heeft, want als u van de wereld houdt, blijkt daaruit dat u de liefde van de Vader hebt afgewezen. 16Alles wat van de wereld is—de zondige begeerten, de hebzucht en de hoogmoed, die door macht en bezit ontstaat—is er niet door de Vader, maar door de wereld. 17Aan de wereld en haar zondige begeerten komt een einde, maar wie doet wat God wil, zal eeuwig blijven leven.
  18Vrienden, de wereld loopt op haar einde. U hebt gehoord dat de antichrist zal komen. Maar ik wil u erop wijzen dat er al heel wat vijanden van Christus rondlopen. Daaruit blijkt duidelijk dat het laatste uur voor de wereld geslagen heeft. 19Die vijanden van Christus hebben vroeger bij ons gehoord, maar niet echt. Anders zouden ze bij ons zijn gebleven. Door ons de rug toe te keren, hebben zij laten zien dat ze niet allemaal bij ons hoorden. 20U bent heel anders, want de Heilige Geest is in u komen wonen en daardoor kent u de waarheid. 21Ik schrijf u dus niet omdat u de waarheid niet zou kennen, maar omdat u de waarheid van de leugen moet kunnen onderscheiden.
  22En wie is de leugenaar? Dat is degene die zegt dat Jezus niet de Christus is. Zo iemand is een vijand van Christus, een antichrist, omdat hij niet gelooft in God de Vader en in zijn Zoon Jezus Christus. 23Want wie niet in de Zoon gelooft, kent ook de Vader niet. Maar wie in de Zoon gelooft, kent ook de Vader. 24Blijf trouw aan wat u in het begin gehoord hebt. Als u dat doet, zult u altijd één zijn met de Zoon en de Vader. 25Christus, de Zoon, heeft ons het eeuwige leven beloofd.
  26Ik vond het mijn plicht u te waarschuwen voor de mensen die proberen u op een dwaalspoor te brengen. 27Maar u hebt de Heilige Geest ontvangen en Hij woont in u. Daarom hoeft niemand anders u te leren wat God wil, want Hij Zelf is uw Leraar. Wat Hij zegt, is de waarheid en geen leugen. Doe daarom wat de Heilige Geest u geleerd heeft en blijf één met Christus.
  28Nogmaals, vrienden, blijf één met de Here. Dan zullen wij Hem kunnen ontmoeten en ons niet voor Hem hoeven te schamen. 29Omdat wij weten dat God goed en rechtvaardig is, mogen wij terecht aannemen dat alle mensen die doen wat goed en rechtvaardig is, kinderen van God zijn.

  Wat zal het jaar 2020 land en volk brengen? GERECHTIGHEID EN VERLOSSING VAN DEZE DUIVELSE MENS MET ZIJN DUIVELSE TRAWANTEN.


  Maak melding

 15. Hopelijk wordt het geld pas na mei 2020 vrijgegevn, want opa taki, een groot deel zal verdwijnen in de ndp kas, om de dwaze achterban van allerlei snuisterijen, gratis eten en drinken te voorzien. Hun leugenmachine des te meer in te zetten. De duivesle zoon en duivelse trawanten gaan alles doen om de macht te behouden, desnoods moeten er dodoen vallen, ze zijn gewetenloze, meedogenloze misdadigers.


  Maak melding

 16. Wie luistert naar een jaarrede van een moordenaar en drugscrimineel.
  Wat een schande voor de trotse Surinaamse bevolking.
  Belachelijk, schaamteloos, ordinair gewoon en slaan hiermee weer een pleefiguur.


  Maak melding

 17. @ Oma,

  Je haalt me de woorden uit de mond, om naar een nieuwjaarstoespraak te luisteren van een schaamteloze veroordeelde moordenaar, hij kon het beter over zijn eigen veroordeling hebben gehad, dat zou een stuk geloofwaardiger zijn geweest.


  Maak melding

 18. Een goede speech van de president. Uit zijn woorden kan men opmaken dat er een periode van stabiliteit is aangebroken in de economische groei. De gematigde economische groei is in 2019 hetzelfde gebleven als het jaar 2018. De oorzaken hiervan zijn duidelijk. De Surinaamse economie is kwetsbaar voor verstoringen op de wereldmarkt. Er zijn vele grote onzekerheden in de wereld zoals de spanningen in de wereldhandel door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de verwachte harde Brexit van Engeland. De regering wil graag goede voorzieningen zoals betere gezondheidszorg, uitbouwen van het bestaande onderwijs voor de bevolking van het land creëren. Goede voorzieningen kosten echter geld en dat geld moet eerst worden verdiend. De regering is daarom bezig om de potentie van de landbouw aan te spreken.


  Maak melding

 19. Rob g,.dus de brexit en handelsoorlog heeft of had invloed op de surinaamse economie. Weet niet hoe jezelf ziet als econoom maar dit is weer recht praten wat krom is. Het probleem is Suriname heeft niks in economische zin van waarde. Alles is gestolen door je baas. En wat jij zegt slaat weer nergens op.


  Maak melding

 20. Bijgestaan door juristen en adviseurs?
  Die werken niet prodeo, dus van die €19.000.000,-, gaat er niet veel overblijven.
  Stelletje incompetente lui. A no so je tja kondre. Regeren is vooruitzien. A no ad hoc, ad hoc. Soso karoe wier faja.


  Maak melding

 21. Waar zijn die 18:000 volkswoningen gebleven. Er wonen nog steeds mensen letterlijk op straat en slapen ook op straat. Ook wordt het volk uitgebuit door voor 1 kamer met een kleine keuken blok, kleine wc en douche SRD 1000 per maand te betalen. Anderen vragen rustig 600 euro of USD voor een krotje aan huur per maand excl water en elektra. Sommigen hebben 2 tot 3 banen om hun hoofd boven water te houden. Het volk wordt vreselijk voor de gek gehouden. De rijken worden rijker en de armen armer. Daarom stem op VHP met mijn kroeskop. Bouta staat weer elke keer te liegen uit zijn muil. Deze randdebiel brengt onze welvaar nog meer de afgrond in. Waar zijn de miljarden uit China gebleven???? Zogenaamd voor het volk onze economie terwijl de wisselkoers en de prijzen in de winkels ook stijgen. Nederland is niet de zwarte piet, is het volk die achter Boutere zijn staart aanloopt en zijn hielen en bil gat loopt te likken. Weg met deze hele regering. Zieltjes winnen met waardeloze praatjes daar is hij goed in. Velen hopen wanneer hij gaat slapen nooit meer wakker wordt.


  Maak melding

 22. Ha Bouta respecteert dus wel de Nederlandse rechtspraak in deze kwestie.😂🤣
  En hoezo mag Suriname er nu vertrouwen in hebben, dat geld moet toch rechtstreeks naar de Chinezen om een gedeelte van de schuld af te betalen? Het is weliswaar een druppel op de gloeiende plaat, dus veel wijzer zullen wij in Suriname er echt niet van worden, en waarom zegt hij dat ook niet eerlijk in zijn rede, maar zit hij die idiote hersenloze aanhangers van alles wijs te maken. Nou een happy new year, stelletje achterlijken.🙄


  Maak melding

 23. @ Bouta,Hij zei dat voor 2019 de groeicijfers hetzelfde zijn als voor 2018. Het jaar 2019 kenmerkt zich, aldus de president, als een van de jaren met het laagste inflatiecijfer in de afgelopen jaren, welke zich reflecteert in de sterke munt.
  Hoezo sterke munt, Bouta begint echt te malen😵🤪 met een koers van SRD 50, op 6 euro, staan we heel sterk😂🤣😅 je lacht je toch krom, wat een joker. We hebben een sterke munt!!! Bouta je bent nu echt aan het dementeren.😉


  Maak melding

 24. bouta lult, zoals altijd, weer uit zijn nek.
  Over een paar maanden is het over en uit. Dan mag hij echte beslissingen nemen over zijn eigen lot.


  Maak melding

 25. Toch één lichtpuntje, in 2020 worden 18000 gevangenissen gebouwd.
  Dan kunnen al die ndp boeven en stelende coalitiegenoten samen met de eindelijk veroordeelde moordenaar opgeborgen worden.


  Maak melding

 26. 2020 Boute voor de derde verkozen tot president van Suriname. De duizenden woningen zijn gebouwd. Vraag maar aan de duizenden bewoners van deze woningen.Alleen de tegenstanders van de regering zijn oost Indisch doof en west Indisch blind.Zij doen alsof zij niets zien/horen. ” Ikke niet zien en ikke niets horen “. Maar owee, je niet oplet. Haha, boer pas op je ganzen. Een groot succes is ook het feit dat de stuwdam in Surinaamse handen is. Per jaar hoeft men geen $50 miljoen overmaken naar de VS. Door het hefboom effect levert dit Suriname financieel voordeel.


  Maak melding

 27. Bouterse is een kleuter bejaarde die anderen aan het na praten is. Er wachten nog steeds mensen op hun geld, die de vorige verkiezingen voor de ndp hebben gekookt. Ze zouden betaald worden en nog steeds niet ontvangen. Dus de ndp aanhangers worden ook letterlijk genaaid en wachten nog steeds op 1 van de huizen die zi zouden krijgen zoals beloofd.
  Bejaarde kleuter go home en doe een incontinentie luier broekje aan voor je naar bed gaat.


  Maak melding

 28. 18000 woningen in 5 jaar, staat gelijk aan 9,86 woningen per dag. Misschien mogelijk in het echte Dubai maar niet in het Dubai van je mede rover A Misbaksel.


  Maak melding

 29. Hoe zat het ook alweer met Carifesta, DSB leningen en Naschoolse opvang, daar zijn toch ook mensen bronbere stinkend onwettig rijk door geworden…

  Oh ja, over die putten zijn ladingen met trucks vol zand gedumpt…


  Maak melding

 30. Hoeveel huizen hebben ze geproduceerd met de nieuwe Fabriek uit China en wanneer gaat men woningen exporteren .

  Er is geen enkel wereld handel oorlog tussen America en China,dat Suriname belet om beleid te maken .

  De beleid van NDP lek aan alle kanten men moest elk jaar op tijd betalen zo dat zij nu geen achterstand met een lening moeten aflossen .

  Nederland zou deze Stuwdam gratis aan Suriname overdragen .

  Bouterse heeft meer kapot gemaakt in 40 jaren dan de waarde van de stuwdam .

  Op donderen met de Hybride Denkbeelden lekker leven naast de realiteit van de wereld gebeuren NDP beleid makers


  Maak melding

 31. Kondremangs
  Lawpi. .je lult uit je vette nek. ….dacht je dat alleen DiDiBri in Su woningen heeft gebouwd? ???? Denk je dat we in hutjes voor 1980 hebben gewoond? ???? Je verstand moet je uit DiDiBri bakasee halen. ….vraag aan die sergeant.majoor waar het geld vandaan komt. …..en hoe hij aan al zijn bezit komt. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 32. @ RobG … MISLUKT PRODUCT VAN DE SPINAZIE UNIVERSITEIT … voor de zoveelste keer … meldt je bij de Wijdenbosch brug. Je zult te LAF zijn { zoals je Moorddadige Baas } om te springen. Ik wil je graag een handje helpen … want … OPGERUIMD STAAT NETJES !!!!!!!!


  Maak melding

 33. @Mul: Ben je door je toiletpapier heen of is je wasfles leeg? Probeer je pijn een beetje te beheersen. Schuimbekken hier op de site verandert niets aan de realiteit, loser!


  Maak melding

 34. @Oom ludwig foe Abra broki;

  Wel mooi dat u de bijbeltekst van Johannes aanhaalt. Zou ubtoch willen vragen ern paar bijbelboeken terug te bladeren. Laat uw gedachten gaan over Daniël 2:44, en Johannes 18:36.

  Ongeacht welke regering met de beste intenties aan de macht komt, zal het de mens niet goed gaan… de schrijver van het bijbelboek prediker schreef in prediker 8:9 Dat alles heb ik gezien, en ik legde me met heel mijn hart toe op alles wat onder de zon is gedaan, in een tijd waarin de ene mens over de andere mens heeft geheerst ten koste van de ander.

  Hoe meer macht ze hebben hoe arroganter, blijf bidden om het koninkrijk ” uw koninkrijk kome”. Want het is de tijd waar we in leven..

  2 timotheüs 3:1-5

  Ma sabi taki na ini den lasti dei muilek ten o de di tranga fu pasa,  bika sma o lobi densrefi nomo. Den o lobi moni. Den o lobi dyaf. Den o abi heimemre. Den o taki ogri fu trawan. Den o trangayesi papa nanga mama. Den no o de nanga tangi. Den no o tai hori na trawan. Den no o lobi trawan. Den no o wani meki kruderi. Den o fruteri ogri-ati lei fu trawan. Den no o man dwengi densrefi. Den o du ogri-ati sani. Den no o lobi san bun. Den o tori trawan. Den o du san densrefi wani. Den o abi bigimemre. Den o lobi prisiri na presi taki den lobi Gado.

  Vers 13 ; Ma ogri sma nanga bedrigiman o kon ogri moro nanga moro. Den o kori trawan èn trawan o kori den.

  Efu wan sma abi yesi, meki a yere!!


  Maak melding

 35. @ Luciën … Kontlikker … nu al is je Moorddadige Baas … aan het Schuimbekken.
  Je mag rustig zijn Grote, Stomme Bek … aflikken …zoals je dagelijks zijn stinkend gat likt.
  Bon Apetit !!!!!!


  Maak melding

 36. @ RobG
  ” Per jaar hoeft men geen $50 miljoen overmaken naar de VS. Door het hefboom effect levert dit Suriname financieel voordeel.”

  beste RobG waar gaat de komende 4 jaar de rente en aflossing naar toe die betaald moet worden voor en over de lening van $ 125.000.000.
  De eerste $ 40.000.000 tot $ 45.000.000 per jaar gaan naar de het buitenland.
  Verder is er een management overeenkomst afgesloten voor het beheer met Suralco/Alcoa omdat het personeel duidelijk niet voor een Surinaamse entiteit wil werken. Dus van de beheerskosten gaat ook een fors deel de grens over.

  Voordeel voor Suriname de komende 4 jaar dus vrijwel Nihil. Het feestje is dan ook uitermate bescheiden gevierd.


  Maak melding

 37. @Pretty Eyes, Mijn broer. Ik verheug me je in de nieuwe wereld te ontmoeten. We zullen samen met miljoenen werken om de aarde weer tot een paradijs te maken. Ik ben benieuwd in welke gemeente je zit. Ok broer hou vol !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.