Suriname en Guyana tekenen toerisme akkoord

12
Suriname en Guyana tekenen toerisme akkoord

Suriname en Guyana gaan met elkaar samenwerken op het gebied van toerisme. Daartoe hebben de twee landen gisteren een Guyana Tourism Accord getekend. Het ligt in de bedoeling dat Frans-Guyana in een later stadium erbij komt en de drie Guyana’s gezamenlijk het toerismeproduct gaan verkopen.

Namens Suriname plaatste minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) zijn handtekening, terwijl de Guyanese minister van Business, Haimraj Rajkumar, dat voor het buurland deed. Rajkumar vertoeft speciaal voor dit akkoord van 28 december tot 2 januari in Suriname waar hij verdere gesprekken voor zijn land.

Tsang zei bijzonder blij te zijn met deze ontwikkeling. Volgens hem heeft het een hele tijd geduurd voordat dit moment aanbrak. Hij zegt dat er veel afspraken zijn gemaakt. Na het sluiten van het akkoord is er nog een plan van aanpak, waarbij er binnen drie maanden resultaten te zien moeten zijn.

Het akkoord moet de eerste stap zijn voor Suriname en Guyana. In een later stadium zal Frans-Guyana erbij betrokken worden zodat de drie landen gezamenlijk het toerismeproduct voor de regio kunnen promoten. “We zijn bijzonder enthousiast om deze mijlpaal te hebben geconsolideerd en we kijken uit naar de verdere ontwikkeling. Wij wensen Suriname en Guyana heel veel succes,” aldus de Surinaamse minister Tsang.

Minister Rajkumar sprak de hoop uit dat het akkoord de samenwerking tussen Suriname en Guyana op het gebied van toerisme zal versterken. Hij gelooft ook dat door het samenwerken het bezoekersaantal tussen de twee landen zal toenemen en dat het toerisme zo beide economieën zal helpen ontwikkelen.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. 1) vliegtickets schandalig duur
  2) bezienwaardigheden nihil
  3) accomodatie duur
  4) horeca is betaalbaar maar hygiene laat sterk te wensen over
  5) openbaar vervoer dramatisch
  6) wifi faciliteiten matig
  8) veel criminaliteit oa in binnenland
  9) land is vervuild

  10) Conclusie: veel werk nog te verzetten.
  Voor minder geld heb je een leukere tijd in vb zuidoost Azie in een ☆☆☆☆ hotel (full service)


  Maak melding

 2. Twee arme landen, waar de criminaliteit op het hoogste niveau aanwezig is, die elkaar gaan helpen met het aantrekken van toerisme? Hoeveel roven en moorden worden er dagelijks ook gepleegd in ons land door Guyanezen. De Criminelen uit Guyana die ons land lopen de verpauperen.Toeristen die verkracht worden in ons land. Guyanezen die zonder rijbewijs mensen in ons land doodrijden en doorrijden. Wat bezielt deze mensen uit de regering. Suriname valt onder een 13e wereldland net als Guyana.Het is raadzaam eerst de stinkende vogelkooi die Suriname heet goed op te ruimen van eigen criminelen, rovers, moordenaars, verkrachters eer men wil gaan samen werken met andere landen om toerisme aan te trekken.Deze hele overeenkomst heeft iets meer weg van de lamme leidt de blinden. Zien de mensen in deze zogenaamde regering de echte problemen niet? Ze moeten hun oogkleppen direct af doen. Wat heeft Suriname Guyana te bieden aan toerisme is meer roven, beroven en mensen vermoorden en vice versa.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Suriname onderleiding van de paarse regering lijdt aan grootheidswaanzin. Niks mis met ambities mits het redelijk is. Zolang de regering weigert serieus werk te maken van schuldenvermindering en criminaliteit is iedere plan gedoemd om te mislukken. De toeristensector een oppepper geven is een miljarden project waarbij investeerders bij komen kijken. Laat Suriname een onbetrouwbaar imago hebben bij de creditrating bureaus.
  Met alleen spiegeltjes en kraaltjes kom je er niet.


  Maak melding

 4. Elke Surinamer zal zeggen dat Suriname zo’n prachtig land is. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen. De kustvlakte daar is niet veel aan en de rest is voornamelijk bos. Je kunt natuurlijk een paar dagen in een resort naar het stromende water gaan zitten kijken maar dan heb je het wel gezien. De stad is ook aardig vanwege wat de Nederlanders daar neergezet hebben, voor wat daar nog van over is.
  Wat Suriname onderscheidt dat is de Javaanse cultuur en samen met Guyana de Hindoestaanse cultuur. Indianen vind je in alle drie de Guyana’s. Een sterk punt van Frans Guyana is het landschap. Veel geaccidenteerder en mooier dan Suriname. In Frans Guyana doet men ook veel aan natuurbehoud en zijn er ecoreservaten met toeristische voorzieningen.
  Afro Surinamers hechten weinig waarde aan de Hindoestaanse en Javaanse cultuur en dat is erg dom. Laat men zich eens afvragen waarom zoveel mensen naar Indonesië en India op vakantie gaan. In Suriname heb je dat allemaal in één land, + Indianen en Afrika, waar vind je dat verder?

  Men zou eens onderzoek moeten gaan doen waarom mensen op vakantie naar Suriname zouden willen gaan en als men het echt meent zo snel mogelijk dat stomme visum voor Nederlanders afschaffen. Daar verdient men aardig aan maar het houdt de toerist wel tegen. Uiteindelijk zullen die toch voornamelijk uit Nederland moeten komen.

  Nederlanders hebben zat keuze. Curaçao, Bonaire, St Maarten daar meren de cruiseschepen aan, niet in Suriname, en Aruba kent elke Amerikaan en Canadees. Er is nog heel wat werk te verrichten en het is maar de vraag of Suriname het kan winnen van de andere Guyana’s.


  Maak melding

 5. Guyana is met zijn nieuwe olie rijkfom de Dubai van de Caricom. Even Su laten weten dat ze kan bedelen bij de rijke buur.
  Het gaat slecht met toerisme in Su meldt de dochter onderneming van de slm. In 2019 minder dan 50% occupatie van hun faciliteiten.
  Zo marketing met Guyana kan helpen. Wel op gelijke voet deelnemen.


  Maak melding

 6. Hahaha…De gyanezen komen in Suriname via back track.
  Deze verhouding tussen Suriname en Guyana is eeuwen oud.Wat is bouta weer aan het verkopen aan het domme surinaams volk!?
  Toerime betekend geld generaliseren.Zowel Guyana als Suriname hebben niks te bieden.
  Remember, we zijn lid van de Caricom en Caricom is een verzameling van de armste landen bij elkaar.


  Maak melding

 7. Mede in dat kader komt een brug tussen Suriname en Guyana als geroepen. De nodige investeringen verdien je terug door middel van tolheffing. Aangaande flora en fauna kunnen toeristen zeker aan hun trekken komen in deze landen. De mooie stranden moeten we maar overlaten aan de Caribische eilanden. Familiebezoek blijft onverminderd van kracht. Een brug tussen Frans-Guyana en Suriname is ook handig. Des te meer zal het onderlinge verkeer en toerisme toenemen. Alles staat en valt met het promoten en lobbyen van deze landen.
  Het faciliteren kan op een hoger niveau. Kindvriendelijker maken is ook een aandachtspunt. Surinamers hebben wel pluspunten in de zin van gastvrijheid en relax doen. Het weer speelt ook mee. Het promoten van Suriname is niet voorbehouden aan slechts de officiële organen. Iedereen kan op individuele basis Suriname promoten. De bedoeling is dat toeristen moeten weten wat ze kunnen verwachten als ze Suriname aandoen en daarom geen vergelijking gaan maken met andere landen die qua toerisme al gesetteld zijn. Eenmaal kennis gemaakt te hebben met het unieke Suriname, staat de weg open voor uitbreiding en meer toestroom. In Nederland heb ik enkele Nederlanders warm weten te maken voor Suriname. Ze zijn er naartoe gegaan en kwamen warempel levend, heelhuids, enthousiast en vijf kilo`s zwaarder terug. Het kan verkeren. Lijkt me zinvoller Suriname te promoten dan mensen afraden naar Suriname te gaan.


  Maak melding

 8. @Koos de punten aangehaald in jou eerste reactie zijn nou precies de redenen waarom het toerisme in Suriname niet naar een hoger niveau getrokken zal kunnen worden.


  Maak melding

 9. Freddyyy

  31 december 2019 At 20:01

  @Koos de punten aangehaald in jou eerste reactie zijn nou precies de redenen waarom het toerisme in Suriname niet naar een hoger niveau getrokken zal kunnen worden.

  =================================

  Freddy, vind het onzettend jammer wat er nu gaande is in Suriname. Randvoorwaarde om een welvarend land van te maken zijn er. Het land snakt naar goede bestuurders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.