LVV-minister voert vervolggesprek met Cubaanse ambassadeur

5
LVV-minister voert vervolggesprek met Cubaanse ambassadeur

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een vervolggesprek gevoerd met de ambassadeur van Cuba in Suriname, Igor Azcuy González. Dit vervolggesprek is naar aanleiding van het bezoek welke de minister heeft afgelegd aan Cuba, waarbij zaken verder geconcretiseerd moeten worden met betrekking tot de rijstexport.

Ook zijn er door beide landen toezeggingen gedaan waarvoor directe invulling is vereist. De bewindsman heeft de ambassadeur om assistentie gevraagd in het voorbereiden van de gevraagde documenten. Het gesprek vond plaats op vrijdag 27 december op het kabinet van de minister. Aanwezig waren naast de minister, de onderdirecteur Maitrie Jagroep bijgestaan door de juridische staf van het ministerie.

Cuba heeft namelijk interesse getoond voor de Surinaamse witte rijst. De prijs die dit land biedt aan de Surinaamse ondernemingen, ligt hoger en gunstiger waardoor ons land dit met beide handen moet aangrijpen. De documenten worden nu voorbereid en zullen opgestuurd worden naar Cuba, zodat deze ondertekend kunnen worden door partijen.

Op het gebied van kennisuitwisseling zal Suriname, Cuba assisteren bij het telen van hooglandrijst, terwijl Cuba Suriname zal ondersteunen in het telen van uien. Het telen van onze eigen uien zal ertoe moeten leiden dat wij minder hoeven te importeren, met als gevolg deviezen besparing.

Ambassadeur Igor Azcuy González heeft alle medewerking toegezegd om te helpen bij de voorbereiding van de nodige documenten en vroeg aan de Surinaamse bewindsman om zo spoedig mogelijk de namen van de experts aan te geven zodat zij kunnen afreizen naar Cuba.

- Advertentie -

5 REACTIES

 1. Ndp tja heri kondre en ook dwaze aanhangers na ondro. Vreselijke tijden liggen in het verschiet voor elke paarse dwaas, rijk of arm, jong of oud, vroom of niet want ze houden zielsveel van de zoon des duivels die ze keer op keer weet te bekoren met zijn dwaasheid, soso lobi.


  Maak melding

 2. Cuba kan ook helpen met bruine bonen en knoflook. Waarschijnlijk gaat Su het geld dat het aan Cuba voor de dokters moet betalen moeten gebruiken voor de aankoop van rijst. Alles is goed zolang de Cubanen geen agenten binnen brengen om de ndp de verkiezingen te laten winnen.


  Maak melding

 3. @ Ram Singh 1 januari 2020 At 06:50
  “Ja hoor de cubanen komen honderd duizenden ha aardappelen planten want de cassave was zo een success. Soso fatoe foe a jang patoe.”

  Hahaha. Dus dat. Barbados wacht nog steeds op die cassavemeel van SU want deze paarse boevenbende kon niet eens een klein cassavefabriekje draaiende houden dan lullen ze over SU als voedselschuur voor de regio. So so joke.

  Alleen die hersenloze zwarte travestiet RobG aka Wendy ‘gelooft’ er nog in maar die wordt dan ook betaald om hier paarse onzin propaganda te komen posten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.